- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Visszatér a Pebble
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmt50
senior tag
válasz Trooper82 #1060 üzenetére
Nekem fél éve van meg. Egyszer fagyott ki és kétszer indult eddig magától újra.
Nem tűnik soknak, de a Samsungom 3 év alatt egyszer sem fagyott le, vagy indult újra. Dehát valamit valamiért. Nemis került új korában 280-ba a Redmi.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Hát a 6200mAh-es szén-szilícium akksival, meg a 3x telefotóval én is azt mondtam volna, hogy bestbuy 200-ért, de így.... Lassabb memóriával és tárhellyel nem tudom hova gondoltak.
Ezzel a töltő dologgal én úgy vagyok, hogy az EU lábon lőtte magát. A brazilokat kellett volna követnünk: minden telefonhoz kötelező töltőt adni a gyártóknak.
Sokan nem használják még a PD szabványt, így egy "bármelyik telefonos boltban kapható" (lóf*szt kapható) PD töltővel pl. ez is csak 100wattal tölthető. Ezzel az EU nem a gyártókat csicskította be, hanem a végfelhasználókat. Nekik kell megvenni a plussz töltőfejet, vagy beérni lassabb töltéssel.[ Szerkesztve ]
Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Na kijött a mi kis telefonunk utódjának európai változata.
Megnéztem a tesztvideókat, és ez egy elég nagy egy helyben toporgás, valamint néhány specifikációban még visszalépés is. Az AOD ebben is csak 10másodperces, a proci grafikus teljesítményben még gyengébb, mint a miénk. Tárhely UFS 2.2 csak , és kamerás fronton sincs semmi fejlődés. Egyedül AI funkciókkal tud többet, de azt még a miénk is megkaphatja, nincs hardware-es akadálya. Szóval elég nagy csalódás a Redmi Note 14 Pro+ 5G
-
bmt50
senior tag
Egyelőre nagy csalódás az új rendszer. Van néhány effekt és animáció, de semmi extra. Natív állandó AOD továbbra sincs, csak ez a 10 másodperces. AI-nak sincs sok nyoma.
Android Auto ügyben talán történt fejlődés, de én azt nem tudom tesztelni.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Németországi régió hozta.
-
bmt50
senior tag
válasz lucifer15 #949 üzenetére
Szia,
A Redmi Note 13Pro+ szolgáltatói ajánlatban jóval olcsóbb, jelenleg ár/érték bajnok. Ha tudsz venni szolgáltatótól, olyat vegyél.
Ha ragaszkodsz a kártyafüggetlen piachoz (pl. Alza), akkor Poco jobb választás.
Én is Samsungról jövök. Azt szokni kell, hogy nincs havonta biztonsági frissítés és a Hyper OS se tud annyit, mint a OneUI egy Good Lock-kal. De Hyper nemis zabál annyit RAM-ot, és nemis fog tőle a telefon belassulni, mint sok Samsung.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Ma tettem fel a posztod miatt a gcam-ot, úgyhogy nincs még vele tapasztalatom.
A 256GB-os verzióban csak 8GB ram van, amennyire én tudom. 512/12-es verzióval szemben az F6 mellett csak az erősebb proci szól.
Moddolástól nem kell tartani. Mire moddolni kellene, már olyan öreg lesz, hogy veszel egy másikat... Vagy ott lesz pl. a Project Elixir rom.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
-
bmt50
senior tag
És megjött
-
bmt50
senior tag
Nekem még a gyári fólia van fenn. Igaz, az én telefonom csak 5 hónapos.
Térerő kapcsán 2 hiba lehet: szar a hálózat, vagy a telefon. Előbbivel szemben az ember tehetetlen. Ha a hálózat kizárva, akkor érdemes szervízbe küldeni a telefont, ismertetve a hibaképet.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Én a magam részéről már úgy vagyok vele, hogy jön a frissítés amikor jön.
Legalább annyit tesz hozzá számomra az élményhez, hogy van egy jó kis közösség itt. Pörög a fórum, beszélünk a telefonról, időnként kibuknak igen érdekes dolgok is.
A Samsung havonta kap frissítéseket, de a 2. évtől folyamatos lassulásról számolnak be a tulajok. Az A53 már tök lassú és alig 2 éves. Nem beszélve a gonoszkodásról a fícsörök kapcsán: van egy pár dolog, amit csak reklámoznak, de aztán kiderül, hogy csak az S meg a foldable telefonok tudják.[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
válasz pulguinha #820 üzenetére
A 13T azért messze jobb telefon. Hiába csak 8GB ram és 256GB a tárhely benne. Jóval erősebb a processzor, jobbak a kamerák, és 1 évvel tovább kap frissítéseket, android főverziót.
Az ívelt kijelzőtől nem kell tartani. Ezek inkább már csak lekerekítettek. Nem hajlanak le 90fokban, mint egy S7 Edge-en. Ráadásul be lehet állítani, hogy a vétlen érintéseket a széleken mekkora sávban hagyja figyelmen kívül.
Xiaomi webshop-ban jobb vennni, mert ott biztos adnak gyártói garanciát. Az Árukereső boltjai között sok a szürke importos. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg nem ebbe a régióba szánt telefonokat árulnak, és csak bolti garancia van. Ha mondjuk 1 év múlva megszűnik a bolt, nincs többé garancia sem.
Vannak most év végi akciók, de szerintem jövőre sem fognak már sokat drágulni ezek a telefonok, mert januárban jön a Redmi Note 14 sorozat, ami lenyomja a régebbi széria árát.
VW-em nincs. Az autóm 1 DIN-es bluetooth-os fejegységével tökéletesen jól dolgozik a telefon. Viszont itt írták többen, hogy androidos fejegységeknél van probléma az Android Auto kapcsolatával. Olvass vissza, és látni fogod.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
válasz pulguinha #812 üzenetére
Én szolgáltatónál vettem anno, 55ezerért. De olvasni fentebb olyat is, akinek a szolgáltató 18-ért odaadta.
Hogy hol lehet ezeket még máshol kapni, nem tudom. Max Google-be beütöd, hogy Redmi Note 13Pro+ árgép vagy árukereső.
De figyelni kell, mert sokan a 8/256GB-os kiszerelést árulják. A szolgáltatóknál viszont a 12/512GB-os van.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
válasz pulguinha #806 üzenetére
Szerintem ebben a kategóriában ez az egyik legjobb. A dobozban még benne van a töltőfej és egy fekete tok. A Samsung A55, vagy a Oneplus Nord dobozában már csak kábel van. Szoftveres támogatás terén vannak jobbak, de ár/érték arányban a Note 13 Pro+ elég jó.
A többiek leírták, hogy van itt b@szakodás az Android Auto-val, hogy a top játékok full grafikán nem mennek el, és bosszantóak a reklámok is, amiket ki lehet kapcsolni, de mindent összevéve ez a telefon jó vétel. Én július óta nyúzom. Nem csinál olyan képeket, mint a jó öreg S9-em, de nemis került új korában 280-ba.
Talán Poco vonalon vannak még hasonló bestbuy típusok.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
-
bmt50
senior tag
Magyarország régión hoztaDudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
-
bmt50
senior tag
válasz JohnDoe_Hun #762 üzenetére
Teljesen megértelek benneteket, de sajnos a többi gyártó se külömb, ha root-ról van szó. A Samsung-ot ha rootoljátok, fizkálisan elpukkan a knox chip. Onnantól fogva ha vissza is rakja az ember a OneUI-t se fognak bizonyos funkciók működni (pl. Samsung Wallet).
Én abban bízom, hogy ez a Xiaomi részéről csak valami ideiglenes szivatás.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Szia,
Nekem az 1. pontban leírtak nem jelentkeznek.
Nálam 1.0.9.0 UNOEUXM van fenn, ezt automatikusan frissítette. Azóta van már 10-es is, de nem találja. Próbáltam régióváltással előcsalni, de nem találtam olyan régiót, ami hozta volna a frissítést. Ezt a letöltős telepítős dolgot még nem próbáltam. Nincs időm szórakozni vele. Meg úgy elvböl se fogok. A gyártó KÖTELESSÉGE a frissítéseket biztosítani a vállalt időtartamig.[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
Egyrészt szerintem simán át tudsz költözni, ha az idei frissítést vesszük alapul.
Másrészt nézegettem ezt a 14Pro+ -t, és nem dobtam tőle hátast. Töltőfej már nincs, a töltés amúgy is csak max 90wattos, ram ugyanannyi, tárhely meg kérdéses. Vezeték nélküli töltés továbbra sincs. A Soc erősebb és kapott egy 2,5x-es zoomkamerát, no meg az akksi már 6200mAh-ás.
Nyilván történt előre lépés, de még 12Pro+ tulajként se érezném a "must have" érzést.[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
S9-ről váltottam Redmi Note 13 Pro+-ra, és nem bántam meg. Olcsóbban jártam volna az A55-tel, de volt már anno A50-em és van egy A32-m jelenleg is. Közös tulajdonságuk ezeknek az A szériás Samsungoknak, hogy a frissitésektől belassulnak. Van a rokonságban a A53, azt is már le kellett cserélni, mert úgy belassult. Az ember f@szára húzhatja a 4 főverziós támogatást, ha mondjuk 2. után a telefon a használhatatlanság határát súrolja.
A OneUI rendszer nagyon jó, meg testreszabható, de erős Soc kell hozzá, ami az S szériákban van.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
A telefonom az éjjel automatikusan frissült 1.0.9.0.UNOEUXM verzióra. A biztonsági frissítés szeptemberi. Igaz, már bőven október van, de jobb későn, mint soha.
-
bmt50
senior tag
Azért annyit megjegyeznék az állandó AOD-vel kapcsolatban, hogy a rendszeroptimalizálás kikapcsolásával bizonyos témák nem működnek megfelelően (pl. az ikonkészlet visszaugrik az alapra), illetve az akku 10percenként 1%-ot merült nálam. 😐
A másik, hogy a Rendszeroptimalizálás menüpont gyakran eltűnik, és újra kell az "Alapértelmezett értékek visszaállítása" menüpontot nyomkodni, hogy megjelenjen.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
válasz hmatthew19 #615 üzenetére
És igen! Német régióra állítva hozza az ápdétet:
-
bmt50
senior tag
Az AOD hiányát több teszt is említi. Ez ilyen sajnos.
Remélem a HyperOS 2.0-val rendes AOD-t kapunk, ami nem csak 10mp-es. Addig meg talán 3. féltől származó appok segíthetnek. Én egy hónapja az AOD Notify-al szórakoztam, de aztán elfogyott a türelmem, és végül nem állítottam be.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
válasz macilaci78 #579 üzenetére
https://youtu.be/Jk9Ft_AHIA0?si=T_uSgxxEcVUdvDEU
Ez videó még Miui14-ről irtotta a reklámokat, de HyperOS-en is meg lehet találni ugyanazokat a menüpontokatDudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
-
bmt50
senior tag
Sziasztok,
Ilyen telefon vásárlása előtt állok. Samsungról váltanék.
Régebb óta olvasom már itt a fórumot, így csak 2 kérdés:
1. Volt-e valakinek garanciális hibája a vétel óta?
2. Egy ismerősöm szerint jellemző volt régebben, hogy a Messenger, Whatsapp, stb. netes üzenetek késve érkeztek meg a telefonjára. Tapasztalt-e valaki ilyet ezzel a telefonnal?Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Mint fél éve vásárlás előtt állóval, megoszthatnál ezekből.
Szolgáltatói ajánlatban 51-ért kihozhatnék ilyet, ami zárójelbe teszi a Nothing 2a-t, meg a Pocofon-t és hasonló ár-érték bajnokokat. A55-öt nem szeretnék, mert sötétben rosszak a képei, és az A50-nel megégettem magam. Céges A32 is lassú, mint a tetű, meg úgy en block unom már a vánjúáj rendszert. Valami másra vágyom.[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
Ezt egy kicsit nem értem. Ebbe a telefonba bubus66 legalább beletoltál annyi munkát, mint anno a P9Lite-ba, azt most eladod. Ha valakinek van több pénze rá, persze vehet ennél jobb telefont kamerában, prociban...
aszti75 I12ProMax-szal egy napon nem lehet említeni ezt a telefont. Mondom ezt úgy, hogy csak csendben olvasgatok, nekem nincs[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
Nekem már volt hydrogel fóliám, igaz nem erre a telefonra.
Teljesen jól illeszkedik a hajlított kijelzőre, a széle nem jön fel. A másik az, hogy az Alis hydrogel is jó, de nem tartós. A MM-os Clearplex viszont bszott drága. Annyival nem jobb. A hydrogel nagy előnye még az öngyógyuló képesség, amire egy kis hajszárítózással rá is segíthetsz.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
-
bmt50
senior tag
Nekem még nincs Xiaomi, csak szemezek itt a véleményekkel, de ha jól értesültem, akkor ezeken a telefonok bűntetés nélkül rootolhatók. Nincs buzernyák Knox chip, ami visszafordíthatatlanul tönkre megy.
Root jogokkal lehet engedné már használni az általad hiányolt appokat.[ Szerkesztve ]
-
bmt50
senior tag
Sziasztok,
Én még csak szemezek ezzel a telefonnal, de a lekerekített kijelzőről van "pár" év tapasztalatom.
Hydrogel öngyógyulós fólia kell rájuk, és az minden esetben illeszkedik az üveggel szemben. Persze az üveg valamivel többet véd, de nagyon hamar karcolódik, reped, feljön a széleken, stb.
De van más lehetőség is: nem teszek semmit a kijelzőre. Először is azért, mert ez egy GG Victus védelmű üveg. Másrészt mert én ezt a telefont kb. 53-ért ki tudom hozni, és pont az ár miatt csak 790Ft a havi készülék biztosítás.
Ha bármikor betörik, 7500Ft önrészért cserélik a kijelzőt, de ha egyéb hisztim van, akkor mást is. Futár viszi-hozza, javítás kb. 3 nap. Cserekészülék igényelhető a javítás idejére. Már jártam így, tapasztalatból írom.
Nem reklámozni akarom, csak ha valaki nem szürke importból, Alza-ról, hanem szolgáltatótól veszi, annak ezért a havi kis összegért a fóliánál van megnyugtatóbb megoldás is.Dudálj csak nyugodtan, épp tárazok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Mozilla Firefox
- Milyen autót vegyek?
- Hobby rádiós topik
- Gitáros topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Hibátlan Iphone 13 128 GB Éjfekete Kártyafüggetlen Okostelefon 100%-os akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest