Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bmt50

senior tag

válasz fisi #1210 üzenetére

Ha teheted, akkor menj be egy olyan üzletbe, ahol ki lehet próbálni a Motorolát.
    A tesztek annyival lerendezik a kezelőfelületet, hogy stock android, felokosítva néhány Motorola extrával.
    A Redmi-hez nagyon sok téma van, és a kezelő felület is szép.

• bmt50

senior tag

válasz fisi #1205 üzenetére

Tisztavíz kollega véleményét tiszteletben tartva azért azt érdemes észben tartani, hogy sem az Edge 60 Fusion, sem a Vivo kamerája nem fogja megváltani a világot. Kb. ugyanezt tudja az A55/56 vagy a Honor 200 is. Beltéri környezetben ezek a kamerák nem remekelnek.
    Ezt kb. 50 méterről lőttem egy színház nézőterének tetejéről. Figyelembe véve, hogy az én kezem extrán remeg, szerintem nem rossz:

• tisztavíz

kezdő

válasz fisi #1205 üzenetére

Nem voltam vele megelégedve. Nehéz úgy írni, hogy már nincs meg a telefon, csak néhány kép, amit lőttem vele. Alapvető probléma volt, hogy a képek szélei életlenek. Sok A4-es dokumentumot fotóztam Dokumentum módban, ami még ki is vágja a képből a széleket, csak a dokumentum marad. Ez javítana az optika leképzési hibáján, de ennek ellenére 3-5 képbôl egy lett használható. Képtelenség a lappal tökéletesen párhuzamosan tartani a telefont, de mindent megtettem. Ennek ellenére a képek szélei, de néha kompletten az egyik fele elmosódott, életlen lett. A használható képeknél is megmaradt az életlenség, éppen elfogadható mértékben a szöveg olvashatóságához. Az apró betűk határeset voltak. Kint nem használtam. A beltéri képeken is meglátszik ez a mélységélességi probléma. A közelképek szinte hasznälhatatlanok voltak, mert kis távolság tartományon belül is életlen lett a téma nagy része. A 14T-n is megfigyelhető ugyanez a jelenség lényegesen enyhébb mértékben. Úgy vettem észre, valójában sokkal gyengébbek ezek a telefonok, mint állítják. A GSMArena teszteket nagyon alaposan megnéztem a vásárlás előtt, a képeket pixel szinten analizáltam. Illetve van a DXOMark. Van egy olyan érzésem, hogy a telefon hivatalos kiadása előtt tökéletesre gyártott tesztpéldányokat kapnak. Nem hozta egy telefon sem az ott látott minőséget.

• tisztavíz

kezdő

válasz fisi #1202 üzenetére

Én biztosan nem vennék 8 GB RAM-al. A Kínába küldőst is leszedtem minden Xiaomi telefonomról (tudok adni listát miket töröltem, illetve leírást hogyan).

• krics

tag

válasz fisi #1202 üzenetére

Hali, én se a korábbi EU romon, illetve a mostani Global romon nem találkoztam egy reklámmal sem.

• tisztavíz

kezdő

válasz fisi #1195 üzenetére

Nem játszom, de rengeteg alkalmazásom van és böngészőkben nagy mennyiségű fül van nyitva. A 12/512GB-os erre jó volt, nem lassult le, gyorsan reagált.
    Az eSIM-nek utána tudsz olvasni. Jobb telefonnal egyidejűleg 2 eSIM lehet engedélyezve, de ebben a készülékben csak egy eSIM és egy fizikai mellette. Ha nem pakolod a SIM-eket egyik telefonból a másikba vagy nincs több, mint 2 SIM-ed, nem zavar, hogy fiókot kell kinyitni és abba beletenni, akkor neked megfelelő lehet. Remélem, hogy a környezetszennyező és kevésbé biztonságos SIM el fog tűnni és csak eSIM lesz.
    A Xiaomi-k gyárilag tele vannak olyan szoftverekkel, ami hasznot nem hoz (vagy nem is tudsz róla), eszi az erőforrásokat, adatokat gyűjt (és elküldi Kínába) vagy csak egyszerűen nem lehet leszedni és bosszantó, stb. A Shizuku + Canta párossal számítógép nélkül le lehet szedni szinte bármit, de képtelen leszel mindent megtalálni és ki tudja mi jön vissza vagy települ fel újként a frissítésekkel. Tehát ezzel foglalkozni kell időnként. 3 Xiaomi telefonom van, ez nem tetszik bennük, de ár/érték arányban verhetetlen.
    A reklámok nagy részét a menükben ki lehet kapcsolni vagy az alkalmazás értesítéseit.
    Lehet nekem van hozzá nagy tenyerem és hosszú ujjaim vagy más nem fekve használja, de akárhogyan próbáltam tartani (az élén, hogy éppen ne essen le), hülyére idegesített, hogy állandóan akaratlanul nyomtam a szélét és nem érzékelt semmit vagy írás közben elugrált a kurzor és mire észrevettem már teljesen máshova írtam be a szöveget. Egy nagy blokk szöveget is kitörölt. Más ívelt kijelzőjű telefonom még nem volt, nincs összehasonlítási alapom.
    A 14T éa 14T Pro, ami van helyette, ég és föld. A 14T nem sokkal drágább, de biztosan nem tetszene, mert nagyon szögletes a burkolata.

• anaqer

veterán

válasz fisi #1195 üzenetére

Az e-SIM dolgot másokra hagyom, azzal nem foglalkoztam... és hogy a két fizikai SIM közötti váltogatás mennyire terheli le az aksit, azt is passzolom.

Én egyáltalán nem szoktam játszani rajta, de pl. elég sok YT videó (Premium, szóval fele-fele, hogy nézem is a képernyőn vagy csak BT streamelem a hangot), net pörgetés, térképezgetés, muzsikálás, sőt néha egyenesen WIFI hotspotolás mellett is inkább másfél, mint egy nap, amit nálam le szokott tolni.

> Én giga ram amúgy akkora gáz?
    Ezt nem értem - gondolom valami autocorrect. ;)

Ha az ívelt kijelzővel nincs bajod (és simán megértem, akinek van...), akkor szerintem ez egy nem rossz cumó.

Összességében... nekem a 12/512 verzió van az alzáról, és annyira bevált, hogy szüleimnek is azt vettem, mert szart nem adnék a kezükbe. Bloatware tekintetében meg egy csomó fost le lehet tiltani, csak mondjuk az is egy kis meló... te tudod, hogy mennyi időt akarsz ebbe belefeccölni.

(szerk: fizetni én nem szoktam vele, de éles próba kedvéért pl. egy Samsung Galaxy Watch 4-re is lazán átdobta oda Google Wallet-es repjegy azonosítót... meglepne, ha félig is kompetens cégeknél ne tudnál vele fizetni.)

• bmt50

senior tag

válasz fisi #1187 üzenetére

Widevine L1 támogatott a Redmi Note 13Pro plus-on.
    A készülékválasztás abszolút "kavics" kérdése. Magyarul mennyid van most rá.
    A Redmi egy ár/érték bajnok. A reklámok 95%-a letiltható, a kamera nem rossz, a kijelző szuper, a HyperOS sokkal szebb, mint a Moto OS fapadhoz közeli androidja (vagy undoroidja? :F ). Ezt a telefont használtan megkapod 80-90-ért.
    Ehhez képest az Edge60 Fusion tovább támogatott, bár a frissítési gyakoriság a Motorolánál is inkább komótos, mint rendszeres. Töltőfej már nem lesz a dobozban. A kamerák között felvétel közben is lehet váltani, már ha ez fontos Neked.
    Viszont -ahogy írod is- kevesebb a ram.
    A Vivo 1,5x drágább, ami nem kis pénz. És azért én bizalmatlan lennék ezzel az új márkával. Most berobbantak, hoztak pár jó telefont, de ki tudja meddig maradnak?? Ha mégsem jön be annyira az európai "hódítás", mi lesz a hirtelen kivonulás után?? Mert ezek a kínai brandek amilyen gyorsan jönnek, el is tűnnek, mint a Realme pár éve.

• tisztavíz

kezdő

válasz fisi #1187 üzenetére

Nem volt lassú, de ezzel a jó oldala nálam ki is merült. Vedd számításba, hogy egyszerre egy eSIM-et kezel (nekem 3 volt benne, de csak 1 lehetett engedélyezve). A lekerekített kijelző nekem nagyon nem jött be (állandóan hozzáértem a szélekhez, nem érzékelt, elugrott a kurzor, kitörölt egy rakás szöveget, ezen kívül sérülékeny a széle és ha nem középről nézed, a távolabbi széle elszíneződik). Az akku nagyon gyorsan merül. A kamera egy nagy csalódás volt a merő homályos szélű képekkel. A Xiaomi tele van bloatware-el, van módszer a leszedésre, de még a tizedét sem fogod tudni leszedni. A szilikon tokon hatalmas a kivágás, a lecsék között jól tele megy kosszal, amit a tok levételével sem tudtam normálisan letakarítani. Szerencsére el tudtam adni. Most biztosan jól megköveznek itt. 3 másik Xiaomi-m van, nem a Xiaomi-val van bajom.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés