Új hozzászólás Aktív témák
-
tisztavíz
kezdő
válasz
tisztavíz #1207 üzenetére
Alaposabban megnéztem a képeket. Szabadban 4db távoli kép készült, rendre élesek (a széleken is). Beltérben is jók a távolabbi, minimum több méterre fókuszált képek (pl. szoba). Életlenségi probléma kb. 20-50 cm-re lévő témánál volt. Nem csak dokumentumnál jött elő, pl. sik falon táblánál vagy egy tálcán süteménynél nagyon jó megvilágítottság mellett is. Nem fokozatosan a képek széle felé növekszik az életlenség, ami tipikus lencsehiba lenne. Mélységélességi problémának sem látszik, mert a kép egy része éles és ugyanabban a távolságban (maximum néhány centiméterrel távolabb) néhány centiméterrel arrébb egy foltban életlen. A kép közepétől nem egészen a széléig van egy sáv vagy folt, ahol életlen. Nekem úgy tűnik, tökéletlenre gyártott objektív vagy defective by design. Ezektől a kicsi objektívektől ebben az árkategóriában valószínűleg nem lehet többet elvárni. Az iPhone képeken, amiket szoktam kapni bezzeg minden tű éles. Szóval nem igaz, hogy ekkora méretben nem lehet tisztességes kamerát gyártani. Ezt tudván utólag nem vettem volna meg a telefont, mert ettől jobb kamerát szerettem volna.
-
tisztavíz
kezdő
Nem voltam vele megelégedve. Nehéz úgy írni, hogy már nincs meg a telefon, csak néhány kép, amit lőttem vele. Alapvető probléma volt, hogy a képek szélei életlenek. Sok A4-es dokumentumot fotóztam Dokumentum módban, ami még ki is vágja a képből a széleket, csak a dokumentum marad. Ez javítana az optika leképzési hibáján, de ennek ellenére 3-5 képbôl egy lett használható. Képtelenség a lappal tökéletesen párhuzamosan tartani a telefont, de mindent megtettem. Ennek ellenére a képek szélei, de néha kompletten az egyik fele elmosódott, életlen lett. A használható képeknél is megmaradt az életlenség, éppen elfogadható mértékben a szöveg olvashatóságához. Az apró betűk határeset voltak. Kint nem használtam. A beltéri képeken is meglátszik ez a mélységélességi probléma. A közelképek szinte hasznälhatatlanok voltak, mert kis távolság tartományon belül is életlen lett a téma nagy része. A 14T-n is megfigyelhető ugyanez a jelenség lényegesen enyhébb mértékben. Úgy vettem észre, valójában sokkal gyengébbek ezek a telefonok, mint állítják. A GSMArena teszteket nagyon alaposan megnéztem a vásárlás előtt, a képeket pixel szinten analizáltam. Illetve van a DXOMark. Van egy olyan érzésem, hogy a telefon hivatalos kiadása előtt tökéletesre gyártott tesztpéldányokat kapnak. Nem hozta egy telefon sem az ott látott minőséget.
-
tisztavíz
kezdő
Mire? A cikk itt elérhető, de nem számít a pontos darabszám. Felfoghatatlan mennyiségű aktív SIM van. A többi logikus. Feltalálták az eSIM-et, de valószínűleg azért nem fog széles körben vagy gyorsan elterjedni, mert senkinek sem érdeke. A SIM gyártás nyilván nagy üzlet, az olcsó telefonokba a gyártók nem építik be a chip-et, amíg nem kötelezi őket erre senki.
-
tisztavíz
kezdő
Több milliárd SIM kártya van a világon (egy régebbi cikk szerint 7,2 milliárd). Folyamatosan gyártják, ezzel egyidejűleg hulladék keletkezik. Megkérdőjelezem hány eldobott SIM kártyából mennyi jut el szakszerű újrahasznosításra vagy "általános" hulladékként szabadulnak meg tőle. Az utóbbira tippelek jelentős arányban, amikor egy chipben lévő ritka és drága anyagokkal mérgezzük a bolygót, nem beszélve a műanyag hordozóról.
Az eSIM egy QR kód (vagy letölthető a szolgáltatótól), a valódi áramkör a telefonban van. Sok előnye van, ezek között szerepel az is, ha ellopják a telefont, nem tudják kivenni (nyomon követhető marad a telefon), amíg a fizikai SIM-et igen. Számomra eddig csak előnye volt. Sok lehet belőle egy telefonban, amiket néhány gombnyomással lehet váltogatni, melyik legyen aktív. (Témánál maradva, elutaztam a RN 13 Pro+ 5G-vel és 3 eSIM-ből egyszerre egy lehetett aktív. Ezért adtam el és vettem helyette olyat, ami teljesen támogatja.) Egyik készülékből a násikba rakni is néhány kattintással megy, szolgáltató függő is. Remélem soha többet nem kell fizikai SIM-et használnom. Hátrányai is van, pl. ha nincs (internet)kapcsolat a szolgáltató felé, nem lehet belerakni a készülékbe vagy kivenni. Remélem, hogy előbb-utóbb minden készülék alapból támogatni fogja és kimegy a divatból a fizikai SIM. -
tisztavíz
kezdő
Nem játszom, de rengeteg alkalmazásom van és böngészőkben nagy mennyiségű fül van nyitva. A 12/512GB-os erre jó volt, nem lassult le, gyorsan reagált.
Az eSIM-nek utána tudsz olvasni. Jobb telefonnal egyidejűleg 2 eSIM lehet engedélyezve, de ebben a készülékben csak egy eSIM és egy fizikai mellette. Ha nem pakolod a SIM-eket egyik telefonból a másikba vagy nincs több, mint 2 SIM-ed, nem zavar, hogy fiókot kell kinyitni és abba beletenni, akkor neked megfelelő lehet. Remélem, hogy a környezetszennyező és kevésbé biztonságos SIM el fog tűnni és csak eSIM lesz.
A Xiaomi-k gyárilag tele vannak olyan szoftverekkel, ami hasznot nem hoz (vagy nem is tudsz róla), eszi az erőforrásokat, adatokat gyűjt (és elküldi Kínába) vagy csak egyszerűen nem lehet leszedni és bosszantó, stb. A Shizuku + Canta párossal számítógép nélkül le lehet szedni szinte bármit, de képtelen leszel mindent megtalálni és ki tudja mi jön vissza vagy települ fel újként a frissítésekkel. Tehát ezzel foglalkozni kell időnként. 3 Xiaomi telefonom van, ez nem tetszik bennük, de ár/érték arányban verhetetlen.
A reklámok nagy részét a menükben ki lehet kapcsolni vagy az alkalmazás értesítéseit.
Lehet nekem van hozzá nagy tenyerem és hosszú ujjaim vagy más nem fekve használja, de akárhogyan próbáltam tartani (az élén, hogy éppen ne essen le), hülyére idegesített, hogy állandóan akaratlanul nyomtam a szélét és nem érzékelt semmit vagy írás közben elugrált a kurzor és mire észrevettem már teljesen máshova írtam be a szöveget. Egy nagy blokk szöveget is kitörölt. Más ívelt kijelzőjű telefonom még nem volt, nincs összehasonlítási alapom.
A 14T éa 14T Pro, ami van helyette, ég és föld. A 14T nem sokkal drágább, de biztosan nem tetszene, mert nagyon szögletes a burkolata. -
tisztavíz
kezdő
Nem volt lassú, de ezzel a jó oldala nálam ki is merült. Vedd számításba, hogy egyszerre egy eSIM-et kezel (nekem 3 volt benne, de csak 1 lehetett engedélyezve). A lekerekített kijelző nekem nagyon nem jött be (állandóan hozzáértem a szélekhez, nem érzékelt, elugrott a kurzor, kitörölt egy rakás szöveget, ezen kívül sérülékeny a széle és ha nem középről nézed, a távolabbi széle elszíneződik). Az akku nagyon gyorsan merül. A kamera egy nagy csalódás volt a merő homályos szélű képekkel. A Xiaomi tele van bloatware-el, van módszer a leszedésre, de még a tizedét sem fogod tudni leszedni. A szilikon tokon hatalmas a kivágás, a lecsék között jól tele megy kosszal, amit a tok levételével sem tudtam normálisan letakarítani. Szerencsére el tudtam adni. Most biztosan jól megköveznek itt. 3 másik Xiaomi-m van, nem a Xiaomi-val van bajom.
-
tisztavíz
kezdő
Gondoltam, hogy alapból is lehet ilyen a telefon, de egyrészt nem normális a jelenség, másrészt az első válaszadódnál nem ilyen. (A sajátomban nálam sosem volt fizikai SIM, ezért nem tudok nyilatkozni erről.) Amiatt mégiscsak érdemes lenne másik fizikai SIM-el legalább kipróbálni (2 SIM), mert a telefon is lehet hibás (jobb, ha még garanciaidőben kiderül).
-
-
-
tisztavíz
kezdő
Eggyel alatta be lehet állítani a hangerőgombokra az elvetést. Feltételezem, hogy ez erre vonatkozik. Jobb, mint a semmi.
A Play-ből letöltött app-ok a Play-ben a jobb felső sarokban lévő, a neved kezdőbetűjét tartalmazó ikonnal megnyitható menüből az "Alkalmazások és eszközök kezelése" alatt megtalálhatók, a Kezelés menüpont alatt. Ez nem telefon specifikus, hanem általános Android-os kérdés.
-
tisztavíz
kezdő
válasz
Fandango #1156 üzenetére
Két eSIM kellene. Sajnos elnéztem a vásárlás előtt, hogy egyszerre csak egy lehet benne. Az osztrák spusu-val sajnos nem megy a VoWiFi, amely számomra létszükséglet. A kisebb gond, hogy nem tetszik a lekerekített kijelző és első perctől gyorsan merül az akksi, de ennél ez a normális sajnos. Van mellette egy 14T Pro-m, inkább abból veszek mégegyet. Hol érdemes hirdetni éa mennyiért?
-
tisztavíz
kezdő
Sziasztok!
Van egy ilyen készülékem, de sajnos nem vált be. Hol érdemes meghirdetni? Állapota hibátlan (nem esett le) néhány felületi hajszálkarc kivételével. A német Xiaomi-tól vettem. Számla, doboz, minden megvan. 12 + 512 GB, fekete. Mennyit érhet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest