Hirdetés
- iPhone topik
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Google Pixel topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Magisk
- EKG-val és forgatható koronával várható a OnePlus Watch 3
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07
Új hozzászólás Aktív témák
-
brombadeg
tag
valaki itt nemrég posztolta, hogy kijött egy új Oreo a héten, 1.3GB mérettel, nem 1.11GB-al.
Nekem az 1.11-eset dobja még mindig a notif barban. Szerintetek, ha várok, akkor előbb utóbb a későbbit ajánja fel? Vagy valamit keverek?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
gorgo
őstag
válasz Viktor0610 #8597 üzenetére
vadiúj teló, és mivel az első droid, piszkálni sem tudom hogy kell
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
MODERÁTOR
-
gorgo
őstag
Hi!
valaki találkozott már azzal a problémával, hogy nem megy fel a 2017 decemberi biztonsági frissítés? Részleteket nem közöl. És legalább kiirthatatlanul kipakolja értesítésbe 3 napja.Hál istennek az asztali windows sem hajlandó látni a telót, mert miért tenné (driver telepítése sikertelen).
-
petipetya
nagyúr
Az A1-et és egy laptopot vettem a gearbestről. A gyári utazáshoz nyitni kell egy hibajegyet és visszaküldeni nekik. Ilyenkor ki kell tölteni valami nyomtatványt is, amiben a gearbest topicban tudnak segíteni. Ennyit tudok a dologról az ott olvasottak alapján, és remélem többet nem is fogok tudni mesélni róla.
"nincs rá lezsóidő"
-
sch_a
addikt
válasz Viktor0610 #8589 üzenetére
Spemall-on is jó áron van, 2 év EU garival is, ha az ér valamit. Köszi!
A másik kérdésre esetleg valakit? 32-es 64-es között van bármi különbség a tárhelyen kívül?
-
MODERÁTOR
-
TotO'
aktív tag
hali!
bár átgörgetek néha "oreo"-ra keresve, rá kell kérdeznem: akiknek az első oreo frissítés hozott némi kellemetlenséget, azok számára a januári patch javított ezeken?
köszi
Pixel 7 || Neuzer Courier DT
-
bads1
aktív tag
Miért lett ilyen ritka a fekete szín? Mindenhol pirosat látok (a 65k-s kategóriában), mennyire gáz élőben? Bár úgyis tok lenne rajta de az ujjlenyomatnál, kameránál látszana..
-
MODERÁTOR
-
sch_a
addikt
Hello!
Kinéztem ezt a telefont a G3-am utódjának.
Összefoglalót elolvastam, a hozzászólásokba is beleolvastam de lenne pár kérdésem.
Külföldről rendelt készülékeknél mi a tapasztalat a garanciáztatással? Szokott egyáltalán gond lenni a készülékekkel? Úgy értem mennyire gyakoriak a meghibásodások?
Találtam 32Gb-os verziót is olcsóbban. A belső tárhelytől eltekintve van bármi különbség a két típus között?Egész konkrétan ezt néztem ki: [link]
-
Reverting
őstag
-
bepken
veterán
a jelenlegi security patch-nek megfelelő verziót. ha még a 7.12.29 van fent, akkor a decemberi, ha pedig már a 8.1.10, akkor a januári
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
akkor sokat ne szenvedj vele, mert twrp nélkül is lehet rootolni: [link]
ráadásul így elvileg még az OTA is megmarad, majd csak magiskben kell egy root "törlést" nyomni előtte (ez a része mondjuk még nem volt tesztelve részemről, mivel ugye nem volt azóta frissítés)
[ Szerkesztve ]
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
ha nincs minta (se PIN), akkor titkosítva sincs semmi. ebben az esetben végképp nem tudom, miért kéri most ezt :/
de egyébként Tőled is kérdezem: milyen céllal telepítenéd a twrp-t?
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
elvileg az általad használt minta, számkódra levetítve:
1 2 3
>> tehát, ha a mintád pl egy "L" betű, akkor a kód: 14789
4 5 6
7 8 9mondjuk tőlem ilyet nem kért, szóval az okát nem tudnám megmondani...
[ Szerkesztve ]
-
Munkasember
csendes tag
Ti a fotózáshoz milyen szoftvert ajánlotok amivel ha kicsivel is de jobb képeket lehet lőni a gyárinál?
[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
Még egy kérdés: Van olyan lehetőség, mint a Redmi 4A esetén, hogy be lehet állítani a hívásrögzítést? Alapból benne van a 4A-ban, ebben nincs ilyen? Vagy kimondottan a MIUI "tudja" ezt?
Köszönöm
-
Aurig@
őstag
válasz oOKitsuneOo #8542 üzenetére
Ez se rossz, én ezt használom. Lehet madzaggal vagy Bluetooth-on keresztül. Nulla sistergés és alapzaj.
-
evooo
aktív tag
Feltettem az Oreo-t.
Nyitottam a bootloadert, és TWRP-be bootolva, Mount Decrypt kódot kér.
Tudnátok segíteni mi az? -
nagyúr
válasz oOKitsuneOo #8539 üzenetére
a telepítő zip tartalmazza az akkor OREO (7.12.29) build.prop fájlt, ha telepíted egy frissebb OREO ra értelem szerűen a frissebb verziót felül fogja írni! frissíteni kell a zip be lévő build.prop fájlt az aktuális verzióval!
-
Rundll32
tag
-
mikulas30
tag
válasz Viktor0610 #8566 üzenetére
Köszi....mert olvastam ezen az oldalon hogy ez is megoldódott az Oreoval hogy van,de akkor félreolvastam ezek szerint....
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy mikor a fényképét e-mailbe elküldte, felismerte az antivírus.
-
MODERÁTOR
-
mikulas30
tag
Sziasztok..
Most telepítettem az új Oreót,és ha hívnak akkor is csak kicsibe jelenik meg a hívó képe..mit lehet tenni hogy a gyári mutassa akár fél vagy teljes kijelzőn a hívó képét???Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy mikor a fényképét e-mailbe elküldte, felismerte az antivírus.
-
MODERÁTOR
-
Rundll32
tag
válasz DroiDMester #8536 üzenetére
Hali, OTA-n is jött már 8.1 valakinek ?
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
bonobutor
csendes tag
Sziasztok! Galéria ikon van a telefonon,vagy csak én nem találtam meg?
-
zolya1973
aktív tag
Sziasztok!
Már elég régóta szemezgetek a Xiaomi telefonokkal.Eddig nem mertem belevágni.
Talán majd most.Csak nem tudok dönteni,hogy Redmi Note 4 legyen vagy ez.
Átlagos mezei felhasználó vagyok semmi extra,sosem mókoltam egy telómat se és nem is szeretnék ilyennel foglalkozni.A Note mellett szól a nagyobb aku de mást nem tudnék hirtelen írni.Szerintetek? -
petipetya
nagyúr
A legutolsó frissítést a Google keretrendszer törlésével erőszakoltam ki január 10 környékén, és utána nem értesített a Gmail (amit nem is tulajdonítottam volna ennek) + a netbank app. Egy teljes gyári beállitások visszaállatása után mindkettő rendben értesít, ahogyan az a dolga.
"nincs rá lezsóidő"
-
solor
tag
Szerintem a Piston 3 Youth Edition és Soundmagic ES18S is szépen, tisztán szól (kategóriájához képest persze).
-
l86544
aktív tag
Én ezt vettem hozzá, legyen egy gyári cucc de itt sincs semmi zaj. Nem vagyok nagy műértő zenei téren de minőségi a hangzás az biztos.
https://mowned.com/lajos-szab
-
oOKitsuneOo
tag
Szia, ezt használom. Nem tapasztalok sercegést, semmilyen zajt stb. Árban nem annyira vészes.
-
gorgo
őstag
Én örülök neki ha így lesz! Sosem gondoltam volna hogy ennyire durván befolyásolja a füles impedanciaja. Azt észrevettem hogy ordít alacsony hangerőn is, mondtam is hogy ez így hallaskarosodashoz vezethet.
-
MODERÁTOR
-
oOKitsuneOo
tag
@DroiDMester
Szia! Elképzelhető, hogy az általad készített GCam.zip (oreo) telepítése után 8.1.10, vissza áll a 7.12.29 verziószámra?
Nálam valamiért ez történt, többszöri próbálkozásra.[ Szerkesztve ]
-
Is-tee
aktív tag
A twrp befolyásolja az ota frissítéseket? Tehát ha jön frissítés gond nélkül telepíti? Vagy ilyenkor hogy van?
-
Real_Necro
veterán
Soundmagic P21S es AKG K501 fejhallgatokkal kiprobaltam. Mindkettovel kristalytisztan szolt, pedig nem egy kategoria. 32 es 120 Ohm, 103 vs 94dB.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
nagyúr
látom a kolléga már válaszolt neked, igen ha MiFlash progival teszel fel ROM-ot ott nem kell semmi előkészület bármikor felírja a ROM ot nem érdekli hogy előtte mi van/volt a telón!
-
Attas
aktív tag
https://www.fejhallgatoplaza.hu/fejhallgato-abc
Érdemes elolvasni a cikket! Nyilván jobban fog szólni egy komolyabb fejhallgatóval! Jómagam egy Sennheiser HD 4.40 BT Fejest használok. 18 ohm-os, de ez bőven elég. 32ohm-os vagy e feletti eszközt már nem biztos hogy jól meghajtja a teló, persze ez függ attól is, hogy milyen hangerőre vágysz, de ha közbeiktatsz egy erősítőt akkor még remekebb hangzást kaphatsz kiváló hangerővel párosítva. Természetesen ezt a fejhallgatókra értem. A fülhallgatók kicsit más kérdés. Kisebb fogyasztás.. Izlések..
Sportoláshoz azt használok magam is, De ha utazom, vagy otthon, akkor fejhallgató.Remek telefon remek hangzás tulajdonságokkal!
(esetleg a jómagam által használt Poweramp lejátszóalkalmazást is bátran ajánlom)[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
Fall-N
veterán
Nem kell visszazárni előtte, mert úgy is kinyitná előtte a MiFlash. Zárt bootloader alatt nem tudná flashelni a telefont. Ahogy írtad Clean all and lock a megfelelő mód és utána visszazárja a loadert. A root utána ugrik természetesen. Újra kell utána rootolni.
gorgo: Legalább 32 Ohm vagy több impedanciájú fej- vagy fülhallgató kell és nem fog sisteregni. A minősége is átlagon felüli lesz a többi hasonló telefonhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Legalább 102db legyen (vagy fölötti) a fejhallgató és akkor majd meglepődsz, hogy ilyen nincs. Elég minőségi benne a DAC, minőségi füles is kell hozzá, ami nem 20K alatti jelent. Meglepődve tapasztaltam, hogy a note8-cat néhol lekörözi, pedig abban sem spóroltak az audio résszel, viszont az a1 színezetlen és sokkal természetesebb. de...
Kell hozzá egy minőségi fejhallgató.
-
evooo
aktív tag
válasz DroiDMester #8372 üzenetére
Ha ezt flashelném fel MiFlashel, és rootolt, nyitott bootloaderes a telóm, vissza kell előtte zárni és unroot is kell?
Vagy csak fastboot-ból mehet clean all and lock?
Az gyakorlatilag töröl mindent és zárja a bootloadert?Illetve, 8.1.10 romot lehet rootolni SuperSU-v2.82-201705271822 ezzel?
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
Hi!
Pénteken kaptam meg a telót, kezdem szépen belakni, teszem fel rá a zenéket, és ekkor pofaval beleállok a talajba. Basszus, ez tényleg ennyire zajos!?!!44! Katasztrofális. Elfogadhatatlan. Élvezhetetlen. Sistereg, zúg, egyszerűen rémes a zenelejátszás...
Tapasztalatok ilyet, ez tényleg ilyen, vagy csak én fogtam ki egy selejtes példányt? Középkategóriás Sennheiser amit használok, nem azzal van a baj...[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
A szövegértelmezés nem az erősséged.
Nem azt írtam, hogy újból "magyarázd meg", hogy igenis valós probléma, hanem amolyan tükör volt feléd, hogy kamera is probléma, még akkor is, ha neked, vagy másnak rohadt unalmas olvasni és a te problémádra sem írta senki, hogy a fasznak vettél ilyen telefont, így jártál és ide legközelebb csak jót írjál.
Részemről close, de mint írtam, annyit tehetsz, hogy átgörgeted és nem be/leugatod az illetőt tökmindegy hányszor lesz még leírva, mert egy új belepő nem azzal kezdi, hogy kereső>kamera>oreó>hibák meg a tkm tudja mi, hanem kérdezni fog. -
veterán
válasz janes1976 #8515 üzenetére
Feltételezem, azért hasonlította a H8-hoz, mert azt most egy akcióban meg lehet venni kuponnal január 31-ig 75-ért, ez pedig 65, így a kérdező érthető okokból hasonló árúnak találta a két telefont.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
Reverting
őstag
Jobb nalam... de semmivel sem rosszabb mint a nugat...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
mikulas30
tag
Sziasztok...engem az akku fogyasztás érdekelne hogy Oreon valaki észre vett-e változást jó vagy rossz irányban...
KösziIsmertem egy olyan csúnya nőt, hogy mikor a fényképét e-mailbe elküldte, felismerte az antivírus.
-
janes1976
őstag
Egyetértek. Nyilván szerencsésebb lenne hasonló kategóriájú telefonokkal összehasonlítani, mert így elég értelmetlen. Mintha egy mezei autót hasonlítgatnánk mondjuk egy Ferrarihoz vagy Teslához. Lehet hasonlítgatni, csak nem nagyon van értelme
[ Szerkesztve ]
Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
Baloo27
aktív tag
válasz stumpjumper #8513 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz bajtokarpi #8510 üzenetére
Ezzel nincs is gond. Nem erre írtam. Amúgy is kár volt kifakadnom.
-
petipetya
nagyúr
válasz stumpjumper #8509 üzenetére
Névjegyek app (nem a tárcsázóból) / nézet személyre szabása.
"nincs rá lezsóidő"
-
stumpjumper
csendes tag
Sziasztok. Ma frissítettem Oreora. Ezzel minden névjegy duplán van a névjegyzékbe. A simre elvan mentve minden névjegy, előző telefonom onnan kezelte őket. Az A1 ugye pedig Google névjegyzékből. Oero alatt ezek szerint mindkettő kezeli. Ki lehet kapcsolni a simes névjegyeket?
-
Fall-N
veterán
Azért van róla bejegyzés a saját hivatalos fórumában. Másnál is előjött és hidd el leteszteltem több módon és utána is olvastam szakmai fórumokon, nem csak beböfögtem. Nem csak feltételezem, mint a GMail hibát, amiről kiderült, hogy nem a tefon hibája, hanem az alkalmazásé. Ezzel sem lett volna probléma, csak ha már többen is írtuk, hogy nem úgy van, akkor ne vitatkozzunk már róla tapasztalat nélkül.
A hibát jeleztem is nem csak "rinyáltam".
-
Fall-N
veterán
válasz bajtokarpi #8469 üzenetére
Ja, csak a Honor 8 jelenleg is dupla ennyibe kerül. Fel kell tudni mérni az igényeit az embernek és az alapján venni készüléket. Ha jobb kamera kell, akkor bele kell nyúlni a pénztárcába. Ne várjunk csodát ebben a kategóriában. Ennyi pénzért ez egy jó telefon. Hasonló hardverrel 100 alatt tuti nem kapsz hasonlót és a Huawei/Honor kamerái sem jobbak az olcsóbb szegmensben. Ezért sem állja a Honor 8 az összehasonlítást és a saját topikjában relevánsabb a kérdés. Tudjuk azt is, hogy "szar a kamera", leírták már itt százszor.
A tok és fólia kérdésekkel nincs probléma én is segítettem már többször. De a vélt fél- és fals igazságok inkább károsabbak.
Kereső pedig jól működik. Nem kell egész kérdéseket beírni, elég a kulcsszó pl. Oreo. Direkt én is összegyűjtöttem a hibákat is a két verzióról, de hiába ha a sok hozzászólás között elsikkadt és senki sem keres vissza. Azért nem fogom mindig újra beírni.
-
veterán
válasz Mákdaráló #8504 üzenetére
Én számítottam arra hogy milyen lesz az A1 kamerája,de nem is vártam sokkal többet.
Ugye csak egy középkategóriás teló,plusz a Xiaomi amúgyse túl erős egyelőre kamerában.
Viszont én elégedett vagyok a kamera teljesítményével amióta felbűvöltem a Google Camerat,teljesen vállalható képeket tudok vele lőni,legalábbis amire nekem kell,arra kielégítő a tudása.
Persze lehetne jobb is,de így se rossz.Ha jobb kamerát akarnék akkor jobban zsebbe nyúlnék,de ez nekem az esetek nagyrészében elég.
Minden másban viszont tökéletes számomra az A1.
Csak egy NFC-t tudnék még viselni.[ Szerkesztve ]
-
ledger
tag
Sziasztok, kb két hete vettem, és tegnap elött frissült a készülékem oreora 8.0.0 . Sima ota update. Rendben lezajlott a frissítés ... Vagyis elkészült, restart megvolt majd hamarosan hívásom volt de csak számot írt ki, haver volt,kérdezem új szàmod van ?de nem ..kicsit furcsa ,hogy nem írta ki a nevét, de két hete van meg az A1 ,még nem emlékeztem kinek a nevét írtam be és kiét nem. De mikor újra csörgött, megint számot írt, és az asszony volt ,màr gyanúsnak tűnt Ő biztos benn volt a telóba.Ekkor ránéztem a névjegyzékre és jó pár szàm eltűnt random módon mert azért kb 15 meg maradt a 40-ből, szerencse,hogy nem volt ben 200. Szinkronizálás be volt állítva de on
nan is eltüntek.( Google névjegyzék. ) . Ilyen megeshet fő verzió frissítésnél? És ha a telón barmilyen anomàlia miatt törlődik Szám az miért tünik el a felhő szinkronizált dolgaiból? -
IT user
tag
válasz Viktor0610 #8472 üzenetére
Egy mém. Indiai akcentussal a "Send (pictures of your) boobs and vagina!"
A mém szerint ezzel a kedves köszöntéssel fogadják a nőket a szimpatikus indiai úriemberek a közösségi oldalakon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest