Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADGCF
tag
válasz
Petyb00 #12931 üzenetére
Én meg közben tesztelgettem és minden problémám megjavult.
Soha nem volt ilyen gyors, fluid, "melegedés mentes" a telefon, mióta Február óta meg van.
Pedig mindegyik Miui alapú ROM-on végigmentem kb.
Nem is fogom frissíteni egy ideig. (: RAM kezelési gond is megoldódott. (:
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Petyb00 #12838 üzenetére
Beállítások - Rendszer - Gombok - És itt a keresést szedjétek ki a Home gombra.
Milyen billentyűzetet használsz?
Swiftkey? Ott Swiftkey ikon az asztalon: Szövegbevitel - Automatikus javításJa, hogy ami csak felajánlja, azt a billentyűzet felett lévő sort, ahol van a 3 szó amit felajánl?
Szerintem azt nem lehet
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12525 üzenetére
"Mi ez a "long press button for recents opció"?"
Régen be lehetett konfigurálni bármely navigációs gombra, hogy hosszan érintve/nyomva behozta a recent (memóriában futó) alkalmazásokat. Ezt én szerettem, használtam, már nincs többé R.I.P.
"Ha most felrakom a legfrissebb hetit, felcserélődnek a gombjaim?"
Nem. Ez csak 7.9.7-el volt gond azoknak, akik a MENU <>BACK gombokat felcserélve használták, de a 7.9.8-ban újra szabadon variálható...
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12343 üzenetére
és (#12344) Barthezz2:
Igen javítva 7.8.31 kiadásban továbbá megoldva, hogy mobilnettel is lehessen OTA letölteni ill. frissíteni - erre eddig nem volt lehetőség. Plusz Md5 ellenőrzés hozzáadva, hogy a megszakadt letöltéseket ne engedje telepíteni. OTA update folyamatosan fejlesztetés alatt van...
(#12345) Petyb00:
Túlterhelt szerver okozza sajnos...
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12285 üzenetére
Nightly (napi) zárt MIUI frissítések changelogjai nem publikusak, de amit feltüntetnek az sem részletes és pontos úgyhogy én minden nap végignyomkodom az összes funkciót a telón, hogy megtaláljam a valós változásokat. Ezen a héten volt 2 frissítés (h, k) és amit említettem az az egyetlen lényegi változás eddig...
Továbbá tegnapi closed china beta 7.8.28 frissítéssel az összes hátramaradt Xiaomi készülék is megkapta a MIUI9-et. MIUI supportból 5-ös
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12248 üzenetére
MIUI verzió váltással nem jár együtt az Android verzió váltás, de azon én is megdöbbentem, hogy Redmi 4x low badget teló frissült Android 7.1-re.
Szerintem Mi5 közvetlenül 8-ra frissül majd, csak kérdés, hogy mikor...
(#12249) bjames:
Valami hasonló, mint smart assistant a china MIUI-ban, ami balról jobbra swipe-ra eléjön a kezdőképernyőn...
-
whYz
őstag
válasz
Petyb00 #12248 üzenetére
7.1-ben nincs semmi ujdonsag, ugyhogy felesleges is varni ra. Uj telo azert kapta meg gondolom, mert miert ne, de meg a 8.0 se fog hozni semmi ujitast, mert fokepp csak aprobb UI valtozasok vannak amik a MIUI-ban teljesen mashogy vannak megoldva.
Lineage OS hasznalataval lesz majd igazan eszreveheto valtozas az oreo.
-
válasz
Petyb00 #12140 üzenetére
Normáliséknál app drawer van, itt nincs. Most tényleg abba kell belehalni, hogy 2x kell megnyomni egy gombot
0,1 sec..
Értem én, hogy neked mondjuk úgy lenne jó, de ha minden ilyen apróságért felidegelném magam, a büdös életbe nem vennék smartphone-t, mert egyik így működik, a másik úgy működik, a harmadik meg amúgy. Még az a szerencse, hogy nem egyforma mind.
Ezzel a logikával, az összes telefon szar, mert biztos vagyok benne, hogy mindegyikben találnék ilyet. -
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12148 üzenetére
Ha a fenti 3 be van konfigurálva és továbbra is gond van az értesítésekkel akkor:
1. Settings > Sync > Wlan only: kapcsold ki
2. Settings > WLAN > Advanced settings > Keep WLAN on during sleep: állítsd Always-re
3. Ha valamit matattál a develeoper options-ban akkor azt állítsd vissza alapértelmezett értékekre ennek megfelelően: -
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12145 üzenetére
Nálam nincs gond az értesítésekkel még reboot után is egyből megkapom őket app manuális magnyitása nélkül. Ehhez az alábbi három opció be kell konfigurálni a kívánt apphoz. Lehet, hogy az első is elég lenne, de én biztosra mentem
1. Settings > Permissions > Autostart > Enable desired apps
2. Settings > system apps > security app > Boost speed > Lock apps > Lock desired apps
3. Settings > Battery and performance > Manage apps battery usage > Choose apps > Tap on desired apps > No restrictions
-
Petyb00
aktív tag
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12140 üzenetére
Az már úgy volt MIUI8 -nál is szóval nem MIUI9 kapcsolatos változás. Egyébként az benne a logika, ha mappából megnyitsz egy appot majd kilépsz home gombbal, akkor ott a lehetőség közvetlenül, hogy megnyiss egy másik appot, nem kell még egyszer belemászni a mappába ehhez. Ha az ember nem akar másik appot megnyitni akkor nyilván jobb lenne, ha egyből a kezdő képernyőre navigálna...tiszta sor....
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12134 üzenetére
Az miui.hu egyedi feature amiről ők beszélnek, nem része a hivatalos MIUI9 kiadásnak. Már adtam választ hogy hol tudod engedélyezni a swipe up quick search funkciót
show memory status = recents app-ba belépve kijelzi a szabad/összes RAM
App kilövés ellen pedig ezeket teheted, én mindhármat beállítottam ugyanarra az appra és nincs kilövés többé:
Settings > system apps > security app > Bosst speed > Lock apps > Lock desired apps
Settings > Battery and performance > Manage apps battery usage > Choose apps > Tap on desired apps > No restrictions
Settings > Permissions > Autostart > Enable desired apps
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12126 üzenetére
és (#12129) Petyb00:
Az nincs többé...egyrészt túl sok helyet foglalt el a notification területből és ez miatt előfordult, hogy válasz értesítésből esetén a felugró bill eltakarta a valaszt íráskor, másrészt felfelé swipe-ra gyorsan elérhető ez a funkció, itt tudod bekapcsolni:
Settings > System apps > Search > Swipe up: Enabled
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #12061 üzenetére
Ok, most látom csak, hogy már nem az első nyitásod egy hónapon belül...így már más a leányzó fekvése, mert BL nyitás hivatalosan havi egy készülék és 6-72ó binding time után lehetséges. Ez csak szűz, új készülékére vonatkozik amire még nem voltál bejelentkezve. Amit pedig egyszer már nyitottál, azt bármikor újra nyithatod a későbbiek folyamán korlátozás nélkül...
-
-
-
andrew82
tag
válasz
Petyb00 #11957 üzenetére
Hát valamelyik tesztnél olvastam ilyesmit, hogy nem tudom már melyik üzlet magyarul adja stb. Én nem szoktam rommal vesződni, sosem csináltam még, igazából ennyire mélyen nem telefonozok
Megveszem, telefonálok rajta, multimédia használat, kb ennyi, mint egy átlag felhasználó
Elég sok telefonom volt már, csak például most elég jó áron adják és a boltok, ahol nézegetem sokféle garanciával adják, az olcsóbb ugye az ázsiai cucc, de ott pl milyen rom van rajta? Használható? Olyan, mintha külföldről rendelném, pl tinydeal és társai?
Amúgy vagy ez vagy az LG x fast ami bejön, csak ott a túl nagy kijelzőfelbontás zavar és a kis akksi, nem tudom mennyire tudja meghajtani. Nekem full hd-nál nagyobb felbontás nem kell és ez a kb 5 col is pont még a használható kategória, az 5.5 elég nagy, nem mondom, hogy nem lehet megszokni, de nem kényelmes.Már napok óta agyalok
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #11917 üzenetére
Mindegy mert Updater app-ból indított telepítés is átirányítódik TWRP recovery-be, de updater app kényelmesebb...
art/dalvik és cache törlés nem bánt semmit de minden szükséges wipe megtörténik automatikusan telepítés indítása után (install script elintézi), úgyhogy külön user beavatkozás nem szükséges
-
whYz
őstag
válasz
Petyb00 #11898 üzenetére
Az teny, hogy a korai LOS romban tobb hiba volt mint kellett volna, de mostanra eszrevehetoen javult a minosege. Az is teny, hogy egy-egy updattel a javitasok mellett becsuszhatnak ujabb hibak de ez MIUI-ra is jellemzo.
A hibajelentesek nem hiszem, hogy rosszat jelentenenek, mert igy javul a rendszer naprol napra.
Egyebkent meg nem kell a romokhoz ennyire kotodni. Ha nem tetszik, nem jon be akkor leirod es valtasz valami masikra.
Fagyas hiba pl nem feltetlenul a rom hibaja. Lehetnek appok amikkel valami nem oke vagy valami beallitas stb. Termeszetesen lehet rom updatetol is, pl egy 7-es MIUI-nal nekem is hasonlot produkalt a telo, kivartam az updatet is megjavult.
-
Tomace91
senior tag
válasz
Petyb00 #11887 üzenetére
Az a baj állandóan írod ezt, hogy neked mennyire rossz volt az LOS, de azok közül akik használják CSAK neked voltak ilyen jellegű problémáid másoknak meg atomstabil és köztük nekem is. Nem mi vagyunk szerencsések, te voltál szerencsétlen és szinte biztos vagyok, hogy usererror van a háttérben. Én egyszer raktam 0-ról fel az egészet amikor átjöttem Miui-ról még márciusban azóta csak OTA vagy dirtyflash és semmi gond.
(#11892) Roland861010: Nem kellett, csak elég volt flashelni a miui frameware zipet.
-
ahatvani
kezdő
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #11836 üzenetére
Nem védem csak a MIUI-s call recorder egyszerű és tökéletesen jól használható számomra. Automatikusan felveszi a hívásokat előre konfigurálható szabály szerint és jó hangminőségben. Ennyi.
De egyébként nem is tudom elképzelni, hogy milyen célból vesz fel valaki hívásokat (főleg, ha ehhez a másik fél nem járul hozzá), azokat őrizgetni tonnaszám, később keresgélni bennük, visszahallgatni...ehhez szerintem kell némi megszállottság
Én sose használtam még élesben, csak tesztek miatt próbálgattam...
Tehát MIUI legyen egyszerű, de ami egyszerű az túl egyszerű
-
válasz
Petyb00 #11836 üzenetére
.. és 100-ból 1 embernek vannak olyan igényei ezzel kapcsolatban, mint neked.
Nem a MIUI-t akarom ezzel védeni, nem azért mondom, de van egy alap funkció, ami a 99%-nak sok is, meg van az az ember, akinek annyi minden kell, mint neked. Na arra meg kell a "plusz vacak".
-
Petyb00
aktív tag
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #11834 üzenetére
Akkor ezek szerint a MIUI call recorder alapból intelligensen kezeli ezeket a dolgokat, mert:
1. kicsörgést nem veszi fel, a felvétel csak akkor kezdődik amikor a hívott fél (bármely irányban) fogadta a hívást;
2. fájlnévelnevezés automatikusan is tökéletes: hívó/hívott név - telefonszám - dátum - idő (ettől manuálisan se lehetne jobban elnevezni)
3. Keresés: call@... vagy egyszerűen csak név vagy szám beírása után lehetséges (tel vagy név részleges megadása is elegendő)Szóval ez így pöpec ahogy van...(szvsz).
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #11749 üzenetére
Stabil jelölés csak placebo mivel a stabil kiadás csak az aktuális stabil kiadás előtti heti developer frissítések akkumulált változata. Stabilban régi bugok is előfordulhatnak, amik egy friss dev-ben már rég javítva vannak
Logikádat követve tehát stabilban régi bugok a dev-ben pedig új bugok vannak, de persze ez nem teljesen így van, mert heti frissítések alkalmával általában bugokat javítanak nem pedig beletesznek...
Bug mentes ROM nincs, stabil sem az (és szvsz soha nem is lesz), de ha dev akkor 7.7.20 javaslom
-
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #11715 üzenetére
Az 1-es és a többi régóta ott van, csak a 4-es új ami 7.7.13 kiadás óta elérhető, de a recents-ból is tudod zárolni az appokat a memóriában...
3-as pedig most is elérhető innen is: Settings > Permissions > Autostart
Milyen régi verziót tettél fel, hogy nem találod ezeket a beállításokat?
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #11713 üzenetére
1. Emelkedő csengőhangerő:
Settings > Sytem apps > Call settings > Incoming call settings > Increasing ringtone volume
2. DND (ne zavarj):
Egybe kezeli a 2 SIM-et és ez így logikus és egyszerű, mert így tök mindegy melyik számhoz állítasz be kivétel szabályt SIM-től függetlenül
3. Automatikusan induló appok:
Security app > Permissions > Autostart
4. Apps zárolás a memóriában:
Settings > System apps > Security > Boost speed > Lock apps
5. App korlátozás kikapcsolása a battery saver-ben:
Settings > Battery & performance > Manage apps' battery usage > Choose apps > App > No restrictions
6. ROOT / SuperSU:
SuperSU nélkül a ROOT-ot veszíted el, ROOT-al viszont pár (általában banki) alkalmazás nem fog működni, ráadásul SafetyNET-et és Google Play Store hitelesítést is kinyírja.
ROOT-al írás jogosultságot szerezhetsz védett rendszer alkalmazások módosítására, törlésére 3rd party appok számára. ROOT userek bizonyos százaléka csak megszokásból ROOT-ol anélkül, hogy valaha is kihasználta volna a ROOT adta lehetőségeket, vagy fogalma lenne annak veszélyeiről.Esetemben a ROOT maximálisan kizárva és ezzel egyre többen vannak így, ahogy a rendszer biztonság vált fő szemponttá és egyre inkább válik azzá. Többeknek (számomra is) a teló fontos (munka) eszköz amivel fizetnek, utalnak, bankszámlájukat kezelik, bizalmas adatokhoz férhetnek hozzá...stb. Ez a tevékenység ROOT-al össze nem egyeztethető.
Egyébként is a SuperSU már rég elavult, ha számodra nélkülözhetetlen a ROOT akkor ott a Magisk.
-
Karavik
veterán
válasz
Petyb00 #11680 üzenetére
A meglévő MIUI8 fordítás 90%-ban jó lesz a MIUI9-hez. Ebből következik, hogy a MIUI9 csak a második felvonása a MIUI8-nak, azaz MIUI9 ott folytatódik ahol a MIUI8 abbamaradt csak a díszletet kicserélik közben és 2 új színész is társul
Stabilitásra, optimalizálásra nem lehet már panasz a 7.7.20-ban, szal a jó alap adott szvsz
-
Tomace91
senior tag
válasz
Petyb00 #11660 üzenetére
Persze, mint ahogy a saját romjuk telepítésénél is leírják, hogy csak saját felelősségre telepítsd. Ezt kötelező leírni nekik mindig.
Ebben a zipben a hivatalos miui-ból van kiszedve a framework es megcsinálva egy flashelhető zippé. Amúgy is lényegtelen mert a mai buildben ez a flash hiba már javítva...
@Roland861010: persze, hogy a tiéd a legjobb, ha 80x annyi időt szeretnél vele eltölteni, mint amennyit szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Apple TV eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest