Hirdetés
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 5 összefoglaló
Kérlek olvasd át mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
Pár hete a Mi3-mal volt hasonló több körös kínlódásom, akkor addig cserélgettem az USB portokat és kábeleket, amíg össze nem jött valamelyik párosítással az adb/fastboot mód. Egyébként a global dev rom felülírja a recoveryt, ez teljesen üzemszerű; én ezért álltam le ezzel a vonallal, és mentem vissza multi romra.
(#6298) bibliator: [link]
-
s4tch
veterán
válasz
Arcanis #6288 üzenetére
Igen, ez az. Nyilván nem objektív a próba, de ettől még eléggé elrettentő.
(#6291) shiftac: volt néhány GG-s telefon a családban, pl. Samsung Wave, Mi3, de a filléres eszköznek számító Hongmi is ezzel jött. Gyári állapotában mind karcmentes volt 2 év után is. Nem csúfítanék egy pofás dizájnt sem tokkal, sem fóliával. Esetleg egy nanoshine-szerű folyadék szóba jöhet, azt elvileg fel lehet tenni úgy, hogy ne látszódjon belőle semmi.
-
s4tch
veterán
A Mi5 sem egy audiofil kütyü, legfeljebb külső dac kell hozzá.
Egyébként ti a Mi5 és a Mi5s közül melyiket választanátok? Általában ~2 évre veszem a telefonjaimat, ezért sokat tökölök mindig körülötte. Most 3 készülékre szűkült a lista, legalább annyit segítsetek, hogy a két Xiaomi közül ki lehessen lőni az egyiket. Kb. itt tartok:
- Mi5 mellett szól: lassan vicces ár, infra, gsmarena szerint jobb akksiidő, nyomokban létező ROM-olgatás, és a legnagyobb adu ász: rendes kijelzővédelem. Nem fogom óvszerbe csomagolni a telefonom, a gorilla glass működik, a Mi3 is karcmentes volt 2 évig. Igazából a Mi5-től az elhíresült bend test tart vissza.
- Mi5s mellett szól: fém ház, elvileg strapabíróbb dizájn. Ha viszont tényleg olyan könnyen karcolódik a kijelző, mint ahogy a gsmarenán írják, akkor felejtős a telefon.
-
s4tch
veterán
válasz
#16820480 #3414 üzenetére
"elengedhetetlenek a rendszer normális működéséhez" - úgy értem, ezeket szerintem nem tudod kigyomlálni, akár szükséged van rájuk, akár nincs.
Flyme volt fent a mi3-on, annak talán agresszívebb a takarítója, mint a miuiban lévő. Ez a tisztítósdi valóban egy butuska kínai szokás, az iuni, fiui, yunos (stb) mind hasonlóan működnek. A flyme egyébként jópofa lenne, a Pro 5 kifejezetten tetszik is (zsír dac+amp van benne), de miután nincs rá semmi alternatíva, ezért nem merem megvenni.
-
s4tch
veterán
válasz
#16820480 #3411 üzenetére
Mi3 tapasztalat: a miui appokat nyugodtan le lehet fagyasztani, nem okoz anomáliát. Amit én le szoktam lőni: zene, galéria, böngésző, mi cloud, xiaomi aktiválás, fájlkezelő, e-mail, jegyzetek, arany oldalak, meg még 1-2 rejtett apróság. Anno vagyula készített néhány pöpec "miuihu lite" romot a mi3-ra, abból eleve hiányzott a legtöbb xiaomi app. Szerintem a biztonság és a téma appok nagyjából elengedhetetlenek a rendszer normális működéséhez, a többi viszont nagyrészt nélkülözhető.
-
s4tch
veterán
Urak, az egykezes mód ugyanúgy működik a Mi5-nél is, mint mondjuk a Mi3/Mi4 esetében? (...azaz home gombról valamelyik oldalra húzással?)
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
Karavik #1097 üzenetére
Jó felvetés, ezen én is gondolkodtam. Ezzel gyakorlatilag ott tartasz, hogy vagy kinyitod a bootloadert, vagy maradsz a stabil vonalon, és várod az OTA frissítést. Kb. annyira kötött a helyzet, mint egy zárt bootloaderes, custom recovery nélküli régebbi Sonyn, bár azokat azért pc suite segítségével le lehetett gyalulni.
-
s4tch
veterán
válasz
PowerBuldog #981 üzenetére
Az itthoni garanciát nem a gyártó biztosítja, úgyhogy inkább azokat kellene megkérdezni, akik a hazai garit bevállalják.
Más oldalról a Sony is biztosítja a készülékeire a bootloader nyitást - és egyúttal tudatja az ügyféllel, hogy ezzel elbukja a garanciát.
Egyébként tudtommal az itthoni bátor forgalmazóknál nem jár garivesztéssel a bootloader nyitása.
-
-
s4tch
veterán
válasz
<Adamsky> #803 üzenetére
Csak egy kicsit - és még azt sem tudtuk meg, bármilyen erőhatásra miért muszáj egy telefonnak ropiként kettétörnie.
Egyébként nekem elsősorban szoftveres problémáim vannak a Mi5-tel (és a saját Mi3-mal is): ebben a videóban is látható, mennyire gyengén multitaszkol a MIUI7...
-
s4tch
veterán
válasz
PowerBuldog #547 üzenetére
Azért érdemes megnézni a többi videóját is a fickónak. Kevés telefon hullik ennyire könnyen atomjaira a kezében.
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
válasz
VANESSZA1 #496 üzenetére
Ezzel jelen helyzetben nem foglalkoznék. Csak (belátható) idő kérdése, hogy a global romban komplett legyen a magyar fordítás.
Egyébként az innen rendelt telefonban alaphelyzetben azok a nyelvek szerepelnének, ami az oldalon is látható. (Kínai, angol, francia, orosz, ukrán, stb)
-
s4tch
veterán
A verge egy lengyel piacos kenyérpirító dizájnjában is az Apple vonásokat keresné. Mint az indexes Joó Gábor, csak neki Messi/Barcelona az univerzum origója. Olvashatatlan mindkettő.
Ez a mediatek meg már régen nem a melegedős, technikai support nélküli, gyenge GPS-szel ellátott cucc, mint ami pár éve volt. Nekem a Meizuval mindössze annyi bajom van, hogy elég nagy valószínűséggel nem lesz rá CM és társai.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Elérkezett hozzánk az ismert kínai gyártó legfrissebb csúcsmodellje, a végeredmény nem lehet kérdéses: a Xiaomi ismét komoly alternatívát mutatott a zászlóshajóra vágyó közönségnek.
- Elemzés A B20-as 4G nyomában
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest