-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
weinmaker #28242 üzenetére
Mi4c mellett: erősebb hardver, minimálisan kompaktabb ház, full HD kijelző, nyitott bootloader
Redmi 3s mellett: elérhető B20, hibrid kártyahely, fém ház, komoly üzemidő, FM rádióÉn a fém ház és az üzemidő miatt a Redmit választanám. Általános használatra a 720-as kijelző is bőven elég 5" mérethez. Persze a 4c is jó választás, egyikkel sem nyúlsz mellé.
-
Mr.C
őstag
válasz
weinmaker #27920 üzenetére
Hát nem tudom, kihasználod-e ezt a 20e Ft-ot de sztem nem éri meg.... Meg Samsung... Nekem nagyon nem a kedvencem.
Inkább (ha megteheted) 1x perkálj nagyobbat egy jobb ár-értek arányú telefonra, mint többször kicsit, ami a végén úgyis több lesz csak akkor a látszat miatt nem fáj -
Fejvadi
nagyúr
válasz
weinmaker #26380 üzenetére
Az általában a fólia miatt van. HA elveszed a füledtől és a szenzoron végighúzod az ujjad, akkor feléled. Nagyon idegesítő tud lenni. Egy csomó Tempered Glass-t kukáztam már ez miatt. Főleg ha kicsit is magasabb. Nem takar, jó helyen van, de belekerül a szenzor látószögébe.
-
Ájvé
veterán
válasz
weinmaker #26291 üzenetére
Hát jobb esetben előbb lecseréled, mintsem a bekapcsoló gombja tönkre menne, esetleg ha hibás lenne, szóval inkább írd azt, hogy kényelmesebb vagy megszokás.
Nem mellesleg van érintős képernyő zár a világon, mindjárt lehet használni a Greenify-t is kapásból, persze ébresztés akkor is gombbal történik, de a gomb 50%-ban így is kímélve lesz (ha ez ilyen súlyos probléma).
-
-
blod001
tag
válasz
weinmaker #26206 üzenetére
Most váltottam MI3-ról Redmi Note 3 Pro-ra. Nekem is az volt a félelmem, hogy a Note túl nagy lesz, de annak ellenére, hogy 5,5 col alig nagyobb, mint az MI3. Én Redmi 3 Pro-t nem vennék MI3 helyett, nem igazán fogsz érezni semmi upgrade-et az akkun és a fingerprint senson-on kívül. Amúgy a telefon érezhetően pörgősebb, mint az MI3 én nagyon szeretem és nem bántam meg. Talán egyszer majd eljut szervízbe az MI3-am is, addig viszont pihen a fiókban.
Amúgy inkább a szélességén lehet észrevenni, hogy nagyobb, mint az MI3. Gépelés közben jobban kell rajta tornáznom, de meg lehet szokni és sokkal élvezetesebb az 5,5 col.
-
Ájvé
veterán
válasz
weinmaker #26237 üzenetére
Itt van Mi4, ennyiért szerintem jó, mondjuk csak 3G-s és 2/16-os, de ezen kívül jó vétel és szerintem annyira nem vészes, tekintve, hogy 2 éves csúcskészülék újonnan.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
weinmaker #26226 üzenetére
Fotókra jobb a Mi4, ilyen használat mellett meg úgysem sokat számít a kor. Elég erős marad így is. Szóval attól, hogy én RN3p-t vennék, így átgondolva lehet, hogy neked inkább Mi4-et ajánlanék.
Kész az új stringek fordítása, legtöbb nem is volt ténylegesen új, csak meglévőn változtattak. Szóval újra van esély, hogy a holnapi zárt, illetve a pénteki publikus béta felülete teljesen magyar legyen.
Más: előjött egy hiba az új RR-ben. Böngészőben a videók zöldes-lilásak.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
weinmaker #26218 üzenetére
A Mi4 egyedül azért necces, mert már régebbi modell. Egyébként nincs vele baj, bár én valószínűleg már az RN3 pro-t venném.
mizoli az tuti recept.
bobolysza75, Fejvadi szívesen teszem, de ne feledkezzünk meg a többiekről sem.
Én csak csütörtök óta vagyok a csapatban, de innen a topikból vampire17 például már több hónapja, és amint nézem folyamatosan fordítgatott. Lehet, hogy van több ismerős is, csak ott más a neve.
Mindenesetre a fordítás jelenleg 98℅-on van, tegnap estére kb 100 string maradt, ugyanazon fájlból (Beállításokban kulcsszavak a kereséshez), de ma megint van kb 33 új string (Tisztítóval, vírusirtóval, képszerkesztővel és Második asztallal kapcsolatban). -
bobolysza75
csendes tag
válasz
weinmaker #26222 üzenetére
Szia!
Csak hogy okosabb legyél, és véget vessek "szenvedésednek"
válaszd a Mi4-et....nálam másfél éve van meg a kicsike, páromnak október óta. Nagyon szerethető készülék, szoftveresen is jól támogatott, és fényképeket is elég szépeket lő....nő létemre megtanultam romolgatni, de eddig még elrontani sem tudtam
Méretügyileg is rendben van, jó kis masszív készülék, és szerintem szép is!Fejvadi forumtárs pedig ha jól látom tett Neked egy kihagyhatatlan ajánlatot, ha jól értelmeztem!?
Tehát hajrá Mi4, a Mi3 telodnak méltó utódja lenne!Tomi!
Köszi lelkiismeretes munkádat a global rom eddig tökéletesem muzsikál a drágaságomon....
-
-
Ájvé
veterán
válasz
weinmaker #26197 üzenetére
Redmi Note 3-ban CPU egyértelműen erősebb (ez mellett 64 bites) benne GPU kicsivel jobb. Kamera gyengébb, akku sokkal jobb. 3/32-nél előny a RAM ill. ROM mennyisége is előny, ez mellett második SIM slotba mehet micro SD kártya is. Ezen felül LTE 1800/2600 Mhz ismerete is előny.
Én Redmi 3-ra írtam, hogy gyengébb, illetve abban is az akku előny, RAM/ROM mennyisége Pro esetén, memória bővítés 2 SIM slotba, LTE 1800/2600 ismerete. Viszont gyengébb a SoC és a kamera is, ill. kijelző is azért rosszabb minőségű (HD felbontás csak, ill. kép minősége se olyan jó).
Csak fel akartam hívni a figyelmet a részletekre (mert hát az ördög ebben rejlik), hiába újabb a Redmi 3, nem feltétlenül jobb, mint írtam sok mindenben gyengébb, viszont modernebb bizonyos szempontból.
Redmi Note 3 (Pro) viszont szerintem is jobb már. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
weinmaker #23550 üzenetére
Ha majd frissítesz, egy dologra figyelj oda: újabb kernel kell, ez a régi már nem fog működni. Én a héten kipróbáltam az új ZeurionX-et egy hétre, de mivel letiltja a swapet, érezhetően romlott a multitaszking. Akkuidő viszont hasonló volt.
llaszlo China, MIUIHU és multi stabil van egyelőre, Globalból valamiért még fejlesztői sem.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
weinmaker #23496 üzenetére
Igen, kint az új, stabil multi is.
Nem kötelező mindent wipe-olni, de nem árt. Tipp: a MIUI beépített Biztonsági mentés opciójával ments le mindent, úgy semmit sem kell majd külön szedegetni.
Azt viszont nem tudom, hogy mennyire lehet csak így simán rátolni. 6.0 miatt egyesülnek a partíciók, de nem tudom, hogy ez menne-e közbenső lépés nélkül.Fejvadi könnyen meglehet, de erről ott kéne tájékozódni, ahol láttad. Ha így van, akkor cancro-ra is kell lennie olyannak...
-
Mr.C
őstag
válasz
weinmaker #23268 üzenetére
nem tudom, egyszerűen nekem nem akarja... Egyszer már próbáltam a kernel-cserét, de akkor is kampó volt, most is megpróbáltam, ismét soft-brick lett... persze újraélesztettem, de kicsit idegesítő, mert ugyanaz a kernel (ZX-Uber) csak nekem Multi van (ami szerintem nem nagy befolyásoló tényező)
más:
English Version of Official Mi PC Suite 3.2.1.3111
itt a teljes post, lehet itt már megoldottám a MMIUI kapcsolatát, mert ugye az nem akart működni -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
weinmaker #23034 üzenetére
Lehet, hogy a v5 igen, de ez hivatalosan nem. Ettől függetlenül más módszerrel külső fejlesztők meg tudták oldani, de olyan gesztusok, hogy kört valamilyen betűt rajzolsz a képernyőre, már tényleg nem lennének megoldhatók.
Az a nyitja, hogy maga a képernyő nem alszik (de a CPU igen), így elvileg alacsony fogyasztás mellett is meg lehetne csinálni. A fejlesztő azt állítja, valami más eszi az akkut, de hónapok óta nem tudta javítani.
Arra a KK MIUI-ra, ami neked van, ha jól tudom régebbi ZeurionX és Moshi kernel-lel lehet engedélyezni, de utóbbiban nem vagyok biztos.Szerk: nálam volt fent Beanstalk, de még két hónapja, akkor nem nyújtott sok extrát a hivatalos CM-hez képest. Egyébként stabil, sokan szeretik.
-
havri1
félisten
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
weinmaker #23026 üzenetére
Ha a gyári témával se jó a naptár widget, próbálj:
-másik téma majd újra gyári téma beállítása
-naptár adatainak törlése
-MIUIhome adatainak törlése
-wipe cache/dalvik cachesputyi70 Antutu csinál ilyet nem egy ROMon.
Nálam két hét alatt egyszer előfordult hasonló (nem Antutuban). A CM maintainer azt mondja, ne használjunk semmilyen performance profile-t az alapon kívül (úgysem vettem észre teljesítményjavulást). -
vampire17
addikt
válasz
weinmaker #23008 üzenetére
Nem ertelek... nem tajekozodtal elotte, hogy megvetted? Hogy mit tud, mit nem tud? (pl a ket koppos ebresztest nem tudja, ami van az ilyen kokanyolt megoldas, meriti a telefont)
A kepernyoje alatt mit ertesz? full HD-s a ZTE v5 HD felbontas. Mind a ketto 5". Van aki latja a kulonbseget van aki nem...
A ROM csererol. Ha veszel egy ilyen telot (foleg ha hasznaltat!!) akkor az elso hogy leturod rola a rendszert, de teljesen, (meg a systemet is!)
A temakrol: Van ezer es egy tema, mas-mas szinosszealllitassal... A hszedbol az tunik ki, mintha nyugnek erezned testre szabni a sajat telod... Pedig a MIUI pont ilyen... Mi ezert szeretjuk...
Szerintem jobban jarsz, ha teszel a telora egy CM-et vagy egy Ivan fele stock ROM-ot...
Bar igy pont a MIUI es a Xiaomi lenyege (a mokolas
) veszik el...
-
s4tch
veterán
válasz
weinmaker #23006 üzenetére
Tomi már szerintem írta, hogy a dupla koppos ébresztést kernelcserével lehet megoldani. A status baros altatás főzött romokban (cm13, rr, stb) elérhető. A színsémákat egyes témák lecserélik, keresgélj a téma alkalmazásban, biztos találsz kedvedre valót.
Célszerű telefon vásárlása _előtt tudakozódni ilyenekről.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
weinmaker #22990 üzenetére
Angolul Privacy. Az még hagyján, hogy az ismeretlen források itt van, de azt a mai napig nem értem, a helyszolgáltatások miért ezen lista alján van. A Beállítások elrendezése a gyenge pontja a 4.10.x utáni MIUI-knak.
vampire17 engem zavar, eléggé rontja az élményt...
kárátékutyá ugye nem csináltál wipe data-t a telepítés után?
-
Tomi_Ohl
veterán
-
vampire17
addikt
válasz
weinmaker #22971 üzenetére
Ez kell neked, amit fontebb is irtak:
xiaomi.eu_multi_cancro_V7.1.3.0.KXDCNCK_v7-4.4.zip
Elotte full wipe (systemet is!!!!) TWRP-vel. Az Internal-storage-t a rom telepites utan szinten wipe old!!!
Itt a legfrissebb TWRP, siman update app-al fol lehet tenni: Link
Igy garantaltan jo lesz!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
weinmaker #22952 üzenetére
Szia. Ilyen hibával még soha nem találkoztam. Ha jól tudom, MIUIHU 6.1.28 van rajta, igaz?
Duplakoppos felélesztéshez kernelt kell cserélni, nem nehéz dolog, csak az a baj, hogy úgy jobban merül a telefon.
Az állapotsávot lehúzva van opció képernyő lekapcsolására. Esetleg Xposed-del dupla koppintásra elalvás megoldható.
Lényeg, hogy gyárilag nincs benne az utóbbi két feature.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Overwatch 2
- Milyen házat vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Óra topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest