-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
Redmi Note 4-ben van ezek közül.
Mi szériából csak a 6/128-as Mi Note 2 Global Editionból van Global B20-as.
Egyébként ezekből a Xiaomi telefonokból létezik B20-as verzió:
Redmi Note 3 SD (Global Version), Redmi 3S (Global Version), Mi Note 2 Global Edition, Redmi 4(X) (Global Version), Redmi Note 4 (Global Version), Redmi 4A (Global Version). -
Tomi_Ohl
veterán
Na majd meglátjuk, mennyire lesz gyors, mit számítanak ezek... A Dynamic resource allocation nem olyan, mint iOS-en? Ez mondjuk ha ugyanúgy fog működni, akkor jónak ígérkezik.
Új fájlrendszer: jah, APFS megfelelőjeAmúgy szerintem f2fs, de valamiért nem vagyok meggyőződve róla, hogy minden telefon átáll.
Mindenesetre egy AOSP-hez hasonló értesítési felület nagyon elkellett volna, rendes kinézettel, dinamikus ikonokkal, normális quick reply-jal, egyujjas kinyitással, de úgy látszik, ez még várat magára. Más UI-változás nem is számítana, csak ez kéne... -
Tomi_Ohl
veterán
Úgy kell megcsinálniuk a felületet, hogy kitkaton is működjön. Az egy csomó olyan dolgot jelent a dizájnban és akár funkciókban, amit nem lehet/nehéz megoldani (gondolok itt mondjuk az érintési effektekre vagy lp/mm alkalmazásváltóra). Arról meg ne is beszéljünk, hogy mennyi felesleges munka kompatibilissá tenni a felületet a régi verzióval.
Milestone2 az úgy rendben is van, csak olyakat lehetett hallani, és már reménykedtem is benne, hogy a kitkat eszközök támogatása befejeződik.
-
s4tch
veterán
iPhone-nál kisebb a jelentősége a memóriának, type-c tutira nem lesz rajta (a lightning licenceken hatalmasat szakít az apple), és 300 rongyot szerintem nem ér semmiféle telefon, amit leejtesz, és lesheted.
Szerintem rengeteg a kiváló telefon, és míg pár évvel ezelőtt a középkategória is nagyrészt hulladék volt, most már egy Redmi is megfelel a legtöbb átlagos igénynek. Hogy a Mipad éppen rosszul sikerült, az inkább a kivétel, mint a szabály.
-
Keil Walker
aktív tag
Tényleg nem lehet tökéletes telefont találni. Nekem most 2 olyan tetszik, ami még meg sem jelent: redmi pro 2, ha lesz b20, vagy moto x4. De tuti mindkettő el lesz rontva valahogy.
Amik most is kaphatóak és esélyesek picit, hogy karácsonyra megvegyem az a htc 10 és a galaxy s7. -
s4tch
veterán
Az az alkatrész 99%, hogy nem lesz jó... Nekem is digojr szerelte a telefont, ő mondta, hogy ezeknek a jelentős része hulladék, pl. az enyémmel elszállt a térerő, ahogy beszerelte. De legyen hozzá szerencséd...
Meizu Pro 6 Plust vagy dual LG G6-ot vennék most. Mondjuk nekem fontos a muzsika, és ezek feltehetően jól szólnak fülessel.
-
Tomi_Ohl
veterán
Amikor pár hónapja én választottam, ezek jöhettek számításba: Mi5S, Mi5S Plus, Oneplus 3T, Pixel, Pixel XL. Aztán amikor az árcímkére is ránéztem, egyértelmű lett a döntés
Most ugye ott van még a Mi6, Op5, esetleg S8, de ezek is aránytalanul drágák egyelőre, errefelé legalábbis. Annyival nem nyújtanak többet. -
RocknRoller
aktív tag
sziasztok,
állandóan vinnyog a telefonom, hogy kevés a tárhely (16gb-os verzióm van)
azt vettem észre, hogy 2,8GB helyet foglal az egyéb fájlok, ezt hogy lehet megnézni, hogy miket foglal magában, illetve hogy lehet törölni?
Azt hol lehet megnézni, hogy egyes appok mekkora helyet foglalnak?köszi!
-
-
Tomi_Ohl
veterán
Csak megerősíteni tudom, amit a kolléga ír. Az utolsó 2-3 build nem a legjobb, lassabb (állítólag thermal probléma), és mindenféle egyéb gondok is előjönnek (pl automatikusan átáll a hangerő). Akkor kezdődött az egész, amikor rebase-elték másféle forrásokra. A fejlesztő is belefáradt már és azt üzente, határozatlan ideig nem lesz frissítés.
A DU-ról jókat hallani, vagy pedig tegyél fel Resurrection Remixet (szintén Shahan_mik3-tól), nálam most az van fent, meg vagyok vele elégedve.
Xposedről pedig jó ideje semmi hír. Valami Privacy Guard van RR-ben is, azzal kell beérni. -
mizoli
addikt
A fordítottjával találkoztam már (nem MIUI): tehát fagyasztva van az app, de időnként mégis megjelent az akkustatisztikában, mint fogyasztó. (Google naptár, névjegyzék, ilyesmik)
Érdekes módon, ha kitörlöm őket, akkor többé ez nem fordul elő
Meg az sem, hogy hanyag módon, csak fagyasztgatokTomi
Most, hogy párhuzamosan tudsz használni 2 rendszert, -és eltekintesz attól, hogy a Mi5s szép, új, ropogós-, akkor melyiket használod szívesebben: a MIUI-t, vagy a NOS-t?
-
Ájvé
veterán
Nem kellene neki kiírnia, kevés a memória, vagy k*bbe a f*szom legalább, de komolyan, az idegesít a legjobban, hogy kib*sz egy szó nélkül és kész. Semmilyen más alkalmazásnál nem csinálja csak Chromenál, pedig a lapokra is figyelek már és volt hogy 2 lap volt nyitva és ugyan úgy csinálta. Köszi annyira nem akarok belemászni, annyira nem érdekel, csak rohadna meg ...
Na most kitöröltem a böngészési előzmény, már 182 MB volt, hátha.Tomi_Ohl:
Mit is használt? -
Ájvé
veterán
-
mizoli
addikt
Szerintem semmi különös, CM snap kamera van benne, de annyira még nem nézegettem.
Összemérhető. És a MIUI kamera jön ki győztesen
De ez csak emlék, igazán nem tudom összehasonlítani. Azonos körülmények között, ugyanazt a témát kellene fényképezni mindkettővel, hogy pontosan meg lehessen mondani. -
heidricha
őstag
Tartok tőle, hogy a kamera sosem lesz olyan, mint a gyáriban.
A CAF AOSP-ben is egész jó a (Snapdragon) kamera, állítólag, ha van elég fény, tud 120FPS-t 720p-ben. Nekem ez mondjuk nem annyira működik - van hogy megengedi átállítani, és amikor kezdeném, szól, hogy nem kompatibilisek a beállítások, de van olyan is, hogy átállításnál nem szól semmit, mikor megnézem újra, kiderül, hogy nem is állította át.
Arcdetektálás pl. van benne, de nekem jobban tetszett a CM/LineAge kamerájában a zajcsökkentés kikapcsolhatósága. Sokkal gyorsabb, és fotó-szerűbb eredményt ad.
Ez a ROM amúgy teljesen jó. Eddig nekem minden működött benne. Persze nem ártana egy jó Xposed.
Néha ugyan megszalad a fogyasztás, de ezt az összes ROM produkálja nekem mostanában, aligha ebben van a hiba.
-
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
Nyilván az első, Google Play Store-ra (vagy Services) még nem láttam GPS rövidítést, de az aki így használja az se lehet egy nagy mágus, Google Play vagy Play Store szerintem ezeket láttam eddig. Persze az is lehet nem vagyok olyan világ (fórum) látott ember mint te, de GPS köztudatban él mindenhol, jóval a Google Play megjelenése előtt is így volt.
-
Fejvadi
nagyúr
Én meg nem értettem, miért írod ezeket.
Ha a Tomika nem szól, hogy 6-ot írtam, fel sem tűnik.
Így már téged is értelek, de azért jó, hogy nem hülyéztél, hogy te szerencsétlen, ha visszafelé telepíted a ROM-ot, akkor tiszta telepítés kell hozzá.
De, érted, akkor se normális ami történt.Zolikám:
A MIUI-nál nincs jobb.
Minden benne van ami nekem kell és szeretem a témákat keverni. -
mizoli
addikt
Ja, így már értem, viszont nekem pont az a jó, hogy ha telefonálás közben érkezik mondjuk egy üzenet, akkor ezt valahogy jelzi. Pl. zizegéssel
Fejhallgató bedugás/kihúzás esemény (mondom fejhallgató) -lejátszótól függően- állítható, nem MIUI tulajdonság + ahogy Tomi írta.
83 alkalmazás MIUI alatt??
Nekem még csupasz AOSP-n sem volt annyi
Laci
Mi a bónusz? -
markussandor
senior tag
"Telefonálás közben a mobilnet lekapcsol, így nem zizeg a másik fülében, ha írnak közben."
ez engem kimondottan zavar, ha felhívnak elmegy a netem, hiába beszélek headsetről, net nélkül nem megy a waze sem :-(
ha viszont előbb elindítom a wazet és utána visszahívom az illetőt, akkor szerencsére nem megy el
-
mizoli
addikt
Ezt a "telefonálás közben mobilnet lekapcsol, nem zizeg, ha írnak közben" nem is értem.
Szerintem életszerűtlen, de most kipróbáltam, és nem zizeg. Bár én nem szoktam írni telefonálás közben
Spotify-t pont nem használok, de a zene leállás/újraindulás a lejátszótól erősen függ. -
-
Tomi_Ohl
veterán
Másik lehetséges elmélet, hogy csak simán hardverigényesebb már a MIUI és ezért nem nyújt olyan élményt, mint amire régebbről emlékszünk. Mondjuk erre múltkor rácáfoltam, amikor újra feltettem régi v5/v6 stabilokat. Most elég jó a NOS, legjobb MM alapú ROMokat sem élveztem jobban. Anno lollipopon voltak még nagyon gyors, nagyon jó multitaszkú ROMok (hivatalos CM, vagy akár az előtti RR), egy-két jó kernellel (pl Phantom), egyszer még újra fel akarom rakni ezeket.
(#28976) & mizoli nem biztos. Anno a 4.4-es Iván is annyira magasztalva volt, mint most a NOS, vagy talán még jobban. Nekem mondjuk nem tetszett, a MIUI 6 ezerszer szebb volt a stock KK-nál (bár bugosabb is), de sokan huzamosabb ideig is használták. Szóval attól, hogy nekünk jó a NOS, ki tudja milyen gondok jöhetnek még elő (kezdve a hálózat alapú helymeghatározással). Ettől függetlenül tényleg megér egy próbát.
-
Ájvé
veterán
A folyamatos használatot is számításba kell venni, én pl. néha újra indítom, de egyénként non-stop megy.
Viszont így kb 2,5 év után is jól működik még.
Nálam nem játszanak ezek a custom ROM-ok, mindig van valami hiba nálam velük, még a legjobbnak mondott 4.4-es Ivan is sok hibával működött, de 6.0-át is tettem fel. Mondjuk nagyjából ezeket próbáltam, ezt a sok custom ROM-ot nem próbálgattam végig, de MIUI megy a legstabilabban, legalábbis nálam. -
zolikaDB
veterán
MIUIHU 8, 6.11.17 fejlesztői van fent. Root van! Megvan az Xposed, de melyik? -
Tomi_Ohl
veterán
Ha már a Google-t tiltotta, helyettesítjük mi...
Az van, hogy túl jó számomra a NOS, nincs mit írni róla
Az akku mérete meg pár nap alatt nyilván észrevehetően nem változott, nem úgy, mint álmomban... Durván fel volt puffadva... Csak hogy tudjátok, milyen rémálmok gyötörnek -
Tomi_Ohl
veterán
Alapvetően nincs vele probléma, a tegnapi hibaüzenet után nem találkoztam gondokkal. Kézzel töröltem néhány adatot, így még a Titanium Backup is feltelepült.
Ugye ezelőtt NOS volt fent, ami elég gyors, ráadásul 0.75-ös animációkkal használtam, úgyhogy most MIUI-n is levittem 0.5-re (nem szoktam). Elég pattogós így, de néhol van egy-két gyors akadás.
Ja, ami továbbra is zavar, hogy 17:09 van, és már átváltott az értesítési felület lilára. Asszem ideje témát cserélni.Jól vagyok, nem volt olyan sürgős a műtét, úgyhogy nem akkora gond, hogy elmaradt.
-
Tomi_Ohl
veterán
Kölcsöntelefon, életbevágó dolog miatt kell...
Amúgy ha a long press vagy a balkezes mód navbaron nem hiányzik, akkor várhatsz is még vele. Ma is jött update, remélhetőleg holnap (vagy hétfőn) is fog.mizoli na, ezt az FC-t eddig nem vettem észre, valóban.
Szerencsére nem sokszor csinál ilyet az ember.
A long press az 2 másodperc ha minden igaz, néhány ROMon ez volt az alap, de emlékeim szerint később lehetett állítani az időtartamát (MM-en).Közben rájöttem még egy dologra. Valamiért Pixel launcherben nem színeződtek az állapotsávon az ikonok az app drawerben (feketére kell váltaniuk). A Google app a ludas, ha kikapcsolom a bal oldali Google oldalat, akkor átvált a színük.
-
mizoli
addikt
-
Tomi_Ohl
veterán
Azt takarja, hogy javította a problémát, ami miatt nem volt eddig nightly (changelogban update boardconfig címszó alatt jelent meg). Feltettem, gond nélkül települt és működik.
Ami tetszik, hogy már van long press back to kill app. Vannak egyéb változások is, AICP letöltőoldalon megtekinthetők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged