-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mizoli
addikt
válasz vampire17 #20296 üzenetére
Van egy driver gyűjteményem, felteszem a Megára, esetleg jó lesz valamelyik. Van amelyik többször is szerepel, ez csak annyit jelent, hogy nem válogattam ki. Win7-nél is sokszor problémák vannak, ha felteszem a Microsoft frissítéseket.
kárátékutyá
Tiszta telepítés, ha az SD-n kívül formázol mindent (system-data-cache-dalvik cache).[ Szerkesztve ]
-
kárátékutyá
őstag
-
Ájvé
veterán
válasz kárátékutyá #20295 üzenetére
Neked kellene tudnod, nálam nincs ilyen az biztos (1-2x ha megesett véletlen, de az is régebben volt már). Az is biztos, hogy hiába húzol rá újabbat, nem fog segíteni, ments és csinálj egy tiszta telepítést, ez lehet a megoldás.
vampire17:
Win7
Talán SDK frissítés segíthet.[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
kene nekem egy gyors help!
Win10 en probalok fastbootban egy ROM-ot folrakni, de a driver nel azt irja hogy "Sikertelen eszkozleiro keres"
Erre van valami otlet??
-
kárátékutyá
őstag
Segítsetek már légyszíves, hátha másnak is volt ilyen.
5.12.3 volt fent, de voltak random újraindulások (zsebben), emiatt fektettem az 5.12.4-et. Ugyanúgy megvannak az újraindulások. Ennyire érzékeny a telefon, vagy az on/off gomb?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz berzser67 #20261 üzenetére
Bocs, de hol írja ki? Indítási animáció? Nincs beállítva valami téma?
vampire17 az elrendezéssel én is kezdek megbarátkozni (gyári zene is kapott egy értesítést btw), de a kinézet nagyon nem lesz jó így (nekem).
A keresés sáv meg nem jó, csatlakozik a netre és letölti a kínai nyelvet. Újraindítás után megint kínai. Ráadásul system appot wifiről le sem tilthatok.s4tch MIUI 6-ból egész 6.7-es verzió is volt ennyi erővel (6.7.1.0), mégse emelték ki. Én sem értem, miért kell ezt most külön hangsúlyozni.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
s4tch
veterán
Holnap jön új stabil ROM: http://en.miui.com/thread-204101-1-1.html Ez még 4.4 alapú lesz a Mi3-ra, viszont a MIUI felület 7.1-es verzióját tartalmazza. Nem tippelnék, mennyire lesz parasztvakítás a verzióugrás...
-
vampire17
addikt
válasz Tomi_Ohl #20291 üzenetére
Ertem igy mar vilagos, koszonom!
Zene vezerlest kiszedtek vegre!!
Mondjuk en nem hasznaltam a gyari lejatszot (google music-ot hasznalok) szoval nekem eddig teljesen folosleges volt, sot meg zavart is, mert amikor bealliottam egy csengohangot a gyari lejatszon, az a szam allandoan ott figyelt az ertesitesi savon es az istennek nem tudtam eltuntetni...
A kereses sokkal hasznosabb!!
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz calamites #20280 üzenetére
Most nézem, a zene vezérlés is eltűnt.
A kínai szöveget meg sikerült megoldani a keresés app adatainak törlésével és egy újraindítással.
Most így néz ki: [kép]
Aztán persze ez még ezerszer változhat, Alpha verzió. Az 5.12.17-ben például a Beállítások appban volt keresés.laci laci na ez komoly leírás. Ezek után nyugodtan lehet önbizalmad, hasonlót csak az előző telefonomon csináltam (de ott eleve kiszedhető akku volt).
vampire17 a színhőmérséklet azt adja meg, mennyire legyenek hidegek (kékes) vagy melegek (sárgás) a színek. A szaturáció (telítettség) pedig minél magasabb, annál élénkebbek a színek.
Ahogy vikla007 is mondja, hőmérséklet megy, telítettség/szaturáció nem.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
laci laci
addikt
válasz mizoli #20282 üzenetére
Ez is segített egy kicsit.Fel készültem a legrosszabbra.Most a rr 20151220 van fent és leállt a kamera,újra rakom,hátha valami bibi lett..."xposedhez nem kell pc..."Csak arra töltöttem le és átraktam
[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
vampire17
addikt
válasz Tomi_Ohl #20276 üzenetére
most akkor a szaturacio meg a szinhomerseglet ket kulonbozo dolog?? (megmondom oszinten, gozom sincs, mik ezek a funkciok, soha nem hasznaltam oket, azt sem tudom hol lehet oket allitani)
Mert egyikotok azt mondja megy, a masik hogy nem
Amugy az ertesitesi feluletre: Tipikus Xiaomi modszer, ha valami pl akad, ne azon legyunk hogy megoldjuk, csereljuk ki egyszerubbre, ami nem akad...
Mondjuk nekem nincs vele gondom, picit a stock androidra hajaz
mod: mizoli be is elozott
[ Szerkesztve ]
-
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Itt vagyok,megy a telom. Sajna mikor telepíteni akartam pc-ről a telora a xposed progit,így egyszer megállt és jött a fekete köd. Lehúztam az adatkábelt kapcsolnám semmi,háromgombosan semmi,kezd melegedni a telo.. aztán power hang+fel.....semmi,power hang+le+fel...semmi,fastboot mód semmi,a telo már süt...hátlap le akku csati ki... .Akkor mondom magamba -"A második telot is lefektettem.(az első egy nubia z5s jbart rosszul csomagolt vissza és annyi.Új alaplap)".Lemerült a laptop és ezzel telo adatátvitel kampec.Ma akku vissza,semmi,töltőre raktam és elindult a töltés,utána bekapcs.és halleluja...Azért újraraktam és jó...Tanúság meg volt...
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
Tomi_Ohl
veterán
Na kevert érzéseim vannak az új verziót látva.
Színhőmérséklet változtatás működik, Mi4-én en read mode is.
Cserébe amit műveltek az értesítési felülettel... Meh. 😖
Ráadásul a blur is eltűnt, egybefüggő, sima, fekete. Legalább már egyáltalán nem akad. (bozarjoska ⬆)[ Szerkesztve ]
-
-
mizoli
addikt
Általam is ismeretlen okok miatt ki akartam próbálni a MM MIUI-t.
1.2 GB-os systemem volt, lefutattam a visszaparticionáló scripet, és azt hittem időt spórolok, ha mindjárt felteszem a MiRecovery-t is. Itt rontottam el.
Utólag kiderült, amit sejtettem közben is, hogy megmaradt az 1.2 GB-os partició, rendszer persze sehol, "rendes" recovery sehol, csak az igen kiváló MiRecovery, ami csak ugye update.zip fájlneveket ismer. Természetesen elfelejtettem átnevezni az előkészített romot
Az SD-hez sem ADB-n, sem MTP-n nem fértem hozzá.
Fastboot módba ugyan be tudtam lépni, de ismeretlen hibára hivatkozva el sem indult a flash. Aztán sokadik fastboot romot próbálva egyszer csak elindult, de leállt a system flashnél. Akkor jött be, hogy valamiért nem állt vissza az eredeti méretű dupla system, és a "flash_all_except_storage.bat" dupla particióra van írva. Átírtam a bat file-t, fel is ment a rom, de nem bootolt be, Mi logón állt. Viszont már láttam ADB-n az SD-t. Gyorsan lementettem amit kellett
Bemásoltam, és fel flasheltem a CWM-et, telepítettem vele egy romot, ami fel is ment, de nem bootolt be, leakadt a Mi logonál, vagy egy kicsit elindult ugyan, de ismét csak Mi logó lett a vége. Ezt párszor ismételtem különböző romokkal.
Vissza a fastboot-hoz, és újra flash, boot particiót törlő módon, de ugyanaz, nem bootol. CWM-ben elkezdtem telepítgeni v6 MIUI romokat, mind felment, de vagy nem bootolt, vagy lefutott a bootanimáció, de itt meg is állt. Aztán előszedtem azt a romot, amit 1.5 éve elsőnek tettem fel a telefon vásárlásakor, a v5 MIUI 4.8.22-t, és jéééé, bootol rendesen, és tovább megy, és jóóóó
Mindig mondtam, hogy a v5 MIUI a legjobb MIUI, továbbra is tartom
Még az van fenn, kicsit nosztalgiázok Aztán kezdem előről[ Szerkesztve ]
-
vampire17
addikt
Mİ3/4 Marshmallow 6.0 ***6.1.4 *** Alpha Chinese
Elvileg teljes ROM, sztm atparticionalt rendszerre mehet egybol fol.
Hasznalata csak sajat felelossegre, konnyen teglasithatod a telefont!!!!
[ Szerkesztve ]
-
berzser67
tag
Érdekes bekapcsoláskor a teló azt írja ki,hogy Asus meg Intel!
Mi3 16Gb MIUI7 Multi
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz ∂яσнυη #20254 üzenetére
Néhány MM ROMot érint csak. A legújabbakban javítva van.
Mr.C szokásos "good news, awesome update, thanks" postok, changelog ismerete nélkül.
Az is fura, hogy ilyenek mellett múltkor mégis törölték egyik hsz-em (állítólag spam).Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
vampire17
addikt
Na most ez miez?
[MIUI] MIUI 7.1 Global Stable Build To Roll Out On January 5, 2016!
-
heidricha
őstag
válasz vikla007 #20255 üzenetére
nem, simán beleállt, anélkül, hogy bármi visszajelzést adott volna, nem is maradt a gépen semmi használható a bootloader (fastboot) kivételével.
aki hasonló helyzetbe kerülne: bármelyik fastboot ROM jó lesz visszaállításnak, de a flash_all.sh (vagy bat) -ban át kell írni a cél partíciókat:
"system+system1" helyett "system" kell, ugyanez "boot" illetve "modem" esetén.
Recovery nekem is Flashify-jal ment fel végül, de nem az alpha-ról (mivel a partíciók már megvoltak, ezt nem tettem fel ismét), hanem valamelyik stabil dev ROM-ot az utóbbiak közül.
AOSP (Ivan 2016.1.1): kamera működik valakinek a Google Camerá-ban (vadi új, swipe-al lehet váltani a Fotó és a Videó közt)? Nekem elszáll (kamera nem elérhető).. A beépített kamera app rendben van. Engedélyek is, azt megnéztem.
-
∂яσнυη
senior tag
Fejvadi:Boccs az általánosítésért. Itt inkább arra céloztam, hogy nem mindegy, hogy mihez képest lassú. De legalább elmondhatom, hogy nem a gyorstöltés miatt fog kipurcanni az aksim.
Tomi: Én nem szoktam észrevenni, mivel éjszaka töltöm csak. Ez romtól független?
laci laci: Engem eddig még csak egy szifon húzott fel úgy, hogy bekúrtam a fiókba téglásított állapotban. Kellett nekem "zsírbrékelni". Persze másnap úgy éreztem virtuskodnom kell és a menők magatartását követve megmókoltam(szalvétaevés közben persze.)
Szóval relax és mehet a fastboot rom.
[ Szerkesztve ]
-
mizoli
addikt
Találkozott valaki azzal, hogy a MiFlash meghatározatlan hibára hivatkozva nem csinál semmit?
Elvileg minden driver megvan, minden rendesen betallózva, MiFlash látja a fastboot módban lévő telefont. -
vampire17
addikt
Kijott a 6.1.1 alfa ROM, link meg nincs...
-
dhgm
tag
válasz laci laci #20244 üzenetére
Én még nem láttam olyan Xiaomit amit szoftveresen elrontottak..., mert ilyen nincs. Lehiggadsz, aztán újra hozzáfogsz. Meglátod sikerül.
Én most valami 11. havi rommal töltöm a napokat... Megpróbáltam az Ivan féle MM romot, de a telepítés végét nem tudtam kivárni olyan sokáig szöszmötölt... maradtam a réginél...Lehet nekiesek egy mokee 6.0 telepítésnek. Hátha...
[ Szerkesztve ]
1.5 dci 2006 86LE Xiaomi MI3 miuiv7
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz ∂яσнυη #20238 üzenetére
Ez a lassú töltés olyan, hogy ha olyan kedve van, képes kb 30mA-rel tölteni. Újraindítás után jó.
laci laci és tudnál nyugodtan pihenni úgy, hogy közben be sem kapcsol a telefon? Vagy amit írtál, azt jelenti, hogy sikerült megcsinálni?
Ha abszolút nem reagál, próbáld töltőre tenni... Hátha lemerült. Vagy próbáld fastboot módba indítani (kikapcsoló gomb + hangerő le, akár 30 másodpercig).Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
laci laci
addikt
Szeretném megkérdezni,hogy a ivan féle xposed nem jó az rr féle romhoz?(!)
Sikeresen lefektettem a telo.Semmi twrp,be se kapcsol.Akkor itt jelentem kicsit most befejeztem...[ Szerkesztve ]
-
∂яσнυη
senior tag
Mindenki sír itt a lassú töltés miatt én meg 550mAes töltővel töltöm.
-
laci laci
addikt
Teljes részletes,csak nekem volt kicsit nehéz,mert lehet négy szakmám van csak angolul nem tudok(sajna szégyen,de ez van ).Köszönöm.
Válasz mizoli:akku töltésre gondoltam,elnézést.[ Szerkesztve ]
-
mizoli
addikt
válasz laci laci #20234 üzenetére
Valszeg az 5.12.1 Ivan romot próbáltad. Nálam elég sokáig fent volt, semmi napi használatot akadályozó hiba nincs benne. A 6.1.1-re frissítéshez (amit az Updaterben felajánl) kell az ~1.4 GB-os partició, mint ott is, itt is olvashattad.
Nem egészen értem, amit az RR alatti lassú töltésről írtál. Pontosabban mi a lassú?
A 2015.12.20-i RR-en vagyok, és jól használható.[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
válasz laci laci #20234 üzenetére
az aosp (Android Open Source Project ) azt nálunk Ivan heggesztette a készülékre. Ez nem olyan, mint a windows, hogy a google kiadja és telepítse az, aki akarja. Minden készülékre eredetileg a gyártónak kell készítenie. Ha persze kiadják a forráskódot, akkor lelkes programozók, fejlesztők csinálják rá a custom romokat, mint pl az RR vagy CM stb... így érthető?
Amúgy meg le van írva a blogban, hogyan tudsz bemenni egyből és megadni a jogosultságokat a setup wizard-nál. Body sensor-ért merg nem sokat nyavajog, max ha olyan app-ot nyitsz megsudo rm -rf /*
-
laci laci
addikt
válasz mizoli #20231 üzenetére
Sajna a kitartásom és lelkesedésem nagyobb mint a tudásom.Nem tudom,hogy ami a fórumtársunk(mr.c) blogjában(köszönet érte szájbarágós nagyon ) van az sima aosp vagy ivan féle aosp(a különbséget nem tudom)arra gondoltam.Tegnap nagy nehezen sikerült bejutni a "setup wizard.."utána szinte mindennek jogosultságot kell adni(visszaolvastam itt)és így elég nehéz mit,minek...Utána jelzett mindig a "body sensor-t"aktiváljam..Aztán a menü gomb nem mindig reagált.Végül az ota-n akartam frissíteni(6.1.1-re),hátha javítja,de nem sikerült,mert az is leállt.Így sajna visszajöttem a mentésemre(rr).De hát itt meg a mega lassú töltés.Lehet sokat akarok....
Mr.c válasz:-"Csak akkor tudsz, ha az alpha MIUI MM romot felraktad, mert az csinál ~1.3 gb-os system partíciót. Ha ezt nem tetted meg, azért nem tudsz frissíteni OTA-n mert nem fér fel a rendszeredre."Sajna nincs összesítő ezekre és nem tudtam mit kell/lene keresnem itt a fórumban..Köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
válasz laci laci #20228 üzenetére
Csak akkor tudsz, ha az alpha MIUI MM romot felraktad, mert az csinál ~1.3 gb-os system partíciót. Ha ezt nem tetted meg, azért nem tudsz frissíteni OTA-n mert nem fér fel a rendszeredre.
(#20230) gyurex17: én már rájöttem, FAT32 jó neki, és legyen neve a pendrive-nak, ne az alapértelmezett New Volume vagy akármi. Adj neki jelet és meghajtóbetűt is... onnantól kezdve az install-nál rányomsz az internal storage-re és ki lehet választani az USB-t
[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
heidricha
őstag
válasz laci laci #20228 üzenetére
A '15.12.18-at szerintem sehogy. Kell neki az 1.4G system, és a '16.1.1 changelogban ott van, hogy repaired 'updater fc'.
Lassan nekiállok egy fastboot ROM-tól M-ig terjedő frissítésnek... Majd mesélek.
Amúgy milyen bug-ok zavarnak? Nekem gyakorlatilag csak egy van: a home gomb, bár mindig rezeg, nem feltétlenül teszi a dolgát elsőre.
Meg a fogyasztás nem megy 1%/óra alá. Repülőben sem. Ez lehet Wifi driver, azon lesz javítás a friss verzióban.[ Szerkesztve ]
-
-
∂яσнυη
senior tag
Hogyan tudok OTG-ről telepíteni TWRP alatt? Már többször próbáltam, különböző fájlrendszerekkel.
ELvileg ez exFAT-ot támogatja és az jó is lenne, mert nem csak telóhoz használnám, de most van egy 32gb-os pendriveom és jó lenne, ha ezen tudnám tárolni a romokat ilyesmi...
-
kárátékutyá
őstag
Gyári E-mail app-nál (MIUI) be lehet állítani, hogy mennyi időre visszamenőleg frissítse le a google szerverét? Mert nem találom benne, és a Gmail appot lecserélném a gyárira szívesen.
[ Szerkesztve ]
-
laci laci
addikt
Az aosp 6.0 romot,hogy lehetne lefrissíteni(106-106mb) ota-n kivül mert ott nem engedi?Sajna sok bug van rajta..legalább is nekem.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz #08054973 #20224 üzenetére
Én ezzel az appal telepítettem: [link]
Szóval telepítsd ezt az appot, adj meg neki minden engedélyt, és ez szépen sorban letölti a Google appokat (és felkínálja a telepítést). Ezután az összes Google appnak is meg kell adni minden engedélyt, és kész is.
De talán az open gapps is megy, azt csak egyszerűen fel kell telepíteni TWRP-ből.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
laci laci
addikt
válasz kárátékutyá #20223 üzenetére
Akkor még jó,hogy azt írják ki.Elnézést érte.
-
törölt tag
Sziasztok. 5.12.31-re van működő gapps? Az XDA-n levő nállam nem megy.
-
laci laci
addikt
válasz kárátékutyá #20221 üzenetére
Sajna most semmit nem tudsz onnan letölteni..A képen is látszik,hogy 0 mb
-
s4tch
veterán
válasz kárátékutyá #20219 üzenetére
Kisebb eltérésekkel ugyanaz a két ROM, csak a 12.3 (ami most a telefonodon van) a xiaomi.eu, a 12.4 pedig a magyar MIUI csapat munkája. Mindkettő alapja ugyanaz a kínai fejlesztői ROM. Használd a mostanit nyugodtan, főleg, ha elégedett is vagy vele.
-
laci laci
addikt
Felraktam es nagy nehezen sikerült engedélyezni "ivan" (mert nem tudom ivan féle a rom)a aosp 6.0 romot.Sajnos itt is fent àll a töltés gond.Visszaolvastam ês ota frissítés nem megy rajta.Kérdés:-Ha letöltöm,akkor twrp-ből is megtudom csinàlni és mit lehet csinàlni a töltés gonddal?Előre is köszönöm.
-
vikla007
aktív tag
-
-
heidricha
őstag
Pontosabban (64MB modell, de csak a végső szám lehet az eltérés):
...
19 201MB 235MB 33.6MB boot
20 235MB 252MB 16.8MB recovery
21 252MB 268MB 16.8MB ext4 persist
22 268MB 403MB 134MB fat16 modem
23 403MB 1745MB 1342MB ext4 system
24 1745MB 2147MB 403MB ext4 cache
25 2147MB 62537MB 60390MB ext4 userdataeredetileg boot boot1; modem modem1; system system1 particiók vannak. boot és modem így dupla, system kicsit nagyobb, mint a kettő együtt volt.
A modem egy részének újrahasznosítása csak az én ötletem, mert kétlem, hogy a dupla méret valóban szükséges. Ez kb. a boot-ra is igaz persze, de ott kisebb lenne a nyereség.
-
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz vikla007 #20200 üzenetére
Valóban merült pár százalékot a nap alatt, de szerintem belefér.
mizoli ha nem jön a nightly mindjárt negyedikén, muszáj lesz.
Mr.C minden partíció marad, ahogy volt, annyi különbséggel, hogy csak egy system van. Tehát nincs az a kis system2 se, mint az eddigi megoldással.
Diskinfo-val néztem (beállítottam, hogy mutassa az unmountolt partíciókat is).[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
BTW valakinek van forrása, az új MIUI MM mit alakít át, mikből mi lesz pontosan, méretekkel együtt?
sudo rm -rf /*
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest