- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelzsoca
félisten
válasz
Teasüti #1554 üzenetére
Az ilyen kuruzslás meg hasonló dumákat nem kéne erőltetni....
.....................
A gyári módosítások hozzáértéssel készültek, és csak előnyöd lehet abból, ha felrakod.Nem fogok és nem is akarok leírni minden kis apró változtatást, egyrészt értelmetlen, másrészt meg nem is értenétek, továbbá nem kötelező egyik custom szoftver használata sem.
A gyárihoz képest, de csak dióhéjban: a gyárilag kiadott Android nevezhető félmagyarnak, tehát elég sok az angol szöveg, ezek ki vannak fordítva, a romban található nem rendszeralkalmazások le vannak cserélve friss verzióra, a rendszeralkalmazások, és egyéb alkalmazások+hozzáadott alkalmazások honosítva vannak+bizonyos esetben optimalizáció is elvégezve, a custom romot rootoltam, root=rendszergazdai jogok, ezek a fontosabb módosítások, ezen kívűl már csak apróbb dolgok vannak, ami egy átlag user számára lényegtelen és érthetetlen változásokat takarnak.
Lényegében egy finomhangolás, és a kínai nyers rom "szelitítése" történik meg.
Semmi olyan módosítás nem készül, ami bármilyen hibát okozhat a készülékedben, a szoftvert publikálás előtt természetesen letesztelem.
-
Lacix29
őstag
válasz
Teasüti #1534 üzenetére
Egyelőre nem sikerült működésre bírni, mert ott kép nincs csak hang van, pedig a böngésző a youtube oldal szerint mindent tud amit kell.
Video tag , h.264, WebM is pipa volt a [
http://www.youtube.com/html5 oldalon. -
Rundll32
tag
válasz
Teasüti #1518 üzenetére
De van és szépen fut is. Ami különbséget én érzek PC-hez képest:
Az, hogy másabbak a zenék ( Nekem a PC-s jobban tetszett, talán a nosztalgia mondatja ezt velem), de a Jazz vonal itt is megmaradt.
- Nem érződik nagyon, h egérrel történő irányításra tervezték eredetileg?
De érződik, bár szokni kell és sztem nem rossz, mivel az eredeti játékban is sok a "jobb gombozás" itt is kell, és ezt úgy oldották meg,hogy ha két ujjal érintesz az jobb gomb (ez nekem még nehezen megy, mert elég pontatlan). VAGY hogy ha hosszan nyomsz akkor az is jobb gomb, ez azért szar mert ha mozog a kezed picit is, és mondjuk a nézet le van kicsinyítve (magasról nézed a terepet) akkor le lehet rakni 3 km sínt kapásból ha nem figyelsz, de ez pontosabb. Azt gondolom, hogy ezt meg lehet szokni és úgy játszani, hogy ne legyen belőle gubanc.
Másrészt rengeteg beállítási lehetőség van, mindjárt az elején a konfigurálás jelentkezik, hát mit mondjak elidőztem vele, de ez abszolute pozitív, mert tényleg személyre szabhatod, Sikerült a kijelzőhöz is igazítanom a játékot (full képernyőn rendes nativ felbontáson fut) és az egér gombjait legalább 5 féle képpen lehet beállítani külön-külön) Szerintem akár külsős egeret is lehet rá tenni. A multit viszont nem probáltam arra én is kíváncsi leszek -
tjb007
nagyúr
válasz
Teasüti #1500 üzenetére
Nem csak itthon, egész Európában (persze ez nem vonja maga után automatikusa azt, hogy mindenhol kapni is lehet).
A kérdés az a fórumra irányult és bizony gyakorlatilag olyanunk csak nekünk van, még tesztet sem nagyon fogsz találni róla (nem véletlenül járnak hozzánk pl. a szerbek is).
Ja, és még az XDA -sok is minket olvasnak -
aldebaran
addikt
válasz
Teasüti #1496 üzenetére
Hát felraktam a firefox-ot, annál nem lehet azt hazudni, hogy desktop vagyok.
Feltettem az operát, de ennél meg nem tudok a flash oldalba belépni. (a flash-t lejátsza)Az a "baj", hogy egyedül a delphin az, amellyel mindent meg tudok csinálni, amit akarok és úgy működik, ahogy elvárható lenne.
Kivéve, ha a háttérbe nyomom, utána már nem megy a zene.
-
delacroix
csendes tag
válasz
Teasüti #1450 üzenetére
Egy dolog érdekes volt, tegnap történt. Reggel kikapcsoltam teljesen, elmentem dolgozni, este pedig nem kapcsolt be, mondván battery low. Rádugtam tölteni, bekapcsoltam, marketeztem kicsit
olyan 40%nál járt a töltés, amikor lelöttem, hogy off állapotban valoszinüleg gyorsabban tölt. Fél óra múlva visszakapcsoltam és koppra feltöltötte magát.
Lehet, hogy a battery status zavarodott meg? Láttam neten, hogy újra lehetne kalibrálni a battery indikátort, de ahhoz CWM kellene, ami tudtommal nincs erre a tabletre
Másik ötlet, hogy tényleg feltöltötte a maradék 50%-ot 30 perc alatt. Most igy nem tudom, hogy amúgy mennyi ideig tölti a tabletet, lehet teljesen normális. Ez u.is a bnöm tabletje és ő szokta feltölteni, csak most épp nálam landolt kis ideig -
törölt tag
válasz
Teasüti #1367 üzenetére
Nem tudom kikapcsolás alatt ki mit ért.
Hosszan nyomva bejön a kérdés hogy kikapcsolás majd le OK-zod akkor kikapcsol. Ha ebben az állapotban merül hamar nyílván hardver hiba, de még itt elképzelhető szoftver gond.
Ha csak egy pillanatra nyomod meg a kikapcsoló gombot, akkor a kijelző kapcsol ki, és esetleg hoszabb tétlenség esetén kikapcsol még ezt azt, vagy éppen járatja feleslegesen és az szívja az aksit.
Nálam az msn 30perc után autómatikusan kijelentkezik ha ki van kapcsolva a kijelző. -
tomecs
csendes tag
válasz
Teasüti #1324 üzenetére
Tegnap este néztem megavideon sorozatot, mondjuk nem sokáig, de azalatt annyira nem tűnt fel. Most, hogy beszéljük megnyitottam találomra egy sorozatot, két három percet néztem belőle, picit néha tényleg lehet beszaggat de ha nem figyelek oda rá, talán nem annyira zavaro, monjudk valami pőrgős film alatt már lehet jobban kijön:S
-
deacon
csendes tag
válasz
Teasüti #1278 üzenetére
ezen a 2.3-n azért tisztán látszik, hogy mobilokra készült, kíváncsi vagyok, hogy egy valóban tabletre optimalizált rendszerrel mennyivel mukodna jobban ez a tablet. Megérdemelné, pláne hogy nekem is van ilyen :-)
Ha a wayteq ezt meglépi akkor rajongója leszek, ha nem akkor csak a nagyobb cégekben lehet bízni, de hát a samsung első tabletje sem kap icst, ami azért durva dolog.
hiába hardver szoftver együtt kell járjon, legalábbis amíg nem bikaerős a hardver hogy akár egy rosszabbul optimalizált rendszer is elfusson rajta jól, mert akkor persze kit érdekel, hogy hibás egy oldal ha villámgyors a rendszer.
de azért ismétlem ezért a pénzért ez egy vállalható történet, de hát ez csak hosszabb távon derül ki.
-
deacon
csendes tag
válasz
Teasüti #1278 üzenetére
bocs, fél óra tényleg durva a töltésre, ezt tényleg nem mértem ki, de a lényeg, hogy nem tölt sokáig. 3-4 óra filmnézés után meg jobbnak láttam töltőre tenni.
keresem, hogy hol lehet beállítani, hogy alvó állapotba kerüljön a tablet mondjuk filmnézés elindítása után.
Remélem lesz ICS hátha azzal gyorsabb lesz a gép, legalábbis pdf ek olvasása közben egyébként nekem okes, de en nem jatszok rajta, max mahjongot.
Köszönöm az infokat és a kapott válaszokat.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Teasüti #1270 üzenetére
"kb milyen gyors lehet a képfrissítése?"
Ha számítógép monitorjához hasonlítom akkor körülbelül a fele, azaz 30-40 hertz.
Pár másodperces delay is van, egyszóval nem sok mindenre jó, tartalmat csak akkor látsz ha áthúzod (mint a képen), szóval arra amire D4M13N gondolt totálisan alkalmatlan. -
tjb007
nagyúr
válasz
Teasüti #1253 üzenetére
Minden egyes alkalmazást én sem ismerhetek, igaz, nem is kerestem utána.
Van kettő is, az iDisplay és a ScreenSlider, mindkettő laggol (előbbi jobban), utóbbi meg nem kompatibilis az xTAB -bel.
Az iDisplay -t kipróbáltam gyorsan (hogy vissza tudjam kérni az árát ha nem okés), laggol, csak kiterjesztett asztalként működik, azaz amit a monitorod képernyőjén csinálsz azt nem is látod a tableten, ami látszik az a háttér egy kis része és az egér ha odahúzod arra a részre, a teljes képernyő klónozását nem engedte.
Szerintem a távoli asztal erre még a legjobb megoldás, ezek az alkalmazások nem sokat érnek. -
webdeejay
aktív tag
válasz
Teasüti #1229 üzenetére
Az 1.0-val nekem is ez volt, az 1.2 rendesen elindult, csak par meter kocsikazas utan textura villogas lesz.
Egy masik kerdes: nem akar mukodni a game patch csak a root megy. Azt is a menuben az upgrade pontbol ment. Recovery nem megy, megnyomok egy gombot, egybol restartol. Esetleg kelzsoca romjaval mennek a Gameloft jatekok?
-
tjb007
nagyúr
válasz
Teasüti #1181 üzenetére
Gyakorlatilag igen, készenlétben van, hogy ha hálózatot talál akkor egyből fel tudjon csatlakozni rá, enélkül nem tudod használni az USB -s mobilinternetes stick -ket, már persze ha van és használni is szeretnéd.
Akinek nincs rá szüksége az ki tudja iktatni a repülőgépes üzemmód aktiválásával. -
kelzsoca
félisten
válasz
Teasüti #1163 üzenetére
Eleinte nálam is merült kikapcsolt állapotban, mostanra már egész jól beállt, több napja nem volt bekapcsolva, most kapcsoltam be imént, és pár %-ot vesztett a töltöttségből.
(#1170) bigdady
Ezeket is próbálhatod:
Tedd fel a gyári romot, nézd meg azzal is, reseteld a routert, állíts be csatornát, illetve ha használsz titkosítást kapcsold ki, vagy vedd gyengébbre próbaképpen.
(#1166) vilmoskorte1
Senki nem panaszkodott még a topicban, hogy rosszul érzékelne, a másik kérdés, kézben fogva, vagy asztalra lerakva "érzéketlen"?
-
Julot
aktív tag
válasz
Teasüti #1163 üzenetére
Kedden este úgy kapcsoltam ki a táblát, hogy előtte kikapcsoltam a WiFi.-t. Ma, csütörtök délelőtt amikor bekapcsoltam a gépet, változatlan töltöttségi szint fogadott. Talán korai az öröm, de remélem, hogy ez megoldás lesz! Mindenesetre, mostantól így kapcsolom ki, és vagy kiderűl vagy beborul...
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Teasüti #1163 üzenetére
A márka alatt nem azt mondtam hogy a WayteQ szar, vagy gagyi. De nem egy világ márka, nagy brandek alatt olyanra értettem, mint Apple, Samsung, etc.
A WayteQ hazánkban és Európa környező országaiban nagy brand, viszont a termékei neki is Kínából származnak. Jelentősen jobb minőség, mint mondjuk a FunScreen, vagy a BluePanther, de azért a világ márkáknak az anyag minőségét még most nem éri el, erre talán még várni kell majd.Nem tudom, hogy gariba javítani, cserélni tudják-e olyanra, amelynél nem lesz hasonló jelenség. Ez igazából globális probléma a kisebb márkáknál még.
Én legalábbis így látom a helyzetet.
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
Teasüti #1052 üzenetére
"vagy van hozzá egy icipici vezeték darabka, amivel a hálózati aljzathoz vagyok kötve?"
Gyakorlatilag meg is válaszoltad magadnak a kérdést
A hálózati töltő hasonlóan néz ki (persze EU kivitelben), a kábel hossza pedig nincs 1 méter, szóval ezt max. hosszabbítóval viszed oda ahova szeretnéd.
-
Pistabaaa
aktív tag
MSN-t nem használok, ezért nem is próbáltam, de nincs is gyári megoldás rá.
Csak az iPad-en nincs és nem is lesz soha flash.
Igen, ezért kérdezem pont - vajon ki tudja használni a 8Mbitet egyáltalán? Van egyébként otthon nagyobb kártya, talán C6, csak fényképezőben. Na majd meglátom, lehet marad a 4 gigás, úgysem HD filmek nézése a cél a tableten, ha meg igen, majd veszek egy nagyobbat. De lehet sosem lesz rá igény, akkor az általános tartalomhoz elég egy 4 gigás, de gyors is.
Csak meggyőzőm magamat.
-
tjb007
nagyúr
Igen, készülnek csak épp nem a nulláról, semmi nélkül kezdik el készíteni (vagy aki innen kezdi annak is csak egy használhatatlan, félkész valamije lesz).
A Sony Ericsson fejlesztői blogjában nagyon jól le van írva és ábrákkal szemléltetve, hogy a forráskódtól hogyan jutnak el a végleges produktumig, érdemes elolvasni [link] -
-
kelzsoca
félisten
Nem igazán érezhető a különbség, hogy 800-on vagy 1GHz-en fut a cpu.
Mennyi szabad ram marad boot után üresjáratban?
Gondolom nem bővíthető.A PC-s szokások itt nem játszanak
RAM bővítés nincs, és nincs is rá szükség.
A linux memóriakezelése teljesen más, mint egy windows-os (linux kernel az Android szíve)
Tehát olyan nem lesz, hogy kifutsz a memóriából, mert a rendszer ez nem fogja engedni.
-
Teasüti
nagyúr
Nekem ki se adták a gépet, mert "utasítás szerint nem lehetett" akkor épp vmiért.
Hihetetlen mik történnek velem...
Átmentem MM-be és megtapogadtam egy ipad2-t, meg 10.1-es galaxy tab-ot.
A galaxy-n lévő honeycomb eléggé szaggatós, ipad2 viszont egy álom, vajsimán megy.
ÉS b@ssza meg 9gag gördülékenyebb ipad-en, mint a sokmagos, sok gigahertz-es, sok ramos, hardver gyorsított PC-men.
Hihetetlen...
Viszont nem tűnt úgy, mintha nagyon be lehetne lakni az ios-t.Nem szórakoztam velük túl sokat, épp csak pár funkciót próbálgattam végig, de maga ez a tablet-esdi tetszik. Sztem nem járok rosszul, ha becserélem a notit.
Bocs az offért.
Hogy vmi témába végó is legyen, hol vannak a xtab 100-as youtube videók? Kb 11 találatod ad csak és majdnem mindegyik videó szemét.
-
tjb007
nagyúr
Ha orrba-szájba nyomatod a Flash -t akkor nem lesz elég már most sem.
Nem tudom, hogy kinek milyenek az internetezési szokásai így más nevében nem tudok nyilatkozni.
Nekem arra, hogy megnézzem a híreket (vagy amit épp szeretnék), fórumozzak, megnézzek rajta egy filmet (akár 1080p felbontásban a tévére kirakva), ha úgy tartja kedvem játsszak rajta (amit amúgy nem nagyon szoktam) elég és elég is lesz.
Notebook -ot kiváltani max. egy Asus Transformer Prime -mal lehet (jelen pillanatban) és azt is csak akkor ha nem szoktál olyan programot használni ami Androidra nem érhető el. -
kelzsoca
félisten
De a mostani notim már kezd nagyon kevés lenni (se hardveres gyorsítás, se ssd...).
És egy pici ráfizetéssel tudnám cserélni egy ilyenre.A kulcsszó a notebook/PC mellé és nem helyére, ha így tudod kezelni a tabletet mint kategóriát, akkor nem fogsz csalódni, ha másképp gondolkoznál, akkor tvábbra is lebeszélnélek, az esetleges csalódások elkerülése végett.
(#880) Teasüti
Az iPad sem lesz ám jobb, ráadásul még flash sincs, ahogy feljebb olvastam, az meg Nálad minimum lenne
Vegyél egy erős notebook-ot, dobj bele egy SSD-t és minden gondod megoldódik
-
rakloo
aktív tag
Igen, viszont azt gondolom nem tudod,hogy egynél több magot Android nem igazán tud kezelni, szóval majdnem mindegy ,hogy 1/2 mag van-e benne, mert igazán nem észrevehető a sebességkülönbség. Ami miatt a nagy lassulások vannak a dolgok között az a ram sebessége,meg a kijelző felbontása.
-
Pistabaaa
aktív tag
Az ilyen oldalakhoz nem érdemes teljesítményt társítani: az oldalak vannak igen rosszul megcsinálva. Én egy i5 2410M-ről 4GB RAM-mal netezgetek (Chrome), és bizony nem pikk-pakk az említett oldal betöltése (ha már megvan, akkor smooth), vagy például a Subba is gyakran a Flash plugin összeomlását okozza, mert n+1 videót ágyaznak a főoldalba. És még csak nem is a net miatt, mert az meg 100 Mbit.
Szóval ezt szerintem ne vedd alapnak egy összehasonlításnál, gyanítom akármelyik Tegra2-es tablet is ugyanúgy "betojna" egy-egy ilyen oldalnál - vagy lásd, akár egy erősebb gép is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest