- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
-
-
arcsin
senior tag
válasz enginev3.0 #294 üzenetére
Nekem az első okostelefonomná(jobbodali HTC)l pld tetszett kifejezetten, hogy van egy kis pihenőfelület, ahol TUTI nem nyomom meg a készülék kijelzőjét. Ezek is egyéni preferenciák.... Pld az új xiaom mi mix alphanál kifejezetten frusztrálna, hogy CSAK a kijelzőt fogom meg akkor is, ha nem akarom. Az inkább tetszetős, hogy nem "2.5D"-s a kijelző a 4a-nál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz enginev3.0 #294 üzenetére
Az az 1 cm kb ennyit jelent aksiban. Szomorú világot élünk, ahol az embereknek nem elég 6 órát nyomkodniuk a telefonjukat egy nap.. Akinek munkához kell az vegyen mást, ennyi.
-
-
*RLaci*
addikt
válasz enginev3.0 #291 üzenetére
Az XL-ek közül csak a 3-as volt problémás, a többi hozta az átlagot, nem volt kiemelkedő de rossz sem. A kicsik tényleg neccesek.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz enginev3.0 #291 üzenetére
" ... 4500mah akksival ... "
Szerintem (!) egyszerűen nem fér bele akkora. Ezt el kell fogadni. Ha, nem, akkor irány a nagy(obb) telefonok.(#290) sheratan
" ... uniform méréssel mit hoznak ki"
Ahogy az autók fogyasztását (vagy légszennyezését is) bazi nehéz pontosan ill. életszerű körülmények között lemérni, úgy a telefonokét is.
Az "uniform" mérés viszont olyan szempontból mégis jó, hogy ad egy viszonyítási alapot egy mondjuk már általad is ismert készülékhez képest. -
Igen, mert mennyivel könnyebb egy powerbankot zsebben tartani amiből kilóg egy kábel hogy töltsem vele a telefont
ahelyett hogy ahogy a többi gyártó, úgy a google is megerőltetné magát, és rászánná azt a fél centet pluszba, amit aztán majd ugyan úgy négyszeresen kérnek vissza a felhasználóktól árban
és csak jelenzém, hogy kb az összes pixel telefonnál gond volt eddig a kis akksi
Az igényei mindenkinek mások, szóval ha az én igényem ki lenne elégítve, egy 4500mah akksival, akkor azzal ugyan úgy a tiéd is ki lenne, de így csak a tiéd van kielégítve, már is a kettőből buktak egy vevőt, nem csoda hogy a Pixel 4-et se gyártották egy évig sem
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
törölt tag
válasz Dare2Live #283 üzenetére
GSMarena mérésekre én nem támaszkodnék azért Az utóbbi 3 telefonomnál őket is alapul vettem a váltásnál, de a gyakorlatban nem nagyon tudtam reprodukálni amit ők mértek. Az meg igazából mindegy is innentől, hogy uniform méréssel mit hoznak ki, ha utána egyedi használat alapján meg tök máshogy rangsorolhatók a telefonok.
-
arcsin
senior tag
válasz enginev3.0 #288 üzenetére
Egyértelmű akksiből a spanyolviaszt kell feltalálni, különben lemerül, offline leszel és kitudja mi lesz. Power bank aztán kész, ha egész munkaidő alatt nyomkodni kényszerült a készüléket. Lehet kapni mindenféle kukitelt 10.000es akksival ami aztán hu meg ha Nekem pont emiatt tetszik. Évekkel ezelőtt sokáig nyúztam egy Nexus 4-est, abban 2100as akksi volt, szintén az akkori 3000es akksikhoz képest kisebb. Őszintén nem éreztem hátrányt belőle soha. 1 napot kibírt, lefekvéskor amikor én is alszom, a teló is töltekezik legtöbb esetben.
De azt hiszem van rengeteg készülék a piacon, ami kielégít mindenféle igényt. Szerencsére mindenkinek mások ezek az igények.
[ Szerkesztve ]
-
Szerinted nem olvastam el a hszeket, csak azért mert nem értek vele(tek) egyet?
Mintha választáskor azokat a pártokat kéne be Xelnem amelyiknek hallottam a terveit a rádióban, hát mindenhol X lenneAttól hogy neked, vagy nektek nem tetszik, még igenis elvárom a kijelző alá épített ujjlenyomat olvasót, mert pl nekem a 7 pro-mon tökéletesen működik egy fóliával (nem üveg fólia), és a fentebb linkelt tesztben a 4óra SOT igen igen karcsú a mai világban, főleg hogy szerencsére a legtöbb telefon 4000 feletti akkuval rendelkezik mostanában, és attól hogy valamelyik googla kukac egész nap az irodában ülve töltő mellett van, még nem mindenki rendelkezik ilyen munkahellyel
-
arcsin
senior tag
válasz enginev3.0 #285 üzenetére
Ha figyelemmel kísérted volna a topikot, nem is rég beszéltük ki, hogy mekkora SZARRAKÁS a képernyő alá épített ujjlenyomatolvasó.
Kezdve azzal, hogy 100%osan jó helyre kell tenni az ujjad, hátlapin mindegy kb és fizikailag is érzed hogy hova kell nyúlni. Arról nem beszélve, hogy előlapin egy tempered glassal vagy akár már anéllkül is nem veszi be mondjuk 10ből 3-4x . Akksit meg már szóra sem méltatom....keress vissza. -
zzola
titán
válasz enginev3.0 #285 üzenetére
Jó lesz az így is! 1 sim-hez jó az akku, a leolvasó meg szerencsére nem a képernyő alá lett beépítve...
-
Ekkora akksi meg hátlapi ujjlenyomat, ezek tényleg ennyire hülyék, vagy nem szeretik a pénzt, vagy mi a gond a fejekben? Ez egy tökéletes telefon lenne, egy szoftveres támogatást ismerve elfogadható áron, erre ilyenekkel rontják el? édesjóistenem
-
Dare2Live
félisten
Elvileg jó lesz. Gyakorlatban meg meg kell várni a pl gsmarena battery tesztjét esetleg az anadtechét. Ők elég jól, hasonlíthatóan mérnek nem a nekem kibírt enyiannyit félék.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
Most néztem videós teszteket róla,nem igérkezik rossz telefonnak.A fotós és videós képességei is igen meggyözőek.Tetszik.
-
BiP
nagyúr
válasz TheBikerider #279 üzenetére
Cikk legeslegelső mondatát tessék elolvasni.
"Egy ideje elengedtük, hogy akkor most mikor is mutatkozik be a Pixel 4a, már, ha egyáltalán, aztán egyszer csak mégis bejöttek a számítások,..."
Ezek szerint volt némi huzavona a megjelenéssel kapcsolatban. Nem követtem én sem, de elég a cikk alatt letekerni az előzményekhez, korábbi cikkekhez, és lám, világosan látszik, hogy az elmúlt hónapokban sok dilemma volt azzal kapcsolatban, hogy megjelenik-e, mikor, stb.
Ezért a végre.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Végre? Miért?
HARLEY-DAVIDSON
-
calamites
őstag
Nekem nagyon tetszik, ha árban sem lesz fájdalmas, akkor veszek majd
Addig meg olvasgatlak Titeket. -
Isual
veterán
Hol lehet majd megvásárolni?
-
<Adamsky>
nagyúr
Én is azon szerencsés emberek közé tartozom, aki még nem látott zsiráfot
Komolyra fordítva: P10-em szépen teszi a dolgát. Amivel szo*atott az az alkalmazások bezárogatása. Elég sokat szívtam (ill. szívtuk, mert azért gyanítom nem csak az én érdemem) a support vérét, így végül javításra került a dolog, valamint közben kiismertem az Emui-t, ami sose lesz a kedvencem, de már legalább tudok vele élni.
Majd elválik, hogy "mit gurít" ez a kis Pixel. Szerencsére nincs rajtam az őrült nyomás, hogy ma-holnap cseréljek, ill. annyira ez se lett (számomra legalábbis) tökéletes, hogy ellenállhatatlan vágyat érezzek a vásárlásra.[ Szerkesztve ]
-
tybsen
addikt
Persze értelek. nem mondom hogy ez egy általános androidos dolog de én minden androidos telefonnal eddig ezt tapasztaltam. Lehet hogy csak nem vagyunk kompatibilisek egymással a rendszer meg én 😄
Amúgy az iphone-nak is bőven vannak idegesítő dolgai... nálam pl. azzal kezdődik hogy az autóban ha Androiddal diktálni akarok egy üzenetet azonnal működik iPhonenal ha megnyomom a diktálás gombot eltelik 3 mp én egy csippanás és utána tudok csak diktálni... idegesítő..
szóval én semmiképpen nem az iphone-t akarom isteníteni ráadásul alapvetően jobban szeretem az androidot. csak az én tapasztalataim szerint az iPhone stabilabb és gördülékenyebb és az idegesítő dolgaival együtt is stabilabban és megbízhatóbban használható.
Huawei P30-am nem volt még.
-
Magnat
veterán
Annyiban nem jó a hasonlat, h én nem azt vonom kétségbe, h nálad vannak ilyen hibák hanem azt, h ez az általános Android viselkedés. Van egy kolléganőm (egyáltalán nem egy műszaki analfabéta ráadásul), akinek volt 2 v 3 céges Iphoneja és utálta őket mint a sz@rt, mert mind fagyott, instabil volt és lassú ... most egy P30-a van és full boldog vele, na ez pont ugyanaz a sztori pepitában.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
bbendre
őstag
Hogy legyen onTopic is Google Pixel 4a:
Live HDR+ and Dual Exposure Controls on Pixel 4 and 4aiPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
tybsen
addikt
Elhiszem, hogy Nálad még nem voltak ilyen jelenségek.
Olyan, mintha arról beszélgetnénk, hogy én láttam már zsiráfot Te pedig nem. Az, hogy Te még nem láttál, attól én még láttam. Erre persze írhatod, hogy de te akkor sem láttál még, én pedig ismét írhatom erre, hogy én pedig bizony láttam, ez nem változtat a dolgon, hogy én láttam, Te meg nem. Számodra adott esetben elképzelhetetlen, hogy hogy néz ki egy zsiráf, vagy akár meg is kérdőjelezheted a létezését, mert Te még nem láttál soha. Ettől én még láttam és elfogadom, hogy Te még nem.
Lehet hogy ez egy kicsit h.lye példa de érted miről beszélek.
-
Magnat
veterán
Biztosan nem pont ugyanúgy használjuk, de én is rengeteg dolgot telepítek, egyszer összeszámoltam, bőven 100 fölötti app volt telepítve ... én általában 2 évente cserélek telefont/tabletet átlagban, illetve volt, h főverzió váltás után lepucoltam és mindent újraraktam (ezt mondjuk én is utálom), de ilyen belassulásokat soha nem tapasztaltam ... nem mondom, h időnként nem fordul elő, de ezt mondjuk úgy értem, h 3-4 havonta előfordul, h vmi app belassul, akkor kilövöm és újraindítom, esetleg készülék restart, bár utóbbira tényleg nem is emléxem h mikor volt szükség. (Most megnéztem, a telefonom 468 órája megy és akkor is csak azért kapcsoltam ki mert direkt lemerítettem, a tabletem meg 1148 órája megy és frissítés miatt indítottam újra.)
De tény, h pl olyat nem csinálok h repcsi v energiatakarékos módban van egy napig, de pl van egy ismerősöm akinek az a mániája, h kb minden szót új üzenetként küld Viberen, és akkor jön vagy 10 értesítés hirtelen, de ekkor sem éreztem soha, h belassulna a telefon.[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Nekem Samsung S10 Lite van, van akinek a topikjában hibátlan, nekem a "fő" ujjam (jobb hüvelyk) szintén kétszer is fel van véve, így alapvetően használható, és ideális körülmények között nekem is megvan a 10/10 ... de ha picit is ferdén teszed rá, nedves a kezed v bármi, akkor már nem ismeri fel, ráadásul lassabb is mint a hátlapiak, illetve ami baromira a hátlapiak mellett szól az az, h ehhez oda kell nézned, mert semmi sem vezeti meg az ujjadat, szóval nem az van mint a régi telefonjaimnál, h veszem ki a zsebből és már eleve úgy támasztom meg, h a mutatóujjam benne van a kis gödörben és mire a szemem felé fordítom a telefont addigra már fel van oldva, hanem kiveszem, ránézek, odanyomom az ujjam, és jó esetben feloldódik ... pár mp időveszteség, szóval nem hal bele az ember alapvetően, de valójában minden tekintetben egy kicsit sz@r@bb, mindezt azért, h ne hátul legyen ...
-
Bass
addikt
Sziasztok honnan lehetne ilyet beszerezni? S10e utódját keresem és ez méretben is megfelelne.
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
BiP
nagyúr
válasz <Adamsky> #246 üzenetére
Nem én találtam ki a kifejezést, csak kérdeztél, válaszoltam.
Akkor egyszerűen nem neked való. Amúgy az említett iphone SE (a régi) vagy i7 bőven jó az általad felsorolt feladatokra is.De kötekedni én is tudok:
A telefont alapból nem veszítjük el, nem törjük be a kijelzőjét, hiszen vigyázunk rá. Oh, wait.
Sokan mégis megteszik, előfordul stb. Buliban ez meg hatványozottan igaz. Ezért vannak úgy - az ügyetlenebb, ámde okosabb típusú emberek - hogy akkor bulizni nem visz olyan drága telefont, mert mi van, ha baja lesz. És akkor visz magával egy olyat, amit kevésbé sajnál, ha mégis történik vele valami. Ennyi.(#249) <Adamsky> : pár éve valóban ilyen gombos telefonokat ajánlottak, mert telefonálni ezzel is lehet, kicsi, és nem dől össze a világ, ha elveszik. Azóta változott a világ, az igények, így már bulizni is okostelefonnal mennek az emberek, de urambocsá', sajnálják a 400e-es új iphone-t vagy s20-at
-
Ádám16
addikt
válasz <Adamsky> #254 üzenetére
M20P-m van. 2x felvettem ugyanazt az ujjat. Kb. 10 percig játszottam vele, míg sikerült így regisztrálni egy ujjat, azóta 10/10 felismeri.
Viszont itt van FaceID koppintás is, egyedül ebben, és az iPhone-ban van tudtommal ilyen fejlett arcfelismerési mechanika, az viszont még gyors is, nem kicsit. -
Marc864
tag
Fuuu Note 1-en a google maps hányszor szivatott, egyszer majdnem G Flexet csináltam belőle úgy felidegesített.
Ahogy te is írod, úgy voltam vele, hogy az új készülék (ráadásul legutóbbi valasztásom akkori csúcs készülék) majd megoldja és nem lesz gond.
Francokat. Ugyanúgy szórakozik a rendszer. Sajnálatos módon ezért szakítok hónapokon belül a kis zöld robotkával.De ez már nagyon off bocsánat :)
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz secretgarden #251 üzenetére
... ill. mindenki másnak (is): Tényleg nincs normális képernyőbe integrált ujjlenyomat olvasó? Nálam a P10, 100-ból, 100× nyit tökéletesen és gyorsan. Én biztos agyf@**t kapnék, ha a köv. telefonomon nem így lenne. Akkor kerüljem az összes kijelző alá épített ujjlenyomat olvasós telefont?
-
tybsen
addikt
(#232) Magnat Szerencses vagy vagy annyira masok a felhasznaloi szokasaink, hogy Nalad nem jonnek ki ilyen jellegu gondok. Nalam eddig sajnos nem volt egyetlen olyan androidos keszulek sem, amivel nem lettek volna hasonlo gondok. Igyekeztem mindig tiszta androidot hasznalni azt remelve, hogy jobban optimailzalt, gyorsabb, folyekonyabb mukedesuek. Valahogy nalam mindig igy zajlik le a dolog: van egy telefon ami uj allapotaban gyors, nagyjabol akadasmentes. Aztan ahogy egyre tobb app kerul letoltesre, egyre jobban be van lakva, lassan-lassan jonnek az aprobb ilyen-olyan "androidos furcsasagok". Majd az egesz odaig megy es abban vegzodik, hogy nem erzem kielegitonek a teljesitmenyt es eleve a felhasznaloi elmenyt. Ilyenkor legtobbszor egy gyari visszaallitas javit a dolgon, de kinek van kedve / energiaja mindig ezzel foglalkozni. Raadasul az alkalmazasokba valo bejelentkezeseket egy-egy gyari beallitasok visszaallitasa utan idoigenyes megcsinalni (sajnalatos, hogy ezt nem lehet megoldani normalisabban androidon / az app-fejlesztok nem csinaljak meg). Valahogy nalam 1 even belul mindenkeppel eljon ez, ilyenkor nezek mar altalaban uj keszulek utan, mert az valamiert mindig elhiteti velem, hogy majd jobb lesz. Az elso napokban talan jobb is, aztan megint ugyanaz ismetlodik. Nem mondom, hogy az evek alatt nem javult a helyzet - extrem napi akadasok mar nincsenek (annak idejen a Galaxy Note 1-el a kezembe valaki megkerdezte, hogy merre van ez meg ez. Nem voltam kepes megnezni a terkepen, mert a google maps alkalmatlan volt a hasznalatra, annyira akadozott.)
(#234) Paw Ugyanezt gondolom mint Magnat eseten. Valoszinuleg maskepp hasznaljuk a telefont es nalam elojonnek azok, amik masnal nem. Vagy tenyleg mindig hibas keszuleket fogok ki, de azert erre eleg kicsi az esely, volt mar nekem is eleg sok keszulek (vagy tenyleg ekkora luzer vagyok, hogy mindig belenyulok )
#235) Bdanyy Nalam ceges egyszerubb samsung csinalja azt, hogy a kitett telefonhivasos widgetre ranyomva nem tortenik semmi, aztan ranyomok megegyszer, semmi. Ranyomok a kovetkezo kapcsolat widget-jere mert ugy erzekelem, hogy nem reagalt a telefon, de mindekozben hivja az elso kapcsolatot... Vagy a hivaslista nalam is hasonlo kinszenvedes. Rendszeres jatekok ezek. Itthon van egy regi 2016-os kiadasu Samsung Galay Tab 10.1 tablet: youtube es bongeszes az osszes funkcioja, neha gdrive-on megnezek egy-egy pdf filet. Gyakorlatilag egy laghalmaz - de csak 2 GB Ram, elnezem neki ezeket a dolgokat es sietni sem kell ha itthon vagyok. Megszoktam mar, hogy ilyen es a youtube nezesre alkalmas kepernyo formatum illetve a minimalis felhasznalas miatt evek ota hasznalom es emiatt nagyon szeretem is. De amugy csak eros idegzetueknek ajanlott jelen allapotaban mar. Gondolom egy gyari visszaallitas itt is javitana a dolgon, de nincs erre kapacitasom.
(#236) ShadowX Elkepzelheto igen, hogy csak szoftveres. Mert amugy meg nagyon szep kis formas keszulek lett, 3a utan siman valtanek ra - annak idejen a galaxy s10e vagy valami ilyesmi kis cucc is volt, az is nagyon tetszett a merete miatt es a kis kameralyuk miatt, de nem szeretem a Samsung feluletet illetve a kiallitott peldany is akadozott annak idejen.
(#239) Marc864 azert ilyenkor orulok kicsit, hogy vannak masok is hasonlo felhasznaloi szokasokkal... Vagy lehet, hogy csak mi fogjuk ki mindig a hibas darabokat, a luzerek
-
secretgarden
aktív tag
Nekem tetszik ez a kis Pixel. Kerdes hogy milyen lesz a minosege, mert ugye a Pixel szeria eddig nem a hibamentessegerol volt hires sajnos...
-
arcsin
senior tag
válasz <Adamsky> #246 üzenetére
Nekem van egy lg g2-m (12 ezer volt tavaly ph-n, patika) olyan céllal ha pld komcerten kib.szák a kezemböl, zsebmböl. Mondjuk balestek mindig lehetnek,sátorban rágurulok, stb. Arra a mostani xiaomi note 4et féltettem volna 1 évvel ezelött is. Vagy pld, Nápoly, ott majdnem ellopták 2x is a kis lg-t, de inkább azt, mint a másikat amin érzékeny adatok is lehetnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Yany
addikt
válasz elfelejtette #242 üzenetére
Volt egy android upgrade (asszem a 8-as) anno, amikor konkrétan kilőtte a skype-ot beszélgetés közben. Tök vicces volt, hogy felhívod a másikat, majd amikor a füledhez emeled a telefont, mert mondjuk megszólalt benne a másik fél, akkor ugye a képernypt kikapcsolta a telefon, hogy ne nyomkodd el a füleddel... na ekkor, mivel kvázi a háttérbe vonult az app, egyből ki is lőtte a hívást. Ez nem Samsung specifikus volt, de látszik, hogy ezeken a feature-ökön még van mit reszelni ennyi év után is. Ezek sajnálatos bénázások egy amúgy mára már eszméletlen jó és érett piacon, mint a touchos mobilok.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
<Adamsky>
nagyúr
Ezt azért nem tudom elképzelni, mert
• sose csapom annyira szét magam, hogy ne tudjak a telefonra vigyázni
• mi van, ha a buliban fizetni kell (NFC)?
• mi van, ha előtte / utána kellene navigálni?
• esetleg fényképezni szeretnék?
Két (vagy több?) telefont - csak ezért - biztos nem tartanék.
Vagy a "bulizós" mellett akkor van "ünnepi", "csajozós" és mondjuk "munkába-járós" telefon is?"Meg ugye kicsi, könnyen elfér a zsebben."
Kössz! A telefonnak eleve ilyennek kellene lennie.[ Szerkesztve ]
-
bbendre
őstag
válasz gyurma888 #238 üzenetére
" kamera terén mennyire lenne visszalépés"
Ha nem használod sokat a ultra wide kamerát és a 10x zoomot akkor a Pixelek sokkal jobbak.
Éjszaka is jó képeket lőnek a Pixelek, de a szenzor miatt egy kicsit a Huawei alatt maradnak fényerőben. Viszont a szinek jobbak, a többi telefont agyonverik kamera terén.
2x Zoomig tökéletesek a zoomok is (Super res Zoom)
Astro photo (Astro)
Night Sight (NS)
és persze a verhetetlen HDR+ ami miatt sok a GCam port[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
-
elfelejtette
veterán
Láttam már olyat, hogy annyira jó volt az energia-gazdálkodás, hogy amikor te ébresztetted fel a telefont, akkor kezdett kommunikálni a szerverekkel, addig semmi, mintha repülő módban lenne. Erre a legjobb bizonyíték, ha a kezdő képernyőn lévő óra az utolsó használat idejénél marad, és látod, amikor az aktuális időre frissül, mikor bekapcsolod a kijelzőt.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Yany
addikt
S7 már a mostani mindennapi dolgokra szerintem túl lassú. Pl ha pár óráig nem nyúlok hozzá, akkor amint megmozgatom (gondolom leáll a doze), egyben jön az összes notification meg, amíg nem végez szaggat borzasztóan.
Ennek nincs köze a hardver lassúságához. Egy ideje pontosan ugyanígy viselkedik az S9+ is, ami pedig erősebb belsővel bír. Valamit elkeffentettek az energia-menedzsmentben, ami nem tudom, hogy Android vagy Samsung specifikus-e, de a notification-ök éppúgy egyszerre érkeznek meg az S9+-omon ha sokáig nem piszkálom. Természetesen ha ilyenkor minden egyszerre "éled fel", beszaggat a készülék, ami egy sokszor erősebb desktop gépen is megesik ilyenkor.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
gyurma888
aktív tag
Tetszik ez a teló. Meguntam a péklapát méretű, agyonhajlított kijelzőjű, 20 centiről leejtve pókhálósodó, horror árú telókat. Kérdés, hogy kamera terén mennyire lenne visszalépés egy P30 prohoz képest. Bulizós telónak mindenképp jó lenne, legalább nem tépné le egy féltégla a nadrágom. Még gondolkodok rajta
-
Bdanyy
addikt
Neki a pixel 4 is azt hiszem a szaggatás+kamera lassúsága miatt nem volt daily driver, a gyengébb kamera ellenére emiatt inkább a oneplust használta.
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
ShadowX
őstag
Ezen én is csodálkoztam. Néztem MKBHD tesztjét és azt hittem az 1440p felbontás + gyenge wifi miatt akadozik maga a videó, de utána pár másodperccel elkezdte mondani, hogy meg-megröccen a telefon. Ezt a mostani Pixel 3a XL-emen nem tapasztalom (pedig ez nem ufs tárolós és az új chipsetnek erősebbnek is kellene lennie elméletben). Mondjuk neki minden xar fent van a telefonján. Szerintem ez valami szoftver gubanc lesz.
-
Bdanyy
addikt
S7 már a mostani mindennapi dolgokra szerintem túl lassú. Pl ha pár óráig nem nyúlok hozzá, akkor amint megmozgatom (gondolom leáll a doze), egyben jön az összes notification meg, amíg nem végez szaggat borzasztóan. Egy hónapja sincs, hogy reseteltem amúgy. Ami a legdurvább, mikor google mapsen keresel és másodperces késés van kb az érintésed után. Főleg ha már navigáltál vele és throttlingol tőle.
Talán a leginkább gáz, hogyha megnyitom a híváslistát, akkor van, hogy még a régebbi hívások látszódnak 1-2 mpig, de ha valamelyik számot hívod, akkor hirtelen "beugrik" a valós híváslista, és arról tárcsázza már az azon a pozíción lévő kontaktot. Ilyenkor a lerakásgombot kezdheted nyomkodni, és reménykedsz hogy előbb sikerül megszakítani, mielőtt kicsörögne.
Van amikor meg tényleg minden flottul gyorsan működik, inkább ez a kettősség ami nagyon zavaró, nem tudod vakon csinálni a dolgokat mert sosem tudod mikor áll be.
Egyébként nekem is tönkrement másfél év után, meg az összes ismerősnek akinek volt, de a gyári garira nincsen panasz, max 2 napon belül mindig javították.[ Szerkesztve ]
http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt
-
Magnat
veterán
Én még életemben egyetlen egy androidos telefonon és tableten sem találkoztam ilyennel, h az értesítések miatt akadozna a reszponzivitás, de a "szokasos androidos hetkoznapi akadozasok, alkalmazas bezarodasok meg fucsasagok" is tök ismeretlenek számomra, pedig sosem voltak csúcskészülékeim. Most van egy Galaxy S10 Lite, előtte csak gyengébb készülékeim voltak.
Fura, h a Pixelek pont csinálják ezt ... gyári Google vonalon volt Nexus 7-em, de azzal sem volt soha ilyen baj (kivéve az egyiket, ami hw hibás volt).[ Szerkesztve ]
-
-
tybsen
addikt
Nem rossz ennyiert, de elegge elkeserito, hogy mar az elso tesztek alapjan is akadozik. Nyilvan nem lehet ennyi penzert csodat varni, de valahogy az ember azt varna a google sajat telefonjatol, hogy egy jol optimalizalt cucc legyen. Ehhez kepest mar az elso tesztek is irjak, hogy neha akadozo teljesitmenyt nyujt. Meg lehet majd nezni nehany honap mulva x alkalmazassal mit produkal majd.
Ilyenkor kenytelen az ember az alig dragabb iphone SE-re gondolni, ahol ugyan kevesbe mutatos kulso meg kijelzo van, akksi is gyengebb de maga a telefon normalisan kepes mukodni akadozasok nelkul. Nekem ez sokkal fontosabb a hetkoznapokban es szimpatikusabb beallitottsag: kevesebbet tud (vagy kevesbe modern hardver, ertitek), de azt stabilan hozza. A pixel meg csinalhat kicsit jobb kepeket meg akarmi, ha kozben nem kepes normalis modon az alapmukodesre (mondom ezt ugy, hogy pixel 3a-m van). Tavaly amikor megvettem a pixelt, nyaron egy hosszabb fotozas soran a kamera jelezte, hogy felforrosodott. Ez milyen mar? Vagy egy egesz napra bekapcsolt energiatakarekos modrol valo visszaallas utan a sok ertesitestol megorul a telefon es hagyni kell amig magahoz ter. A szokasos androidos hetkoznapi akadozasokrol, alkalmazas bezarodasokrol meg fucsasagokrol nem is beszelve. Mondom ezt ugy, hogy az androidot sokkal jobban szeretem, de annyi nexus meg pixel utana nem hiszek a pixel 5-ben sem mar. Nem tudom mit kellene csinalni az androiddal, hogy normalisan mukodjon. Ezt sajnalom csak nagyon, mert egyebkent egy nagyon jo rendszer, de ha az embert nagyon zavarjak ezek a hetkoznapi androidos dolgok, kenytelen ios-re menekulni mert nincs mas alternativa (Windows phone-t sajnalom, abbol is annyi minden lehetett volna es lett volna egy fluid rendszer).
-
guni
tag
Hát ez teljesen változó még egy romon belül is. Pl március környékén tényleg hibátlan volt, aztán nekiálltak belerakni mindenféle új feature-t és azóta egyre szarabb lesz. Meg attól is függ hogy milyen appokat használsz. Pl Wahoo fitnesst, azonnal kidobja memóriából, de Strava tökéletes. Gondolom valahol whitelistve vannak a népszerűbb appok és ha pont azok közül használsz, akkor nem fogod észrevenni a gatya memóriakezelést.
-
guni
tag
Én is Pixel Experience-szel használom a Mi 8-amat, de itt is minden hónapban van van valami meglepetés. A legutolsónál bevezettek egy új kernelt, gondolom hogy elejét vegyék az indokolatlan akku fogyasztásnak, de annyit értek el hogy az akku még mindig merül, cserébe ott vagyunk mint a gyári xiaomi rommal hogy lövögeti ki az appokat sorra amint háttérbe kerülnek. Pár hónapig még elhasználom, aztán megveszem valamelyik új Pixelt. Ha tényleg 486 euró lesz a 4a 5g, 765G-vel meg dupla kamerával és nem lesz túl nagy tepsi, akkor nekem ez teljesen jó vétel lesz.
-
MrPetya19
addikt
Én nexus 5-öt használtam öt évig, és szoftveresen azért az se volt a csúcson sajnos. A gyakori frissítés hátránya hogy gyakrabban tud hiba becsúszni.
Most U11-et használok és nagyon jó, egészen addig míg meg nem nyitom a gcam-et, utána valahogy lassabb a teló és olyanokat produkál mint neked.,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
Voiceless
csendes tag
3500-as az akksija a G8s-nek, és 50%-ról tölt fel 1 óra 20 perc alatt. 15%-ról kb. 2 óra. Szerintem lenne rá igény. Az már más dolog, hogy sok gyártó azért nem tesz jobbat, mert az alacsonyabb töltés érték növeli az élettartamát az akksinak, viszont még mindig van rá lehetőség, hogy szoftveresen ezt elérjék, de a felhasználó kikapcsolhassa. Ezt csinálja az LG is, de valahogy nem tölt gyorsabban az akksi kímélés kikapcsolásával sem, mint azzal. Szerintem egy 0-100-as töltésnek 2020-ban egy 300 dollár feletti telefonnál már illő lenne 1 óra körül/alatt mozognia.
-
addikt
válasz PistiSan #215 üzenetére
ezzel így vagyok én is
meguntam a keresgélést és a stock droid nem jön be kinézetre és funkcionalitásban is szegényes számomra, ezért váltottam a sötét oldalra, vannak dolgok amik hiányoznak de a sima működés és az indokolatlanul beakadt appok és a merülés hiánya kárpótol
de egy ilyen telót samsung ui-val vagy htc szoftverrel ilyen árban elfogadnék[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
*RLaci*
addikt
válasz PistiSan #215 üzenetére
Szinte az összes Nexus és Pixel is volt/van nálam használatban(aki ismer itt a ph-n az tudja). Céges telónak kaptam egy Mi 9T Prot, megkarmoltam magam a miuitól. Ekkor találtam a PE romot. Azt kell mondjam megérte rászánni az időt (bl nyitástól számítva kb. fél óra volt), hogy felrakjam. Bármelyik Pixel mellé oda teszem, akár gyorsaságot, stabilitást, megbízhatóságot nézzük. Ha nem látod a telót csak a kijelzőt, bizony meg nem mondod, hogy ez egy Xiaomi, nem egy Pixel.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
90-es a kijelző? Ugye nem?
-
bbendre
őstag
válasz Dare2Live #194 üzenetére
csak egy megjegyzes mivel 3 eve csak Pixel telefont hasznalok elsodleges telefonnak.
A Pixel telefon memoria kezelese pont ugyan ilyen sajnos. A P3ban 4gb rammal megrosszabb, a P4 el sem sokkal jobb. Ha nagyon fenykepezel még a bluetooth kapcsolatok is meghalnak. Autoval mentem, szolt a zene a kocsiben es lefotoztam valamit. A navit ujra be kellett allitani, a zenet pedig ujra kellett inditani. Igaz ezt javitottak nagyreszt, de nem teljesen.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶ ̶&̶ ̶G̶o̶o̶g̶l̶e̶ ̶P̶i̶x̶e̶l̶ ̶9̶ ̶P̶r̶o̶
Új hozzászólás Aktív témák
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- World of Tanks - MMO
- Hisense LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...