- One mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Android szakmai topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
raveinT
tag
válasz TaylorPro #4097 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy a 3G lekapcsolásával együtt a H+ nem tűnik el.
Ahogy neten olvasgattam, a H+ az a 3G technológiának a csúcsa, de akkor is 3. generációs technológia, tehát az én értelmezésem szerint ahogy kivezetik a 3g-t, ez is megy vele együtt a levesbe. Ezt támasztja alá a fenti fórumtárs hozzászólása is, miszerint neki eddig telekomosként volt h+ hívás közben, de most már semmi nincs.
De nem vagyok szakember, ha valakinek van pontos infója, az nyugodtan korrigáljon.
[ Szerkesztve ]
-
TaylorPro
addikt
-
calamites
őstag
De eddig volt netem telefonálás közben, nekem is H+ volt.
-
Postas99
senior tag
Most teszteltem. Yettel.. telefonálás közben levált H+ -ra de van NET és lehet böngészni is.
Minő meglepő de a böngészési sebesség is elfogadható.
Speedtest futott közben: 14.4Mbps Upload 2.48Mbps1, Teszt lezárt képernyőnél bejövő hívás esetén. A hívást felvéve hálózati kapcsolat kijelzés nincs, jónéhány másodperc múlva 3g megjelenik majd levált H+ -ra
2,Teszt feloldott képernyő esetén bejvő hívásnál a hívást felvéve a hálózati kapcsolat egyből levált H+ -ra net kapcsolat él.[ Szerkesztve ]
-
TaylorPro
addikt
Hívás közbeni nethez kellene a Volte. Ami pixel esetében csak root után megoldható.
Pixel 9 Wintergreen 256
-
Kube
senior tag
válasz calamites #4084 üzenetére
Azt hittem én emlékszem rosszul, hogy eddig volt net telefonálás közben, ezek szerint akkor nem csak nekem tűnt fel. Jóideje semmi internet bárkit hívok, régebben gond nélkül tudtam mellette buszjegyet érvényesíteni.
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
calamites
őstag
Sziasztok!
Az normális, hogy telefonálás közben nincs netem?
Néha szükséges lenne pedig.Van erre valami megoldás?
Eddig szerintem nem volt ilyen, csak kiírta, hogy 3g. -
adabra
senior tag
Használja valaki P4a-Volkswagen kombóval a vezetékmentes Android Auto-t?
Nem bírok rájönni, hogy mit kell tennem, hogy működjön. -
SirRasor
addikt
Ugyanolyan lassan ébred frissítés után is
Make Love not war!
-
Kawauso
aktív tag
A 11,4 MB-os havi frissítés 1,5 órába telt. Ilyenkor mindig szkeptikus vagyok, hogy történik bármi.
-
Bibby
addikt
A Fotókkal történt valami, összevissza dátum szerint pakolta a képeimet, ma vettem észre először. Pl március 23-án készült kép, berakta február 27-re. De a kép adatait nézve jó a dátum.
Meg az időrendiség jó, tehát egymás után jól következnek a képek, csak teljesen elcsúszott dátumokon.Ελευθερια η θανατος
-
raveinT
tag
válasz fokukac #4076 üzenetére
Persze, nem egy must-have dolog, de ha a telefon azt pl tudja stabilan, hogy az éjszakai fény funkciót minden nap napnyugtától napkeltéig magától kapcsolja, akkor nem hiszem, hogy nagy feladat lenne megugrani, hogy az at-a-glance legalább este 10-11 körül már ne napsütést és 8-10 órával korábbi hőmérsékletet mutasson... vagy ha estére kikapcsolom a netet, és reggel vissza, akkor hívja le magától a friss infókat, stb.
Apró dolgok, de szerintem előbb ezeket a már létező, azonban nem hibátlanul működő featuröket illenék a googlenek helyre rakni, nem az ikonpakkok egyedi szín követésével meg hasonló felszínes dolgokkal bajlódni, hogy aztán a teljesen felesleges évi főverzió váltást valamivel nagy nehezen indokolhassák.
-
fokukac
nagyúr
válasz raveinT #4075 üzenetére
mióta megvan, igen. jó, nem folyamatosan, pár óránként, de szerintem ez belefér.
És ha utazom, akkor a helyi időjárást frissíti. (múlt héten Írországban voltam).De nekem nem igazán fontos ez az időjárás dolog... Van időképem, és van otthoni netatmo állomásom is.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
raveinT
tag
válasz fokukac #4071 üzenetére
Nálad frissíti is magát az időjárás az "at a glance"-ben nap közben folyamatosan? Mert nekem, bár nagy nehezen sikerült mostanra behoznom, de csak akkor frissül, ha rányomok az ikonra. Ha nem nyomok manuálisan frissítésre, akkor vidáman mutatja este 11-kor is a délelőtti hőmérsékletet és napsütést..
-
-
Kube
senior tag
válasz fokukac #4071 üzenetére
Ha AOD aktív akkor nincs baj az ujjlenyomatos feloldással.
Legutóbbi frissítésig nálam rendben volt minden. Azóta ez az ujjlenyomatos feloldás dög lassú. Ráadásul ha haptic után leveszed az ujjad, akkor kezdheted előröl. Tehát végig ott kell tartani 1-2 másodpercig. Ez néha eléggé idegesítő tud lenni.
Természetesen jeleztem a hibát, amire azóta sem érkezett javítás.
Nem használok semmi extra appot, ami hasonlót befolyásolhatna.Ha jól olvastam Pixel 4a 5G és Pixel 5a telefokon is jelentkezik. Van akinek megoldást nyújt az AOD, de ez se mindenkinél jó és persze kompromisszumos megoldás. Kipróbáltam és rendben megy AOD segítségével.
Néhány komment szerint az animációkkal kapcsolatos a probléma, volt aki dupla feloldási jelzést kap (én megnéztem, de nem tapasztaltam ilyet).
Mindenesetre akinél jelentkezik és megteheti jelentse, ezzel is talán segíti az ügy megoldását:
Settings > About phone > Send feedback about this device[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
csak azért írok, hogy picit árnyaljam a képet:
Nekem nem ébred később a telefonom ujjlenyomattal
jól megy a koppantásos ébresztés is
megy az időjárás továbbra is...
nem romlott el semmi.ez még mindig életem legfaszább telefonja.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #4035 üzenetére
AOD/koppos ébresztés nem megy update:
Restart után, amíg nem lépek be kóddal, megy az aod és a koppos ébresztés. Belépés után nem. Macrodroidot tiltottam próbaképp, de nem az zavar be.
Tipp? Vagy hogy erre hogy keressek?Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
Az elmúlt napokban többször használtam a google maps-et gyalogos navigációra. Az vettem észre, mintha időnként (inkább egy idő után) az iránytű nem működött volna. Roppant idegesítő így használni. (a térképen nem arra haladsz, amerre a nyíl mutatja)
Ilyenkor csak az újraindítás oldotta meg a dolgot. Nyilván szoftveres probléma, csak nem tudom, hogy mi okozza. Van tippetek?
-
-
honeker
őstag
Valamit nagyon elcsesztek az utolso uppal...még a hiváslista is le fagy
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
raveinT
tag
válasz SirRasor #4057 üzenetére
Na igen, ilyenkor nosztalgikus lesz az ember a régi nyomogatós készülékek iránt: ott amit out of the box kaptál, azt hozta fixen amíg meg nem untad
On topic: xda devs fórumot bújva találtam egy videót az eltűnt időjárás ikon nyomában témába, es nekem (lekopogom) segített, legalábbis most éppen megjeleníti, ami a12 update óta most van először:
[link]Magamtól az életbe nem gondoltam volna, hogy a privacy beállítások közt kéne keresgélni...
-
raveinT
tag
válasz Kawauso #4054 üzenetére
Írtam a beállítások menübe beépített feedback felületen keresztül, de kétlem hogy bármi hatása lenne. Eddig akármit írtam az elmúlt másfél évben, semminek nem volt foganatja, pedig reportolom a bugokat rendre.
Ennél többet nem tudok tenni, max a következő telefonom már nem ettől a gyártótól lesz.. (bár az általad linkelt videó alapján ez nem pixel-only issue, apple-ben meg szintén nem bízom frissítések téren, alternatíva meg nem nagyon van)
-
SirRasor
addikt
A legújabb frissítés óta ha feloldom ujjnyomattal, akkor csak a feloldó hangot hallom, de a képernyő még 1 másodpercig sötét marad Pont azt szerettem a telefonban, hogy azt a keveset, amit tud, azt legalább gyorsan csinálja.
Kawauso "Ha a kamera és a stock droid miatt érdemes őket választani, akkor ez a két dolog kezd kevés lenni..." + gugli tárhelyet se felejtsd, de amúgy kezdem én is így érezni.
Make Love not war!
-
raveinT
tag
válasz Kawauso #4049 üzenetére
Na nekem előbb megint olyat produkált, hogy csak néztem. Nem reagált semmi nyomásra, mindent "húzás"nak értékelt. Pl. Ki akartam kapcsolni a netet, de folyamat csak "húzogatta" a felületet, magát a nyomást nem regisztrálta. Böngészőben a keresőbe random szavakat kezdett el beírni a tabolás helyett, pedig nem volt megnyitva a billentyűzet. Újra kellett indítani. Mindezt szobahőmérsékleten, semmi oka nincs ilyeneket leművelni.
-
Kawauso
aktív tag
-
Kube
senior tag
válasz Kawauso #4045 üzenetére
Még mindig ez az időjárás probléma?
Kíváncsiságból restartoltam egyet én is, de az óra alatt rendesen bejött a kis ikon. Annyit vettem csak észre ezzel kapcsolatban, hogy néha nem a legfrissebbet mutatja, gondolom időközönként kérdez csak be a valós időjárásért.
358MB-al települt tegnap nekem a frissítés, de látszólag semmi új, igaz nem mentem végig a telefon bugyrain.
Én egyébként csak azt nem értem, hogyan lehet az, hogy bizonyos embereknek működnek funkciók, míg másoknak nem. Ugyanaz a szoftver, a hardver (2021 szeptemberi a teló, bár nem hinném, hogy számít) az embereknél és mégsem működik konzisztensen. Most ez vagy mindenkinél jónak kellene lennie vagy senkinél sem. Ilyenkor csak az jut eszembe, hogy más alkalmazás miatt jön elő a probléma. Nem hinném, hogy ilyen lehetséges, de nem vagyok mobilalkalmazásfejlesztő.
[ Szerkesztve ]
-
Kawauso
aktív tag
válasz raveinT #4046 üzenetére
Emlékszem egy névtelen hozzászólóra, aki általánosságban beszélt arról, hogy nem érti az állandó lovaglást a főverzió-frissítéseken, mert neki (is), az első frissítés után már tele volt hibával a rendszer. Aztán amikor már-már kijavították őket, jött a következő, és elindult a folyamat megint.
Vagy ott van a "mondás", hogy "Nincs Xiaomi telefon szoftverhiba nélkül, és nincs Pixel telefon hardverhiba nélkül". Erre kijön a Pixel 6-os széria, így már szoftverhibák tömkelege is jellemzi a készülékeket. Hihetetlen, hogy ennyire inkompetens emberek dolgoznak a Google-nél.
Ha a kamera és a stock droid miatt érdemes őket választani, akkor ez a két dolog kezd kevés lenni...
-
raveinT
tag
válasz Kawauso #4045 üzenetére
Az igen bosszantó lehet! Nálam legalább stabilan hozza a semmit
Elképesztő amúgy, mert az "at a glance" widgetet ha kirakom, az bezzeg továbbra is pöccre mutatja.
Én már csak abban reménykedek, hogy az utolsó főverzió frissítés utolsó patche nem baltáz majd el ennél többet, és legalább ennyire használható marad a készülék.
-
Kawauso
aktív tag
válasz raveinT #4041 üzenetére
Modullal használtam eddig. Azt levettem, majd a Wi-Fi-ről is lecsatlakoztam, és miután később visszacsatlakoztam, magától bejött. Megjegyzem, baszik frissíteni a hőmérsékletet, megjegyezte ezt az 1°C-ot, és hiába lett hidegebb, nem változtat rajta a kezdőképernyőn, még akkor sem, ha az aktuális előrejelzésre megyek a megérintésével.
-
Kawauso
aktív tag
Csak sikerült nekik.
-
MC Pite
veterán
Folyt: Új restart után eszközvezérlők ikonja kint a lezáró képen, mindig.
AOD nem megy. Felemeléses és koppos ébresztés se (navi alatt se).
Valami a lezárási képernyővel nem kerek...Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
SirRasor
addikt
Nem romlott el. Jóformán sose működött(összesen ha 3x ki tudtam kényszeríteni belőle)
Üveget is csak pár hete tettem rá, szóval az se befolyásolhatja.A ne zavarjba közben megtaláltam, hogy van egy beállítás, miszerint a csillagozott névjegyeket átengedje és aki hívott, csillagozott volt.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Kube
senior tag
-
SirRasor
addikt
Mivel most egyszerre volt sok, írok egy kis hibalistát:
-Hozzá se érek és bekapcsolt az AOD (sose volt még bekapcsolva, azt se tudom hol lehet) Elaltattam és persze most nincs.
-Hiába fordítom le pofával, nem kapcsol be a Ne zavarj mód. Egyszer régen valamikor még működött..bár akkor is néha.
-Bekapcsoltam a Ne zavarj módot manuálisan (kivétel NINCS benne), erre elkezd csörögni bejövő hívásnál
A repülőgépes módos brutális merülés miatt minden éjszaka kikapcsolom a telefont, tehát a napi újraindítás is megvan; nem lehet beakadva semmi.
Make Love not war!
-
MC Pite
veterán
-
MC Pite
veterán
Ma restart után a hone gombra mindig az Android Autot indította. Visszaváltottam pixel launcherre, akkor is, új restart után is. Valaki járt még így? Egyelőre letiltottam AA-t, úgyse használom mióta kinyírták az on screen verziót...
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
fokukac
nagyúr
válasz Kawauso #4025 üzenetére
nekem még mindig jól működik. egy ikon van, a helyén, mindig frissül. mindegy, hogy Pesten vagyok vagy egy másik országban, magától frissül.
Ja, nekem a fejlesztői beállítások mindig aktívak, minden telefonomon, már vagy 10 éve.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
raveinT
tag
válasz Kawauso #4023 üzenetére
Nekem kezdetek óta engedélyezve van a fejlesztői beállítások, mégsincs időjárás megjelenítés az a12 "upgrade" óta.
Esetleg próbáld meg, hogy simán újraindítod a telefont - amikor még működött (a11-en), nekem rendre elfelejtette ezt a képességet, ha estére kikapcsoltam a netet, de egy újraindítást követően tudta megint, egészen a következő net kikapcsolásig hátha mostmár nálad is ez a helyzet, ami egy fokkal jobb
Nevetséges egyébként...
-
Kawauso
aktív tag
Tegnap este működött az Időjárás az Áttekintés-ben.
Nem álmodtam, bár sajnálom, hogy nem készítettem képet róla. Hogy mi válthatta ki? Nos, elérhetővé tettem a Fejlesztői beállítások-at, csak erre tudok gondolni. Természetesen ma reggelre már megint nincs ott semmi a bal felső sarokban. -
honeker
őstag
Üdv miért nem tudom a telefonon állitani a blutusz hangeröt a rádionak...olyan mintha fix lenne..a fejlesztői modban már ki kapcsoltam a korlátot...vagy valami segéd program ?
Ha 84% az ukku ez le van irva az átverés ? -1
-
Thom!
veterán
SOT hol találom az utolsó feltöltés óta?
-
Postas99
senior tag
Kérdés mindenkihez: Van olyan ahol előjött a Pixel4a betegség?
Magyarán a készülék jobb felső sarkán egy repedés. Egy halom portál tele van vele..
-
-
-
rum-cajsz
őstag
Nekem ma jött le a beta3. Javítottak benne pár hibát.
https://www.androidpolice.com/android-12l-beta-3-now-available-on-pixel-phones-heres-how-to-get-it/=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS ROG Ally
- One mobilszolgáltatások
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hobby elektronika
- Nők, nőügyek (18+)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...