- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
btz
addikt
Nem is értem minek akarnak sokan privátot, mikor a egyrészt a közösségnek sokkal nagyobb segítő ereje van, mint egy adott esetleg szakértő embernek, másrészt, ha sikerül megoldani a problémát, az is "megörökítésre" kerül itt és a később idetévedő közösségi tagok is okulhatnak belőle.
Javaslom mindenkinek hogy ne privátozzunk. A fórum azért van. A privát maradjon meg a magán jellegű témák megbeszélésére. -
szimla65
aktív tag
Szia!
Még este megcsináltam .Az Explorer-el sikerült nagy nehezen.Sok próbálkozás után, pedig a Hálókártya a leírás szerint volt beállítva.
Na mindegy sikerült.Most majd megpróbálok telneten belépni. Csak a kíváncsiság kedvéért.
Majd még jelentkezem.StSanya
Használt,előfordulhat,hogy átvolt jelszavazva. -
kory24
őstag
Szétkötöttem, majd levágtam blankolt részt, újrablankoltam és összekötöttem, de csak ugyanúgy szigetelőszalaggal...
Egyelőre jó.
Nincs eszközöm ehhez, meg szaktudásom se :s
Ki az aki vállal ilyesmit? És kb mennyibe kerülne?
Mennyi volna pl az oszlopról új kábel behúzása a szobába modemig?Így akkor 100% kizárhatnám, hogy nálam a hiba...
-
J.K.F.
csendes tag
Én használtam ilyen vízálló toldót amit említettél, ezt a típust: [Scotchlok UY2]
Elég egyszerű használni: [VIDEO]
Egyetlen hibát lehet vele elkövetni (amit én el is követtem): ha nem elég bátran nyomod bele a narancs színű fejet az eszközbe, akkor kontakthibás lesz a kötés. Nekem pár hónap után jelentkezett a hiba, az ADSL kapcsolat váratlanul szétesett, majd 1-3 Mbps-el állt csak össze. Ha ráhívtam a vonalas telefonra, a hiba MEGJAVULT pár napra, aztán újra előjött.
A megoldás az lett, hogy még néhány tizedmilliméterrel össze kellett préselni az eszközt, úgy, hogy a narancs színű "gomb" teteje teljesen belesimuljon a eszköz tetejébe. Azóta tökéletes, lassan fél éve. Amúgy nagyon jó kis cucc, összepréseléskor kitüremkedik a gél egészen a csövecskék végéig és vízállóan lezárja a kötést. A szerelő korábban csak összesodorta a két kábelt, ez annál csak jobb lehet.
-
kory24
őstag
De így néz ki..
Ez annyira gáz?
A kábel a padláson keresztül jön be, oda nemvalószínű feltudok menni....
Valamint nem tudok szakszerű kötéseket csinálni, max csak szintén ilyen szigetelőszalagos kókányolást.....Az is lehet megoldás felmondom itt szerződést és megrendelem másik szolgáltatónál és kérem kössék be telefonkábelt újat az oszloptól a modemig?
-
dehogyisnem
tag
Szervusz!
Feldobtam még két képet, de nem sikerült összehasonlítani a cikkedben szereplő azonosítójelekkel. Egyelőre visszaköltöztettem a helyére a modemet.Köszönöm:
TiborUI:
Ez a hivatkozás nem él már szerintem:
A D-Link 360R T1E (fekete) modemekhez is van gyári firmware: 360R T1E letöltésMás:
a VDSL2 X. ben nem játszik sajna.... -
szacsee
nagyúr
Köszönöm a gyors választ!
Ezek szerint nyugodtan áthúzhatom a vezetéket a modem csatlakozójáig és nem szólnak a szolgáltató emberei...
Igaz rosszat nem teszek vele.
Földeléssel kapcsolatban azt nem tudom, hogy van-e leverve földelőszonda, vagy a lakáselosztó előtt van csak közösítve a nullavezetővel, de úgy is egy Fi relét szeretnék majd beköttetni a villanyóra szekrénybe, így olyan szakembert hívok, akinek van jogosultsága blombát levenni (lehet eonos alvállalkozót fognak küldeni), így legalább megállapítható, hogy van-e földelőszonda vagy sem... 50 éve épült ház, villanyóráig áthúzva rézzel, viszont a szerelő elköltözött a környékről, így nem tudom megmondani, hogy megfelelő-e. Digitális órákat tettek fel a környéken mindenhova kb egy éve csak szóltak volna, ha nem megfelelő.. bár ki tudja.
Megpróbálok szerezni kábelt és ha jobb idő lesz megejtem a javítást.
Köszönöm a segítséget! -
senki66
senior tag
A firmware-t sikeresen feltettem. A modem csatlakozik a netre, de kicsit furcsán viselkedik. A power led folyamatosan, pirosan villog, a lan is zölden villog, az internet led viszont nem ég. A leirásodban szereplő linkről az eredeti firmware-t nem tudom letölteni, ha neked meg van meg tudnád osztani velem, hogy ha vissza kell adni a Tének, akkor vissza tudjam állitani.
-
senki66
senior tag
Nem, nem gondolom, hogy a világ összes eszküzének a jelszava benne van, de gondoltam van valami default jelszava ennek a modemnek. Mivel a Manuálban amit adtak hozzá nincs benne, ezért kerestem volna a Te leirásodban a jelszót. Ha nem tudom a jelszót, akkor is meg tudom csinálni az update-et?
-
Teko001
őstag
Felment a német is. A főbb különbség talán a görög/német között, hogy a németben technikai szempontból kevesebb beállítás van (lehet csak szem előtt, és valahol belehet állítani), és jóvolta több helyi sajátosság. De a német még így is sokkal többet tud a magyarhoz képest, olyan apróságoktól kezdve, mint DNS szerver beállítás, van ilyen UPC-hez hasonló wifi hotspot, biztonsági beállítások, stb...
A magyart azért elkérhetném, hogy vissza tudjam állítani?
(#3130) senki66: Ez a harmadik oldal
-
senki66
senior tag
http://logout.hu/cikk/uj_firmware_d-link_adsl_modemekhez/firmware_frissites.html
Ennek alapján csinálom, eljutok a Telnetes login képernyőig, de nem tudom a user/pass-t, a leirásodban pedig
a 3.oldal nem töltődik be, pontosabban ugyan az mint a második és a Telnet login képernyővel van vége. -
senki66
senior tag
Szia,
Az aláirásod miatt privátban nem mertelek megkeresni. Nyilvánosan tudnál segiteni?
DSL 360R modemet kaptunk, a sebességgel nem vagyok megelégedve, de nem tudok semmilyen adatot kinyerni a modemből, mert el sem érem a webes(kezelő) felületét. Az IP elvileg 192.168.1.1 de nem tudom pingetni sem. ) próbáltam 192.168.1.2-őt is. Megtaláltam a leirásod az általad módositott firmware rátöltésről, de mivel nem tudom elérni a modemet igy el sem tudom kezdeni a procedúrát. Hogyan tudnék rácsatlakozni a modemre?
Gézengúz forumtárs javaslatára beállitottam a hálókártza ip cimét fix 192.168.1.2-re, de akkor nem is tudtam csatlakozni az internethez. -
Teko001
őstag
Igen. Elvileg a legfrissebb T-s FW volt rajta, gondoltam megpróbálom. A görög fórumon (nem olvastam végig) linkeltek valami német régi telekomosat, hogy először azt kell feltenni, aztán lehet az újat annak, akinek nem megy.
(#3118) Gézengúz: A twist az a történetben, hogy azt nem tudom most kipróbálni, mert ahol vagyok, ott kábelnet van, csak nálam volt az eszköz. De a beállításokat elnézve, erősen bekéne konfigolni, hogy menjen. De egyébként aki korábban próbálta (akiről beszéltem a másik témában), eddig eljutott ő is, ezért csodálkoztam, hogy nem megy fel nektek.
-
btz
addikt
Azt is hallottam hogy úgy is könnyen ki lehet deríteni, hogy van e VDSL, hogy a weboldalukon ügyfélszámmal belépve megnézzük hogy elérhetőek e a 30 megabit feletti csomagok. De nálunk egyszer kiírja, hogy igen, most neg hogy nem. Olyan is van hogy akkor visszafelé fejlesztenek?
-
Dlink321b
csendes tag
A telnet sh , dmsg parancs nem jött össze lehet én csináltam rosszul valamit kezdő vagyok a modemek terén.Raktam fel az snr-ről is képeket. Nos az ahelyzet hogy hétfőn lett bekötve az adsl 10Mbps hétfőn még 9körül volt utána naponta fogyott 1mbps -ot mára megállt kb 4.5Mbpsn-ál lehet hogy központilag csökkentették amíg nem érkezik meg hozzájuk a befizett csekkem??? A másik amit nem értek hogy a grafikus felületen az snr m :30dB körül van teleneten az original offset pedig 17dB-nél a kettönek nem kellegyeznie vagy teljesen különböző dolog a kettő. Képek:
http://www.kephost.com/image/Qw2
http://www.kephost.com/image/Qw9
http://www.kephost.com/image/Qwb
http://www.kephost.com/image/Qws -
Teasüti
nagyúr
-
-
Teasüti
nagyúr
A tegnapi bejelentésig a letöltés is 30%-on ment, azóta változtattak az SNR margin-on.
A névleges feltöltés szerződés szerint annyi, amennyit ki lehetne préselni a vonalból 100%-on.
Csak nem értem miért közel 20 dB tartalékkal szinkronizál fel, amikor fele ennyivel látványosan javulna az átvitel és szvsz 10 dB is bőven elég lenne. -
btz
addikt
Ma megpróbáltam visszarakni a 360R T1E fekete modememre a gyári firmwaret, de már az elején elakadtam. Mivel az áramtalanítás, áram aláhelyezés közbeni 10 másodperc resetlyuk nyomás hatására nem történik semmi, csupán a mókolt firmware értékei állnak vissza, mintha azt most raktam volna fel, de ez az update felület nem jön be sehogy.
-
Gézengúz
addikt
Tudod mondtam, hogy Pirellit kaptam a vonalra, így viszont, hogy jó lett a 360R inkább azt használom...
20Mbites M-es csomiban vagyok...
37 (Gyöngyös) 60_A 3000 HATVAN Grassalkovich út 1.
37 (Gyöngyös) 60_B 3000 HATVAN Horváth Mihály út 5.
37 (Gyöngyös) 60_C 3000 HATVAN Csokonai utca 1972.eszerint
A csokonai utcában lévőtől durván 1km távolságra vagyok, vonal szerint olyan 1300méter lehet kb. Ha jól gondolom..
Szerencsére ezt elraktam, fejembe véstem...
Tisztában vagyok vele, hogy a modemre is szükség van és a központban is el kell végezni a portolást..
Erőltessem a próbát mindenképp, értettem!
Elvileg a hölgy úgy búcsúzott a telefonban, hogy várjam a telefont a szerelőtől mikor tud jönni...
Köszönöm!
-
Gézengúz
addikt
Az normális, hogy hibára vették fel a vonal Vdsl-re történő cseréjét? Kedves ugyintezo csajszit fogtam ki, beszelgetes kozben felretett, amig valami kollegajaval konzultalt..72 orat mondtak.
2 sms jott,1 Internet szolgaltatasanak vizsgalatat elkezdtuk illetve
2 Elsodleges vizsgalatunk hibat alapitott meg, hiba elharitasat megkezdtuk, elharitasig turelmet kerjuk.
Remelem nem gond, hogy a vonalon az immar kitunoen mukodo 360R van?
-
Gézengúz
addikt
Köszönöm!
Hogy is kezdjek neki ennek a VDSL témának..Hiszen még csak most pénteken kötötték be a vonalat, hozták a modemet...A "szerelők" váltig állítgatták, hogy messze lakok...Alvállalkozók! Valami biztonságtechnikai cég kocsijával voltak..Félek, hogy le leszek rázva, akár emailben, akár telefonon próbálkozok, hogyan tudnám ezt elkerülni?
Üdv..
-
Gézengúz
addikt
Huhhh, nagyon részletes voltál, csak arra válaszolok amit biztosan tudok...A többivel majd haverom nyaggatom...
Ami biztos, hogy a Pirelli stabilan működik, pedig nem vagyok oda érte, mert a wifi része nem egy nagy durranás (b-g), (+ melegszik mint a nyavaja, magas fogyasztás) tovább van osztva róla a net, további 841-ekre, de ezek már nem itt vannak..
hanem egy kicsit odébb
(jelen állapotban semmi probléma)
Telefon vonallal sem lehet probléma hiszen tegnap kötték be, (telefonvonal most lett behúzva a póznáról)
360R Már haveromnál sem működött utoljára jól, mindig bontott, míg az Askey betonstabilan ment...
Amiben mint írtam kondit cseréltem, de valamiért így sem jó...
A többihez haverom ért majd nyaggatom vele...
Köszönöm..
-
Gézengúz
addikt
Tápnak a most hozott Pirelli 4201 kapcsolóüzemű tápját használom, a Pirelli gond nélkül megy vele, gondolom akkor csak jó lehet, pláne, hogy a Pirellinek nagyobb az áramigénye is..
Kondikat már kirángattam holnap meglesznek a helyükre valók is..Ha ez se jön be akkor nem tudom mi más baja lehet még..
Haveromtól volt áthozva egy Askey is abban is már megint kipúposodtak a kondik, raktam bele szép Elnákat de mindegy neki, Dsl lámpa szépen beszinkronizál, a Tp link 841N router még sem tud kapcsolódni hozzá..Ezt se értem mi lehet..
A pirellit bemértem 10W-ot zabál, jó, hogy meleg mint a kályha....
-
adriankoooo
senior tag
Kedves dchard,
tavaszkor már segítettél nekem az akkori DSL vonalam diagnosztizálásában és már akkor is javasoltad az áttérést VDSL-re a jó vonali tulajdonságok miatt. Meg is tettem még a nyáron. 50 mbps-re vagyok előfizetve, 38000 kbps-re szinkronizál a modem.
Zyxel P-2812HNU-F3
VDSL WAN Up 38848/3496 kbps
DSL Line Status
noise margin upstream: 15 db
output power downstream: 1 db
attenuation upstream: 0 db
noise margin downstream: 6 db
output power upstream: 13 db
attenuation downstream: 15 dbMit lehet ebből megtudni?
-
ssarosi
tag
Elmentem ismerősömhöz, ennyivel megy a fritz:
A zte pedig:
Otthon egyelőre 20/1-em van, de tudom, hogy a zte a 25/3 -at 6/6 marginnal hozta létre.
Akkor ezek szerint a fritz azért nem szinkronizál, mert rossz a vonalam, vagy gyengébb a modem része?
Mint előbb írtam, a speedportot kikötöttem, 20/1 -en vasárnap 2x is úgy lefagyott, hogy áramtalanítani kellett.
-
ssarosi
tag
Nem, maradt VDSL2-n.
Firmware frissítéssel kezdtem, mert volt frissebb.
Ráadásul egy fórumtárs írta, hogy az A/CH verzió és az international verzió firmware teljesen megegyezik, én is letöltöttem mindkettőt, és a fájlokat összehasonlítottam tartalom szerint. Igaza volt.A jelenség valóban azt feltételezi, hogy rossz a fritz.
Amikor a speedport és a zte kb. 25/3-al szinkronizál, akkor a fritz azt írja, hogy nincs a kábel csatlakoztatva:
Amikor a VLAN=32 elfelejtettem (mert nem tudtam hogy be kell) beírni, akkor más volt a hibaüzenet:
De a szinkron meg volt:
Most ugyan 2 Mbittel kisebb a profil (nem tudom miért, de mindegy). Itt is írja hogy VDSL2
Itt meg hogy 17a profile:
A vonalam nem a legjobb, azt elismerem:
Egyelőre nincs más ötletem, mint hogy kipróbálom egy sokkal jobb vonali paraméterekkel rendelkező helyen, aztán majd meglátom.
-
ssarosi
tag
Egy kicsit várni kell a mérésre.
Egy fórumtárs segített kideríteni, hogy miért nem megy a fritz.
Visszavette a sebességet 20/1-re, és akkor megint szinkronizált.
Nem értem, hogy miért nem megy azon a sebességen, amit a speedport vagy a zte is tud.
A hét második felében elmegyek egy ismerősömhöz, aki közel lakik a telefonközponthoz, 30/5 megy neki.
Arra leszek kíváncsi, hogy a fritz itt szinkronizál e, és ha igen, mennyivel.
Utána megcsinálom a zte dsl információ képét, ha visszaemelték a sebességet.
Vagy 20/1-en is jó a mérés? -
PhoenixSzG
tag
Szia Dchard!
Ezen a vonalon a 20 megabites csomag kb mit tudna szerinted? (minden kimenet 100%-os target SNR margin-nal készült)
Status / DSL information
Status: Showtime
Retrain Reason: 0
Max: Upstream rate = 1244 Kbps, Downstream rate = 18400 Kbps
Path: 0, Upstream rate = 635 Kbps, Downstream rate = 12480 Kbps
Link Power State: L0
Mode: ADSL2+
Trellis: U:ON /D:ON
Line Status: No Defect
Training Status: Showtime
Down Up
SNR (dB): 7.3 23.3
Attn(dB): 32.0 16.6
Pwr(dBm): 0.0 11.5
ADSL2 framing
MSGc: 86 12
B: 38 39
M: 1 1
T: 7 2
R: 12 4
S: 0.0996 1.9887
L: 4095 177
D: 160 8
Counters
SF: 11315542 808579
SFErr: 136 0
RS: 2992242008 4255465
RSCorr: 226729 0
RSUnCorr: 5779 0
HEC: 116 0
OCD: 12 0
LCD: 0 0
Total Cells: 1047680794 949825
Data Cells: 86823071 21536
Drop Cells: 0
Bit Errors: 0 0
ES: 94 0
SES: 0 0
UAS: 73 0
AS: 181519
INP: 1.87 0.72
PER: 16.04 17.89
delay: 3.98 3.97
OR: 45.88 8.04
Bitswap: 1700 50
Total time = 1 days 2 hours 27 min 59 sec
SF = 11315542
CRC = 136
LOS = 0
LOF = 0
ES = 94
Latest 1 day time = 2 hours 27 min 59 sec
SF = 553491
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Latest 15 minutes time = 12 min 59 sec
SF = 48521
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
SF = 56150
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
SF = 5386028
CRC = 61
LOS = 0
LOF = 0
ES = 43
15 minutes interval [-30 min to -15 min] time = 15 min 0 sec
SF = 56086
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
15 minutes interval [-45 min to -30 min] time = 15 min 0 sec
SF = 56087
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
15 minutes interval [-60 min to -45 min] time = 15 min 0 sec
SF = 56087
CRC = 0
LOS = 0
LOF = 0
ES = 0
Showtime Drop Reason: 0
Last Retrain Reason: 0Köszi!
-
ssarosi
tag
Ma kint volt a Telekom szakembere, hogy miért lassú a netem (speedport) vagy miért nincs telefonom (ZTE).
Csak arra hajlandók rátölteni a voipot, amit ők adtak. Mert ez egy helyhez kötött szolgáltatás, és törvény írja elő, hogy nem adhatják ki az azonosítókat. Most ez vagy igaz vagy nem, nem tudom.
A sebességbe előttem belebukott, mert ha engedélyezte a voipot, a speedport pass-trough üzemmódban 22 Mbit helyett csak 12-14 -el volt hajlandó működni még router nélkül is.
Azt is mondta, hogy már beazonosították a ZTE eredeti felhasználóját, akitől kérni fogják a HGW-t, hogy adja le. Ha nem akkor kötbér. Nekik meg már nincs ZTE egy darab sem.
Mondtam, hogy leadom annak a nevében akié volt, aztán adják vissza nekem, de erre az volt a válasz, hogy Pestre kerül egy raktárba, ahonnan nem fogom visszakapni.
Most választhatok, majdnem fele sebesség telefonnal vagy teljes telefon nélkül. És ez még az ő eszközükre is vonatkozik. -
ssarosi
tag
Megjavult a 931-es, túlmelegedett a tápja.
Szerencsére éjszakára bent felejtettem a tápot a konnektorba.
10-20 perc alatt amíg a hiba nem jelentkezett a táp műanyag háza nem melegedett át annyira, hogy gyanús lett volna.
Rátettem egy 3com router kapcsolóüzemű tápegységét, azóta nem resetel.Win7 x64 van a gépen (legális), 8 GB ram és I5-3470 proci SSD-vel + nod32.
A gépem terhelése a feladatkezelőben ritkán megy 10% fölé.
Természetesen nem wifin mértem, az egész lakás be van kábelezve.
A vendégeknek, meg a telefon + notebooknak kell a wifi.Tudom hogy a speedtest nem megbízható, ezért ismételtem meg minden mérést 10x.
Csinálok új teszteket a T szerverére ftp-vel, az szerintem megbízhatóbb adatokat fog produkálni.
Ma reggel a FritzBox is ment 19 Mbit felett, de a feltöltés maradt 0,5 Mbit.
Ha a T-com teszt szerverével nézem - érdekes módon azt írja hogy 640 Kbit-tel szinkronizál, ami a 0,5 Mbit profilja. Na ezt se értem miért mutatja ezt az értéket. -
ssarosi
tag
Feladom, nincs tovább.
A ZTE 931 kb. 10 perc után resetel és nem szinkronizál többet, folyamatosan újra indul.
Pedig ez a legjobb a 3 VDSL modem közül.ZTE 931 VII v2.0 szinkron 20638/1279 kbit/sec, le és feltöltés 19,3/1,2 Mbit/sec.
Speedport W724V szinkron 20635/1279 17,7/0,52
Fritz!Box szinkron 20616/1280 16,2/0,50Ha a ZTE-n bekapcsolom a pass-trough üzemmódot
(csak a PC-m van rajta és nem frissít) akkor 16,36/0,56Minden mérést vagy 10x elvégeztem és minimális eltérések voltak a mérések között.
A Fritz!Box-ban nincs xDSL transfer mode állítási lehetőség, csak a VLAN ID.
Kellőképpen el vagyok keseredve.
-
FőDudu
veterán
A tervem az, hogy eloszor multiwan modban csinalok valami olyan route-olast (vagy proxyt) amin keresztul a skype hasznalata tesztelheto. Ha tartosan bevalik, akkor lemondom az ADSL-t es marad a mobil internet eleres. Ha nem valik be, akkor egyelore nincs mas otletem - koltozni nem erdemes, viszont a kozpont sem jon kozelebb belathato idon belul.
3 napra el lehet hozni egy ilyet (meg szerzodes nelkul is megoldjuk):
http://www.simobil.si/akcije/nimate-dostopa-do-fiksnega-interneta -
FőDudu
veterán
Koszi!
A gond a feltoltes. Meg a skype-on sem megy at a kep rendesen. 180-200kbps nem eleg.
A mai tuningolasok utan mar 500-600kbps-re felment - meg esetleg megprobalkozok valami durvabb DSL modemmel - amit nagyon ajanlanak az a Billion 7800N meg TP-link 8960. De valojaban a mobilnet lesz a megoldas, mivel a kozpont nem kerul kozelebb - innen meg nem erdemes a net miatt elkoltozni.Ugy tunik ezek komolyan veszik az SNR tweak-et:
http://www.increasebroadbandspeed.co.uk/billion-7800dxl
http://www.increasebroadbandspeed.co.uk/SNR-tweakTe milyen modemet javasolnal? Vagy jo a 380T csak valami alternativ firmware kellene ra?
-
ssarosi
tag
Ma megjött a Fritz!Box.
Rádugtam a vonalat, beállította automatikusan a VPI/VCI -t, megkérdezte a login nevet és a jelszót, és csatlakozott.
Ezt találtam a menüjében:
A jel zaj viszony letöltés irányba 13 dB, jól értelmezem?
A 360R-nél meg 7,6 dB?
Ez most kicsit más mint a dir-360r vagy nagyon?
Mert nekem ránézésre nagyon.
De lehet hogy rosszul látom. -
ssarosi
tag
Egyre jobban izgat a dolog.
Már odaadták egy kamionosnak a Fritz!Boxot.
Többször említetted, hogy az 1 mega feltöltésem több lesz. Ez az 1 valójában 0,5 Mbit.
Mivel cégekhez kapcsolódok ez sokszor kevés.
Bármilyen is lesz a VDSL megtartom. Ráadásul nálunk speciális kedvezmény van - volt, emiatt 60%-os áron adták eddig, most az új díjszabás miatt még nem tudom mennyi lesz.
VOIP ügyben "valami" előrelépés? -
pszichiater
senior tag
Tudom, tudom, engem is. Sőt, ma már le is vert.
Szóval btel nem hívott. Minek is.... Én viszont hívtam a nettv-t. Csodálatos beszélgetésen vehettem részt. Mikor adta le a megrendelését? Tegnap hajnalban. Mikor? Vasárnapról hétfő virradóra 04h32p-kor. Értem, akkor nézem. Mégegyszer a nevét legyen szíves ( ez utána legalább kétszer ) Sajnos nem látok ilyen megrendelést. Kolléganőjét hívta segítségül-mire ő: ja az két három nap mire látható náluk. Oké akkor felveszik telefonon a megrendelést. Ez sikerült is, csak a végén jött a döbbenet: majd szükség lesz egy tulajdoni lapra, hogy valójában én vagyok-e én, mármint a tuli. Hát őszintén szólva én még ilyet nem is hallottam. ÁSZF szerint ha nem ok, akkor elállhatok ha minden igaz.Ezt a DSL los dolgot meg fogom nézni
pszichiater
-
pszichiater
senior tag
Nem tudok róla hogy folytatták volna a vdsl platformot. Helyi szerelővel mostanában nem beszéltem, ezért tulajdonképpen várakozás van. Biztos ami biztos kértem a jelenlegi szolgáltatómtól ( btel ) egy bemérést, amit holnapra igértek. Továbbra is az a bajom, hogy Telenor PB ( privát bázis ) eldobja a kapcsolatot telefonálás közben, ami roppant zavaró tud lenni. Nem csak a 321b-vel, hanem a gyári t-s 360R modemmel is. VPN-n használva szintén ez a helyzet. Normál netezésnél az ember észre sem veszi, csak egy kicsit bedadog, javítja a hibákat és megy minden tovább, mintha mi sem történt volna. Pedig történt... szakadt..., de csak egy pillanatra.
Ilyenkor visszasírom a "PÁNELT" ott azt hasít a 100-as net ( mint pl a muternál )
Továbbra is hezitálok a kábelnettel ( nálunk ez most nettv-nek hívják ) 60/5-ös csomagot kínálnak 7e Ft-ért. Válaszoktól függően lehet hogy kipróbálom, mert szerintem a kutya nem használja ezt a kostrukciót itt az utcában. Kösz Dchard! Majd hírrel leszek!
pszichiater
-
ssarosi
tag
Nem igazán értem, hogy miért változott a becslésed?
A 2904-es hozzászólásomban kérdeztem, hogy a 2842-es hozzászólásomban feltett padlásteres mérésre mi a becslésed. A 2906-os hozzászólásodban - vegyük a pesszimista változatot - 25/2-3 Mbitet tippelsz.
Most a kábelcsere után 2976 hsz. cat6e mérés - pedig egy stabil 20/x lett belőle.
Ennyivel rosszabb ez a mérés hogy kb. 5 Mbit-tel kevesebb lehet belőle?
(Bár nem a letöltés, hanem a feltöltés javulása lenne fontosabb.)
Mert ha igen akkor felteszem a padlástérbe, csak nem értem miért, mert nemigen látok különbséget a két mérés között.Ma "lemérték" a vonalam és "stabil" 30 lett a mérés eredménye.
VDSL folyamatban.Iptv-t majd akkor kérek ha optika lesz, nem bolondultam meg.
Akkor inkább parabola, olcsóbb is és szerintem jobb minőségű.
Ami iptv adásokat eddig láttam (többet is), azok valami katasztrofális képet produkáltak.Más.
Akinek meg lejárt a hűsége - annak újabb negatív lépés a T részéről.
Ha megtartja analóg vonalát - semmiféle kedvezményt nem kap sem dupla, sem tripla csomagban (a telefonra), csak akkor ha voip-ra vált. Olvastam a neten, hogy jövő év végéig mindenkit át akarnak tenni voipra. -
ssarosi
tag
Na rászántam magam a kábel cserére.
A printer kábelt bennmaradt, megmozdítani sem tudtuk.
Valószínűleg szappanoztuk amikor behúztuk és megszáradt, odatapadt a csőhöz és a többi kábelhez.
Más útvonalon behúztam egy 10 m-es CAT6E SFTP kábelt.Nagyobb változást vártam.
A vivők jobbak, 2 MHz környékén nincs akkora romlás, alatta nincsenek zavarások, a csillapítás is egyenletes lett, a becsült sebesség az első mérésnél kissebb!!!, majd újabb mérésnél nagyobb - na ezt nem nagyon értem.
XDSLInfoval is 0,5-1 Mbit változás van 2 mérés között, pedig csak pár perc az eltérés a mérések között:
Először emeltessek sávszélességet - hogy mennyire becsül jól a program, vagy vágjak bele a VDSL2-be?
Bár ez utóbbi a cél, csak a voip ne lenne. -
"A most elérhető legjobb ADSL2+ modem a Dlink 360R T1E fekete színű (!) modeme"
Bár régi a poszt, de muszáj vagyok megkérdezni:
Miért épp a 360R T1E? Miért nem a 321B? Csak mert korábban még az volt.Mekkora szerepet játszik ebben a kijelentésben, hogy a 321B továbbra is időzített HW öregedésben szenved (alucap hibák), illetve inkonzisztens a HW verziók jelenléte a piacon, kereskedőknél (több modem azonos néven fut)?
-
wody21
tag
Köszönöm, korábban visszavettem 100-ra, azóta így van, akkor 1 hét 100, majd 70, majd panaszkodás Trékomnál, hátha...
Így néz ki a Status DSL information
Köszönöm még egyszer a segítséget, Dchard!
-
wody21
tag
Kedves Drichard!
Köszönöm szépen a válaszod, én voltam figyelmetlen!
Ma megérkezett a fekete 360R T1E, szépen fel is ment a Te fw-d. Gyári beállításokról (100% Target SNR margin) nincs képkivágás, de hidd el, hogy valamiért SEMMI nem változott a Current Line speed, Relative Capacity résznél, hiába csökkentettem 30%-ra, 2.3dB SNR margin értékig (!!!)... Most is így megy, csatlakozott az internethez, azóta nem dobta el... Nem tudom mit csinálok rosszul.
Tehát itt a kép a 30-asról.
DMT-ről.MOD: Csak csináltam kivágást 100% Target SNR margin mellett is:
Home100
DMT100Kérlek segíts, merre induljak tovább? Nekem, laikusnak úgy tűnik, mintha valami limitelve lenne "gyárilag", és hiába állítok SNR margin értékén, nem változik semmi...
-
ssarosi
tag
Üdv Dchard!
Lassan lesz a VDSL modemből valami, még egy kis türelmet.
Ami érdekelne. Olvastam egy régebbi hozzászólásodban, hogy a T VDSL2 és OFDM modulációt használ.
Egy fórumtárs vett egy modemet ami nem tudja a 17A profilt.Kinéztem magamnak egy Fritzbox 7390 mindenest, ami ugyanazt tudja mint a pórul járt fórumtárs modeme,
"VDSL2 line, standard ITU G.993.2 Annex A or B" kézikönyvből másolva, amiből nem derül ki hogy tudja e a 17A-t vagy sem.Te esetleg nem tudod hogy ez használható itthon?
Nem találom sehol ezt az adatot.Manual itt található: http://en.avm.de/service/manuals/fritzbox/
-
taki01
őstag
-
-
Grg
tag
Szia Dchard,
Köszönöm a választ.
Az az érdekes, hogy kezdettől fogva ilyen volt, első nap 7,5, másnap 6,5 és ez maradt is.
Szerencsére sikerült megoldani, és fél napja már a kínált sebességgel megy. (Remélem így is marad...)Most ilyen a kép:
Az érdekelne még, hogy 20/1-es M-csomagot bírná-e a vonal? a Maximum speed alapján kéne ha jól sejtem, de érdekes módon a T-rendszere nem engedi, illetve ha a címemet adom meg akkor igen, ha viszont belépek és váltani akarnék akkor már nem...
( Az ügyintéző amúgy M-csomagot igényelt amikor elmondtuk neki a fentieket, de mondta, hogy majd élesben kiderül, hogy S vagy M )Grg
-
gyuszi89
csendes tag
Üdv Dchard!
Egy érdekes dologra lettem figyelmes. A fórumban mindenfele v1.9-ről van szó, kivéve azt az egy bejegyzést amit te írtál, h készül a 2.0 a végleges verzió is, de ezt 2012-12-01-én írtad. Ezután én kipróbáltam h a szerveren van-e magasabb verzió is, és találtam mind2-ből találtam, olyat ami 2.0 és a csomagolt fájl tartalma 20131126-i dátumú ([link] , [link]). A kérdésem az lenne, h ez az új lenne vagy valami más, ha az új akk miért nincs róla szó vagy csak én voltam figyelmetlen?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv.:Gyuszi -
ssarosi
tag
Üdv Dchrard.
Bocs hogy nem keresem vissza a régi hozzászólást, amiben a két HGW beszerzéséről és reményeim szerint a 360R-T1 firmware-hoz hasonló jobb firmware írásáról volt szó (egy másik fórumban).
Kérdésem: mennyire aktuális a téma?
Kell e még speedport w724v és zte 931 VII v2.0.
Ha igen, akad e még rajtam kívül valaki aki ezt anyagilag támogatná?
Természetesen nem rád gondoltam, mert amennyi munkába kerül ez neked - a haszon élvezői meg mi vagyunk, mezei userek - még téged kellene dotálni hogy egyáltalán foglalkozol vele.
Bennem fel is merült ez a gondolat az általad írt és többek közt általam is használt firmwareval kapcsolatban.
1.) Akkor a kérdés: szerezzek ilyen HGW-ket?
2.) Ha némi pénzmagba kerül a leendő userek közül van e olyan önként jelentkező akivel osztozhatnék a beszerzés költségén - a várható eredmény érdekében?
Egy új ZTE ZXV10H201L már van, de szerintem ez a felejtős kategória.
-
AstraCDX
senior tag
A héten a gyermekem tesztelgetett néhányszor, akkor még nem volt meg a 10Mbit/s .
Ma csak kíváncsiságból rápróbáltam a tesztre, hogy megvan-e még az SNR lock, és akkor jelentem hibára .
De a vizsgálat eredménye kifogástalan 10Mbit/s sávszélességet mutatott, ami kellemesen meglepett .
Így nem kellet jelentenem .
E szerint az SNR lock ~2 hétig volt a vonalamon .
Üdv.
Astra
-
-
ssarosi
tag
Üdv Dchard!
Nem tudom bele merjek e vágni a T-Home IP telefonjába (-1000 Ft/hó).
Most is voipot használok, csak nem az övékét (kimenő hívásra).
A gond az, hogy a vezetékes számomat ismeri mindenki.
Ha igen akkor adnak egy SPEEDPORT W724V xart (legalábbis amit eddig olvastam róla).
Mivel a tré nem adja ki az ip telefon felhasználónevet (ez állítólag a telefonszám, a sip szerver neve meg fent van a neten) és a jelszót, kénytelen lennék az ő eszközüket használni. Ezt meg nem akarom.
A 360R modem a Te szoftvereddel + a mikrotik router + a pap2t nekem úgy jó ahogy van.
Olvastam róla hogy talán ki lehet szedni belőle a jelszót.Meg tudnád csinálni ha voipot kérnék?
Természetesen a modemet eljuttatom hozzád - ha kell.
Meg nem ingyen kérném.Sávszélesség emelést még nem kértem, mert nem tudom mi csináljak.
Szereztem ftp cat6e kábelt, a nyomató kábelt talán a következő hétvégén kicserélem.
Vagy jobb lenne sftp a 220V miatt? Ugyanabban a csőben lesz..Köszönettel várom válaszod.
-
DJMDJM
tag
Húú,
Megdöbbenéssel olvasom, akkor mellényúltunk egy kicsit. Szoftver frissítés sem teheti alkalmassá rá? Az egyik legnagyobb Mo. nagyker meg sok számtech áruház akkor miért forgalmazza, még mellé brutál áron (több, mint 40.000,-) ? Ez azért mégsem az Annex A, Annex B problematika aminek szintén mellé nyúltak nagyon sokan. Egyébként mi a különbség a profileok között? Esetleg az tudható, mely területeken nem 17a van?
A ZTE jobb mint a speedport?Köszi
-
MajaG
senior tag
-
Gézengúz
addikt
Sajna Thome oldal szerint leszűrve utca házszámra nem elérhető csak az S és M vonal (10 és 20Mbit adsl2+-al) ha elérhető lenne, nem filóznánk köttetnénk azt, de így, hogy jelenleg ADSL-en nem jön ki több a csőből, nem hagynak más megoldást...Nem igazán értem azt sem, hogy lett ebből egy-két év alatt 11Mbites vonal...Volt, hogy ment 15 körül is...
-
Gézengúz
addikt
Szia!
Kérdeznék Tőled egyet...
Jelenleg ADSL2+-on vagyunk fekete 360R modemmel a Te szoftvereddel, az utóbbi időben kb. 2 Mbitet csökkent a sebesség 13.8-ról 11.8 Körülre...De mindezt úgy, hogy a modem pár órai működés után eldobja a szinkront és csak az újraindítás segít rajta... egy 360T szintén ezt csinálja, van egy ASKEY modem is az hajlandó menni, de csak erre az ótvar sebességre szinkronizálva... ( a felfelé nem változott megvan az 1Mbit tökéletesen) (20/1-es vonal amúgy)
Sebességből csak az S és M csomagból lehet választani...gondolom odébb van a DSLAM...Nem lehet mégis valahogy rávenni a szolgáltatót, hogy rakjanak át VDSL-re (persze lekorlátozva 20/1-re) azon mégiscsak stabilabban jöhet az adott sebesség, nem így, hogy már szinte a 10-es csomagot fizetünk...
Köszi..
-
Mortensen
csendes tag
Szia!
Köszönöm a választ. Még kell vennem egyet, de sajnos a környékünkön nem kapható. Természetesen amint be tudok szerezni egy másikat, eljuttatom Neked, csak küldjed el a címedet pm-ben.
Tavaly a kért 10 Mbps-es csomagot, olyan címen utasították el, hogy a vonal nem bírja teljesíteni. Az idén meg módosítottak a csomagokon és nincs 10/1 Mbps-es csomag, csak 15/5-ös és attól feljebb. :-(
"Invitel én így szeretlek". :-)Üdv.: Mortensen
-
AstraCDX
senior tag
A modem mindig Bridge módban volt, a router végzi a PPPoE tárcsázást, az MTU-t most állítottam a javasolt értékre, és kikapcsoltam a QSS-t, UPnP-t, Tűzfalat, VPN-t, ALG-t .
QoS-t nem leltem .
Ezek után is fennáll a hiba !
Lehet, hogy megpróbálom a FW cserét, de nem sok kedvem van hozzá .
A héten megjön az új TP-Link TL-WR1043ND router, lehet, hogy csak azzal folytatom majd a teszteket .
Köszönöm a segítséget !
Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
A 380T-n csak a DHCP van bekapcsolva, és jelen esetben BRIDGE módban van . .
Ha egy switch lenne a 380T után kötve akkor a modem tudna rendesen routolni, és IP címeket osztani ?
A modem alaphelyzetben a 192.168.1.1 címen érhető el, a router pedig 192.168.0.1 címen .
Ezekkel az eszközökkel jót lehet játszadozni, mert egyik is, másik is képes PPPoE kapcsolódásra .
Mi lenne, ha a modemmel állíttatnám föl a PPoE kapcsolatot, és azt osztaná a router ?
Ez így működőképes, vagy nem . Vagy lehetséges, de nem helyes megoldás/beállítás ?
De a legnagyobb kérdés még mindíg az, hogy a modem, router, PC, konfiguráció esetén miért nem érhető el a 192.168.1.1 címen a modem, amikor a routernek gyakorlatilag nem ez a címe ?
Üdv.
Astra
-
-
csacsa72
újonc
Nem akarták adni a 20 megát csak sikerült elintéznem.Mert hogy nem fog menni nálam , de én úgy voltam vele,hogy ,ha, csak 16-18 mega a sebességem az is megfelel,mert még is jobb mint a 10. Amit kínáltak.És csak 500Ft az előfizetői díj különbség.Ez pusztán szerencse hogy stabil a vonal, már több mint egy napja megy
.Egyébként 1,5 Km a központ,a szerelő a házam előtt lévő karón 22megát mért.Szűrő nincs be építve, a házon belüli vezetékezés rendben van. A 321B-vel csak a hibás vivőket akartam kiszűrni hogy esetleg javuljon a vonal.
-
csacsa72
újonc
Köszönöm a választ.Akkor nem kísérletezek tovább. Azért berakok egy képet.Este 6 -után általában a Noise Margin Down leesik 3-4 közé, ilyenkor a Attainable Rate 18-19000 körül van, de az Actual Rate Down marad ezen a sebességen. Reggelre helyre áll és ezeket az értékeket mutatja , és nem szakad meg a vonal , aminek örülök,de azért aggasztó.
Üdv Csaba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged