- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
válasz
tarmonster #3739 üzenetére
Valahol meg, de minek visszatenni a gyárit?
-
btz
addikt
válasz
adriankoooo #3717 üzenetére
Azt célszerűbb egy routerre bízni.
-
btz
addikt
Mégis csak volt valami "hozama" a házon belüli szakaszrövidítésnek/áthelyezésnek, már 110 óra folyamatos üzemben vagyunk, attól függetlenül, hogy a csillapítási értékek sokat nem változtak.
~5-6 GB adat volt forgalmazva ezalatt a 110 óra alatt ahhoz képest ezek a CRC és FEC értékek soknak számítanak? Elég hosszú, az alsó számsor.
-
btz
addikt
Pár nap tapasztalata alapján úgy tűnik, hogy csökkent a szakadozási gyakoriság.
Az snr lock (?) is eltűnt, magától fokozatosan visszaált 25-ről 27-re mad végül 30-ra, pedig azt hittem, hogy az ilyesmit emberi beavatkozással állítanak csak vissza. Az interleave depth értékek csökkenése is megfigyelhető. Kár hogy a csillapítási értékek teljesen állandósultak, a 2016.04.13.-ai meghibásodási eset óta. -
btz
addikt
Nekem is most volt ~40 óra folyamatos működés, mégis minden változatlan az adataimban, a szembe- és pózna szomszédom már beelőzött, ő már 166 szakadásmentes órát tudhat magáénak, de lehet az is csak azért volt mert kihúzta a HGW-t valamiért. Nála nagyon elenyésző a csillapítási érték is. Az output powerje is alacsony, talán még a 20-as csomag is menne neki adsl2+ üzemmódban, kiváncsi lennék milyen vonala lenne ha vdsl2-re váltana(?)
Én is kb már úgy vagyok az egésszel, hogy megszokom ezt ahogy most van, makd csak lehal megint az egész, majd akkor kihívom őket. -
btz
addikt
válasz
Doky586 #3643 üzenetére
Nem is vártam előbb
, de ha majd bevezetik és azzal lesz valami probléma, akkor annak sem fogják megtalálni az okát és ugyan itt fogok tartani, akkor meg várhatok 2100-ig, hogy jöjjenek valami új technológiával, amihez új kábelek kellenek, de lehet hogy az már nem fog érdekelni
-
btz
addikt
Abban volt a reményem, hogy a házban lesz a gond mert már elég régiek voltak a kábelek és valami fura módon a Sat TV koax is most hibásodott meg a ragalatt, ahol a telefon kábel is megy (vagyis már csak ment).
A törzskábelt, földkábelt már múlthónapban ellenőrizték valami olyan szerkezettel, aminek olyan hangja volt, mint egy betárcsázós modemnek, mondták, hogy abban minden fullon van, ilyen olyan többszörösen árnyékolt kábel stb.
Szóval elvileg háztól dslamig minden jó(nak kellene lennie). -
btz
addikt
Korai volt még az öröm.
Házon belül mostmár szinte "nincs" is kábelezve. A szakadozások viszont folytatódnak.
Az utcai törzskábelt és a földalatt futó szakaszt is megviszgálták még a múlt hónapban,, szakadás, szempontjából állítólag ott minden nagyon rendben van, többszörösen szigetelt kábel.A T felülete ezeket az időpontokat mutatja újracsatlakozásként:
Ez azért is érdekes, mert neki is vdslje van, és neki még a napi 24-es bontás sem látszik rajta, alig van itt bejegyzése.A HGW naplója a legutóbbi szakadásról
Nem tudom, hogy ezekután fognak tudni bármit is érembenncsinálni ezzel a vonallal.
-
btz
addikt
És sikerült újra kábeleztetni a házat!
A lakáson belüli rézkábel 10-12 méterről le lett csökkentve 1,5 méterre, az is valami szigetelt cat5e fali UTP kábel, ami bejön az utcáról.
Sajnos a magas csillapítási érték fikarcnyit sem javult ezáltal.
A netet szakadozások végett jelentettem be, de reméltem, hogy itt házon belül lesz valami gubanc, így a régi vonali értékeim is helyére kerülnek, de sajnos nem így lett,
Egyenlőre még nem szakadt a dsl szinkron mióta új kábelezés van, remélem ezzel azért már nem lesz gond, bár, hogy a csillapítási értékek ugyan olyanok maradtak, némi aggodalomra ad okot. -
btz
addikt
Köszi az infót, meglepődtem ezen a dolgon, azt hittem a saját router is azonnal pppoe-t fog bontani, de nem, még a teljes HGW restartot is kibírta pppoe bontás nélkül.
Azért raktam mögé a routert, hogy ha szakad akkor ne jelentkezzen be újra (manual connectre állítottam), és így előbb észrevegyem (mert olyan gyorsan újraszinkronizál, hogy észre sem lehet venni netezés (böngészés) közben sem), és hogy naplózza a szakadásokat. De így akkor marad a HGW naplózási felülete és az online felület a szakadások naplózására. -
btz
addikt
Egy érdekesség, legalább is nekem az!
Van olyan hogy adsl szinkron bontás alatt/esetén nem szakad meg a pppoe kapcsolat? (A szinkron szakadást a telefonkábel kihúzásával majd visszadugásával értem el)
A Telekomos HGW-n beállítottam a passthroughot, majd rákötöttem egy routert. Ezen a rákötött routeren nem szakadt meg a pppoe kapcsolat. A HGW-n azonnal megszakadt, de a kábellel rákötött saját roueremen nem.
Egymás után többször is kihúztam a telefonkábelt az aljzatból, de a pppoe kapcsolat aktív (connected) állapotú maradt, az ipcím sem változott meg, újraszinkronizálás után ugyanúgy ment minden tovább, mintha nem is bontottam volna a kapcsolatot.
Lehet van neki valamennyi türelmiideje? -
btz
addikt
Mindenféleképp mostmár meg lesznek dolgoztatva!
A történet új szakaszába is léphet, mert tegnap jöttem rá, hogy a voip ipv4 online duration gyakori lenullázóása szakadás eredménye. Ez erősíti azt amit te is írtál, hogy itt kötési hiba lesz valahol, amit nem is ellenőriztek le rendesen! -
btz
addikt
Köszönöm a válaszod!
A régi és az új vonali adataimról képernyőkép mentést készítettem, amit elküldtem a Telekom részére. Ha a válaszlevélben is új előfizetők sávszél elszívásával jönnek, akkor kérdőre fogom vonni őket a csillapítás növekedéssel kapcsolatban.
Egy házonbelüli újrakábelezéssel talán meg is oldódik a probléma, igaz a technikus szemrevételezéssel végig ment a kábelen (a ragalatt fut el), de gondolom ettőlfüggetlenül lehet benne gond, ha azzal a Tempo 200-al nem is a kábelszakadást vizsgálta, akkor még nagyobb esély lehet rá. Ennek tudatában akkor kérni fogom, hogy mégegyszer vizsgálják átt a házonbelüli kábelt is, rendes méréssel.
Mégegyszer köszönöm a hasznos információt! -
btz
addikt
A dslam és az utcánk végében lévő oszlop között föld alatt megy a kábel. Ez állítólag redkívül védett, többszörösen szigeteltve van. Ha itt lenne a hiba, vagy valahol az oszlopon, akkor a szomszéd (egy oszlopon is vagyunk) vonali értékeinek is romlani kellett volna? Mert az "eset" alatt nem mutatott semmilyen meghibásodást, a vonali értékei nem változtak. (A fél nap alatt, amíg nálam teljesen kiesett a net, akkor az övét használtam) A csillapítás értékei is elég alacsonyak.
Port cserét állítólag megpróbálta az első kivonuló technikus. Egy speciális eszközzel is mért, amire Tempo PTS 200 volt írva, állítólag házon belül sem talált érszakadást, átthallást, zajbetörést stb...
Másnap földkábesek mérték be a kábelt a házunk előtti oszloptól a dslamig. Semmi hibát nem találtak persze.
(Itt már tényleg attól kell félni, hogy valaki valahol nem mondja el az igazat?)Csak kátbelszakadás, kötés, kontakthiba okozhatja ezt a nagy, csillapítás növekedést, vagy más is okozhatja?
-
btz
addikt
Kösz az együttérzést!
Igen, most az a sebesség jön amiért fizetek (immár 30/5-öt), a ping is javult.
Én anno azért ástam bele magam a dsl témába, mert régen is már próbáltak áttvágni. Sajnos ha nem kaparok innen onnan netről össze dolgokat a dsl működéséről, akkor most 50 megabitet fizetnék de kb 22-23-at kapnék és megkapnám hogy ez benne van a garantáltba. És még hányan lehetnek így, akik nem azt kapják amiért fizetnek? Szerintem sokan!
Amúgy még nem adtam fel az 50 megabitet bíró "vonal" (direkt nem netcsomagot írtam) visszaszerzését. Írtam levelet a T-nek, hogy műszaki szakvéleményt juttassanak el a vonalamról hozzám levélben (Ha valakit érdekel, akkor itt is közzéteszem, már ha kapok ilyen szakvéleményt, műszaki tájékoztatást, mert az is lehet, hogy valami sablon dumát kapok vissza). Kiváncsi vagyok, hogy a T szakértői mit állapítanak meg.
Sajnos azt már sikerült megtudnom, hogy bonding nem lesz lehetséges mert a dslam telített, az utcai (nem tudom milyen) elosztó meg nem alkalmas mégegy érpár elosztására. Szóval bondig is kilőve itt. -
btz
addikt
Ez a kép még akkor készült, mikor 50 megabites csomagom volt, de a max elérhető sebesség lecsökkent és mellé ezt a szinkront adta, biztos hogy valami snr lock is rajta lehetett, de ennek nem kérdeztem utána. (Ez volt az a pont, mikor lelépett volna a technikus és hagyott volna ~ 6000/25000 kbps szinkrronnal), aztán mutattam neki a régi értékeket és akkor csak vakarta a fejét. Aztán ideoda kocsikázott a dslam és a lakásunk között, de semmire nem jutott. Másnap földkábelesek jöttek. Ők akarták előadni a sokan igényeltek biztos nagyobb sávszélességet, nagyobb az átthallás dolgot. Harmadnap betelefonáltam a 1412-re, hogy így nem vagyok hajlandó 50 megabites csomagot fizetni, ekkor álítódott erre az értékre. Azóta nagyjából tartja ezt az értéket.
-
btz
addikt
Speedport Entry II HGW által mért adatok által van képernyőmentésem. Ebben a postban található hogy miként változott meg a vonal. A telekom bemérte a vonalat, nem találtak hibára utaló jelet. A technikusnak mondtam, hogy rakják vissza a régi 55 mbizes szinkront, de mondta hogy ez a 32/10 a max a vonalban, örüljek, hogy ennyi megvan.
-
btz
addikt
Ez megfelelő is... ...lenne, de az árát elnézve nem valami baráti. 80ezer körül néztem egy oldalon. Nekem nem is kéne egy komplett modemrouter csak valami mérőeszköz, kis kijelzővel. Csak a vonali romlásom miatt érdekelne a dolog, meg akarnám nézni hogy az összes frekvenciában van e szufla, nem e az a gond, hogy nem megy az összes szükséges frekvencián a vdsl2.
Még egy 20-ast kimernék adni egy ilyen mérő eszközért használtan, de 80 már kicsit sok. Esetleg bérelnék valakitől.
Sajnos magamnak kell kideríteni a gondomat, a Telekomos technikusok értetlenül álnak a dolgok előtt, hiába mutatom a HGW 2016.04.12 napna előtti értékeit, úgy néz ki magamnak kell utánajárnom a gondomnak. -
btz
addikt
Vdsl2 vonali értékeket mérő eszközt tudnátok mondani, ami ilyen szép szines grafikonnal is tudná mutatni a dolgokat, mint dchard firmwareében?
Ehhez hasonlóan.
Én néztem egy Argus 152 nevű eszközt, ami vdsl2-t tud és van neki ilyen bittérkép funkciója is, de magánszemély részére nem láttam ilyet a Magyar neten körülnézve.
Milyen eszközzel lehetne még részetesebb adatot kinerni egy vdal2 vonalból? -
btz
addikt
A "szakemberek" pedig ezzel akarták megmagyarázni. "Biztos sokan áttértek nagyobb csomagra". Hiába mondtam nekik, hogy dehát két nappal ezelőtt még jó volt.
Én megérteném azt is ha nem letne többet 50 megabitem ezen a vonalon, de akkor mondjanak legalább egy igaz sztorit.
Szerintem a dslamban kavart meg valamit az első technikus, aki megcsinálta a netemet a hibabejelentés után, de ezt igazolni nem fogom tudni soha. -
btz
addikt
válasz
Doky586 #3589 üzenetére
Igen, tudom hogy a szomszédom 10 megabites netje és vonali adatai. Pont erről van szó! Hogy neki egy hónapja is ennyi volt, most is az. Erről szól ez a hsz. Hogy ezt nem tudom megérteni. Ez nem megy a fejembe, hogy ez a vonal akkor hogyhogy nem romlott? Talán az hogy az áthallás dolog nem igaz. Mert én ugyan laikus vagyok, de ez az áthallás dolog nekem nem épp az igazi magyarázat, emiatt a szomazédos tényező miatt pedig végképp nem az.
-
btz
addikt
Múltkor írtam róla, hogy a dsl vonali paramétereim elég erős mértékben romlottak le!
Azóta voltak a földkábelesek, akik megállapították, hogy a 73 megabitet maximumon nyújtó vonalból, azért lett 32 megbit/s-t maximumon nyújtó vonal, mert biztos sokan rendeltek nagyobb sávszélességű internetet és ezáltal a törzskábelben 1 nap alatt akkora átthallástöblet keletkezett, hogy ezért csökkent a sávszélesség.
"Különben is hülyeség volt hogy ide kiadták az 50 mbps csomagot. Nem bírja a redszer, előbb utóbb visszakorlátoz" -mondta a földkábeles. ~2-300 méter földkábelról + ~200méter oszlopkábelről a dslamtól hosszról beszélünk. Ezen nem lehet vdsl2-vel 50 megabitet nyújtani, mert visszakorlátoz? Pedig nekem stabilan ment az 50 megabit 55 megabit szinkronnal 73 maxal ezelőtt. Akkor miért is korlátoz vissza a rendeszer?
Ami érdekes még, hogy a szomszéd ugyan adsl2+ netet vesz igénybe, de neki a vonali értékei az eset alatt fikarcnyit sem változtak. Pedig a vonali értékeinek romlani kellett volna neki is, mert az ő netje is azon a törzskábelen jön keresztül, ugyan azon a dslamon van. Neki nem kellett volna hogy csökkenjen a vonalán az adsl2+-al kiadható maximális 18 megabit? Mivel magyarázható az én vonali értékeim romlása és mivel magyarázható a szomszéd vonali értékeinek változatlanul maradása?
Ezek azok az értékek, amik ugyan azon az "átthallásos" törzskábelen mérődtek, mint amin, az enyém is van, viszont még sem romlottak le olyan mértékben mint az enyém.Ezek számomra az igazi DSL X-Akták!
-
btz
addikt
válasz
Doky586 #3580 üzenetére
Vdsl "modem" HGW képes adsl2+ üzemmódban is működni. Tehát ha a VDSL nem hoz különösebb javulást, akkor visszatudják rakni adsl2+ra, csak gondolom voip telefont adnak neki, ezért nem lesz jó a 360r a továbbiakban.
A fenti példámat ha megnézed, láthatod, hogy ugyan azon a helyen lakva is mekora különbség alakulhat ki a vonali értékekben ugyanazon a vonalon akár 1 nap alatt. Ez ami valahogy nem megy a fejembe. Azt mondják, hogy nagyobb lett az átthallás a törzskábelen. Ez most komoly? Én nem vagyok kábel szakértő, de ez valahogy nem megy le a torkomon elfogadható válaszként.
Szóval néha az sem elég ha közel vagyunk a dslamhoz. -
btz
addikt
Itt is szeretném elmesélni a történetemet, szerintem tanulságos!
Miért ne higyjetek az ennyit bír vonal szövegnek?
Tegnap elment a netem. Hibajegyet leadtam.
Ma szerelő kijött, összerakta a vonalat, de az 55 megabites szinkronból maradt 25. 73-75 megabit maxból maradt 33-35. Ennyit bír a vonal dumával lelépett volna ha hagyom!
Az ennyit bír a vonal, örüljünk, hogy legalább ennyivel is működik című dumával könnyebben leléphetnek hibajegy lezárással, persze arra nem számított koma, hogy nekem preentscreenjeim vannak a vonal paramétereiről, azaz arról az állapotról, amikor még jól ment a vonalam (jól az nem kifejezés, beton stabilan ment 73 megabites max vonali lehetséges sebességgel!).
Vakarta is a fejét, hogy mit mondjon, annyit mondott rá, hogy akkor megpróbálkozik, de sokat nem igérhet, de megcsinálnia nem sikerült, földkábel hibára hivatkozva, viszont a lényeg hogy hibajegy lezárása nélkül ment el, Marinényémnél pedig elment volna, és örült volna hogy 50 megabites csomagot fizetheti és 22 megabit jön ki a vonalból.
Szóval a tanulság az, hogy szolgáltó függetlenül résen kell lenni, mert a "technikusok" nem mindig tesznek meg mindent, azért hogy a lehető legnagyobb sebesség jöjjön ki a vonalból. Nekem is csak azért jutott el az ügy odáig, hogy a hiba áttkerüljön a földkábelesekhez, mert nem hagytam annyiban a dolgot.Az ilyen volt, ilyen lett képek nem túl pozitív példája!
-
btz
addikt
Nekem is nagyon sokáig azt mondták, hogy 20 megabit adsl2+ a maximum, telefonon, facebookos és emailes megkeresésben is, pedig tisztában voltam vele hogy vdsl2-t 2012-ben kiépítették és megfelelő távolságra vagyok az 50 megabites csomaghoz is, akár bonding nélkül, szerencsére sikerült hozzáértő segítségét is igénybe vennem, aki megerősített abban hogy jól gondolom. Most raknak majd át 50 megabites vdsl2-re, igaz várnom kell mert megakadt a rendelésem a rendaszerben, de pár napon belül elérhető lesz.
Persze lehet hogy a te esetetben a távolság vagy egyéb tényező miatt "téleg" nem akarnak vagy tudnak átrakni, de azért írtam le az én történetem példának, hogy nem mindig úgy van, ahogy a telefonban állítják, akár több helyről többen is, szerencsére meg voltam győződve a lehetőségeimről, és sikerült olyanokkal is beszélnem akik tisztában vannak a helyi lehetőségekkel, és ők megerősítettek, hogy lehetséges a vdsl2 akár 50 megabittel is. -
btz
addikt
válasz
tatararpad #3489 üzenetére
Szerintem hardwerileg gyenge lehet ahhoz hogy router funkciót ellásson, de szerintem a kérdező nem ilyesmiken gondolkodik.
-
btz
addikt
válasz
tatararpad #3485 üzenetére
Hát ha valóban az van akkor csak a szolgáltató tud vele kezdeni valamit.
-
btz
addikt
válasz
tatararpad #3483 üzenetére
SNR locknak tűnik
-
btz
addikt
válasz
andrew911 #3477 üzenetére
Nem kell törődni mi van kiírva a weboldalra 50 le 16 fel, ez biztos forrásból mondom.
Ha hozni akarja a HGW-t had hozza, max miután elment, félrerakod és beteszed a sajátod (már ha tényleg tudja a vdls2-t).
Ha nem bírja a vonalad az 50-et akkor a szerelő úgy is sztornózza a bekötést, és marad minden a régiben. Esetleg javasolja megrendelésre a 30/5-ös csomagot ha az menne. -
btz
addikt
Már nemnemlékszem mikor irányítottalak ide, de itt a vonali problémás kérdésed jobb helyen is van és talán dchard is előbb olvassa, ő a szakértő a témában én magam csak lelkes amatőr vagyok.
Dchard firmwareben lehet állítani adsl2+-ra, ha a 360-as fekete dlinked van akkor az képes rá és valószínűsítem a központ is képes az adsl2+-ra. -
btz
addikt
Telekomosnál kérdezd meg nincs e a vonalon snr lock. Ha van, akkor vegyék le.
Az Invitelest pedig nagyon furcsállom. Olyan mintha elvágták volna a magasabb frekvenciákat.
Én csak ennyit tudok hozzátenni a látottakhoz, részletesebb és szakmai infót majd dchard nevű fórum társ ad. -
btz
addikt
válasz
ssarosi #3363 üzenetére
Ezt a kérdést inkább a Telekom vezetékes topicjában tedd fel. Jobban témába vág és többen is követik.
-
btz
addikt
válasz
Teko001 #3358 üzenetére
Oké hogy javulás ezesetben van csakhogy utána pedig megy a panaszáradat hogy dehát engem átvágtak, mert ugyan nem 10 de mégsem 20.
Doky586:
Amúgy nekem a tényleg 20-am sem 20 hanem max 17-18 de inkább csak 16. Pedig én közel vagyok kötve a központhoz, szóval ilysn messziről ez a 14 megabit még elég istenes, csak 2-3 megabittel kapsz kevesebbet mint én, nem 6-al. -
btz
addikt
válasz
Doky586 #3355 üzenetére
Ezt eleve látniuk kellett volna hogy nem létesíthető 10-nél több és az erre irányuló megrendelésed lezárni.
Nekem is volt anno 1 megabites vonalam és akkor már azthiszem hogy a legkisebb csomag is 3 megabit volt talán és megrendeltem. Majd jött az SMS hogy műszakilag nem létesíthető. Maradtam egy megabiten és minden ment tovább.
Nem tudom hogy hozták össze hogy téged mégis átengedtek. -
btz
addikt
válasz
Doky586 #3349 üzenetére
Természetesen nem kibickedek a pénzedre, csak a véleményemet fejeztem ki miszerint számomra 700 ft árkülönbséggel megéri. Remélem véleményem azért lehet.
Hát szerintem olyan nincs hogyha ténylegesen nem létesíthető akkor nem engednek vissza a 20-as csomagra és nem lesz neted. Ilyet még nem hallottam. Ilyen nincs. Nem kötnek semmit sehova ha ténylegesen nincs vdsl azt a szerelő már 100% tudja, szóval amit leírtál olyan nincs.
Szerintem dchard pont a te vonaladról beszélt, hogy ha vddsl elérhető lenne, akkor lehetne 30-as csomagod is, de majd jön és megmondja, hogy ki értelmezte jól vagy rosszul.
-
btz
addikt
válasz
Doky586 #3346 üzenetére
Nem zuhanna lejjebb mert ez adsl2+ ez meg vdsl. De erről dchard többet tudna mondani hogy mi még a különbség a megnövelt vivőfrekiken túl. És hogy lehet az hogy vdslnél magasabb frekvenciák felé sem zuhanna annyit mint most.
Még nem váltottam a 20-as csomagról, ez jelenleg 4400 ft. Adsl2+-ban vagyok.
A 30-as vdsl pedig 5000 ft lenne. -
btz
addikt
-
btz
addikt
válasz
Doky586 #3323 üzenetére
Nekem már -10 módosításnál látszott, hogy javul a helyzet.
Hívd fel a szolgáltatót, hogy vegyék le a lockot. Ha jól tudom az magától nem múlik el és talán az ügyintéző is látja vagy csak a szerelő? Kérdezd meg az üfszolgost hogy távkapcsal letudja-e venni vagy kiküldenek valami járőrt a helyszinre?Más.
Ez a margin állítgatás és lekérdezés telnettel is lehetséges a gyári firmware alatt is?
Mert most kaptam egy új dlink modemet, amin a gyári cucc van és vélelmezhetően elvisz a szolgáltató és már nincs kedvem mókolni rá ezt az fw-t majd vissza a gyárit, mert ahhoz a file sincs meg amivel vissza lehetne állítani. A neten pedig nem találom már. -
btz
addikt
válasz
Doky586 #3320 üzenetére
"Ha ... nem érjük el a maximális - az előfizetésünkhöz tartozó - sebességet, akkor ... haladjunk lefelé addig, amíg ... el nem érjük a maximális vonalsebességet"
Azthiszem hogy valahol az is volt írva hogy a margin csökkentés a stabilitás rovására megy, ezért én ennél a résznél rögtön láttam hogy nem nyomom mindjárt minimálisra a margint.
Mondjuk azt lehetne pontosítani a cikkben hogy xy szolgáltatást azért kapcsoljunk ki mert instabilitáshoz vezethet.
Kalózkodni lehet utána is ha már a leírás pontos követése után minden flottul megy és az ugye milyen unalmas? -
btz
addikt
válasz
Doky586 #3316 üzenetére
DSL szinkron volt nem hitelesített kapcsolat.
Attól hogy a DSL szinkronban marad a modem, a router még hitelesíthet újra. Akár ha külön áramtalanítod azt, vagy kézileg rányomsz egy reconnectet stb bár magától az sem szokta eldobni a ppoe kapcsolatot, tehát az valamiért megszakadt, de nem a dsl szinkron szakadásától.
Ha a szinkron megszakad akkor pedig mindenféleképp hitelesíteni kell újra. Tehát olyan nem lehet hogy a ppoe kapcsolat hoszabb legyen a dsl uptime-nál.
Tehát itt nem csak nem azonos időkről beszélünk hanem nem azonos fogalmakról. -
btz
addikt
SNR lockot nem csak olyan vonalra adnak ahol a maximum és az aktuális sebesség nagyon közel van egymáshoz és ebből kifolyólag keletkeznek hibák? Elég egyszer kétszer kihúzni és kész is a lock olyan vonalon is ami 20 megabitet is tudna?
-
btz
addikt
Üdv!
Találkozott már valaki akinek ez a módosított firmware van a Dlink 360R T1E (fekete) modemjén, olyan hibával, hogy miután egy időre áramtalanítja a modemet csak villognak rajta a ledek jó gyorsan és közvetlenül a gépbe dugva sem lehet használni, majd egyszer csak megjavul, majd megint egy esetleges hosszabbidejü áramtalanítás után megint csak diszkóznak rajta a lámpák, miközben a modem használhatatlan?
-
btz
addikt
Nem is értem minek akarnak sokan privátot, mikor a egyrészt a közösségnek sokkal nagyobb segítő ereje van, mint egy adott esetleg szakértő embernek, másrészt, ha sikerül megoldani a problémát, az is "megörökítésre" kerül itt és a később idetévedő közösségi tagok is okulhatnak belőle.
Javaslom mindenkinek hogy ne privátozzunk. A fórum azért van. A privát maradjon meg a magán jellegű témák megbeszélésére. -
btz
addikt
Üdv! Van egy 360R fekete modemem. Hogy lehet a gyári firmwaret visszarakni rá? A dchard firmware van rajta, de nem világít a power led, de most menne vissza a T-hez, nem akarom hogy kiszúrják.
-
btz
addikt
Azt is hallottam hogy úgy is könnyen ki lehet deríteni, hogy van e VDSL, hogy a weboldalukon ügyfélszámmal belépve megnézzük hogy elérhetőek e a 30 megabit feletti csomagok. De nálunk egyszer kiírja, hogy igen, most neg hogy nem. Olyan is van hogy akkor visszafelé fejlesztenek?
-
btz
addikt
válasz
Gézengúz #3066 üzenetére
Igen. Mindent így csináltam ebben a sorrendben. Annyi történt csak, hogy a DCHARD féle firmware ált vissza alapértékre, alap jelszóra, alap DSL offra és az ADSL2+ érték ált vissza és amit az SNR-nél 60-ra raktam, most visszaált 99-re.
Nagyon nem értek a kondiforrasztásokhoz meg az ilyen technikai részhez, még azt sem tudom, hogy pattintsam le a tetejét. -
btz
addikt
Ma megpróbáltam visszarakni a 360R T1E fekete modememre a gyári firmwaret, de már az elején elakadtam. Mivel az áramtalanítás, áram aláhelyezés közbeni 10 másodperc resetlyuk nyomás hatására nem történik semmi, csupán a mókolt firmware értékei állnak vissza, mintha azt most raktam volna fel, de ez az update felület nem jön be sehogy.
-
btz
addikt
Már régóta feltettem ezt a DCHARD féle firmwaret a 360R T1E fekete modememre.
Mostanában az a baj, hogy néhány perc áramtalanítás után villog (gyors villogásokkal) és elérhetetlen a modem, tehát sem telneten belépni nem lehet, sem a webes felületet elérni. Aztán 1-2 óra múlva automatikusan visszatér az életbe. A webes felülete is elérhető lesz.
Gondoltam visszarakom a gyári firmwaret, de dlink oldalán már elérhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged