Új hozzászólás Aktív témák
-
ssarosi
tag
S/N vagy MAC address? Mert az utóbbit már megtaláltam hol lehet átírni az MT-ben.
Most már bennem van hogy csak azért is.A ZTE931-ből kiszedtem a voip jelszót. Beállítottam a PAP2T. Másnapra megváltoztatták.
Ismerősöm mondta, hogy értesítést kapnak, ha nem az ő eszközük van telepítve. -
ssarosi
tag
válasz
Doky586 #3708 üzenetére
Azért, mert tudtommal az adott HGW wifije nagyon gyenge, és emiatt (is) kell saját router.
VPN-t is használok, ezért vettem 2 éve Mikrotiket, 10 lan porttal.
A mikrotik routerem mindent tud amire szükségem van.
Ezzel kiegészítve a T cucca mehetne a polcra.
A porta azért nem olyan nagy, a PC-k, TV-k, NAS gigabites utp-vel vannak összekötve, + 2 AP kiszolgálja a vendégeket is. Otthonra optikai hálózatot nem tervezek.
Egyenlőre. -
ssarosi
tag
Elkezdték kötni az optikát.
A Mikrotik S-GPON-ONU modulja jó drága, 75-80 dollár + posta.
Ha nem tudom üzembe helyezni, mert
1.) nem értek eléggé hozzávagy
2.) A Telekom nem engedi más eszköz használatát
akkor egy elég drága és felesleges beruházás lenneTaláltam az Ebay-en egy hasonlót, ami jóval kedvezőbb árú.
Kijönne 7e Ft.-ból, azért "csak" ennyit bukni mégis jobban esne.
Szerinted ez is jó lehet?http://www.ebay.com/itm/SFP-Huawei-HPSP2120-Tx1-25G-Rx2-5G-20KM-SM-C-Tx1310nm-Rx1490nm-GPON-ONU-/112204115480?hash=item1a1fe2ee18:g
BwAAOSwcLxYKX3y
Köszönöm a választ.
-
ssarosi
tag
válasz
Adamyno #3682 üzenetére
Köszönöm a segítséget, próbálok tovább lépni.
A voipról tudtam és mondtam amit kell az ügyfél szolgálatosnak, de szerintem teljesen kezdő volt és valamilyen számítógépes folyamatábra szerint kérdeznek, mert az istennek nem akart tovább lépni amíg azt nem mondtam hogy megnéztem. Azt az sms-t kaptam, hogy hívjam fel a (nem jut eszembe a neve) a fizetős ügyfél szolgálatot, az majd segít, mert nem náluk van a hiba. Ekkor csináltam egy resetet a hgw-n és jó lett.
A fali dobozban a kötés biztos nem korrodált, mert itt hagyták anno, hogy tegyem fel én (30 éve), de a nagy szilárdságú vezetéket a szobába húztam be egy belső dobozba. Innen megy a cat6 kábel a műhelyembe a hgw-hez.
Elvileg fél éven belül kötik be az optikát. Nem akarnak már semmit csinálni.
Köszönöm még egyszer.
-
ssarosi
tag
Nem felhőtlen az örömöm.
Nem tudtam feljebb emeltetni a sebességet, mert azt mondták, nem bírja a vonal.
Erre tegnap visszaváltottam a csomagot 20/1-re, hiszen ennyivel megy csak.
Erre tessék, mit látok?Ezt, 2016-09-15-i állapot:
Azóta a voip telefonom nem működik, a VoiP1 led sem világít.
A net megy.
Az ügyfélszolgálatos meg azon erőlködött, hogy nincs a hgv-be dugva a telefon.Akkor kérnék egy szakértést ismét, hogyan tovább?
Köszönöm előre is.
-
ssarosi
tag
Három napja volt egy kérdésem a vonalammal kapcsolatban, aztán két napig nem volt elérhető a fórum, most meg 2016.07.26.-i az utolsó hozzászólás? Történt valami?
Akkor a kérdésem ismét.
Majdnem 2 évig használtam a netem 24/3 Mbittel, nálunk ennek nagyon lehet örülni. Teljesen meg voltam elégedve ezzel a sebességgel.
Nemrég esős időben volt egyszer egy 4 órás teljes leállás (nem volt szinkron), majd rövid időn belül ismét eső után teljes kimaradás. Bejelentettem hibára. Megoldás, visszavették a sebességem 20/1-re. Ez viszont stabil, ma is szakadt az eső, és nem ment el a netem.
A hozzáértőktől azt szeretném megtudni, hogy történt e olyan meghibásodás, amit ki tudok javíttatni, vagy nyugodjak bele abba ami van.
A kérdés feltevését az is indokolja, hogy most fog lejárni a hűségidőm, de a havidíj természetesen a 30/5-ös csomagé. Ha nem orvosolható a hiba, akkor lefelé fogok csomagot váltani.Az első képen a 2014-10-01.-i állapot:
Ez pedig a 2016-09-03.-i állapot:
Ez utóbbit megnéztem egy másik ugyanilyen ZTE931VII v2.0 HGW-vel, ugyanazt mutatja, vagyis nem a HGW a rossz.
Ha lehet kérnék egy szakértést, hogy mi történhetett a vonalammal, és ez javítható e.
Előre is köszönöm. -
ssarosi
tag
Sajnos nem tudok angolul, de ezt találtam a Mikrotik fórumon.
Pont ezt a modult próbálta valaki (Huawei HPSP2120):http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=67543
Az 5. hozzászólás mrz-től, mintha azt írná, hogy csak a saját moduljával működik, amit nem is gyártottak vagy már nem gyártanak, de ez egy 2012-es hozzászólás.
-
ssarosi
tag
Már majdnem értem. Csak egy bajom van, hogy egyik sem diamond típusú csatlakozós.
Az LC meg az SC sem az ugye?Innen kerestem:
http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=gpon+onu+sfp+module
és ez már majdnem, csak azt írja hogy LC connector:
http://www.alibaba.com/product-detail/Original-Huawei-HPSP2120-Tx1-25G-Rx2_664704737.html?spm=a2700.7724838.30.197.CMcUG2
Többet nem kérdezek, ez az utolsó.
Köszönöm. -
ssarosi
tag
Üdv.
Keresgélem az olcsó megoldást, de nem igazán tudom mit keresek.
Ezek közül egyik sem jó?
http://www.ebay.com/itm/NEW-Hot-Pluggable-GLC-LH-SM-1000BASE-LX-SFP-10KM-Optical-Transceiver-Module-/161947588639?hash=item25b4d4181f:g:dz8AAOSwKtlWmKe6
http://www.ebay.com/itm/Alcatel-Lucent-GPON-OLT-SFP-B-3FE53441AA-01-Single-Fiber-Optical-Transceiver-/141878589489?hash=item21089f7831:g:0ZwAAOSwf-VWYiO2
http://www.ebay.com/itm/NEW-ORIGINAL-GENUINE-CISCO-GLC-LH-SMD-SFP-TRANSCEIVER-MODULE-GBIC-/231776859728?hash=item35f6fa3650:g:4qMAAOSwyQtV4DRB
Ha nem, leírhatnád mire kéne figyelnem. Azt látom hogy hogy ezek is tudják a single mode fiber-t, de LC duplex a csatlakozója.
Előre is köszönöm.
-
ssarosi
tag
Rég jártam errefelé, de most új hírek vannak a Futrinka utcában.
Ott tart a T, hogy beadta a közműveknek a terveit az optikai hálózat kiépítésére.
Az időpont messze nem biztos, de elképzelhető, hogy 08-09 hónapban megcsinálják (nem hivatalos info).
A kérdésem az lenne, hogy az ilyenkor adott nem tudom milyen típusú modemet ki tudom e váltani a mikrotik routerembe vásárolható optikai modullal? Ahogy láttam a neten több fajta modul is kapható, de fogalmam sincs, hogy valamelyikkel működőképes lesz e a mikrotik + T optika páros?A vezetékes telefonról használatáról (ip) már lemondtam, senki sem keres rajta, így nem gond ha az nem lesz.
Köszönettel várom az infót, mielőtt valami hülyeséget feleslegesen bevásárolnék.Szép napot.
-
ssarosi
tag
Elmentem ismerősömhöz, ennyivel megy a fritz:
A zte pedig:
Otthon egyelőre 20/1-em van, de tudom, hogy a zte a 25/3 -at 6/6 marginnal hozta létre.
Akkor ezek szerint a fritz azért nem szinkronizál, mert rossz a vonalam, vagy gyengébb a modem része?
Mint előbb írtam, a speedportot kikötöttem, 20/1 -en vasárnap 2x is úgy lefagyott, hogy áramtalanítani kellett.
-
ssarosi
tag
Egy nap alatt 2x fagyott le a speedport w724v 20/1-es beállításnál pass-trough üzemmódban.
Kikötöttem. -
ssarosi
tag
Nem, maradt VDSL2-n.
Firmware frissítéssel kezdtem, mert volt frissebb.
Ráadásul egy fórumtárs írta, hogy az A/CH verzió és az international verzió firmware teljesen megegyezik, én is letöltöttem mindkettőt, és a fájlokat összehasonlítottam tartalom szerint. Igaza volt.A jelenség valóban azt feltételezi, hogy rossz a fritz.
Amikor a speedport és a zte kb. 25/3-al szinkronizál, akkor a fritz azt írja, hogy nincs a kábel csatlakoztatva:
Amikor a VLAN=32 elfelejtettem (mert nem tudtam hogy be kell) beírni, akkor más volt a hibaüzenet:
De a szinkron meg volt:
Most ugyan 2 Mbittel kisebb a profil (nem tudom miért, de mindegy). Itt is írja hogy VDSL2
Itt meg hogy 17a profile:
A vonalam nem a legjobb, azt elismerem:
Egyelőre nincs más ötletem, mint hogy kipróbálom egy sokkal jobb vonali paraméterekkel rendelkező helyen, aztán majd meglátom.
-
ssarosi
tag
Egy kicsit várni kell a mérésre.
Egy fórumtárs segített kideríteni, hogy miért nem megy a fritz.
Visszavette a sebességet 20/1-re, és akkor megint szinkronizált.
Nem értem, hogy miért nem megy azon a sebességen, amit a speedport vagy a zte is tud.
A hét második felében elmegyek egy ismerősömhöz, aki közel lakik a telefonközponthoz, 30/5 megy neki.
Arra leszek kíváncsi, hogy a fritz itt szinkronizál e, és ha igen, mennyivel.
Utána megcsinálom a zte dsl információ képét, ha visszaemelték a sebességet.
Vagy 20/1-en is jó a mérés? -
ssarosi
tag
válasz
ssarosi #3017 üzenetére
Na most előbb kérdezek, de valahogy nekem nem jön össze semmi.
Ma aktiválták a voipot kizárólag arra az eszközre amit ők adtak.
Azóta nem megy a Fritz!Box, már nem is szinkronizál a DSLAMmal.
Volt már factory reset, áramtalanítás, akkor sem.
Arra tippelnék hogy csak azzal a HGW-vel működik amit esetleg MAC cím szerint aktiváltak.
Ennek ellent mond, hogy a 931 működik - persze voip nélkül.
Valami tanács vagy ötlet?
Bár a Friz!Boxon nincs igazán mit állítani a VLAN ID=32 -n kívül. -
ssarosi
tag
Ma kint volt a Telekom szakembere, hogy miért lassú a netem (speedport) vagy miért nincs telefonom (ZTE).
Csak arra hajlandók rátölteni a voipot, amit ők adtak. Mert ez egy helyhez kötött szolgáltatás, és törvény írja elő, hogy nem adhatják ki az azonosítókat. Most ez vagy igaz vagy nem, nem tudom.
A sebességbe előttem belebukott, mert ha engedélyezte a voipot, a speedport pass-trough üzemmódban 22 Mbit helyett csak 12-14 -el volt hajlandó működni még router nélkül is.
Azt is mondta, hogy már beazonosították a ZTE eredeti felhasználóját, akitől kérni fogják a HGW-t, hogy adja le. Ha nem akkor kötbér. Nekik meg már nincs ZTE egy darab sem.
Mondtam, hogy leadom annak a nevében akié volt, aztán adják vissza nekem, de erre az volt a válasz, hogy Pestre kerül egy raktárba, ahonnan nem fogom visszakapni.
Most választhatok, majdnem fele sebesség telefonnal vagy teljes telefon nélkül. És ez még az ő eszközükre is vonatkozik. -
ssarosi
tag
Megjavult a 931-es, túlmelegedett a tápja.
Szerencsére éjszakára bent felejtettem a tápot a konnektorba.
10-20 perc alatt amíg a hiba nem jelentkezett a táp műanyag háza nem melegedett át annyira, hogy gyanús lett volna.
Rátettem egy 3com router kapcsolóüzemű tápegységét, azóta nem resetel.Win7 x64 van a gépen (legális), 8 GB ram és I5-3470 proci SSD-vel + nod32.
A gépem terhelése a feladatkezelőben ritkán megy 10% fölé.
Természetesen nem wifin mértem, az egész lakás be van kábelezve.
A vendégeknek, meg a telefon + notebooknak kell a wifi.Tudom hogy a speedtest nem megbízható, ezért ismételtem meg minden mérést 10x.
Csinálok új teszteket a T szerverére ftp-vel, az szerintem megbízhatóbb adatokat fog produkálni.
Ma reggel a FritzBox is ment 19 Mbit felett, de a feltöltés maradt 0,5 Mbit.
Ha a T-com teszt szerverével nézem - érdekes módon azt írja hogy 640 Kbit-tel szinkronizál, ami a 0,5 Mbit profilja. Na ezt se értem miért mutatja ezt az értéket. -
ssarosi
tag
Feladom, nincs tovább.
A ZTE 931 kb. 10 perc után resetel és nem szinkronizál többet, folyamatosan újra indul.
Pedig ez a legjobb a 3 VDSL modem közül.ZTE 931 VII v2.0 szinkron 20638/1279 kbit/sec, le és feltöltés 19,3/1,2 Mbit/sec.
Speedport W724V szinkron 20635/1279 17,7/0,52
Fritz!Box szinkron 20616/1280 16,2/0,50Ha a ZTE-n bekapcsolom a pass-trough üzemmódot
(csak a PC-m van rajta és nem frissít) akkor 16,36/0,56Minden mérést vagy 10x elvégeztem és minimális eltérések voltak a mérések között.
A Fritz!Box-ban nincs xDSL transfer mode állítási lehetőség, csak a VLAN ID.
Kellőképpen el vagyok keseredve.
-
ssarosi
tag
Dchard teljesen jó volt a becslésed, amíg nem korlátoztattam le magam 26285/3112 volt a szinkron sebesség.
Csak a Fritz!Boxba kéne életet lehelni, és már majdnem boldog lennék - ami a netet illeti. -
ssarosi
tag
válasz
pszichiater #3005 üzenetére
Help! Segítség.....
Szóval szinkronizál mégis a Fritz!Box. Én voltam türelmetlen.
Aztán amikor az internethez akar csatlakozni
Pedig mutatja hogy "összejöttek"
Elvileg ismeri a 17A-t (remélem) ha már egyszer kiírja:
Itt van egy spektrum kép, ugye lekorlátoztattam magam (amúgy se túl jó a vonal):
és egy log:
Ha valaki bármi érdemlegeset tud mondani illetve írni hogy miért nem működik, nagyon megköszönném.
-
ssarosi
tag
Ma bekötötték a VDSL-t és ismét pórul jártam.
Vettem egy ZTE 931 HGW-t tartaléknak a Fritz!Box mellé.
A ZTE-t kötöttem a vonalra, hogy ha ráteszik a VOIP-ot (kikönyörögtem volna), kiolvasható legyen a jelszó.
Szakadt a vonal pár percenként, kicserélve a Fritz!Box 7390-re már nem is szinkronizált.
Mivel hétvégén dolgoznom kell, kértem ismerősöm hogy csináltassa vissza ADSL-re.
Péntek délután már nem jött össze a dolog, ezért visszavették a sebességet 20/1-re.
Ekkor is szakadt.
Rátettem a speedportot, azzal meg semmi baj, nem indul újra.
Most lekorlátoztattam a sebességem, mert rossz volt a 931-es.
A Fritz!Box meg nem kezeli. A/CH verzió, most már tudom, hogy mi a különbség az international és ez között.
A speedporttal jó a szinkron, de a torrent harmadával megy mint a 10/0,5-ös ADSL-en és az Ftp is.
Ez aztán a nagy előrelépés! -
ssarosi
tag
Ma megjött a Fritz!Box.
Rádugtam a vonalat, beállította automatikusan a VPI/VCI -t, megkérdezte a login nevet és a jelszót, és csatlakozott.
Ezt találtam a menüjében:
A jel zaj viszony letöltés irányba 13 dB, jól értelmezem?
A 360R-nél meg 7,6 dB?
Ez most kicsit más mint a dir-360r vagy nagyon?
Mert nekem ránézésre nagyon.
De lehet hogy rosszul látom. -
ssarosi
tag
Egyre jobban izgat a dolog.
Már odaadták egy kamionosnak a Fritz!Boxot.
Többször említetted, hogy az 1 mega feltöltésem több lesz. Ez az 1 valójában 0,5 Mbit.
Mivel cégekhez kapcsolódok ez sokszor kevés.
Bármilyen is lesz a VDSL megtartom. Ráadásul nálunk speciális kedvezmény van - volt, emiatt 60%-os áron adták eddig, most az új díjszabás miatt még nem tudom mennyi lesz.
VOIP ügyben "valami" előrelépés? -
ssarosi
tag
Megkérdeztem egy másik netes T-s ismerősöm, valóban marad DSL annex B vivőkiosztású.
Kár, mert ki lehetne használni az 1-138-as vivőket is. Ha voipot adnak szabad az analóg vonal sávszélessége is. Arról nem is beszélve hogy itt a legkisebb a csillapítás, vagyis sok olyan felhasználón lehetne ezzel segíteni, akinek rossz a vonal minősége.http://en.wikipedia.org/wiki/G.992.3_Annex_J
Hiába, ez Magyarország.
-
ssarosi
tag
A külföldi árlistákat olvasgatva talán megvan a különbség.
A CH/A annex A és B-t tud, míg a nemzetközi A,B,J,M-et.
Az utóbbi kettőről még nem hallottam, de google a barátom.
Nálunk nem tudnak VDSL-t adni csak voippal, mert azt mondták hogy olyan a DSLAM.
Ismerősömnél pedig bent volt az annex B szűrő (bent felejtették) és simán ment 30/5-el.
A T-s ismerős szerint nem kell szűrő.
Akkor most ez ki tudná használni az ISDN sávszélességét is, vagy azt abszolút nem használja?
Ki tudja? -
ssarosi
tag
Na jól megszívtam a f*szt!
Akitől megvettem a FritzBox 7390-et váltig állította, hogy nemzetközi verzió az, amit árul.
Most meg kiderült, hogy nemzetközi alatt az annex A és B -t értette, a szoftver az német nyelvű.
Németül meg semmit sem tudok.És már postára adta.
Mivel nem küldi el csak "országon" belül, egy ismerősöm a címzett.Ha valakinek kell 100€ fizettem érte, valószínűleg Németországból haza tudom hozatni ingyen, ha nem, az még 10€ plusz. Ezt a pluszt hajlandó vagyok elengedni (buktam), ha valakinek kell a német szoftverrel.
Tulajdonságai: természetesen annex A és B, VDSL2 (17A is), ADSL minden formája, 4 port gigabit switch, az 1-es port wan-ként is használható (de minek?), 2 voip, 2,4 és 5 GHz wifi, NAS 512 MB rammal, telefonközpont (6 gyári hordozható telefont kezel a 2 voipon + az analóg vagy isdn vonalon kívül), üzenetrögzítő, 2 USB 2.0 port 3G modemnek és/vagy merevlemeznek.
Egy magyar leírás róla:
http://www.hwsw.hu/hirek/46942/fritzbox-7390-router-wlan-dect-telefon-nas-usb-internet-teszt-kiprobaltuk.html
-
ssarosi
tag
válasz
#60252516 #2970 üzenetére
A Fritz!Box közül ami VDSL képes az mind tudja a VDSL2-t, pl.: 3370, 3390, 7390, 7490
A múltkor elszalasztottam az Ebay-on egy 3370-et, 38€ -ért kelt el.
Nagyon sajnáltam, de német nyelvű volt, amivel nem biztos hogy megbirkóztam volna.Ma viszont végre sikerült egy angolul is tudó 7390-et venni 94€-ért.
VDSL2 (17A is) modem, 4 port gigabit switch, 2 voip vezetékes, 2,4 és 5 GHz wifi, 2 usb2, NAS funkciók (512 MB rammal), 3G modem kezelése, és telefonközpontként is funkcionál max. 6 hordozható készülékkel .Ha lett volna angol interfészes 3370 azt vettem volna, mert a többi tulajdonsága nem igazán érdekel.
Érték/ár arányban ez a legjobb vétel szerintem. -
ssarosi
tag
Nem igazán értem, hogy miért változott a becslésed?
A 2904-es hozzászólásomban kérdeztem, hogy a 2842-es hozzászólásomban feltett padlásteres mérésre mi a becslésed. A 2906-os hozzászólásodban - vegyük a pesszimista változatot - 25/2-3 Mbitet tippelsz.
Most a kábelcsere után 2976 hsz. cat6e mérés - pedig egy stabil 20/x lett belőle.
Ennyivel rosszabb ez a mérés hogy kb. 5 Mbit-tel kevesebb lehet belőle?
(Bár nem a letöltés, hanem a feltöltés javulása lenne fontosabb.)
Mert ha igen akkor felteszem a padlástérbe, csak nem értem miért, mert nemigen látok különbséget a két mérés között.Ma "lemérték" a vonalam és "stabil" 30 lett a mérés eredménye.
VDSL folyamatban.Iptv-t majd akkor kérek ha optika lesz, nem bolondultam meg.
Akkor inkább parabola, olcsóbb is és szerintem jobb minőségű.
Ami iptv adásokat eddig láttam (többet is), azok valami katasztrofális képet produkáltak.Más.
Akinek meg lejárt a hűsége - annak újabb negatív lépés a T részéről.
Ha megtartja analóg vonalát - semmiféle kedvezményt nem kap sem dupla, sem tripla csomagban (a telefonra), csak akkor ha voip-ra vált. Olvastam a neten, hogy jövő év végéig mindenkit át akarnak tenni voipra. -
ssarosi
tag
Na rászántam magam a kábel cserére.
A printer kábelt bennmaradt, megmozdítani sem tudtuk.
Valószínűleg szappanoztuk amikor behúztuk és megszáradt, odatapadt a csőhöz és a többi kábelhez.
Más útvonalon behúztam egy 10 m-es CAT6E SFTP kábelt.Nagyobb változást vártam.
A vivők jobbak, 2 MHz környékén nincs akkora romlás, alatta nincsenek zavarások, a csillapítás is egyenletes lett, a becsült sebesség az első mérésnél kissebb!!!, majd újabb mérésnél nagyobb - na ezt nem nagyon értem.
XDSLInfoval is 0,5-1 Mbit változás van 2 mérés között, pedig csak pár perc az eltérés a mérések között:
Először emeltessek sávszélességet - hogy mennyire becsül jól a program, vagy vágjak bele a VDSL2-be?
Bár ez utóbbi a cél, csak a voip ne lenne. -
ssarosi
tag
válasz
#60252516 #2970 üzenetére
Ma vettem egy Fritz!Box 3370 ADSL/VDSL2 modem + 4 x 1 Gbit router + NAS + 2,4 vagy 5GHz wifis eszközt.
Írtam az AVM-nek (a gyártója) és tudja a 17A profilt.
Kiváncsi leszek rá mit produkál itthon.
Az ebayen sokat árulnak, de azok nagy részén csak német firmware van.
Létezik nemzetközi verzió is, de az olyan mint a fehér holló.
Az új ára kb. 110€. A többi szerencse kérdése.
Volt egy 7390 is, az már telefonközpont + voip + 2,4 és 5GHz wifi, nem vettem meg 78€-ért, már bánom, mert 3370-et jó ha adnak ennyiért. -
ssarosi
tag
Na megindult a Telekom a lejtőn.
Megváltoztatták a garantált sebességeket.
Először azt hittem tévedés, de felhívtam az ügyben járatos ismerősömet és ő is megerősítette.
Gondolom nem fejlesztenek (telekom adó), hanem inkább visszavettek a garantált sebességből.pl:
10/0,5 csomagnál a garantált 1/0,2
20/1 csomagnál garantált 1/0,5
30/1 !!!csomagnál garantált 1/1
Sumák módon a feltöltés is lecsökkentették 5-ről 1 Mbitre.Aki még a régi garantált csomagot kapja, a hűségidő lejárta után már rá is ezek a feltételek vonatkoznak.
-
ssarosi
tag
A gyári manual szerint admin/admin.
Leírás: http://www.dlink.com/-/media/Consumer_Products/DSL/DSL%20321B/Manual/DSL321BmanrevzenManual.pdf 60. oldal.
Biztos hogy jól csináltad a resetet? Nyomni kell a reset gombot, bekapcsolni a modemet és legalább 10 másodpercig nyomva tartani.
-
ssarosi
tag
Üdv Dchard!
Lassan lesz a VDSL modemből valami, még egy kis türelmet.
Ami érdekelne. Olvastam egy régebbi hozzászólásodban, hogy a T VDSL2 és OFDM modulációt használ.
Egy fórumtárs vett egy modemet ami nem tudja a 17A profilt.Kinéztem magamnak egy Fritzbox 7390 mindenest, ami ugyanazt tudja mint a pórul járt fórumtárs modeme,
"VDSL2 line, standard ITU G.993.2 Annex A or B" kézikönyvből másolva, amiből nem derül ki hogy tudja e a 17A-t vagy sem.Te esetleg nem tudod hogy ez használható itthon?
Nem találom sehol ezt az adatot.Manual itt található: http://en.avm.de/service/manuals/fritzbox/
-
ssarosi
tag
Üdv Dchrard.
Bocs hogy nem keresem vissza a régi hozzászólást, amiben a két HGW beszerzéséről és reményeim szerint a 360R-T1 firmware-hoz hasonló jobb firmware írásáról volt szó (egy másik fórumban).
Kérdésem: mennyire aktuális a téma?
Kell e még speedport w724v és zte 931 VII v2.0.
Ha igen, akad e még rajtam kívül valaki aki ezt anyagilag támogatná?
Természetesen nem rád gondoltam, mert amennyi munkába kerül ez neked - a haszon élvezői meg mi vagyunk, mezei userek - még téged kellene dotálni hogy egyáltalán foglalkozol vele.
Bennem fel is merült ez a gondolat az általad írt és többek közt általam is használt firmwareval kapcsolatban.
1.) Akkor a kérdés: szerezzek ilyen HGW-ket?
2.) Ha némi pénzmagba kerül a leendő userek közül van e olyan önként jelentkező akivel osztozhatnék a beszerzés költségén - a várható eredmény érdekében?
Egy új ZTE ZXV10H201L már van, de szerintem ez a felejtős kategória.
-
-
ssarosi
tag
Üdv Dchard!
Nem tudom bele merjek e vágni a T-Home IP telefonjába (-1000 Ft/hó).
Most is voipot használok, csak nem az övékét (kimenő hívásra).
A gond az, hogy a vezetékes számomat ismeri mindenki.
Ha igen akkor adnak egy SPEEDPORT W724V xart (legalábbis amit eddig olvastam róla).
Mivel a tré nem adja ki az ip telefon felhasználónevet (ez állítólag a telefonszám, a sip szerver neve meg fent van a neten) és a jelszót, kénytelen lennék az ő eszközüket használni. Ezt meg nem akarom.
A 360R modem a Te szoftvereddel + a mikrotik router + a pap2t nekem úgy jó ahogy van.
Olvastam róla hogy talán ki lehet szedni belőle a jelszót.Meg tudnád csinálni ha voipot kérnék?
Természetesen a modemet eljuttatom hozzád - ha kell.
Meg nem ingyen kérném.Sávszélesség emelést még nem kértem, mert nem tudom mi csináljak.
Szereztem ftp cat6e kábelt, a nyomató kábelt talán a következő hétvégén kicserélem.
Vagy jobb lenne sftp a 220V miatt? Ugyanabban a csőben lesz..Köszönettel várom válaszod.
-
ssarosi
tag
Az még kimaradt az az előző hozzászólásomból, hogy ha esik az eső az 1 Mbit/sec romlást okoz, gondolom a légkábelek kapacitása ilyenkor megnő.
-
ssarosi
tag
Megmértem mindent amit lehet, ide csak egy részét illesztem be.
1. xdsl info padlástérben (fekete DSL-360R modem dchard szoft).
2. xdsl info műhelyben. (fekete DSL-360R modem dchard szoft).
A 9m nyomtató kábel a 220V-os vezeték mellett megteszi a hatását.
Pedig mi ez a hossz az 1540m kábelhez képest? 1 Mbit/sec-el kevesebb.
A jel/zaj viszony sokat romlott, a felső csatornák csillapítása megnőtt, több zavarás is látható itt.3. Régi DSL-360R modem gyári szoftver T-COM teszt lent a műhelyben, ehhez még 1 Mbit hozzáadható a 9m printer kábel miatt. Nem csoda hogy nem akarnak 20 Mbites netet adni.
4. Új DSL-360R modem dchard szoft T-COM teszt padlástérben (9m printer kábel kilőve). Azt hiszem megkapom a 20-as netet ez alapján, hiszen ezt ők mérték.
Annyi kérdésem lenne DCHARD-hoz, hogy az előző hozzászólásom végén említett kábel problémát hogy oldanád meg? Informatikával foglalkozom, sokszor próbálom mások jó vagy rossz modemeit, illetve routereit, sokszor kel cserélgetni, emiatt mindenképp a műhelybe kéne tennem a modemet is.
Köszönöm a segítséget és különösen a szoftvert - részemről 5*
-
ssarosi
tag
Üdv DCHARD
Adott az 1540 m-es kábelem, T-comos ismerőssel lemérettem.
Kaptam kölcsön egy speedport w724v modemet és megnézte hogy mennyire tudja felhúzni (esküszik rá hogy sokkal jobb mint a többi). Azt mondta kb. 17 Mbit-el menne.
Eddig max. 12-13 Mbit/s volt amivel szinkronizált a modem, emiatt 2 éve visszaálltam a 10-es csomagra.
Egy első kiadású 360R modemet használok, mivel a 360T és a 380T is elhalálozott 10 év alatt.De..
Átolvastam mindent amit ADSL ügyben írtál.
Szereztem 360R feketét, szoftvert cseréltem.
Lent van egy műhelyem a földszinten, ott van minden cucc a nethez.
A II.emeleten jön be a T vonala, nálam nincs a falon kívül kötés, behúztam a nagy szilárdságú kábelt a szobába.
A földszintre kb. 9 m-es párhuzamos printer kábelen megy le a vonal a 220V-os kábellel egy csőben és itt jön vissza a fővonal a telefonközponthoz és itt megy le a mellék a földszintre. Szóval kihasználtam az erek számát tekintve a kábelt, ami nem csavart érpárú de alu fóliával "árnyékolt".
Ma már nem így csinálnám, de az 512 Kbithez még jó volt.A új modem a programoddal a földszinten és az emeleten is 10237-el szinkronizál, ez eddig még jó.
Ennyire van állítva a profil, gondolom ezért ennyi.
A földszinten azt írja hogy az RCO=18 300 lenne, az emeleten meg 19 600 és néha 20 000 -et ír.
Nekem nem jó ha a modem az emeleten van, mert másokét is próbálgatom, ha újra kell indítanom messze van, stb.
Váltanék 20-as csomagra, azt el tudom intézni hogy a max profilt adják, de a printer kábel által okozott csillapítást szeretném csökkenteni.
Arra gondoltam (nincs más lehetőségem) hogy kicserélem a printer kábelt CAT5E árnyékoltra. Szerinted van értelme? Ugyanezen a telefont visszaküldhetem az emeletre és a melléket vissza, vagy ezt felejtsem el? Lehet hogy be tudok húzni két kábelt is, de az bizonytalan és természetesen a 220V kábel mellé.
Holnap kapom meg a kábelt, fent összekötöm és lemérem mennyivel lesz rosszabb (és akkor még nincs a 220V-os kábel mellett), mert nem kis munka lesz a csere - ha megcsinálom. Az is érdekelne, ha váltok IP telefonra akkor a T marad az annex B-nél vagy felhasználja a telefon sávot is DSL-re?Előre is köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Home server / házi szerver építése
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Rainbow Six: Siege
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest