- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #3081 üzenetére
Nem az a trükk, hogy időlimites hanem, hogy egyáltalán nem mér valódi fizikai eszközzel csak a szimulálttal. Tehát ahhoz, hogy valóban használni tudd, meg kell venned a programot.
(#3080) szuszinho: Nemrég értem, haza, ha lesz időm megnézem (tippre kontraszt problémád lesz, vagy a fehér szint nincs jól beállítva).
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #2878 üzenetére
A curves and gamma lehet nem fog menni
persze segítség az van de ez azt hiszem nekem ez így (elsőre) magas...
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #2871 üzenetére
"... ezzel a guide-al el is lehetne indulni így van?
Magyarán készítek madVR alá egy 3D LUT-ot amit megetetek a madVR-el így nincs szükség a TV-n belül semmiféle RGB offset (2pt, 10pt stb) beállításra mivel a film automatikusan behúzza a kalibrált profilt."
Igen, ez gyakorlatilag a "gombhoz a kabátot" effekt, hogy szoftveresen állítod a TV-hez a gépet.
"Az alap cont. bright, stb az AVS HD709 segítségével lett beállítva ami meglátásom szerint pontos, mivel ha csak egyet is emelek a fényezően akkor az addig fekete háttér azonnal világosabbra vált, de ha visszaveszem egyel (a beállított értékre) és tovább csökkentem NEM lesz feketébb."
Rendben (szoftveresen úgyis finomítja)!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #2855 üzenetére
Bármilyen monitornál van értelme a pontosabb mérésnek, viszont azt csak a panel ismeretében lehet konkrétan megmondani, hogy mit érdemes vele kezdeni - de ezt a monitort nem ismerem. Ránézésre 6 Bit + AFRC-s IPS megoldás, így az állapotától függően futtatnék rajta egy "report on ... display device" mérést, hogy nagyjából lássuk mit tudhat. Az biztos, hogy ha több referenciaponttal (patch-el) mérsz akkor pontosabb lesz.
-
válasz
Archttila #2823 üzenetére
Ha van hozzá kedved/időd, magad is meg tudod csinálni. Pont úgy lehet állítani a TV-t mint egy PC monitort. Hardveresen kell beállítani, ICC nem készül hozzá alapvetően. (Csak akkor ha utána is PC-ről használnád)
A dologgal annyi mókolás van, hogy a TV-ben sok rejtett kép
javítórontó funkció van, és a gamma kalibrálás sem piskóta elsőre. Ha nagyon nincs tapasztalatod TV-kkel, akkor elsőre megérheti a szakember (reméljük tényleg az), megnézed miket állít be, gamma, szaturációk, stb amik nagyon nehezek, majd utána évente neked már csak RGB-t kell állítani. (Csodák nincsenek, minden kijelző elmászik RGB-ben 1-2 év után legfeljebb) -
-
-
-
válasz
Archttila #2768 üzenetére
Pro igen, CMD viszont nem támogatja a Calman szoftvercsomagot, ami az egyik legjobb (és legdrágább) a piacon. TV-s/projektoros piachoz nagyon jól jön az a progi, PC-s monitorhoz majdhogynem érdektelen. Ha csak a Dellt kalibrálnád vele, akkor bármelyik jó. Kalibrálási idők nem vészesek, CMD-vel 1 óra szokott lenni nálam, én nem használom az őrült 3-4 órás beállításokat.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Archttila #2441 üzenetére
"Ezt és sok más hasonló programot már próbáltam, de sajnos mindegyik elereszti a profilt amikor betölti a játékot."
• Ennek a miértjét írtam le az előző válaszomban.
"...ha pl. én most ugyebár az sRGB színtérben használom a monitorom akkor kell-e bármiféle ICC prfolt hozzáadni az operációs rendszerhez vagy sem. Gondolok itt elsősorban a monitor drivere által telepíthető ICC profilra és a rendszerben alapértelmezésként megtalálható sRGB ICC profilra.
Remélem érthető voltam.
Tömören ha gyárilag kalibrálva van egy monitor akkor szükséges-e ezen felül bármi más profilt behúzni a rendszerbe?
Csak a natúr sRGB színteret szeretném használni..."
• Az, hogy a monitorodat sRGB-re butítottad hardveresen csak annyit jelent, mintha egy amnéziás nyelvész professzor elfelejtene mindent az anyanyelvén kívül, de abból is csak egyféle tájszólással képes megszólalni. A monitor nem végez színterek közti fordítást: azt várja, hogy a forrás eleve sRGB-ként érkezzen. Ha nem így történik, akkor annyit jelenít meg belőle amennyit hardveresen tud. Ha viszont betöltesz elé egy kalibrált profilt, plusz az oprendszernek megmondod, hogy milyen kimeneti színtérben szeretnéd látni a dolgokat, akkor mindent átalakít sRGB-re és úgy küldi a monitornak: így válik valóban színhelyessé. Magyarán kellenek a profilok az sRGB módban használt monitorhoz is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest