- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben001
tag
Sziasztok!
Kijelző cserénél a keretes verziót kell rendelni és akkor csak a hátlapot kell ragasztani.
NFC-t használja valaki OTP simple-vél? Az NFC működik de fizetéskor nem érzékeli a terminál a telefont és nem indul a telefonon a fizetési folyamat. Nem üti a koppintásos fizetés a simple rendszerét? A koppintásos fizetésnél automatikusan bekerül a simple app, appban a kártya aktiválja van érintéses fizetésre. -
coffer
csendes tag
Sziasztok. Valaki meg tudná mondani, hogy milyen headsetet adtak hozzá gyárilag? Az enyém mindent kibírt, pedig nagyon nyúztam, erre feleségem elhagyta... 😃
-
MrChris
nagyúr
válasz
Devius #24674 üzenetére
A régi telót is utólérte a gps hiba. Lát 20-25 műholdat, de nem tudja fixálni. Leszedtem a hátulját, kitettem a szabad ég alá, de így se megy neki. Korábban jó egy éve biztosan működött, ezt használtam útvonal követésre.
Most már nem jó az
-USB (morzsányi alkatrészt kellene kicserélni)
-kamera (szintén nem az adott alkatrész rossz, mert hiába cserélik a kameramodult)
-GPS (többféle 'megoldásról' olvastam, antenna csere, szoftveres beállítás, össze kell szorítani...)
-érintő hiba
-fagyás után forrósodás. -
Devius
csendes tag
Nem sok értelme van hozzászólnom, hiszen kifutnak már ezek a készülékek, és nyilván újat se tudok róla mondani. Tavaly decemberben vettem egy Z3C-t. Egy Z1C-t váltott, amit majdnem 5 évig a legnagyobb megelégedettséggel használtam. Értetlenül állok a Z3C létjogosultsága előtt, semmivel nem ad többet, mint a Z1C.
Sőt, 3 hónapnyi használat után a Z3C-től megkaptam életem első képernyő törését. Kb 20 cm(!) magasságról pottyant rá egy papír jegyzetfüzetre! Megjelent rajta egy apró repedés a szélén, ami kb 20-30 perc alatt áthaladt az egész képernyőn (valami feszültség lehetett az üvegben?). A repedés fölötti rész teljesen érzéketlen. A kisebb szervizek szerint már nem lehet hozzá alkatrészt kapni, a 30-40e Ft-ért dolgozó műhelyeket meg sem kérdezem. Átnyálaztam a fórumot, rendelek hozzá kijelzőt (hátha én sem herbákolok el rajta semmit és még a kijelzővel is szerencsém lesz)
Igazából csak azért írok, mert világ életemben sony párti voltam, most is nagy stresszt jelentett, hogy milyen készülék lesz a jó megoldás, ha nem sikerül a javítás. Áthidaló megoldásként vettem egy huawei P10-et, ami meghökkentően jó kis ketyere, át kell gondolnom az xperia fétisemet! -
AtHoS
nagyúr
válasz
coffer #24672 üzenetére
Én tavaly kb. 4 év z3c használat után értelmes z3c magasságú telefon felhozatal híján 6/128-as Huawei P30-ra váltottam.
Nem vagyok sűrű telóváltogató, így ezt is jó darabig használni szeretném. Egyetlen hátránya a 150es magasság, azon kívül viszont nincs vele problémám.A z3c azóta édesapám keze alatt üzemel
-
coffer
csendes tag
Sziasztok. A mai napig működik ez a telefon. Egyszer volt benne akksi cserélve, a kijelző pedig mindig elválik, már nem is próbálom visszaragasztani :-) , fényképezni pedig már csak akkor használom, ha tényleg nincs más.
Imádni való ez a telefon. Annyi mindent kibírt...
A legtöbb kapcsolat nem tart eddig :-DLassan viszont eljön majd a csere ideje, a kiszemelt egy Poco F2 pro egyelőre. Az xperia 5 II jönne még be, csak az kétszer annyiba kerül..
Ki milyen telefonokat járt végig a z3c után? Esetleg valami ajánlás? Megbízható, időtálló és stabil szoftverrel rendelkező telefont keresnék 150k-ig.
-
MrChris
nagyúr
Tegnap némítottam a telót, de ma nemtom visszakapcsolni. Újra indítottam, de továbbra se reagál a 'Teljes némítás' kapcsolóra. Mit lehet tenni?
-
Lasy
veterán
Akkor flashtool-al tedd fel az új szoftvert, és csinálj wipe-ot is.
Utána be fog kapcsolni rendesen -
teo77
őstag
Sziasztok!
Nagyon vacakolt a telefonom a legújabb frissírtés óta, ezért csináltam egy gyári visszaállítást.
Azóta viszont csak safety módban indul.
Mit javasoltok, hogy tudnám orvosolni?
Köszönöm szépen, előre is!
Üdv.,
Teo -
MrChris
nagyúr
Nektek működik a hangszínszabályzó? Nálam se a hangerőbeállításnál lévő, se a telepítettek semmit sem befolyásolnak.
-
gPéter
tag
válasz
quailstorm #24659 üzenetére
nagyon köszi a kimerítő választ. Az 50-60 eurót megfizetném,mivel nagyon szerettem a telót a maga idejében,keresek egy szervizt.
-
quailstorm
félisten
válasz
gPéter #24658 üzenetére
Attól függ ki csinálja.
Szervizben a telefon értékével vetekszik.Magadnak megcsinálni meg nem ez a legkönnyebb modell, és kell hozzá hőlégfúvó, ragasztó, meg szerszám (bár valamennyit adnak a kijelzőhöz). 5ml E6000 + legolcsóbb hőlégfúvó kombóval is kijöhet 10k alatt normális érintővel. De akkor tudni kell megcsinálni.
És ugye mivel a legolcsóbb hőlég nem szabályozható, oda kell még egy infrás hőmérő is.
-
gPéter
tag
üdv!
egy kijelzőcsere mennyibe kerülhet a compactra kb? -
PubliCat
tag
válasz
quailstorm #24654 üzenetére
tudom, köszi a tanácsokat.
Gumikesztyűben fogom a cserét végrehajtani, meg kellő odafigyeléssel
-
quailstorm
félisten
válasz
PubliCat #24653 üzenetére
Oké, nem tekertem vissza.
Kameracsere nem gázos, hátlap, antennakeret és a kameravédő alumínium bigyó amit kell eltávolítani.Jótanácsok:
- kameramodul lencséjéhez ne nyúlj, tisztítás céljából se
- a rendelt cserekameráról a védőmatricát akkor szedd le, mikor már a hátlapot teszed fel, és a hátlapon a kamera plexije tiszta belülrőlElég egy rossz mozdulat, egy picit koszos szilikonpad, és összekarcolhatod az új kamera lencséjét, ami nem túl kívánatos.
-
PubliCat
tag
válasz
quailstorm #24652 üzenetére
A kamera nem talal fokuszt, korabban itt mar megbeszeltuk hogy a kamera modul romlott el. Nem szoftveres a problema.
Vasarnap megcsinalom, megjott minden alkatresz :)
-
PubliCat
tag
Üdv,
P20lite-om elég gatya. Nem ezt vártam.ettől a telefontól.
Így megcsinálom a z3c-met, kamera replacesszel.
Valaki csinált már ilyet? Ebay-en ha modell szám egyezik, nem.lőhetek mellé?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Chris Kiki #24649 üzenetére
Persze, már sokszor.
-
MrChris
nagyúr
Mostanában navigáltam volna, de nagyon vacakul müxik. Feltettem egy gps progit és az mutatja is hogy valami nem kóser. Szerintetek ezzel lehet kezdeni valamit? Bár mutatja a műholdakat, de semmit se tud velük kezdeni.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
Varshi #24627 üzenetére
Én is szívtam, szívok az akksival. Tavaly vettem a https://www.mobilehome.hu/ -nál utángyártottat, és kb az elejétől kuka volt (ha 50% alá merült, bármikor egyből kikapcsolt a telefon, és utána volt, hogy 2 napig kellett a töltőn lennie, hogy visszakapcsoljon). Csak aztán külföldön voltam, és nem tudtam visszacseréltetni.
Valakinek van tapasztalata olyan csereakkuval, ami nem egy hulladék?
-
emiki6
veterán
válasz
Makszimusz #24395 üzenetére
A slim 4.8 felkerült még tavaly, aztán anyám megkapta a telefont. Ma lefrissítette az SU-t vagy mi, azóta bootloop van. Bekapcs, soni, töltőanimáció, befagy, újraindul, repeat.
Azon kívül, hogy újrarakom mit lehet még tenni? -
Spectrum
aktív tag
Sziasztok!
Z3C-m éjjel töltőn, ma reggelre se kép se hang, még a töltésre sem reagál. Próbáltam másik töltővel, röviden és hosszan is nyomni a bekapcsológombot, de semmi.
Ezek alapján tégla lett vagy lehet javítani?
Köszönöm előre is.
-
csabbymtc
tag
válasz
Varshi #24635 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Elgondolkodtató ez az összeg... Valószínűleg megtapogatok 1-2 újabb telót (XZ2C, ha lehet még kapni, esetleg megnézem a "kompakt" S10e-t), de eddig nem nagyon bírtam megbarátkozni a nagyobb méretekkel, szóval lehet rá fogom szánni ezt a pénzt.Egyébként igencsak álmos lehettem tegnap, mert most látom, hogy néhány hozzászólással fentebb pont ugyanezeket az árakat írtad le, bocsánat a figyelmetlenségért.
-
csabbymtc
tag
Sziasztok,
A kis compact elérte a 3,5 éves kort, és újra előjött a kijelző elválós hiba. Csak a változatosság kedvéért most a jobb felső sarokban.
Az első esetnél még garis volt, megcsinálták. Most viszont már nincs gari...
Ráadásul az akku is érezhetően romlik, 3 óra SoT már jónak számít az utóbbi időben.Valakinek van infója arról, hogy kb. mennyibe kerül javíttatni ezt a két hibát? Mennyire éri még meg foglalkozni vele? (Cordon már nem vállalta, kifutott széria, nincs alkatrész... indokkal)
-
MrChris
nagyúr
válasz
quailstorm #24632 üzenetére
Kiderült félig mi a hiba, nem a telefon a rossz! Az mégis tökéletes! Flottatulaj most írt, hogy elbaxta a Telenor és mindenki letiltásra került.
Most várni kell, hogy visszacsinálják. Elég kényelmesen ráérősek.
-
MrChris
nagyúr
Na eddig tartott az öröm.
Ma reggel nem akar működni a mobil hálózat. Beállításokban be lehet kapcsolni, látja a szolgáltatókat, ki is lehet választani de valójában nem működik, nem jelenik meg fent az állapotsorban se. A programok úgy látják mintha ki lenne kapcsolva. Reset gomb se segített.
-
McAdam6
aktív tag
Lassan aktuális az akkucsere, mennyire macerás házilag ?
-
Varshi
aktív tag
Üdv!
Hátha érdekes lehet valakinek: 1,5 éve félretettem a használhatatlaná vált Z3C-met, mert akkoriban nagyon drága volt a kijelzőcsere, és hirtelen kellett új telefon, ezért vettem másikat.
Az akksiját még korábban cseréltem, 6e volt az utángyártott, de 2 héttel később visszavittem, hogy ez szerintem nem oké, tök hamar merül. Újra kicserélték, de a következő se lett sokkal jobb: sajnos "ezek ilyenek", ahogy nézem.
Most, hogy a fiamnak pont jól jött volna egy "első telefon" (ami nem egy vagyon, ha elhagyja), és volt is idő rá, körülnéztem, és a Duna Plaza aljában lévő GSM-boltban 17-ért cserélték. Teljesen jól működik, bekapcsoláskor (egyenletes háttérszínnél) látok csak a jobb sarkában némi világos csíkot, de ez a használatot nem befolyásolja.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Makszimusz #24624 üzenetére
Köszi az eddigi támogatást és segítséget
Így, hogy eléggé eljárt már az idő a típus fölött talán ellesz az a pár ember aki idetéved TG nélkül is. A sok hasznos hozzászólásod azért itt marad számukra
-
Tisztelt topik olvasók!
A topikgazda feladatkörömről és jogaimról pár napja lemondtam. Köszönöm az eddigi támogatást és további aktív beszélgetést kívánok mindenkinek!
Üdv: WG.
-
quailstorm
félisten
Még egy pár hónapig húzta a saját Z3 compactom, most adta fel végleg az érintő alja, már egyáltalán nem tudom a virtuális gombokat használni, jöhet a kijelzőcsere...
Amúgy vicces, hogy gyakorlatilag pár óra alatt, az asztalon romlott le ennyire.
-
válasz
quailstorm #24621 üzenetére
Lehet.
-
quailstorm
félisten
válasz
Makszimusz #24620 üzenetére
Ja, kb. 10$ menne rá, most már meg fogom csinálni, ha kijelző csúnya is így, apámnak pont fotózni kellett volna (meg én próbálok tanulni szerelni még mindig).
Kameraüveget is cseréltem a hátlapban és fóliát raktam rá. E6000-be belejöttem fogjuk rá, ezt a leszorítást meg elrontottam nem kicsit.Amúgy szerintem ilyen beállító nincs a Z3c-nél, vagy a fém burkolat alatt van.
-
válasz
quailstorm #24615 üzenetére
Nem találtam meg, a lényeg hogy ha a mobil kamerák fókuszálását a gyárban állítják azon moduloknál ahol ez hozzáférhető ott látsz egy műanyag részt ami pl. egy csipesszel ki-be tekerhető. Ezt beállításkor ragasztják, viszont ha megnyomod a modulnál akkor akár a menet "ugorhat" befelé így a fókusz többé csak kis tartományban működik. Nagyon régen csináltam ilyet, akkor úgy működött hogy összeraktad a telót működőre, de nem véglegesre és betekerted a fókuszgyűrűt, majd pár mm állítás után lőttél tesztfotót, és ezt addig csináltad míg abban a tartományban nem fókuszált ami neked kell. Ott a műanyag ház szélére cseppentettem egy kis pillanatragasztót és fixálva lett újra.
Hogy most ez a Z3C-nél is így működik-e még, már totál nem emlékszem. Azóta már lement pár compact generációm, szerelni pedig már nem szoktam. Talán a Xiaomi Mi2-es fórumba még anno képeket is tettem be hogy hogyan csináltam, ha jól emlékszem. Nincs időm keresgetni.
Valószínűbb hogy kamera modult olcsóbban fogsz kapni ebayen, mint amennyi időt eltöltesz a beállítással ha meg is lehet csinálni. -
MrChris
nagyúr
válasz
quailstorm #24617 üzenetére
Hát ugye a keret magasabb mint az üveg, ezekkel nagyjából csak a keretet szorítod.
Ha sikerült volna megcsinálnom a rossz usb-t, rossz kamerát, akkor vágnék-marnék laminált lapból két kijelző méretű lapocskát egyenletes szorító culagnak. De ilyen mütyűr alkatrészeket nemtok forrasztani. Közbe meg az akksiját is cserélni kéne, kicsit meghízott,
inkább vettem egy új készüléket.
-
quailstorm
félisten
válasz
MrChris #24616 üzenetére
Pontosan ez maradt ki, és legközelebb ezt fogom megoldani, mert most a keretet szorítottam inkább, és megint pénzpazarlás lett a vége, de én már csak így tanulok úgy látszik.
Azóta amúgy vettem még 4 leszorítót, 8 leszorító plusz karton alátét szerintem már elég egyenletes lesz.Persze meg van még a 6 radír is de az annyira nem profi megoldás. Bár az nem tudott túl sok lenni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
quailstorm #24615 üzenetére
Ez tök jó ez a leszorító, de mitől fogja a két szorító közti részt (ahol a gombok vannak) összeszorítani? Kéne oda valami merev áthidaló alátét, ami eloszlatja az erőt
-
quailstorm
félisten
válasz
Makszimusz #24614 üzenetére
Ó, pls. linket, ha van általad javasolt.
Valamit csinál, mert füllel is hallom meg látszatra is teker kicsit, de csak olyan 10-15 centinél éles.Sajna vettem ilyen leszorítót, és nem megfelelően használtam, meg túlhúztam. Most oké, így a kijelző szélén van egy kis fehér bevilágítás, azt még kibírom, legközelebb használom az eszem, de a kamerát nem tudom mi tehette tönkre, hozzá se nyúltam.
-
válasz
quailstorm #24613 üzenetére
Nem biztos, a fókusz gyűrűn kell állítani. Van rá yt videó hogy hogyan.
-
quailstorm
félisten
Kijelzőcsere után, ha nem megy a fókusza a kamerának, kb. makró módban ragadt, akkor kinyírtam a kamerát?
-
quailstorm
félisten
válasz
Makszimusz #24609 üzenetére
Tény, hogy vannak csodák, meg gyári dobozosak, nekem is van 1-2, de a kínaiak azok utaznak refurbban, ahol jellemzően csak az alaplap (szenzorok kamerák) ami biztosan nem utángyártott. Nokiánál is sok refurb van alin meg ebayen.
Mindegy, az a lényeg, hogy jó legyen, vannak korrekt ugy. Z3c kijelzők is, ahol csak akkor mondod meg, hogy nem eredeti, ha melléteszed az eredetit.
-
válasz
quailstorm #24604 üzenetére
Úgy ahogy én vettem egy Nokia 6110-est fóliás bontatlan dobozban. Mondjuk az legalább mocskos drága volt.
-
dana79
csendes tag
válasz
MrChris #24603 üzenetére
Jött a postáról egy SMS, hogy jött egy xy azonosítójú csomagom, és a posta vám-os oldalán olvassam el a részleteket, küldjem el az ott leírt szükséges doksikat. 2 nap múlva levélben is megkaptam ugyanezt, csak itt már pár részletet leírtak. Honnan jött, súly, stb. Az országba érkezéstől számítva 12 napra rá kaptam meg, és akkor kellett kifizetnem a postásnak. Az enyémen is osztrák papír volt, de alatta ott volt a kínai is.
-
MrChris
nagyúr
válasz
quailstorm #24604 üzenetére
Szerintem már 2018-as xz2-t se gyártanak, dobozolva van aztán eladogatják. Valószínűsítem az xz3 is kifut, legyártották a becsült igény szerinti darabszámot. Más területen legalábbis ezt láttam, vagy elfogyott, vagy a maradékot bezúzták, mert valójában szinte fillérekért gyártották és már a következő típus volt gyártásban, miközben a piacon még az 'előd' volt.
-
quailstorm
félisten
válasz
Makszimusz #24602 üzenetére
Tény, de honnan lenne még új Z3c? Mert ha refurbished, akkor tuti kicserélték a kijelzőt.
-
MrChris
nagyúr
válasz
quailstorm #24600 üzenetére
Még az is lehet. Vagy az egész részben utángyártott alkatrészekből van összelegózva.
Ezzel azért el leszek egy darabig míg egyszer megvalósul az én mobilom.Bratyómnak xz1 van, majd összenézem mindhármat.
Dana79: Bakker, akkor ez egyáltalán nem tuti megoldás. Azért mertem, mert más innen rendelt egyet és rendben megjött. Fizetés nélkül oda se adták?
-
válasz
quailstorm #24600 üzenetére
Nem biztos, volt szórás a panelok között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest