Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- Elkalapálták az Ulefone új strapamobilját
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- iPhone topik
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
VincentV #16458 üzenetére
Mert tök fölösleges is. Lucky patcherrel szépen és sokkal hatékonyabban meg lehet oldani, akár apponként szolgáltatóra válogatva és azzal azt is tudod blokkolni, amit a Xposedesek nem tudnak.
Mondjuk nekem a greenify is csak pénzkidobás lenne, akkor már inkább Taskert vennék személyre szabnék ezen kívül még száz dolgot. -
holozis_HUN
addikt
válasz
VincentV #16452 üzenetére
Youtube Background
MinMinGuard: reklámblokkoló
Greenify: fagyassza az appokat. Ajánlot a fizetős Play áruházból (500 forint) root alapból kell neki, de xposeddel bővül a funkciója.
xStana: a status bar és a navigation bar-t lehet változtatni vele. Pl G3-as navigációs sáv ikonok, G3-as status bar ikonok ilyenek. Személyre szabás.
-
válasz
VincentV #14380 üzenetére
Ha rootolva van a készülék, így tudod megoldani:
1. Xposed keretrendszert telepíted
2. Gravitybox-ot letöltöd alá, engedélyezed
3. GBx futtatása -> Lockscreen tweaks -> Disable emergency calls.Ja, és ahogy ez lenni szokott, a google keresőbe beírva: "how to disable dialer on lockscreen xperia" szavakra természetesen az első találat mit adj ég pont egy Z3C-s topikba beírt megoldás...
Értitek...
(Mellesleg elvileg a Wanam Exposed-del szintén el lehet tüntetni, sőt azzal talán nem csak Xperia telefonokról.)
Ha nincs root, nem megoldható.
-
B.F.G.
senior tag
válasz
VincentV #9050 üzenetére
ráadásul én is 3-at rendeltem... igen a kék volt a kiszemelt, kék piros fekete kombinációt van. Piros Fekete még bontatlan nekem is.. hát elég drága ahhoz, hogy csak osztogassa az ember, de megéri az árát.
Használsz mást is? van elől hátul üveg a telon vagy csak a tok?
Nekem egyenlőre csak a tok, bár rendeltem előre üveget. Most csak fólia van rajta. -
B.F.G.
senior tag
válasz
VincentV #8643 üzenetére
Nekem csak olyan van, hogy "Értesítések alapértelmezett csengőhangja" és ha ezt állítom az működik is, de ez csak az e-mail érkezését jelzi, magát az sms jelzőhangot nem tudom átállítani.
T-nél vettem a készüléket. Csak olyan nincs, hogy: "értesítés hangjelzése"
Már agyamra meg a t-s üzenetjelző hang kérlek segítsetek.Már tettem fel Zedget-et és azzal sem sikerült átállítani...
-
Tamarel
senior tag
válasz
VincentV #7365 üzenetére
Várj 1-2 hetet vagy 3-4 töltési ciklust.
Pont tegnap este döbbentem rá hogy milyen rég töltöttem a telefont. Teljesen elfeledkeztem róla.
4 óra 10 perc kijelzővel 5 nap 4 éjszaka után 24%on állt.T-s 726tal jobb mint valaha és várhatóan még javulni fog (most vettem csak észre a Rajz progiban a frissítő-értesítő alapbeállításait).
-
atothg
tag
válasz
VincentV #5437 üzenetére
A kapcsolódás magánhálózaton belül nekem is problémás.
Párosodni tudtak, meg is maradt a telefonon a gép, de a kapcsolódás elég rapszodikus.
Tehát vagy igen, vagy nem. Inkább igen.
És ha igen, akkor vagy tudok fájlokat mozgatni, vagy nem. Pedig a gép látja a telefont.
Nekem egy t-com-os HGW az útválasztó. Dlink dcm 704. Ez meg 1 xar konkrétan.
Az iptv-t meghajtja, de a többi funkció elég gáz. -
jaddz90
tag
válasz
VincentV #5338 üzenetére
Közben szemet szúrt valami - de kezeld ezt is inkább tippnek.
Kétféleképpen kapcsolódok a laptoppal a wifimre, a gép saját adapterével (legyen A), illetve egy bikább, de primitívebb USB-s adapterrel (és B). (ezzel szép stabilan megy a böngészés meg az online lövöldözés, meg a torrent egyszerre, csakazért) Miközben a nemrég említett beállításokkal molyolgattam, az A megoldás ment éppen, tehát a telefon is ezen keresztül kommunikált a laptoppal. Amikor olvastam hogy nálad még mindig nem jó, megint kipróbáltam, hogy kapcsolódik-e, nem ment. Mondom wtf. Eszembe jutott, hogy közben B megoldásra váltottam. Visszatettem A-ra és újra működött. Oda-vissza váltogattam párszor, hogyan csatlakozok a laptoppal a wifire és hogy ez befolyásolja-e a telefont, nos A esetben mindig, B esetben 3-ból 1x sikerült csatlakoznia, amiből azt szűröm le, hogy a telefon nem barátja bizonyos hálózati kártyáknak, vagy fordítva. Próbáld meg a Windowsban felkutatni a megfelelő hálózati beállításokat, pár tipp:
- Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati és megosztási központ > Otthoni csoport - Nem kell otthoni csoportot létrehozni, de itt tudod a hálózati profilt magánjellegűre állítani.
- Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati és megosztási központ > Speciális megosztási beállítások > Hálózatfelderítés bekapcsolása. Ez az AP isolation-hoz hasonlóan a számítógép és az azonos hálózaton lévő eszközök egymás közti láthatóságát szabályozza.
- Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati kapcsolatok > Wi-Fi > jobb klikk > Tulajdonságok > Beállítás.. > Speciális fül - Ez minden hálózati adapternél, az eszköz szolgáltatási körétől (tudásától) függően más és más, így erre nem tudok konkrét dolgot mondani, lehet el van állítva mondjuk a csatornaszélesség, nem minden eszköz kommunikál pl. 40Mhz-en, de az is lehet, hogy a tiéden ezt állítani sem lehet. Ha nem megy, esetleg érdemes egy beállítás reset, vagy illesztőprogram frissítés, netán törlés és újratelepítés.
Ennyit tudtam még hozzátenni.
-
válasz
VincentV #5338 üzenetére
Szia! Pár hete lejárt a Norton internet security licencem ezért felraktam kipróbálni a Kaspersky-t. Előbbivel simán ment a kapcsolódás, de az utóbbival még a sima USB-s csatlakozás se mindig. Próbáltam tűzfal beállításokat nézni, de amit találtam ott már mindenhol hozzá volt adva a kizárásokhoz is. Végül leszedtem a KIS-t és visszaraktam a NS újabb verzióját. A párosítás és a csatlakozás is jó azóta is. Nem tudom, hogy ez segít-e valamit, de én így jártam a csatlakoztatással.
A telefont december közepe óta használom, a legnagyobb megelégedéssel. Egyszerűen imádom!
-
jaddz90
tag
válasz
VincentV #5333 üzenetére
Nnnnna megoldottam. Előre bocsátom, fogalmam sincs melyik lépés oldotta meg a problémát és miért és hogy mennyire tartós megoldás, de eddig jó. (Ha lehet ne nyögjétek be, hogy X és Y beállításnak semmi köze hozzá, lehet, nem vagyok telefonguru, ez van.)
Beállítások > Energiagazdálkodás > Stamina, Merülő akku, Helyalapú WiFi, Háttéradatok várólistára - Minden kikapcsolva.
Beállítások > Megjelenítés > Alvó mód - Nálam 1 percen volt, 30-ra raktam.
(ez tudom hülyén hangzik, de van ahol ezt jelzik megoldásnak)
Beállítások > Xperia kapcsolat > USB-kapcsolat - A párosítást töröltem.
(USB-kapcsolódási mód Médiaátviteli módon.)
Telefont kikapcsoltam, vártam fél percet, bekapcsoltam.Megnyitottam a gépen a PC Companiont, (USB kábel megfelelő vége már a gépben), bal felső szekcióban Csatlakozás > WiFin kapcsolódjon > Kövi, kövi, amikor kérte megdugtam a telefont is > Gondolkodott fél percet, majd párosítás kész (de ha jól értettem, egész eddig mindketten ugyanúgy eljutottunk) > Kéri, hogy húzd le a kábelt, tégy így > Gondolkodik 5 másodpercet és az eddigiekkel ellentétben KAPCSOLÓDVA, nem akadt meg a "Csatlakozás..." feliratnál, majd fél perc után sikertelen.
Látja a belső memóriát és a kártyát is, mintha csak kábellel lenne rajta, fájlok átvitele ide is, oda is, működik. Teszteltem azt is, hogy ha minden fent említett dolgot visszaállítok a telefonon, ahogy nekem volt (Stamina ON, Háttéradatok várólistára ON, Alvó mód 1 perc) és leválasztom, majd újrakapcsolódok a géphez, azonnal kapcsolódik.
Még egy dolog (de szerintem ez nem releváls) ha nem megy, a router beállításai között az AP Isolation (nálam Wireless > Advanced) legyen kikapcsolva, ez elvileg tiltja a hálózatra csatlakoztatott eszközök egymás közötti kommunikációját.
szerk:
Meg még egy dolog, a hálózati beállítások legyenek magánhálózaton, ne nyilvánoson.Remélem segíthettem!
-
zotyi8
tag
válasz
VincentV #5273 üzenetére
Nekem is ugyanez a T-home-os Cisco EPC3925-ös router van....szerintem még próbálkozz, ha elsőre nem jön össze akkor töröld a párosítást és úgy kezd elölről.
Nekem simán összejöt, megjegyzett mindent most már csak sima rutin /csatlakozom-leválasztom/ a sebessége is tökéletes.
-
somkuti
csendes tag
válasz
VincentV #5159 üzenetére
Ez a rész nem tiszta, légyszi segítsetek: ugye jól értem hogy
- ha sufnigsmben veszem meg 110.000-ért, akkor garanciális javítás esetén ehhez a Cordon Kfthez kerül,
- viszont ha a Sony hivatalos kereskedőjétől veszem meg 170.000-ért, akkor ki javítja garanciálisan? A Sony Magyarország? Vagy akkor is a Cordon...?
Köszi -
Gloryan
csendes tag
válasz
VincentV #4931 üzenetére
Bevallom őszintén nem merem megúsztatni, mert nem szeretnék úgy járni vele, hogy nagyon erősen meg van hirdetve, hogy vízálló én meg pont befürdök vele, mint ahogy a vevők szerencsétlen fele.
Nálam ez csak extra opció, ha meg egy nap tesztelem remélem nem szívok vele majd. -
vazzz
őstag
válasz
VincentV #4918 üzenetére
Mindenképp garanciába küldd vissza. Ez a telefon vízálló, nyugodtan lehet verni az asztalt, ha nem javítják. Ha végül a szakvélemény mégis azt mondja ki, hogy te hibáztál, akkor perelhetsz, vagy még mindig ott a biztosítás, ami terhére tuti javítják, vagy cserélik a készüléket. Ha erre kerülne sor, akkor a lényeg az, amit az imént is írtak, hogy te ejtetted vízbe, nem az asszony, vagy a gyerek. Én már véletlenül mostam ki telefont, azonnal cserélték.
-
umfrider
senior tag
válasz
VincentV #4918 üzenetére
Ha elmeséled a keretsztorit semmiképp ne említsd meg, hogy nem Te raktad, lökted vízbe. Azok a garik, amik kb tehénvsorda, szarvassz@rra is vonatkoznak csak egy dologban támadhatók. Az pedig az, hogy ki követte el a bakit.
Gondolom be fogják vizsgálni a telefont, csak a baj ott kezdődik, hogy a szervízben nem vagy ott és nem tudod, hogy adott esetben milyen eredmény jön ki egy nyomáspróbán.
Légy határozott, regéld el, hogy hogyan zajlik a beázásos garancia. Aztán a legjobbakat!
-
Kabu
tag
válasz
VincentV #4918 üzenetére
Szerintem ha jol zárnak a fedelek, te nem hibázhatsz ebben az esetben... Az enyém gyakran fürdik, szándékosan, persze odafigyelve a specifikacioban leírt védettség határaira, de ezt bírnia kell...Amúgy masszív kis teló, már rengetegszer "megreptettem" a csúszós hátlap miatt - sajnos mincs rajta fólia -, de szinte semmi nem látszik rajta
-
rgeorge
addikt
-
LouiS22
veterán
válasz
VincentV #4904 üzenetére
Sajnálatos
Idézet a Telekom oldaláról: 'Az IP65 és IP68 besorolásoknak megfelelően az Xperia Z3 és Z3 Compact vízálló és védett a behatoló porral szemben. Ha minden port és fedél megfelelően zárva van, a telefon porálló és az IP65 szabványnak megfelelően minden irányból védett a kisnyomású vízsugarakkal szemben és/vagy az IP68 szabványnak megfelelően legfeljebb 30 percig 1,5 méteres édesvízben tartható."
Jogásznyelven íródott és legalább két kiskapu van benne (nekik).
További kizárók ok:
ha a Biztosítási Eseményt a Biztosított vagy vele közös háztartásban élő Hozzátartozója,
illetve a Biztosított vezető állású vagy a Készüléket ténylegesen használó (kezelő)
munkavállalója vagy megbízottja jogellenesen, szándékosan, vagy súlyosan gondatlanul
okozta.Az önrész pedig független attól, hogy neked vízálló-e a készüléked vagy sem.
1ébként én a kárrendezéstől függetlenül írnék egy emailt a Sonynak is (nem a magyarnak, a nemzetközinek) és megkérdezném, hogy is van ez a vízállóság...
-
VincentV
csendes tag
válasz
VincentV #3663 üzenetére
Tárgytalan. Megvan, hogy mi volt a gond.
Pár napja felraktam a Light Manager nevű alkalmazást és az befolyásolta töltés során a led színét.
Alapbeállítás szerint mindig piros töltéskor és ezeket lehet 25%-onként variálni a szivárvány bármely színével. Jó kis program amúgy, csak nem néztem át eléggé hogy miket tud még és csak a hívás, sms, email értesítő színeit változtattam meg aztán kiléptem és úgy hagytam. -
rgeorge
addikt
válasz
VincentV #3344 üzenetére
Bocs, már egyszer, vagy többször leírtam, hogy a szolgáltatók azzal a feltétellel árulják a telefonokat, különösen előfizetés mellé, hogy azt csak az ő hálózatukon használhatod. Ez benne van minden szerzdődésben, amit ilyenkor kötnek. Az más kérdés, hogy a telefon technikailag képes-e ezt kikényszeríteni egy SIM lock-al, vagy nem. Tehát jogilag az első válasz volt a helyes.
-
válasz
VincentV #3202 üzenetére
Előző megjött 2 hét alatt simán (11 nap), de előzőt pont ünnepek előtt adtam fel, í]y ott tart, hogy New York-ban feltették a repülőre. Pont jövő héten érkeznek, de sajnos, akkor nem leszek már ezen a címen, csak jan. 25 körül tudják utánam küldeni.
Jók ezek a tokok, ami még érdekes, hogy a sima fehér és fekete nem átlátszó, azonban a többi kicsit az, mert a képeken is látszik, hogy átüt kicsit a hátulján a Sony felirat.
-
válasz
VincentV #3200 üzenetére
Felrakok, ha megjön a 2. csomag
Kód: beletettél 3 tokot a kosárba? Csak akkor aktivizálódik,hogy egy tok árát levonja. Amazonon nem hiszem,hogy érvényes, Cruzerlite oldalán annak kell lennie.
Gomb: Kicsit az, mivel vastagabb körben a tok, ezért a gomb olyan, mintha süllyesztve lenne. Mondjuk, így legalább jól véd, nem kell félni úgy, hogy csak egy vékony kis réteg van arra,hogy elnyelje az ütődést. Vannak drop tesztek ilyen tokkal a yt-on, csak másik telefonnal.
Képek vannak a jelenlegiekről, igaz, elég gáz minőség, iPad 2-vel készültek: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gurulunk, WAZE?!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Háztartási gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest