Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaddz90

    tag

    válasz VincentV #5338 üzenetére

    Közben szemet szúrt valami - de kezeld ezt is inkább tippnek.

    Kétféleképpen kapcsolódok a laptoppal a wifimre, a gép saját adapterével (legyen A), illetve egy bikább, de primitívebb USB-s adapterrel (és B). (ezzel szép stabilan megy a böngészés meg az online lövöldözés, meg a torrent egyszerre, csakazért) Miközben a nemrég említett beállításokkal molyolgattam, az A megoldás ment éppen, tehát a telefon is ezen keresztül kommunikált a laptoppal. Amikor olvastam hogy nálad még mindig nem jó, megint kipróbáltam, hogy kapcsolódik-e, nem ment. Mondom wtf. Eszembe jutott, hogy közben B megoldásra váltottam. Visszatettem A-ra és újra működött. Oda-vissza váltogattam párszor, hogyan csatlakozok a laptoppal a wifire és hogy ez befolyásolja-e a telefont, nos A esetben mindig, B esetben 3-ból 1x sikerült csatlakoznia, amiből azt szűröm le, hogy a telefon nem barátja bizonyos hálózati kártyáknak, vagy fordítva. Próbáld meg a Windowsban felkutatni a megfelelő hálózati beállításokat, pár tipp:

    - Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati és megosztási központ > Otthoni csoport - Nem kell otthoni csoportot létrehozni, de itt tudod a hálózati profilt magánjellegűre állítani.

    - Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati és megosztási központ > Speciális megosztási beállítások > Hálózatfelderítés bekapcsolása. Ez az AP isolation-hoz hasonlóan a számítógép és az azonos hálózaton lévő eszközök egymás közti láthatóságát szabályozza.

    - Vezérlőpult > Hálózat és internet > Hálózati kapcsolatok > Wi-Fi > jobb klikk > Tulajdonságok > Beállítás.. > Speciális fül - Ez minden hálózati adapternél, az eszköz szolgáltatási körétől (tudásától) függően más és más, így erre nem tudok konkrét dolgot mondani, lehet el van állítva mondjuk a csatornaszélesség, nem minden eszköz kommunikál pl. 40Mhz-en, de az is lehet, hogy a tiéden ezt állítani sem lehet. Ha nem megy, esetleg érdemes egy beállítás reset, vagy illesztőprogram frissítés, netán törlés és újratelepítés.

    Ennyit tudtam még hozzátenni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák