- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
Tamarel #20493 üzenetére
Ha jól tudom, XZ-nek is lesz DualSim-es változata, legalábbis a Sony oldalán ezt írják.
Szerk: az X Performance-nek is van 2 kártyás verziója, de az a telefon jelen állás szerint kutyának sem éri meg...
nji: a Sony hivatalosan bejelentette, hogy csak a Z3+ és az azt követő telefonok kapják meg a Nougatot.
(pontosabban a Z3+, a Z5 sorozat és az X generáció) -
lcee79
addikt
válasz
Tamarel #20315 üzenetére
Itt nekem csak a google áruház volt meg a google play szolgáltatások... most ezeket is kikapcsoltam
De nem ez a baj, az volt a kiindulási probléma, hogy jobban merül a telefon akkuja Android 6-os alatt mint 5 alatt...(annak ellenére, hogy abban azt kiemelték, hog majd akkura milyen jó hatással lesz)
Ma azt vettem észre, hogy ha csak be van kapcsolva a mobilnet és le van kapcsolva a kijelző, akkor is jobban merül ha használom ha nem
Ha kikapcsolom a mobilnetet/LTE-t akkor kevésbé merül,
meg telefonálás jelentősen meríti ahhoz képest, hogy olyankor be sincs kapcsolva a kijelző...
Régen htc-met a wifi is merítette jelentősen, ennél azt nem veszem észre, (gondolom közre játszik a hely alapú wifi, meg az is hogy az újabb androidok jobban kezelik ezt...)(#20317) ViSAS: persze tudom, nem is használok task killert, meg nem is a memória fogy el, csak be szoktam zárni, hogy ha tudom előre, hogy nem fogom hosszabb ideig használni, nem kell nekem ott figyelnie sem a programoknak...
-
Mostly Harmless
tag
-
iscsu
tag
válasz
Tamarel #19623 üzenetére
Van játék a 3 órában (1-1.5), de semmi prociizzasztó. Mondjuk nekem, mint fentebb írtam Viber, FB, Messenger + 2 gmail fiók van a háttérben. Én is többet vártam, de még nem tettem meg mindent, hogy jó legyen. Kéne egy nulláról végigrakott SLiMM, de nincs lelkierőm elölről kezdeni (bár lehet, hogy backupolok egyet, és nekilátok...).
-
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Tamarel #19426 üzenetére
Illetve Greenify. Root nélkül is van benne Doze-t segítő funkció. Nem kell hibernálni semmit, csak ezeket benyomod és kész, lehet az is segít. Nekem Z3, SLiMM 2.2 Alpha, Greenify (hibernálással), pár appnál kikapcsolt értesítéssel, Sync off, Chrome, Messenger, Zene, Youtube kombóval 10% 1 óra SoT. Azaz 1%-nál tuti van 9 óra, vagy több. (nem 10, mert azért néha ugrál). Szerintem nagyon jó
-
Tamarel
senior tag
válasz
Tamarel #19383 üzenetére
Adathozzáférésnél szinte mindenre kikapcsoltam, Google Play áruház és szolgáltatások, What's New, Xperia-tippek, stb. Még a letiltott programoknál is (Lifelog).
Emellett az alkalmazások jogosultságait is visszavágtam (Beállítások / Alkalmazások / (fogaskerék) / Engedélyek), tényleg csak azt tudják csinálni amit kell. Pl LinkedIn nem fér hozzá semmihez.
Úgy néz ki, hogy mindez kb 1.5x üzemidőt eredményezett. Így most az 5.1.1 szintjét biztos hozza.
Mindezt .575-ös szoftverrel, szóval lesz ez még jobb is (helyalapú wifi, stamina).Szóval elég egy kis odafigyelés, nem kell reklamálni/panaszkodni/mókolni/visszarakni az előzőt/várni a következőt.
-
ViSAS
senior tag
válasz
Tamarel #18997 üzenetére
Na...
Még tegnap este kezdtem el írni a hozzászólást, csak félbemaradt és ma küldtem el.
Még két kérdés ha már te használtad:
- Bár gondolom igen, de titkosítás után az SD kártyát is csak a telefonon keresztül lehet olvasni gépen?
- Szoftverfrissítéskor (főverzió ugrás esetén) mi a helyzet? 5.1.1-ről frissítettél 6.0.1-re, ezután megszűnt a titkosítás mind az SD kártyán, mind a telefonon és újra végre kellett hajtani? -
-
Wajk
addikt
válasz
Tamarel #18880 üzenetére
ez véleményem szerint nem kifogás, nem kell kikapcsolni a Doze-t. A Stamina-nak semmi köze hozzá, nyugodtan futhat vele akár együtt is és korlátozza a készüléket ahogy korábban...
Vagy egyszerűen együttműködik vele. Hagyja, hogy végezze a dolgát és mellette futnak az extra Stamina fícsörök.
-
Armahun
addikt
válasz
Tamarel #18766 üzenetére
Csak akkor, ha nem a külön Xperiafirm-el töltöd le, hanem azzal ami a Flashtool-ba van integrálva, és az is csak win 8-tól felfele csinálja meg automatikusan.
Egyéb esetben Flashtool-lal át lehet konvertálni.
Darvinya fórumtárs Logoutján van hozzá leírás, hogy hogyan kell. -
ViSAS
senior tag
válasz
Tamarel #18314 üzenetére
23.5.A.0.575: ismét van ki-be kapcsolható zajszűrés.
Továbbá saját tapasztalatom szerint a memória menedzsment is jobb, több oldalt tart meg a Chome (mint anno Lollipop-al), tehát megérdemelt volna ez egy nagyobb verzió ugrást is.Erre már megéri váltania a népnek véleményem szerint.
-
-
kvojnovics
tag
válasz
Tamarel #17898 üzenetére
Helló!
Tiszteletem!
Nem lenne rossz! De akkor sem tartom normálisnak! Akkor ez most csak szoftveres probléma, vagy hardveres, vagy is! Mert ugyebár a zajszűrőnek "működnie" kellene, nem? Erre meg akkor jó, ha ki van kapcsolva?
Ez elég kellemetlen!
Mindenesetre köszönöm a hozzászólást! Lehet addig visszarakom az 5.1.1-et, ott legalább kikapcsolható!
Szép napot!
-
-
HuaweiU8500
senior tag
válasz
Tamarel #6052 üzenetére
A Stamina benne van a hossazbított használat sokkal komolyabban veszi vissza a teljesítményt (46k Antutu helyett 33k) Helyalapú wifi nincs.
Mos, hogy a lifelog-ot kitöröltem, az akku normálisabb lett, bár a fogyasztó appok nagyon megváltoztak, az hogy a képernyő a 7. a sorban 4%-kal (kb. egy óra bekapcsolt idővel)az igencsak furcsa...
-
OliMac
csendes tag
válasz
Tamarel #5600 üzenetére
Anaghmar, -Valinas-, köszi az infókat a Barely There-ről!
Az, hogy nem lóg rá az előlapra azt jelenti, hogy egy üveg is felmehet rá előre?
Nektek fekete vagy átlátszó van? Vacillálok a kettő között, a telefonom fekete, de tartok tőle, hogy az átlátszó jobban karcolódik/törik. -
€uro
őstag
válasz
Tamarel #2631 üzenetére
A fólia maga valóban nem karcálló, inkább csak a telefont védi meg tőlük.
Ha fél évig ki van nyújtva a fólia akkor persze, hogy utána nem ugyanúgy nyeri vissza a formáját. De nem is ez a cél. Az a fontos, hogy a rugalmassága révén a domború felületekre is szépen rá lehet tenni. Ha meg már rajta van a mobilon, később úgysem fogod újra felhasználni.
Utánanézek ennek a Brando Ultra Clear fóliának...
-
LouiS22
veterán
válasz
Tamarel #1715 üzenetére
Pereld be őket, amiért nincs egyik nap sem hosszabbított nyitvatartás, vagy vidd a szolgáltatódhoz, csak akkor még lassabb lesz a folyamat. Másik opció, hogy megbeszéled a főnököddel, hogy egyik nap később érsz be. Újabb variáció (nem ajánlott) szabadnap, és akkor még mindig marad az, hogy ismerőst megkérsz, írtok egy meghatalmazást (ha szükséges, telefonon megmondja az üfsz) és elviszi helyetted.
-
LouiS22
veterán
válasz
Tamarel #1708 üzenetére
Felesleges kör, vinni kell egyből a márkaszervizbe, a T nem csinál mást, mint összegyűjti és egyben adja le. Ők nem fognak hozzányúlni, csak neked lesz lassabb a garanciális ügyintézés. Persze ha neked kényelmesebb leadni a T Pontban/messze laksz a szerviztől/lusta vagy
, akkor lehet úgy is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest