Hirdetés
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oké-oké! Értem én ezt, nincs is ezzel semmi különösebb gond, illetve, azért még is akad, mert az, hogy te gyakorlatilag közel minden topikban lenyomod ezt az imát az M8 istenítésével együtt, az már kiveri a biztosítékot , és a jelek szerint nem csak nálam. Este amúgy összebujtok az M8-al ? Remélem nem voltam túl indiszkrét
-
zerdelyi
tag
-
boogie84
veterán
Kár hogy a Case Mate Tough tok nem kapható fehérben. Más ehhez hasonlót tud valaki? Krusell-nél sincs ilyen fajta.
(#387) Petya88
Magnetic Charging -
Omli85
őstag
Látom közel áll kis szívedhez a HTC mint márka de ha figyelmesen olvastál volna akkor lehet feltűnt volna, hogy nem fikáztam a HOX-ot csupán a két készülék közötti különbséget írtam le.
Tisztában vagyok vele hogy a HOX egy gyengébb hardver ezért nem is csodálkozok rajta, hogy a fiatalabb Z3C gyorsabb ellenben számomra az eléggé megy győző érv a Sony mellet, hogy az újabb erősebb hardver durván 4x annyi ideig bírja egy töltéssel ugyan olyan használat mellet mint a HOX. -
lcee79
addikt
Szerintem most már nincs olyan nagy különbség a készülékek közt se szoftveresen, hardveresen meg aztán pláne nem... (régen a sense felületnek nem volt párja, de ma már ezt nem érzem.)
Szinte minden jobb telefonban konkrétan a snapdragon 801 van... 3. féltől származó progikat ugyanúgy fel lehet tenni mindegyikre... Sőt már a HTC ZOE is van play-en...
Szerintem nem sok dolog van ami miatt a htc annyival jobb lenne mint a sony...Nem hinném hogy bughalmaz lesz egy idő múlva...
Sőt a ONE X épphogy elég lassan indult be... Amikor megvettem akkor inkább volt bughalmaz, aztán ahogy javították mindig jobb lett, és 1 év után már teljesen használható lett... De a wifi jelerősség gyengülés és főleg az üzemidőn szoftveresen nem tudtak javítani... 1x tönkre is ment a kijelző, azt még garanciában megcsinálták.
De most hogy eltört, nem gondolom, hogy költenék rá akármennyit is.
2.5 évig használtam, szerettem, de most már azért lecserélem egy újra...
Gondolkodtam az M8-on de az nálam sem méretben sem kamerafelbontás terén nem felel meg.Egy darabig biztos furcsa lesz a sony, majdnem 3 év htc után, de nem hinném hogy ez 1-2 napnál tovább fog tartani
-
BaLee
addikt
Hétvégén nekem is volt szerencsém megtapogatni a készüléket. Bár nem játszottam el a gondolattal, hogy nekem a Z1C-t le kellene cserélnem rá, azért kíváncsi voltam milyen.
Egymás mellett fogva a kettőt kapásból láttam miért indul ez árban jóval alacsonyabban mint anno a Z1C.
Amíg annak a fém ház elegáns, prémium külsőt kölcsönzött, ennél ez a műanyag megoldás kicsit furcsa. Én szeretem ha van valami fém a telefon burkolatában, előtte az unibody házas Xperia P-m volt az is minőségi darabnak tűnt. Persze ezt a dolgot embere válogatja kinek mi jön be.Pozitívumok:
+ nincs előlapi fólia (bár Z1C-nél is le lehetett szedni ha akartad) és a hátlap is végre üveg
+ nagyobb kijelző méretnövekedés nélkül, illetve a vastagsága még csökkent is
+ a színhőmérséklete szerintem kicsit furcsán lett belőve gyárilag a Z3C-nek, sokkal hidegebbnek tűnnek a színei
+ a hangszóró megoldása jobb lett
+ pár szoftveres fejlesztés (kameránál meg ilyesmik)Negatívumok:
- nem tudom mennyire jók ezek a nagy és hosszú egybe-ajtók, kicsit furcsán hatnak
- a már korábban említett műanyag keret nekem nem jön beÖsszességében azért azt mondom, hogy a Z3C is egy nagyon jól eltalált kis telefon lett, hasonló áron én is inkább azt választanám köszönhetően a pár plusz szoftveres feature-nak amit persze megoldhatnának Z1Cnél is csak akkor ugye ki venné meg ezt...
Z1C-ről váltani és ráfizetni az újra viszont nem látok értelmét, mert olyan komoly előrelépés nem történt se hardverben, se másban.Talán majd a következő szériában.
Szóval összességében ez a Z3C is egy remekül eltalált telefonnak tűnik!
-
Omli85
őstag
Pozitív értelemben van más szinten persze
Kijelző minőségét rosszabbnak nem mondanám, számomra semmi zavaró nem volt a váltás során így gondolom nem rosszabb ezt mondjuk valószínű embere válogatja
Wifi erősebb ezt tapasztaltam, aku idő nem is kérdés, hogy jobb a HOX aku ideje valami katasztrófa volt
A méretét tekintve kisebb mint a HOX ami számomra pozitívum, leírni nem tudom de úgy összességében is fogásra ezt kellemesebb kézben tartani számomraSebességet tekintve viszont ismét ég és föld pedig a HOX sem volt egy lassú jószág de a Z3C tényleg más ligában játszik. Mondjuk jóval bikább hardver is van alatta, de ha ennek fényében sokkal jobb az aku idő akkor miről is beszélünk ?
-
lcee79
addikt
Nálam is a one x-et fogja váltani, ha minden igaz
"HTC One X-et váltotta nálam a Z3C de konkrétan ez a készülék teljesen más szinten van minden téren "
Ezt jó értelemben kell értelmezni ugye?
Amúgy kijelző érdekelne legjobban one x-hez képest jobb vagy egy szinten van (one x-é nálam elég jónak számít)?, gondolom wi-fi jel biztos jobb...akkuidő 1000% hogy jobb
, amik főleg zavartak mostanság...
Addig még végül leesett a one x a sarkára és most repedezett üveggel használom (most már ez zavar a legjobban, bár vetekszik az üzemidővel), míg nem lesz meg az utód...
-
Omli85
őstag
Múlt héten vettem át a készüléket eddig csak pozitív értelemben csalódtam
A külsőt tekintve kicsit tartottam én is, hogy túl gagyinak hat majd, de nagyon kellemes a fogása és egyáltalán nem zavaró, hogy nem a fém kerettel jött ki a készülék így is elég jó súlya van
Teljesítmény magáért beszél akadásról fagyásról nem tudok beszámolni. Olyan szinten rezzenésmentesen barangol az ember a képernyők között, hogy az valami elképesztő
A kijelző nekem kifejezetten tetszik képminőségre is és méretre is. A HD felbontás nem zavaró azért is választottam ezt mert nekem a nagy testvér kijelzője már túl nagy.
Akku idő igencsak baráti általános megszokott használat mellet energiatakarékos módok aktiválása nélkül is több mint 2.5 napot bírt ki az első feltöltéssel ami nekem több mint elég
Az még külön pirospont, hogy bővíthető a memória
.
Kamera melegedést nem tapasztaltam sőt maga a készülék is alig melegszik még intenzíven használat esetén is elég jól tartja magát.
HTC One X-et váltotta nálam a Z3C de konkrétan ez a készülék teljesen más szinten van minden téren
Szóval eddigi tapasztalatok alapján elég korrekt kis masinát rakott össze a Sony azoknak is akik nem szeretik az óriás kijelzőket.
-
lcee79
addikt
T-Mobil küldött készletértesítőt, hogy már van raktáron...
Rámegyek a linkre és az van ott hogy nincs készleten... (így ugyanúgy nem tudom rendelni mint eddig...)Előfordulhat hogy még nem frissítették a weboldalt, vagy 1 óra alatt (e-mail megérkezése és a megnyitás óta annyi telt el) elvitték az összeset ami érkezett? Bár ezt nem hinném....
Érdekes.
-
No.01
addikt
Vett itt mar v.ki a feketen es a feheren kivul mas szinut? Igazabol kommersz vilagtol elrugaszkodott zold es a narancsos piros sokkal megkapobb szamomra, de a kepeken a narancs inkabb piros, a zold meg inkabb amolyan turkizkek...
Csak en gondolom igy?
-
taxy88
aktív tag
Hát akkor nem vigyáztál rá eléggé!
Én 8 hónaposan úgy adtam el a z1c-t, mintha akkor lett volna kibontva a dobozból.
Ha meg valóban úgy volt a kijelzőtörés ,ahogyan írod, akkor el kell küldeni szervizbe. Vedd fel a kapcsolatot a Sony ügyfélszolgálatával és biztos vagyok benne,hogy segíteni fognak. -
skylike
csendes tag
Azért a korábbi telefonjaim: HTC Hero, Samsung Galaxy s3 a mai napig működnek. Például a HTC Hero kibírt vizet (lehúztam a WC-n véletlen
, számos esést stb. A HTC Hero bár közel 5 éves ma jobban néz ki, mint a tokban tárolt fóliázott Sony Xperia Z1 compact ami két hónapos és most úgy néz ki kuka. A Samsung kijelzője ugyan törött az az én hibám volt de betonnal találkozott és az érintőképernyő ennek ellenére is épp csak üveget kellene cserélni rajta. Sony? Használom két hónapot védem ahogy lehet és spontán törik? Gáz
-
skylike
csendes tag
és sajnos nem egyedi a törés:
http://www.telefonguru.hu/hir/Garanciaban_cserelik_a_torott_Sony_kijelzoket_2013-11-11
Persze a garanciális csere Magyarországon nem jellemző én még nem hallottam róla, nekem is felajánlották, hogy 60e-ért cserélik, akkor inkább a kukába dobom... -
skylike
csendes tag
Aki jót akar magának kerüli a Sony termékeket, nekem a Z1 compact szilikontokban, zsebben és fóliázva úgy megrepedt, hogy a kijelző sem működik. Nem esett le, nem vertem neki semminek, egyszerűen kivettem a zsebemből és repedt a kijelző. Csalódás a Samsung S3 miatt ami azért lett lecserélve mert betonnal találkozott és összetörött a kijelzője mégis a mai napig működik.
Szintén gáz, a hardveres felvevés gomb hiánya a Sonynál mert 10 esetből 1 2 alkalommal fel sem lehet venni a telefont (nem érzékel a kijelző). Pozitívum a rendelkezésre állása és a fényképezője volt de soha többet Sony... -
boogie84
veterán
válasz
LEFTHORSE1 #349 üzenetére
Case Mate Tough tok kel neked! Massiv, igaz h ebben a tokban elvesziti a sztem baromi jo formajat. ( en ilyet fogok majd venni ra, fo a biztonsag!)
-
-
BrTH
tag
Igen, és már volt gyári alapértelmezett is. Akkor lehet, hogy csak a nálam lévő ilyen. De ez nagyon bosszantó jelenség. Emiatt kissé elment a kedvem a Sonytól.
Az meg csak plusz, hogy nem akarják megoldani, az appok átmozgatásának lehetőségét kártyára. (Nem azért mert nem lehet, pl: Samsung , LG) -
Petya88
tag
Vajon lehet ezt is QI-vel tölteni, mint a Nexus 5-öt?
-
BrTH
tag
válasz
Quasi_modo #348 üzenetére
Az a bosszantó, a másodikban, hogy megy a navi x ideje, bejön egy hívás, felveszed, pl kipangósítóval, majd befejezed a hívást, és nem adja vissza a navit, hanem ott virít a képernyőzár. Nekem ez aggályos.
-
adabra
senior tag
Itt van egy pár "közeli"...
-
LEFTHORSE1
őstag
válasz
boogie84 #328 üzenetére
Hát hordozáskor vannak problémáim, a Z3 nekem már táskarádió kategória, mint bringás , nem mintegy h hol van a zsebem a nadrágon és mennyire lötyög benne a tel, habár laza öltözéket hordok, egy nadrágom zsebében sem férne el kényelmesen a Z3, még a Z3 compaktnak is külön zsebet fogok varratni a nadrágjaimra hogy ne zavarjon a mozgásban, majd megmutatom milyen egy jó mobilos nadrágzseb ...
-
BrTH
tag
Akinek van már ilyene, tudna reflektálni az alábbiakra?
jelentkezik-e az alábbi jelenség, (mert a z1c esetén igen):
Hívás indítás után ha nem emeled a füledhez hanem vársz kicsit akkor a szenzor lekapcsolja a képernyőt, és utána hiába mozgatód akkor sem adja vissza a képet, csak a bekapcs. gomb megnyomásár a vagy akkor sem.
Ha beszélsz és lezár a képernyőzár, vagy megy a navi és bejövő hívás lerakása után szintén lezár a képernyőzár és x sebesség mellett próbálhatod újra feloldani.
Ez a z3c nél is így működik?Köszönöm
-
Kékes525
félisten
-
Bozek
nagyúr
válasz
Quasi_modo #341 üzenetére
A Bravia Engine a kijelzőn javítja fel a fotókat, magához a képhez nem nyúl. Szóval ő is a kijelzőről beszélt.
-
davidsone
addikt
válasz
Quasi_modo #341 üzenetére
"Tényleg meglepődtem a virágos képnél" az 1 feljavított kép
-
lyzzard
aktív tag
-
flexxx2
őstag
Az elsőnél emlékszem sokan kifogásolták a nagy keretet alul, felül, most már ez is megjavult. Nagyon korrekt eszköznek látszik.
-
leslien
nagyúr
hivatalos info: 2 év garancia van az aksira is
-
Bozek
nagyúr
Érdekes, nekem eddig nem volt problémám a Sony telefonokkal. Több esetben amúgy kiderül ezekről a "hibákról", hogy user error, szóval ezért nem a gyártót kell szidni.
(#60) sajo13: Akkor Z1 Compact-ot kell venni, az már olcsóbb.
(#81) kovadika: Úgy nagyjából minden telefonban vannak törölhetetlen, felesleges appok. Nekem például nem kell a Google Play Újságos, de attól még nem mondom, hogy sz*r a gyári Android ROM.
(#88) sajo13: Ha ezek problémát okoznak, akkor mit mondjunk a Sense-ről és a TouchWiz-ről? Na, azok a gányolt felületek.
(#203) Sebhelyes: Én észreveszem a kisebb értesítési LED-et is a Z1C-n. Volt olyan Sony, amelyiken tényleg nem volt jó, de az csak egy típus volt.
(#264) kelly416: Akkor mondom az Alpha hátrányait: nem bővíthető, kisebb felbontású kamera, nincs FM rádió, 1860 mAh-ás akksi (a Z3C 2600 mAh), nem vízálló. Ja, és gyári garanciával egy 10-essel drágább.
-
davidsone
addikt
válasz
Quasi_modo #321 üzenetére
Nekem is sony-m van a bravia engine feljavítja a fotókat de csak a telefonon látszik szebbnek...
-
huszar90
aktív tag
Kár a műanyagért az oldalán, pedig amúgy remek kis készüléknek tűnik
-
boogie84
veterán
válasz
LEFTHORSE1 #324 üzenetére
Z3-ra milyen jelződ van ha a compact óriás?
-
Kékes525
félisten
Erre valaki: [link]
-
leslien
nagyúr
(#324) LEFTHORSE1
habár óriási méretünek tartom
ez jó
akkor ezt tartsd meg mert ennél kisebb már nem lesz....
-
kotibidk
újonc
töltésre csatlakozáskor mindenkinek hangjelez? És tényleg nem lehet kikapcsolni?
-
LEFTHORSE1
őstag
Hamarosan belépek a klubba, nagyon tetszik a teló, habár óriási méretünek tartom, nálam a zöld lesz a befutó, fekete karbon öntapadóssal a hátán ;-) szerintem a fehér változat nagyon samsungos az előlap miatt, ha ott is fullfekete előlap lenne nem volna bajom vele :-D de basszus milyen drága, egy egész havi fizu ...
-
darkpower
aktív tag
-
micafighter
nagyúr
válasz
davidsone #320 üzenetére
A subpixelek elrendezése első sorban a kijelző tényleges élességével függ össze, ettől még lehet az egyik szinhűbb vagy lehet jobb a kontrasztja. Végső soron eléggé szubjektiv kinek mi tetszik, ráadásul oled vs lcd. De az élesség pont egy olyan dolog amiben nem nagyon lehet valaki szubjektiv.
-
davidsone
addikt
válasz
micafighter #317 üzenetére
Nemtudom de a Ricardo által linkelt video alapján a samunak szebb, élénkebb a kijelzője...
...vagy sz*rúl látok -
Ricardo
titán
válasz
-
micafighter
nagyúr
válasz
-
micafighter
nagyúr
Nagyjából ilyen lehet a különbség a Samsung Galaxy Alpha vs Sony Xperia Z3 Compact kijelzője között:
A képen Samsung Galaxy Nexus látható bal oldalon, és HTC One X a jobb oldalon. A Galaxy Nexus kijelzője 4.65" HD SAMOLED @ 720p (1280 x 720) & pentile. A One X kijelzője 4.7" 720p (1280 x 720) Super LCD 2 standard RGB -vel.
Ennél közelebbi összehasonlítást sajnos nem találtam, de szerintem az alpha vs z3c is közel ilyen lenne egymás mellé téve.
-
Isual
veterán
válasz
kovadika #314 üzenetére
Nem is értem, hogy ez miért van el mismásolva a topicokban meg a cikkben. A PenTile a valós dpi-jét nagyon lenyomja egy kijelzőnek, s 4.7"-on bizony ez gáz. Fém keret ide vagy oda. Én meglepődtem, hogy ezt szinte semmilyen külföldi oldal nem hozta felszínre, amikor a iPhone 6-tal és Z3C-tal hasonlította össze.
-
válasz
kovadika #312 üzenetére
nagyon fikáztam a sonyt az xperia p-m miatt, de ez most nagyon megtetszett. lehet mégis maradok a sonynál. igaz az alpha is tetszik, talán szebb is, csak az a fránya gyenge akkuidő a samsungnál ami ide tántorit
na és még picit olcsóbb is a sony. kicsit várok, hogy teljenek a topikok aztán meglátom. -
hogy a fenébe vizálló a telefon ilyen béna lötyögő oldalsó fedelekkel?
-
bayleez
újonc
candy crush, real racing 3, family guy t.q.f.s, spider-man unlimited, minion rush... ezek vannak fent jelenleg, de tökmind1 melyiket futtatom, 10-15 perc és már forró a hátulja... lassulni nem lassul a rendszer, de már zavaróan meleg a készülék... természetesen ha perceket megy a kamera app akkor is melegszik... barátnőm tegnap félórát játszott rajta de akkor már szinte az egész telefon "forrt"...
szerk.: sajnos nincs környezetemben senkinek sem Z3C-je hogy kipróbálhassam :/
-
bayleez
újonc
akkor kezdem komolyan azt hinni hogy csak nekem sikerült kifogni egy selejteset... szerintetek foglalkoznak ilyennel telekomnál? cserélik vagy ilyesmi?
-
petymeg
addikt
Igen jó kis készülék, de úgy érzem a Z1 Compactomat felesleges lecserélni erre.
-
bayleez
újonc
RR3 is rajta van de igazából mind1 mert akármilyen játékot indítok el, 10-15 perc és már forró...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Diablo IV
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Külpolitika
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit nem érdemes kihagyni! - Tech Percek #3
- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest