Hirdetés
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Garmin topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
Orient84
üzenetére
Először érdemes utánanézni, hogy az adott csomagban engedélyezett-e a voip, ha nem akkor nincs mi tenni. Például a telenornál is csak a legnagyobb csomagoknál engedélyezett, nekem majdnem a legkisebb van és annál is tiltva van sajnos. Pedig az 500MB-ba beleférne egy-két hívás.

-
chriss23
tag
válasz
counterbill
üzenetére
En google-ben kerestem ra hogy facebook beta tester es az elso linkek egyiken eljutottam arra az oldalra ahol felajanlotta a kilepest. Utana torold az appot es szedd le ujra. Azota nekem is jo. Az erdekeseeg, hogy paromnak ugyan az a Szamu appja van fent, mint nekem es beki tok uj kinezete van. Nalam meg semmi.
-
Orient84
aktív tag
válasz
counterbill
üzenetére
én is vodás vagyok (előfizus),és nekem működik,csak ismerősömnek nem (kártyás)
-
Orient84
aktív tag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne,hogy miért nem megy vodafone-os mobilnettel a viber sp-n?
-
apuc
őstag
válasz
counterbill
üzenetére
Köszi.Kibírom.

Legalább nem 4.2, hanem a 4.3- és van remény a Kit-Katre is, nem úgy mint az L-nél..
-
counterbill
senior tag
válasz
handrix
üzenetére
Nem jó. Elcseszték mert elég sok telefonon csinálja ezt. Töröltem a frissítést amíg nem lesz jó.
(#13483) apuc: Hétfőn kapjuk a függetlent ha minden igaz. T-s általában megjön rá 1-2 napra (eddig így volt) de telenornál jó pár hetet késett a legutóbbi ha jól emlékszem.
-
apuc
őstag
Sziasztok,
Most vettem meg a Telenornál az új SP- met, és egyenlőre frissítget.

Azt hittem, legalább 4.2.2 lesz rajta, de csak a 4.1.2-es szoftverrel vettem, és a PC Companion nem is ajánl fel frissítést..
Tényleg szerdától lesz elérhető a 4.3 rá? Gondolom előbb a függetlenekre, utána kb.1 hónap csúszással a Telenorosokra is..
(Mert a most már a fiamnak adott szintén Telenoros Xperia L- re már tudtam a 4.2.2- est feltenni..) -
handrix
csendes tag
nektek működik a fecebook? az utóbbi 2 frissítés óta megnyitom az alkalmazást, illetve csak próbálom és kilép még mielőtt megnyitná
-
válasz
counterbill
üzenetére
Köszi.
-
válasz
counterbill
üzenetére
Na ez új...nálam nincs CWM...szóval ezért nem tapasztalom. Nem lehet ezen állítani, hogy CWM-el se tegye?
-
zotyi85
tag
Sziasztok!
Korábbi szoftvergondot még mindig nem tudtam megoldani.
Próbáltam SUS-al, de az akksi töltöttségi szintje nem megfelelő. Hiába hagytam éjszakára töltőn, töltéskor mindig pirosan világított alul, és a Sony logo is ott virított a kijelzőn. Olyan mintha ebben az esetben semmit sem töltött volna, sőt inkább merítette a telefont.
Most valahogy sikerül úgy "töltenem" hogy nem világít alul pirosan, de a sony logo még mindig látszodik, de ebben az esetben mintha ténylegesen töltene is, mert az akksi körül, és az adapter is langyi.Van valami ötletetek, illetve egy pontos leírásotok, hogy hogy tudnék valahogy életet lehelni bele?
Jöhet flash tool bármi... -
qamu74
őstag
Sziasztok!
Tud valaki adni linket az előző és a mostani gyári rom kerneljéről?
Ugyanis véletlenül töröltem őket.....
A gyári független verzióhoz kellene, rootolás céljából..
Előre is köszi!!
-
Sanyaman
tag
Remélem legkésőbb kedden a T is kinyomja, nem akarom megmókolni meg gondoltam addigra már lesznek tapasztalatok is. Nem akarok tesztelni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Classius
aktív tag
válasz
bolondember
üzenetére
hétfön jön a 4.3?

-
-
oliwire
őstag
válasz
gabee97
üzenetére
Egyiket sem javaslom, maximum a clean master jó, ha sok alkalmazás volt feltelepítve, majd letörölve, hogy a szemetet elpucolja, de nem szabad hagyni neki, hogy a RAM - ot tisztítsa, illetve zárjon be alkalmazásokat, azzal meg lehet hülyíteni a rendszert. Hát igazából nem fogyaszt többet. A 0.facebook is úgy írja, hogy töltse le az alkalmazást, mert kevesebbet fogyaszt, de sajnos azt vettem észre, hogy a 0.facebook sokkal kevesebbet eszik. Utána jön fogyasztásban az opera classicon az m.facebook, ugyanolyan elrendezés, mint a 0.facebook, csak képekkel, utána meg a mobilos Facebook oldal meg az alkalmazás , majd a számítógépes verzió.
-
zaurac
tag
Épp emiatt írtam a saját esetemet, h. én is vettem másik antennát,de nem lett jobb semmivel
. Bízok még a szoftv. frissítésben,de valószínűleg hiába az is, gyenge lett sztem a teló wifi ant.ja
.(Volt itt Galaxy 3, Huawei u8500, Ace2, Xperia U, Galaxy S3, de ennél mindegyik jobb volt WIFI téren) -
gabee97
tag
válasz
oliwire
üzenetére
Nagyon nem értek hozzá de ebből melyik task killer?Én is tudom hogy károsak csak nem tudom ezek közül melyik az
Tiltások az első dolgom új telefonnál alap hogy letiltom a G+-t meg Sony Select-et meg amit nem használok. A Facebook böngészőből nem fogyaszt több adatforgalmat mint az alkalmazás?Amúgy köszönöm a tippeket 
-
oliwire
őstag
válasz
gabee97
üzenetére
Jaj.. javaslom, hogy a task killer programokat már felejtsd el, főleg az automatizáltakat. Több kárt tesznek, mint hasznot. Ha igazán akkuidő növekedést akarsz, tiltsd le azokat az alkalmazásokat, amiket nem használsz (beállítások - alkalmazások - mind) a Facebook alkalmazást érdemes azonnal tiltani, csak böngészőből elérni, ugyanez a Google+-szal. Rootolás után meg a Greenify alkalmazás használatos. Ezzel lehet hibernálni alkalmazást, hogy csak akkor fusson, mikor használod, alapból meg ne. Emellett fontos, hogy letiltsd a gépeléskor meg a vissza vagy a home gomb megnyomásakor a hangot meg a rezgést, ezzel is egész sokat lehet spórolni.
-
gabee97
tag
Hali!Tudnátok valami hasznos programot ami takarít és az akksiidőt is tudja növelni?Jelenleg a CleanMaster-t a Battery Doctor-t a GoTask Manager Ex-t és az FMR Memory Cleaner-t használom.Van ezeknél hasznosabb progi mert sok változást nem éreztem amióta ezeket használom.
-
dave0825
őstag
Erről az oldalról tud valaki valamit? Vagy erről a tokról? Érdemes innen rendelni szerintetek? Személyes átvételt nem találtam az oldalon kiírva, mármint boltot, de tetszik ez a tok
Vagy tudtok más oldalt/boltot, ahol ilyen tokot lehet szerezni? -
törölt tag
Újra sp tulaj

-
zaurac
tag
Szerintem előtte próbáld ki más telóval is a jelerősséget! Én vettem 8 dBi-s antennát ( TP-Link 741 routerhez) ,de semmit nem javított a jelerősségen!
Pár mérés az egzakt számok kedvelőinek
: kb. 2,5 m-re a routertől: SP: -55 dBm, Xperia U: -45 dBm; szomszéd szoba-tégla fal- :SP: -90 dBm, U: -70 . -90 alatt egyébként már ledobja.
. Az eddig itt megfordult telók közül ennek a leggyengébb a WIFI-je eddig, remélem kicsit szoftveresen javítanak még ezen. -
oliwire
őstag
válasz
jozso1989
üzenetére
Azért reméljük ezeken kívül meglesz a ram kezelés kijavítása, meg a wifi is távolabbról akarja már eldobni a jelet
van egy olyan érzésem, hogy azért nem lettek ezek eddig kijavítva, hogy el lehessen mondani, hogy a külcsín meg a plusz funkciók mellett számos szoftveres optimalizáció és fejlesztés történt 
-
Logeeen
senior tag
válasz
bozont
üzenetére
Addig nincs semmi baj, míg van megoldás 1-1 problémára. De ha mi, userek találunk megoldást ilyen dolgokra, a Sony miért nem úgy csinálja meg gyárilag, hogy jó legyen? Legyen miért kiadni a frissítést? Legyen mit javítani?

(#13443) RFB Az szerintem csak beragadt.. Majd hirtelen fog sokat merülni.. Bepótolja a restartot meg az egész napot..

-
RFB
csendes tag
Egész jó ez az existenz rom. Reggel reggel 6kor vettem le töltőröl a telefont és még mindig 100%on van. Nem akartam elhinni, ezért toltam is gyorsan egy restartot és még mindig 100%.... durva

-
bozont
veterán
Most hogy méregettem a Wifi analyzerrel, egymás mellett a Galaxy Ace-szel, nem gyengébb attól az SP wifi-je, de korábban eldobja. Ahogy olvasom a connectivity treshhold van máshogy beállítva, az SP esetében -87, ott eldobja a wifi-t. Az Ace esetében nem tudom mi a a határ, de még -94-nél sem dobja el. Szóval csak módosítani kell ezt a határértéket. Ezt találtam hozzá:
i do this trick..
Open the file /system/etc/firmware/wlan/prima/WCNSS_qcom_cfg.ini in text editor.
Change ConnectivityThresholdDBM=-87 to ConnectivityThresholdDBM=-100Change gTxPowerCap=50
Save and rebootthis only works for rooted phones..:smileyalert:
it's sad that you have to actually root your phone to do this..:smileysad:
my wifi range is WAY better than before and battery usage is normal if you don't change the power cap from 30[default] to 50
really happy with my WIFI reception now.. :smileylove:
-
draco31
veterán
Hello!
Ismerősömnek ilyen van. Most nem tud vele fényképezni, azt írja miután elkészítené a képet, hogy a tároló nem érhető el, vagy nincs csatlakoztatva. Már csinált gyári visszaállítást is, de ugyanígy fenn áll a hiba. A belső memória üres, semmi nincs rajta. SD kártya nincs benne, a kameránál már próbálta állítgatni, de semmi. Volt már valakinek ilyen?
-
-
Logeeen
senior tag
Azért az qvajó, hogy XDA-n és FB-n az SP csoportban is egy csomóan az itteni kolléga stock 4.3-as képéről beszél, meg a linkeken is ez a kép van..!

-
RFB
csendes tag
Én nem tudom, miért van mindenknek baja a wifi-vel... nekem tökéletesen működik. Lent van a wifim a földszinten és 1 emelet meg 3 fallal odébb is tökéletesen megy maximum jellel. Ez előtt egy xperia Neo-m volt, de még annak is szarabb volt a wifije mint ennek. Lehet kifogtam egy jót, nem tudom, de én azért elég messziről is veszem a wifit, sőt a szomszédén is tudok netezni, aki az utca túloldalán lakik.
Szerk: Mellesleg két telefon lett véve, egyik faternak. Neki sincs semmi gondja vele.
-
qamu74
őstag
válasz
balintkalman
üzenetére
Bakker ,ez hül.e kérdés volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Logeeen
senior tag
válasz
balintkalman
üzenetére
Szerinted?!

-
balintkalman
csendes tag
Szerintetek kijön hétfőn a 4.3??

És ha igen várjátok már??
-
Chabi
aktív tag
válasz
tutuhawer
üzenetére
Engem a tőled is messzi távolban
/nádorváros
/ csak az huz fel néha hogy bent a legszélső szobában van a router és én már kint a konyhában már nem veszek semmit a jelből, holott mikor haverok átjönnek még vígan neteznek ott is.
De akkor majd valamikor lecserélem az antennáját a bagyusz által leírt antennára és akkor hátha megszűnnek bajaim.
-
tutuhawer
őstag
panelban középső szobában vagyok, bárhol vagyok, várni kell egy 128 kbps rádióra is, hogy puffereljen, nem is beszélve a jobb minőségű videókról. Nem bosszant ám annyira, csak leírom, hogy errefelé a messzi távolban /Marcalváros
/mi a helyzet.A mobilnetet annyira nem vágom, 1-2-3-4 G-t, LTE-t csak az amerikai reklámokból ismerem, korábban nem használtam ilyen okos telefont meg satöbbi satöbbi, de azt hamar levágtam, hogy mi lenne a 4G és a Long Time Evolution, vagyis jó gyors mobil adatforgalmat jelentene - nekem. Nem is szar, megnéztem a lefedettségi térképet a Vodafone honlapján, és ki is próbáltam, HD minőségű élő közvetítést néztem 4-5 percig, sima ügy volt a városon kívül is. 4-5 perc lett 500 MB forgalom, de a minőség király volt.
Van olyan szolgáltató Mo-on, amelyik tényleg korlátlan adatforgalmat kínál?
Amerikában lefedettség/Verizon/, sebesség/AT&T/, adatforgalom/Sprint/, nemzetközi díjak/T-Mobile/ közül mindegyik szolgáltató egyben jó, azt reklámozza. És nálunk???
-
SkiDev
őstag
Nekem is szokott gyakran a hangszóró pattogzó hangokat kiadni, de nem zenehallgatás közben, sem a filmnézés(már amennyire nézek) közben, sem beszélgetés közben, csakis egyedül a játékoknál, de ott sem mindnél. Pl. nálam a Pou csinálja ha ilyen kis nyomi játékokkal játszom azon belül (nem kacagni ha van 5 percem szabad bőven elég), meg még a Gravity Guy csinálta nekem. De ilyen csúcsabb játékok egy sem (érdekes
), még furcsább az, hogy nemcsak a hangszórón, de fülesen is produkálja ugyanezeket 
-
oliwire
őstag
Nem azt akartam mondani, hogy mindig serceg, de volt, hogy hallattszott egy két pattogó hang. Es amúgy az esetek 99%-ában fülhallgatót használok, igy egyáltalán nem zavar és nem szeretem kevésbé használni tőle a telefont.
-
Chabi
aktív tag
Nálam is teljesen normális és elfogadható a hangszóró minősége.
-
Úgy látom megint egyéni véleményből szeretne valaki általánosítani...

+1 azok mellett akik a helyén kezelik a TELEFON hangszóróját. Rendszeresen használom kihangosítva és teljesen jó. Hangerő rendben, és a paraméterihez mérten jól szól. Kellően tiszta a hangzás. Pattogás, sercegés és egyéb anomáliát nem tapasztaltam. Aki "7.1-es Dolby-t" vár az eltévedt egy kicsit...
-
counterbill
senior tag
Nekem sincs gondom a hangszóróval. Fent csörög meghallom lent is és szól szépen. Nem recseg. Lehet számít a csengőhang minőségétől is. Zenét meg nem ezen kell hallgatni az tény.
De az tény ,hogy apám sima galaxy 3-a (nem s3) úgy ordít ,hogy kegyetlen. Bár lehet ki is ugrana a szívem tőle ha este megszólalna mellettem
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Serijack
üzenetére
simán a Sony PC Companionnal
-
bozont
veterán
válasz
valaki99
üzenetére
Valami Bluetooth verziót keress, annak mennie kell mindkettővel. Az SP-hez jó az USB-s is mondjuk, a tabletedhez nem tudom, nem írtad milyen van, kérdezz rá a topicjában. De a BT-s az kényelmesebb nem kicsit.
mod.: Most látom Galaxy Tab 2 van, azzal is mennie kell a BT-s billnek.
-
valaki99
tag
Sziasztok! Fizikai billentyűzetet szeretnék vásárolni a telefonhoz. Az megoldható, hogy a tabletemhez (szintén Android) is tudjam csatlakoztatni majd? Milyen típusú billentyűzetet vegyek?
Köszönöm előre is

-
bozont
veterán
Ha egy árban van akkor egyértelműen az SP. Ami az F6 mellett áll, egyedül a kijelző. Nem rossz az SP-é sem (kb olyan mint az L), de azért az IPS-nek szebb színei vannak.
Viszont hardverben erősebb, 1,2GHz vs 1,7GHz (az L 1GHz, megegyező architektúra mellett), és a vga is jobb, bár azt nem tudom mennyivel. Ez csak abban az esetben érdekes, ha játszol is a telefonon.
A nagyobb felbontás is jó dolog, a kijelzőméret azt neked kell tudnod meddig kényelmes. Én féltem a 4,6"-tól, a Galaxy Ace után, de nem vészes, még szebben is jól elfér.A wifi hatótávja tényleg gyenge picit az SP-nél, de lehet csak szoftveres probléma, találtam rá megoldást a neten csak egy értéket kell átírni és sokaknak segített. Majd lehet teszek még vele egy próbát a 4.3 előtt. Ugyanez a ram kezelés probléma, rosszul van beállítva a határérték mikor kezdje bezárogatni az alkalmazásokat, ez is könnyen javítható jelenleg is. Csak root kell hozzá.
Viszont az utóbbi az javítva lesz a 4.3-ban, a wifi nem tudom, arról még nincs infó.És az SP-re biztos hogy jön a 4.4, ami megint sokat javít a ram használaton és sebességen.
A többi extrát megint csak neked kell tudnod mennyire kell (MHL, Sony esetében DS3 támogatás, stb).
Én összességében nagyon elégedett vagyok az SP-vel, nekem a ramkezelés probléma sem jött még nagyon elő, a legnagyobb bajom a wifi hatótáv, de ahogy írtam van rá valami megoldás. Na meg egy fokkal szebben is néz ki mint az F6, bár ez megint csak szubjektív.
Mondjuk érdemes lehet még ránézni a Galaxy S4 Mini-re, ami hardverben elég jó az biztos, bár szoftverben nem tudom, annak utána kell érdeklődni. Mondjuk nekem eléggé izgatja a fantáziámat a Blackberry Z10 is, főleg hogy futnak rajta a az android alkalmazások is, csak az sajnos kiesett már a keretből.
mod.:
Nekem nem serceg a hangszóró, és a minősége sem rossz, arra nagyon jó amire kell, meghalljam hogy csörög. Zenét hallgatni, filmet nézni nem telefon hangszórón kell, arra teljességgel alkalmatlan bármelyik modellről is legyen szó. -
gomsadib
tag
válasz
jozso1989
üzenetére
Igen. Katasztrofális. Sajnos, mert engem ez zavar a legjobban.
( #13402 ) roland091: Szerintem jó a helye, elég "nagy" is, hangos is, de a dinamikatartomány gyenge, az egész rezonál még a gyári, egyszerű csengőhangokkal is. Akar a fene rajta zenét hallgatni, de legalább a csengőhang legyen tiszta, hangos, erőteljes. Samuról váltottam, egyedül ebben nem jobb!
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Garmin topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Most megy szépen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Az eddig itt megfordult telók közül ennek a leggyengébb a WIFI-je eddig, remélem kicsit szoftveresen javítanak még ezen.

/mi a helyzet.