Sony Xperia SP - a jónevű japán

Bevezető

A Veletech kiállításon láthatta először a hazai nagyközönség az Xperia SP-t, én is akkor kaptam a kezeim közé és használom azóta is megállás nélkül. Ez az a telefon, amit valamiért nem mutatott be a Sony az MWC-n februárban, egy hónappal később azonban lerántották róla a leplet, ehhez képest hamar jött a tesztkészülék, s csak napok kérdése, hogy hazánkban is kaphatóvá váljon. Itthon egyedül a neve miatt érheti hátrány, SP-ről sokaknak a Wikipedia szerint az 1988-ban született "magyar előadó, dalszerző-szövegíró, divatfotós, rendező" juthat eszébe, valamint az, hogy ezt a Wikipedia bejegyzést is valami nagyokos PR-os szerkesztette oda.

Sony Xperia SP
[+]

De túl kell ezen lépni, mert az Xperia SP szerencsére semmiféle rokonságban nincs a fent említett úriemberrel, az Xperia S szellemi utóda, egy olyan masina, amit nem szokás kiállításokra elvinni, mert nincs benne semmi forradalmi, nem Full HD a kijelző, nem készül ilyen-olyan fémből a hátlap semelyik porcikája, nem a leggyorsabb processzor dolgozik benne és nem lesz a fotós telefonok királya sem. Viszont frankón működik, jól össze van rakva, bőven elég erős ahhoz, hogy ne akadozzon, bőven elég nagy ahhoz, hogy netezni is tudjunk vele és bőven elég sokat tud ahhoz, hogy szinte bárki meg legyen vele elégedve. A középkategória felső szegmensébe tartozik, és bár nem hibátlan, de azért igen jól sikerült.

Sony Xperia SP
[+]

A Sony tavalyi éve igencsak erős volt, feljöttek a harmadik helyre az okostelefonos gyártók versenyében. Ezért aztán sokan féltettük a márkát amikor 2013-at úgy kezdték, hogy pusztán egy Xperia Z-t mutattak be. Ami Európa első Full HD telefonja volt ugyan, de ennek ára is volt, a nagy sietség miatt a Qualcomm újabb processzorai nem tudtak belekerülni, ami itt-ott némi akadozást jelentett. Aztán csend, és márciusig kellett várni arra, hogy láthassuk, hogy a Sony nem csak csúcsmodelleket óhajt gyártani, hanem gondolnak a megfizethetőbb szegmensre is. Az Xperia SP ennek a szegmensnek a legfelső sávjába kerül, s itt már nem csak a nyers erő, a design és az ár számítanak, hanem az extra szolgáltatások, apró trükkök és egyedi megoldások is. Ebben pedig tesztalanyunk egyszerre nagyon erős, és bizonyos pontokon kimondottan idétlen, részletek a következő oldalakon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés