Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagyusz
őstag
-
bagyusz
őstag
válasz
PitkyePadvan #51980 üzenetére
Lehet gombokkal is navigálni
Hangerő +/- = fel/ le léptetés ; ha jól tudom akkor a bekapcsoló gomb a menübe való belépés (Enter)
-
bagyusz
őstag
Srácok. Minden droidos telefonban van recovery, ami két fő feladatot lát el, OTA frissítés kezelés, valamint gyári beállítások visszaállítása. Az esetek túlnyomó többségében ez egy külön partíción szokott lenni. Sony-ban is van, csak nem a megszokott formában. Sony-nál van egy úgynevezett FOTA partíció, ami csak wifi-n letöltött frissítéseknek a telepítésért felel. A (H.R =Hard reset ; F.R = Factory reset)= gyári beállítások visszaállítása funkciót máshogy oldották meg, azt egy külön script,program kombó végzi.
A sony féle megoldással rosszabb volt a rom cserélgetésre nézve, mert a FOTA partíciót nem lehetett külön billentyű kombinációval előhívni, ezáltal használhatatlanná vált az a terület.
Ennek következtében a boot partícióba kellett bele préselni a kernelt , a ramdisket, különféle felturbózott recovery-ket (CWM, TWRP, Phillz) valamint egy olyan scriptet ami figyelte a gomb kombinációt, hogy mikor akarja a user előhívni a recovery-t. Ennek a hátránya az volt, hogy minden egyes rom telepítésnél előfordulhatott az, hogy mindig más és más verziójú recovery-ből kellett dolgozni, ami nem mindig volt kompatibilis egyik a másikkal.
Ez mind nyitott bootloader-s sony készülékekre értendő. Zártnál ott még nagyobb szívás volt.
Régebbi sony-knak volt grafikus recovery menüjük, de az újabbaknak már nem, ilyen volt az SP is.
-
bagyusz
őstag
Frissítettem a cm11-t. Itt érdekes módon véglegesen kitudtam kapcsolni a selinuxot, ami sebesség növekedéssel járt.
-
bagyusz
őstag
válasz
darvinya #51366 üzenetére
Persze, hogy nem, ez nem így működik.
Bootloaderhez semmi a köze egy új droid rendszernek. Ramdisk injektálással egész jól menne, ha nem lenne selinux.
Szolgáltatói készülékeken nincs fastboot lehetőség, ergó nem lehet nyitni a bl-t.
BL-t csak úgy nem tudsz cserélgetni, mert titkosítva van a partíciója.
-
-
bagyusz
őstag
válasz
Rimuru #51297 üzenetére
Ha lehetne nyitni a bl-t akkor nem lenne semmi gond ezzel az egésszel, de sajnos a szolgáltató függő készülékeket nem lehet, így csak a gyári "Verified" kernelből lehet építkezni.
Selinux konfigurálás sem okozna itt gondot mert a "audit2allow" paranccsal szép lassan be lehet állítani, de szerencsétlen jbmr2-s kernel nem ismer pár kernel hívást. Így csak döglődik a rendszer.
Sikerült odáig konfigurálni, hogy már early bootban kikapcsolja magát, de valamiért az auditd tovább is fut és nem ad hozzáférési jogokat. Tehát nagyon érdekes.Valamelyik nap az init forrásban találtam egy érdekes kapcsolót. ALLOW_DISABLE_SELINUX Ezt hozzá is adtam a board confighoz, valamint a cm ramdisk injektálás előtt kikapcsoltam a selinuxot. De sajnos így sem ér semmit. Gondolom nem hiába lett oda kommitolva:
if ((property_get("ro.boot.selinux", tmp) != 0) && (strcmp(tmp, "disabled") == 0)) {
/* SELinux is compiled into the kernel, but we've been told to disable it. */Ehhez kellene a cmdline-ba ez: "androidboot.selinux=permissive"
Feltételezem így már működne.Na már most van olyan mákunk, hogy a boot.img-ben cmdline nem lett titkosítva így hexa editorral lehetne módosítani:
`Ř˙ ő0`pĽĽG 8Ý DÝ ¤ ś Ý Ŕ p Š °Ś vdd min xo shutdown androidboot.hardware=qcom user_debug=31 msm_rtb.filter=0x3F androidboot.baseband=msm ehci-hcd.park=3 maxcpus=2 vmalloc=400M
Poén az egészben az, hogy a "....vmalloc=400M" után adom meg a selinux kikapcsolásához szükséges parancsot akkor nem látom a végeredményt, ha meg a "maxcpus=2 vmalloc=400M" közé rakom be, akkor meg nem bootol a teló.
Persze próbáltam úgy is, hogy ha amennyi karaktert beviszek akkor annyi "nullás" értéket kivonok a cmdline után.
Na mindegy. Én megpróbáltam mindent.
-
bagyusz
őstag
Ezzel a seplicy-s dologgal nem lehet mit kezdeni 5.x.x droid alatt. Sajnos vannak olyan kernel hívások amiket nem tud kezelni mert a jb mr2 kernel nincs felkészítve rá. Ezért nem működik normálisan a nyitott bl-l alatt megírt sepolicy beállításokkal. Próbáltam módosítani, hellyel közzel eredményt elértem, de a fő probléma megmaradt. Tehát frissíteni kellene a kernelt, vagy kikapcsolni véglegesen a sepolicy-t. Ugyan rendszer alatt a setenforce paranccsal ki lehet kapcsolni, de ez nem a végleges megoldás mert auditd továbbra is követeli a jogosultsági beállításokat.
Maximum akkor lenne jó, ha a kernel cmdline-ba be lehetne írni, hogy ne legyen seplicy. Próbáltam hexa hakkelni a kernel binary-t, bootolni bootol, de hiába fabrikáltam be mint ha ott sem lenne az parancs.
Egyszóval így nagyon megvan lőve a cm12 ; és a cm12.1, hogy normális legyen.Azért nem publikálom a javított gsm-s cm12-t mert nem lehet telefonálni vele.
-
bagyusz
őstag
válasz
balazs312 #51237 üzenetére
Én nagyon jól tudom, hogy mi a baja, a probléma fő gyökere a selinux, amit hiába kapcsol ki az ember a hozzá tartozó függőségek akkor is aktívak maradnak. Ezek miatt a qc time-n kívül még rengeteg minden jogosultsági hibába fut.
Miért is követném a kernel-t? Zárt bl-l nem tudunk kernelt cserélgetni.
Látom közben az xda-n érkezett pü-ket, meg úgy mindent. Meg ha tehetem, akkor időnként válaszolok is, de max hétvégén tudok foglalkozni a telóval.
Egyébként meg már megint jönnek az okosabbnál okosabb hozzászólások, csak éppenséggel a hibaforrást nem látják át.
-
bagyusz
őstag
Frissítettem a sima cm12 is. [link]
Gapps után a superSU-t is fel kell rakni a recovery alól.
Minden egyes boot után meg kell várni, hogy a telefon elmenjen készenléti állapotba (kikapcsol a kijelző), mert ilyenkor indul újra a GSM service folyamatai (RIL daemon)
-
bagyusz
őstag
-
bagyusz
őstag
Csináltam egy új topikot neki xda-n, akinek van kedve ki próbálhatja. [link]
-
bagyusz
őstag
Azt hiszem, hogy megtaláltam a hibát.
(#51142) TBBones
Innen szedd le Valószínű, hogy a gapps nem jó. Sajnos újra kell rakni ahhoz.
-
bagyusz
őstag
válasz
szoltang #51131 üzenetére
"FM radio rossz vételi érzékenység javítva"
Az az miatt volt mert nem a headset földelését használta antenna ként FM üzemben.
Gyári szoftot jó ideje nem használom, de szerintem kellene lennie egy olyan opciónak, hogy mono/stereo vétel. Érdemes lenne fixre beállítani, hogy ne zavarjon az automatikus váltás.
-
bagyusz
őstag
válasz
LeviTee #51125 üzenetére
Alapjában az 1Gb Ram-al nem lenne gond, meg úgy unblock az sp hardvere elég jó, kivéve egy dolgot az eMMC-t, ami borzasztóan lassú a több egyidejű írás/olvasásban. Ezen ugyan lehetne segíteni egy custom kernellel, de sajnos zárt BL-l ez kizárva.
Ha már T- függő vagy, akkor nem tudod nyitni a BL-t.
-
bagyusz
őstag
Na kiderült, hogy azért nem megy az xposed az új slimkat-n meg a cm-n, mert olyan biztonsági rések lettek befoltozva, ami érintette az xposed használatát.
-
bagyusz
őstag
Itt megtaláljátok a frissített Slimkat-t.
Javítottam, illetve bővítettem a gyakran ismételt kérdéseket.
(#51087) air: Érdekes, mondjuk nem oszt nem szoroz. A legfrissebbet így is úgy is el lehet ér.
-
bagyusz
őstag
Valakit érdekeli a 9.0 slimkat? Már csak azért kérdezem mert nem olyan rég adták hozzá a biztonsági rés patcheket.
Másik dolog, hogy valakik jó kedvűen elkezdetek trollkodni a dev host-s profilommal és sorban reportolják az eddigi feltöltéseket.
-
bagyusz
őstag
válasz
ludsimon #50329 üzenetére
Szia
Igen fel lehet arra is rakni. 15-50 méteres hatótávja van headsettől függően. Hívás közben viszont nem küldi ki a hangot. Kisebb határszéli településen el lehet nyomni egy messzi állomás rádió adását.
(#50340) Sajátos :
Oneplusz 2 specifikáció alapján nekem jobbnak tűnik, de úgy komolyabban nem ismerem a oneplusz-t -
bagyusz
őstag
válasz
Sajátos #50302 üzenetére
Valóban nem jó, kellene csinálni hozzá a mixer configot, de az nagyon bonyolult lenne.
Passzívan viszont meglehet oldani.
/system/etc/snd_soc_msm/snd_soc_msm_2x
Ez alatt ki kell kereseni az Name "Earpiece" és a Name "Voice Earpiece" szavakra megfelelő részletet majd módosítani a 'RX1 Digital Volume':1:73 értékét pl.: 'RX1 Digital Volume':1:78-ra.
Tehát, erről:
SectionDevice
Name "Earpiece"
Comment "Handset Rx device"
EnableSequence
'SLIM_0_RX Channels':0:One
'RX1 MIX1 INP1':0:RX1
'EAR PA Gain':0:POS_6_DB
'DAC1 Switch':1:1
'RX1 Digital Volume':1:73
EndSequence
DisableSequence
'RX1 MIX1 INP1':0:ZERO
'DAC1 Switch':1:0
EndSequence
ACDBID 7:1
EffectsMixerCTL "SRS TruMedia"
EC_REF_RXMixerCTL "SLIM_RX"
EndSection
SectionDevice
Name "Voice Earpiece"
Comment "Handset Rx device for voice call"
EnableSequence
'EAR PA Gain':0:POS_2_DB
'RX1 Digital Volume':1:73
EndSequence
DisableSequence
EndSequence
EndSectionErre:
SectionDevice
Name "Earpiece"
Comment "Handset Rx device"
EnableSequence
'EAR PA Gain':0:POS_6_DB
'RX1 Digital Volume':1:78
EndSequence
DisableSequence
EndSequence
EC_REF_RXMixerCTL "SLIM_RX"
EndSection
SectionDevice
Name "Voice Earpiece"
Comment "Handset Rx device for voice call"
EnableSequence
'EAR PA Gain':0:POS_2_DB
'RX1 Digital Volume':1:78
EndSequence
DisableSequence
EndSequence
EndSectionA hívás alatti hangfelvételt benéztem, az valami másik forrás fícsöre lehet.
-
bagyusz
őstag
válasz
MrSealRD #50290 üzenetére
Nagyjából igen. A gyári kernel sokban korlátoz, ezen a téren lehetne mit csinálni, de a zárt bl-l miatt ugye max csak kernel modulokat lehet készíteni. Amit tudtam azt hozzá is adtam: Governorok; I/O ütemezők; zRam, ennyivel be is zárult a történet.
Ugyan régen kísérleteztem egy oc kernel modullal, annyiban működött, hogy átírta a cpu freki táblát, de a valóságban nem módosultak a cpu-k órajele.
CM12-vel még lehetne kísérletezni, de az elmúlt időszakban ráuntam, most a 9napos szabim alatt egy kicsit jobban belenéztem, de egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy miért nem indulnak el a lollipop-s init folyamatok. Próbáltam a gyanús commitokat visszaállítani, de nem, azóta meg már annyi frissítés érkezett a forrás terén, hogy már beláthatatlan számomra. Legegyszerűbb az lenne, ha az egész CM12 repot visszaállítanám január 20.-ára. Csak hát sajnos ilyen Repo parancsról nem tudok ami ezt a műveletet elvégeznél.
-
bagyusz
őstag
válasz
Giorgio1985 #50286 üzenetére
Igen, mivel máshonnan nincs lehetőség zárt bl-n romot telepíteni.
-
bagyusz
őstag
Azt hiszem, hogy ebből a rendszerből ennél többet már nem lehetne kihozni.
ROM: cm-11-20150822-UNOFFICIAL-lbhuashan [Mirror Link]
Gapps: Android 4.4.4 Gapps 20150818 [Mirror Link]
Változások:
Changelog cm-11-20150822-UNOFFICIAL-lbhuashan:
-CM stabil forrás frissítve (changelog)(Nyomon követés: [link])
-Font engine frissítve
-GCC 4.8-l és -O3 optimalizációval fordított, köszönet érte nosedive-nek
-Hangerő növelés hívás alatt
-Hangfelvétel hívás alatt (Országokra való korlátozás kiszedve)
-Automatikus háttérvilágítás korrekció
-Headset keresztüli hangfelismerés funkció hozzádva-Alapértelmezettként kikerült a recovery indítás ! Ha újra szeretnéd használni akkor a következő parancsokra van szükség a Terminal appon belül:
su
./system/bin/recovery.shHa a későbbiekben mégsem tartanál igényt a recovery-re, akkor újból megszüntetheted a használatát ezzel a paranccsal:
su
./system/bin/safe.sh -
bagyusz
őstag
válasz
gooool #50218 üzenetére
Elvileg működik, csak minden moduleból a kk-s verzsönt kell használni. Annyi viszont a rovására írható az egész dolognak, hogy az akku ikonokat nem fogja lecserélni mert nem "képes" (.png) formában van jelen, hanem java kódban.
(#50219) arti1121: Interactive governor erre a telóra teljesen jó, de inkább user függő, hogy kinek mire kell, mert mindegyik governornak megvan a maga erőssége. I/O ütemező is szintén ilyen, teljesítményben a noop meg a deadline a nyerő, eMMC élettartam növelésében meg a FIOPS.
-
bagyusz
őstag
-
bagyusz
őstag
válasz
gamedoki9403 #50200 üzenetére
Szia
Valószínű, hogy valami balul sült el a telepítés közben. Ilyenkor érdemes mindig figyelni a cwm-ben futó karakteres folyamatokat.
Telepítésnél két buktató szokott lenni:
1: Valami oknál fogva megsérült a telepítő fájl.
Ha többször is ilyen előfordul akkor érdemes valamilyen md5 checker programmal megnézni az sd kártyára másolt fájt. A fáj MD5 ellenőrző összegét megtalálod a dev hostos link alatt.2:Zárt BL-s exploit-ból fakadóan a recovery-k (philz; cwm) mindig a system partíción tartózkodnak, ebből adódik az, ha netán a user formázza a system partíciót és nyom egy rebootot onnantól kezdve már csak flash toolal lehet romot varázsolni a telóra.
Ugyan ez igaz a telepítő fáj esetén is mivel az install script elsők között formázza a systemet és, ha időközben belefut a sérült részhez, akkor kidob a telepítő. Innentől kezdve meg már az összes .zip telepítő csomag el fog hasalni. Ebben az esetben kell egy recovery reboot, de ezt megelőzően egy backupot állítsunk vissza mert nem lesz recovery.
Más hiba forrás nem nagyon szokott lenni.
A te esetben flash toolal újra kell húzni a gyári romot.
-
bagyusz
őstag
ROM: cm-11-20150816-UNOFFICIAL-lbhuashan [Mirror Link]
Gapps: Android 4.4.4 Gapps 20150807 [Mirror Link]Changelog cm-11-20150816-UNOFFICIAL-lbhuashan:
-CM stabil forrás frissítve (changelog)(Nyomon követés: [link])
-MMS-ből való kártékony kód futtatási lehetőség megszüntetve. -> (Bővebb információ)
-Flash alapú háttértárakra tervezett FIOPS I/O ütemező hozzáadva.
-Alapértelmezett FIOPS I/O ütemező.
-MSC mód újra hozzáadva.
-Alapértelmezettként kikerült a recovery indítás ! Ha újra szeretnéd használni akkor a következő parancsokra van szükség a Terminal appon belül:su
./system/bin/recovery.shHa a későbbiekben mégsem tartanál igényt a recovery-re, akkor újból megszüntetheted a használatát ezzel a paranccsal:
su
./system/bin/safe.sh(Gyakorlatban ez ennyit tesz, hogyha elhagyod a telefonod és a jelszavas vagy mintás védelmed mellett nem lesz esélye recovery alól megszerezni a személyes adataidat a "szerencsés" megtalálónak. )
-
bagyusz
őstag
válasz
PAINfájdalom #48956 üzenetére
Nem én foglalkozok vele, hanem imanesaurus. Ő készítette hozzá a patchrom forrást. Én csak kíváncsiságból portoltam lbl-re. LB-t sajnos nem lehet nyitni, nem írható a qfuse blockok.
(#48957) norbert1998
CM12 jan20.-i forrással bootol, de utána temérdek javítás jött ami közül fogalmam sincs, hogy mi miatt nem működik.
(#48959) Aryon87: Slimmel nem foglalkozok már, a forrás sincs fent.
-
bagyusz
őstag
Sokan jelezték, hogy kell a belső tárhely. Feltöltöttem egy ilyen verziót is, ami egyúttal az utolsó is. Blogomban Megtaláljátok: [link]
Egy napra kész gapps csomagot is feltöltöttem. Jó szórakozást hozzá.
Cm12 halott ügy, valami miatt egyáltalán nem akar bootolni, de annyira, hogy még log sincs. cm12.1-ről meg ne beszéljük, mert ahhoz már új andreno driver is plusz loli caf kernel driver.
A kk-s miui v6 még nagyon gyerekcipőben jár, működni működik, de iszonyatosan laggol, így az is felejtős.
-
bagyusz
őstag
Én még csodálkozok is rajta, hogy ezek a mixelt apk-s romok működnek valahogy. Még valamikor a kezdetek kezdetén megnéztem az existenz romot ami 4.1-s gyári szoft-t vette alapul, és ez mellé 4.2 meg emlékem szerint már 4.3 sony apkákkal lett megkörítve. Működni működött meg úgy összességében nem ütköztem problémába az első páróra nyomkodás után, de adb-n keresztűl nézve a dolgot hemzsegett a hibáktól főként ilyen memória visszahívásokra panaszkodott. A sony gyári debug "elemző" szoftvere meg csak úgy gyűjtött logokat ezzel kapcsolatban. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy pengeélen játszik a rendszer, mivel olyan tetemes mennyiségben jönnek az ilyesfajta hibák, hogy a teló erőforrásai nagy része csak erre "koncentrál", és mikor bekövetkezik egy "túlterhelés" akkor fc-vel válaszol arra az alkalmazási folyamatra. Az fc-t ugyan más is okozhatja, de ez is jelentősen közrejátszik.
-
bagyusz
őstag
Bedob egy felhasználót rá, de az már lassan 1éve nem frissített semmit.
Ha már közzétette a romot akkor a GPL licens miatt "illik" közölni, hogy milyen forrást használt, mit módosított, stb.. Máskülönben nincs értelme az egésznek. Mert ha javított is rajta valamit abból legalább tudnának profitálni a többiek. Nem hülyeségből osztottam én sem meg, mondjuk még így sem tudták értelmezni a Z-s devek a hijack script-t, ami custom rom futtatását teszi lehetővé.
-
bagyusz
őstag
válasz
Geri1985 #46578 üzenetére
Valószínű, hogy hibásan jött gaaps csomag. Ilyenkor az baj, hogy hajlamos a recovery be bugolni és ezután bármit is telepítesz mindegyikre ezt a hibát fogja dobni, recovery újraindítás után ez megoldódik. Ha mákod van reboot után újból betudsz lépni és akkor kezdhetsz tiszta lappal.
-
bagyusz
őstag
válasz
darvinya #46531 üzenetére
Na szóval megint csak badarságot írsz, semmilyen összefüggés nincs, hogy hány bites rendszeren történik a de/compiling.
Az új apktoolhoz 1.7 java-t kell felrakni, tehát az 1.8-s nem jó, 1.6 jó lehet egy regebbi verzióhoz, de 4.3 droid felett már nem.
Framework megadásnál, ha több "res.apk" végű is van akkor azokat is meg kell adni.
A kollégának ez kell:[link]
-
bagyusz
őstag
válasz
WeThePeople9 #46439 üzenetére
CM12 még nem alkalmas a mindennapi használatra. Az eddig feltöltött romok csak tesztelésre jók.
(#46440) norbert1998: Két éve, hogy nem tanulok.
Meló miatt nem érek rá.
-
bagyusz
őstag
válasz
norbert1998 #46436 üzenetére
Azt hittem, hogy T9 szenszei bezavart.
Elvileg ez most úgy működne, hogy a qfp_fuse forrásból készíteni kell egy kernel modult, amit ha betölt az ember azon keresztül tudja írni a qfuse blockokat, ilyen qfuse block a bootloader is. Na mármost, én lefordítottam a kernel modult, és be is töltöttem, de valamiért nem akarja írni. Mondjuk még nem debugoltam, de majd ha időm lesz meglesem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Nyaralás topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest