Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szoszo94
őstag
válasz
BRIKLY #24918 üzenetére
Ha bármi más baja lesz a telefonnak, miért néznék meg a digitizer sorozatszámát? Azt csak akkor vennék észre, ha az LCD-vel lenne gond, mert ugye akkor darabokra kell szedni az elejét is...de még akkor se biztos, hogy megnéznék a digitizer számát, kívülről meg ugíanolyan, mint a gyári, mivel ez is amit rendelek, az
Megpróbálom akkor óvatosan szétkapni, köszi a válaszokat!! -
jety91
őstag
válasz
BRIKLY #22217 üzenetére
Ha már takarítasz itt van egy script miket törölhetsz az existenzből: [link]
META-INF\com\google\android\updater-script-ben találod a listát
Eszméletlen mennyi szememet generál ez a topik amúgy. 20 percembe telt mire megtaláltam keresővel a 4.3-as rootot stock romhoz...
-
Maacaw
tag
válasz
BRIKLY #22055 üzenetére
Üdv!
Ha jól tudom, te eléggé értesz a ROM készítéshez, szerkesztéshez stb. Azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora szaktudást igényel mondjuk összedobni egy témát, esetleg egy ROM-ot. Tényleg eléggé kezdő vagyok a témában, de valahogy mindig egy különleges érzés kerít uralma alá, mikor a telefonon ROM-ot cserélek, vagy bármit mókolok rajta.
Válaszodat előre is köszönöm!
-
AeSDé Team
őstag
válasz
BRIKLY #22087 üzenetére
Ha ráérsz nem tudnál írni egy listát olyan appokról amiket törölhetek és nem lessz semmilyen hiányossága a telefonnak? Pl. NFC-r, OTG-t nem szeretném kukázni mert néha még kellhet.
Az ilyen facebook, twitter, youtube integrációkat törölhetem? 4.1 alatt amikor kukáztam pár appot nem működött a Throw, és azóta nem nyúlok bele. -
-
roland091
senior tag
válasz
BRIKLY #22028 üzenetére
én a beállításokba lévő auto start, cpu szabályzó meg ilyenekre gondoltam
meg így igazából lese írta pontosan h most mibe nyúlt bele az appokon kívül pl most egyéb tweakek vannak e benne stb.
zárt BLen annyira nincs értelme az ilyeneknek h ...de ha végeztél vele és közzé teszed köreinkbe azért nekem 1 tesztet nekem megér
-
counterbill
senior tag
válasz
BRIKLY #21598 üzenetére
Akkor ez a baj.
Ha újra rakod akkor megint fel kell rakni a SU fixet. Kikapcsolni, no-ra nyomni aztán mehet fel újra a 4.3 as kernel.
Nekem így tökéletesen működők. Tapis recoból telepítve.De oda van írva h bootloop fixed. Lehet ,hogy volt gond és te pont a régit szedted le?
-
counterbill
senior tag
válasz
BRIKLY #21592 üzenetére
Gondolom csak ez a recovery megy rendesen. Legalábbis cmwben nem tudsz belemenni a belső se a külső memóriába. Mentést meg nem értem. Titaniumal egyebekkel letudtad volna menteni a dolgaidat.
Én existenzre raktam rá az újat simán recoból és nálam jó. Nem felejtettél el a nora nyomni a végén mikor kikapcsoltattad a recoval a telefont? És utána a kernelt felraktad újra? -
scream
veterán
válasz
BRIKLY #18873 üzenetére
+ (#18874) jety91
Köszönöm az infót. Akkor gondolom a bootloadert nem lehet "visszazárni" és ezért van a garanciavesztés.
Független készüléknek számít-e (nyitható-e a bootloader?), ha a Voda-nál veszek egyet és náluk függetlenítem is egyből?
(#18877) BRIKLY
Tehát, ha szervizbe zárt bootloaderrel viszem vissza, akkor nincs gari vesztés?
-
-
qamu74
őstag
válasz
BRIKLY #17300 üzenetére
Nem tudom miért kell azért lenézni a másikat,mert valaki a 4,3-at várja, más tokozik,fóliázik és ez is belefér a topicba!Nem kell elolvasni az olyan hozzászólást ami nem tetszik ,és kész!Tudtommal szólás szabadság van,még ha moderált módon is!!
Nem született mindenki programozó mit tudom én minek, nem érthet úgy az android programozáshoz mindenki, mint egyesek.
És én igen , személy szerint nagyon várom már ezt a megfoghatatlan 4.3-at(még ha a gondolataimban az egy hete elvesztett édesapám jár!!)
Szóval nem kell itt a másikat ezért , vagy azért lenézni,mert neki ez,vagy az fontos!
Aki romozni akar az úgyis az xda-t keresi fel, sajnos itt a topic többsége szolgáltatói(LB-vel)rendelkezik, így csak a frissítésre hagyatkozhatunk!!!! -
counterbill
senior tag
válasz
BRIKLY #15815 üzenetére
Nyugi majd a 4.3
Én is ellenék egy nyitott bootloaderrel. Hiányzik a komolyabb romolgatás. Már gondolkoztam ,hogy veszek egy Zte Bladet és azon kiélem az ilyen jellegű vágyaimat
Nexusomon nyitható és mehetne rá mindenféle rom de az meg olyan stabil gyors stb ,hogy teljesen felesleges hozzányúlnom is.
Amúgy a saját rom ötletét díjazom ha meg is osztod velünkCsak ,hogy jó kedved legyen: Van itthon egy Iphone és szaggat rajta az új angrybirds (ios7-el) mint állat
-
e-newsee
addikt
válasz
BRIKLY #15760 üzenetére
Arra közben már rájöttünk, hogy ha nem jelenik meg a kép a kijelzőn, attól még ugyanúgy működik a szoftver. Tehát ha tudod, hol kell elhúzni a csúszkát, akkor simán fel tudod venni. Max nem llátod előre ki hív. Kipróbáltam, működik. Ettől függetlenül idegesítő hiba, az tény.
-
zotyesz66
őstag
válasz
BRIKLY #15781 üzenetére
Nekem semmi ilyet nem csinál, amiket írsz. A szürke kijelző előfordul néha, de nem nagyon volt olyan, hogy ne tudjam fölvenni, zenét simán hallgatok böngészés közben (persze poweramp+opera). Az egyik előző telefonom egy mini pro volt, na annak voltak elviselhetetlen dolgai, azt nem tudtam sokszor fölvenni és iszonyatosan durván akadt. Ha zenehallgatás közben böngésztem, kihagyott a hang. A böngészés külön élmény volt és nem a kis kijelző miatt. Facebook használhatatlan volt (tudom, itt senki sem FB-zik), most az SP-n az is jól megy.
Rólam aztán senki sem mondhatja, hogy annyira szeretném az androidot, de nekem ezen a készüléken most a jobbik oldalát mutatja. -
dave0825
őstag
válasz
BRIKLY #15779 üzenetére
Hát nem tudom, nem lehet, hogy a ROM-ban amit használsz ez rosszabb mint a gyáriban?
Nekem naponta/kétnaponta szokott 1x talán előjönni képernyő feloldáskor (pedig elég sűrűn nyomkodom/nézegetem a telefont, ha mást nem, az időt legalább, azt meg naponta 20-30x), hívásnál meg mondom, eddig mióta megvan a telefonom (november 18.), azóta 2-3x jött elő a hívás közbeni gond, pedig naponta kb 10-15x csörget barátnőm -
jety91
őstag
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
l.skywalker
titán
válasz
BRIKLY #14973 üzenetére
Sajnos Darvinya is meghozta a szokásos "sad but true" hírt, így nekem is biztos, hogy az SP az utolsó szolgáltatós Sony telefonom. Alapvetően nincs gondom vele, szuper gép, de nekem ne legyen megkötve a kezem, ha szét akarom szedni.
Már annyira mély apátiába kerültem, hogy még ha meg is jelenik a 4.3 generic, nem fogom kicserélni a Telenor stock ROM-omat, hanem megvárom még a magyarok is megküldik. Előre félek, hogy lesz vagy fél év még a kék kis szállóbizbaszos csapat rájön, hogy van 4.3 már hozzá.
OFF: Olvastátok, hogy a T-Mobile US és az AT&T egymás előfizetőit csábítgatja úgy, hogy fizetnek azért, ha átmész az egyiktől a másikig? Magyarán szólva kivásárolnak az élő szerződésedből. Ezt azért itthon is meg lehetne nyomni...
-
KarolyiSimon
csendes tag
válasz
BRIKLY #14976 üzenetére
Nekem tabletre (tablet Z) már megjött a 4.3 és szerintem sok előnye van. Az akkumlátor lényegesen jobb, a felület gyorsasága úgyszintén. Vannak kissebb problémák is persze, pl vibrál a billentyűzet fb messengernél és chromban. Sokan panaszkodnak rá, hogy frissítés óta eldobálja a wifit és az lte-t is, nekem ebben is javult. Szóval nem lesz ez rosz, persze tökéletes sem.
-
csacsi67
addikt
válasz
BRIKLY #14938 üzenetére
A szolgáltatónak a bootloaderhez semmi köze .Tölük megkapod a kodot függetlenited utána ök nem foglalkoznak vele.Szerintem a Sonynál nyilván van tartva ,hogy melyik készülékek szolgáltatósak ,és ez miatt nem engedi utánna sem nyitni.A szolgáltató meg lusta rá ,hogy a sonynak jelentse a hivatalos függetlenitést.Én erre gondolok.Mondom én egy T-mobilos P- vel probálkoztam ,meg egy német vodással ami elvileg független volt nem engedte a sony pedig beszéltem is velük.
De ez tutti ,hogy igy van ahogy razzorka is irta nem tudod nyitni magyarán lusta a szolgáltató.Pont ezért felejtös nálam a sony.Valamint ha idáig nem sikerült feltörni akkor ezek után sem hiszem hogy lesz benne elöre lépés .Ezt a sony lehegesztette ,mint anno a ps3-mat.
-
-
e-newsee
addikt
-
bolondember
MODERÁTOR
-
AeSDé Team
őstag
válasz
BRIKLY #14507 üzenetére
Én "Dícsérjük a Sony-t" topikot is indíthatnék, de ezzel sokan nem értenek egyet.
Szerintem akkor is baromi jó telefon volt 60-ért. Aki meg jobb szoftvert akar az kiad rá kicsit többet és vagy vesz egy jobb telefont, vagy megveszi ugyan ezt nyitott bootloaderrel.Ui.: vagy vár további néhány hetet a frissítésre
-
Sordoran
addikt
válasz
BRIKLY #14512 üzenetére
Nem is azt írtam, hogy zárt BL-re nincs, hanem hogy meg van kötve kissé kezünk, gyári ROM alapjára épülő custom ROM van csak többnyire. Viszont a fő probléma sokaknak a ram és wifi, ami root jog után is orvosolható. 4.3 pedig zárt BL-en nem megoldható, így az alapján joggal hisztiznek.
X8-asommal sokkal nagyobb szabadság volt, egyrészt mert a szolgáltatói készülékek is nyithatóak voltak megadott gyártási ideig, de még ha azt nem is, zárt BL-en is lehetett gyári kernelre 2.3-as ROM-ot flashelni. Persze nem volt olyan jó mint custom kernel-el, de a SD-re telepítés pl. nagyon is hasznos volt.
Most viszont nem tudnak egy átlag felhasználónak olyat nyújtani a custom rom-ok az SP-re ami miatt megérné, mert alapjaiban is gyors a rendszer. Csak az ínyencek kell, de ők meg ugye tudnak annyira tájékozódni, angolul olvasni xda-n vagy google-t használni, hogy nem írják be ide naponta, melyik a legjobb custom rom rá. Ezért ne is várd azt, hogy az legyen a fő téma itt. -
Sordoran
addikt
válasz
BRIKLY #14507 üzenetére
Állandóan panaszkodtok páran, hogy szívesen olvasnátok custom romokról, akkor tessék, beszélgessetek...
Átlag vagy újdonsült user nem sokat tud ezekről, sőt mivel a többségnek szolgáltatói a telefonja ezért a zárt BL miatt eléggé meg van kötve a kezünk, valamint már a gyári rendszer is piszok gyors, tényleg csak a teljesítmény mániások raknak fel rá mást (persze van pár hiba, felesleges program, de ezeket root-al is meg lehet oldani). Így nem látom be, miért kéne mindenképpen arról beszélni, ha egyszerűen a többségnek nem fontos, ellenben a tok téma igen. Rátok se szokott senki se szólni, hogy ha custom rom-ról beszéltek, akkor ha a tok téma előjön miért kell rögtön lenézni az embert? -
oliwire
őstag
válasz
BRIKLY #13608 üzenetére
Az előttem szólónak a mondatában van igazság. Én rengeteg dolgot rendeltem már eBay-ről, és sosem volt probléma. A közel 99-100%-os értékelésű eladók, akik naponta több száz terméket adnak el, úgy félnek a lepontozástól, mint állatok a tűztől. Inkább küldenek újat, visszautalják, meg ott az eBayes buyer protection. Bármikor lehet kérdezni, rengeteg közülük órákon belül válaszol. Teljesen más a mentalitás, mint sok eladónak itt Magyarországon. Itt tényleg az elégedettségre mennek, nem arra, hogy minden szart eladjanak neked, és soha többet nem látod őket. Magyar oldalakon rengeteg ilyen van.
-
BenHamo
csendes tag
válasz
BRIKLY #13608 üzenetére
Pfffff. Én meg láttam a híradóban, hogy felrobbant Volgográdban egy busz, ezért többet nem utazok busszal, mert felrobbanhat.. Sőt síelni se megyek többet, mert szétkenődhet a fejem egy sziklán, mint ahogyan Schumié..
Megbízható eladótól kell vásárolni és nincs gond. SPhez karácsonyi időszakban több kiegészítőt is rendeltem, minden megérkezett és semelyikkel nem volt probléma.
-
darkmore
tag
válasz
BRIKLY #13608 üzenetére
Én így használom az SP-t, mert a samu TV nem szereti, viszont az LG monitor igen.
MHL kábel + HDMI to DVI átalakító és a hang egy sima stereó hosszabítóval a telóból a monitorba (van beépített hangszóró benne), hátrány:
- 640x480 felbontás
- hang kegyetlen szar torzított ez nem a monitor beépített cuccának a hibája, mert mikor pl.: PS3 volt rákötve akkor nagyon szép tiszta hangot adottEsetleg a felbontást tudja valaki, hogyan kellene átállítani? Monitoron nem lehet, telón meg igazából az egész MHL kapcsolat nem valami jól konfigurálható...
-
bozont
veterán
válasz
BRIKLY #13604 üzenetére
A kép még megoldható, ha DVI bemenet, viszont a hang az nem tudom, én még nem próbáltam. Ha megoldható hogy a képet kiküldje, de a hang a telefonon szóljon akkor nyert ügyed van, csak egy MHL adapter kell (egy ilyen vagy ilyen). De van egy olyan érzésem, hogy olyankor a hangot is HDMi-n küldené ki, ahhoz meg olyan TV vagy erősítő is kellene ami képes fogadni azt.
Mondjuk van olyan megoldás is ahol D-SUB kimenetre alakítja a jelet és azon van stereo hangkimenet is, de nem tudom milyen lenne a végeredmény egy ilyennel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest