-
Mobilarena
Sony Ericsson Xperia arc S – arcfelvarrás [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
válasz
Ablakos #4800 üzenetére
Ha a CM12-t próbálod telepíteni, akkor ezt megcsináltad a kernel telepítése után:
4: Format /system using System-Formating-Tool_signed.zip, then /data and then /cache (Important step!)
Tehát a format systemet nem a szokásos módon a recovery menüjében levő opcióval kell megcsinálni, hanem a System-Formating-Tool_signed.zip használatával. -
-
PAtr0n
addikt
válasz
Ablakos #4550 üzenetére
A 3 betűs ami i-vel kezdődik nagyon jó. De dícsérik a Navigont is. A Sygic egy buta szar, képes földutakra bevinni rövidítés gyanánt, és pl. pesten fingja sincs arról hogy egy utca egyirányú, simán rávisz szemből. Évek óta semmi javulás, 2 éve már csak az előbb említett 3 betűset használom, az nagyon okos, és a mostani verziók már mindent tudnak.
-
viger
tag
válasz
Ablakos #4495 üzenetére
Arra minap jöttem rá, hogy ki lehet kapcsolni! Engem is zavart!
Hosszan nyomsz a kijelzőn feljön hogy háttérképek, modulok meg beállítások. Belemész a beállításokba és kiveszed a pipát a Show search bar-nál, akkor nem lesz ott és tudsz oda is ikont vagy widget-et rakni. -
viger
tag
válasz
Ablakos #4491 üzenetére
A főképernyőre gondolsz? Hogy ott van mindig a google keresősáv?
Link2SD-vel töménytelen programot fel lehet rakni, és nem fogy el a hely. Nem is lassul a telefon attól hogy át vannak linkelve a programok. Én most is így használom! Van fent vagy 30 program(változatos mérettel) és még mindig van 170 mega helyem, ahová telepíthetek. Szóval ez az ART-os probléma orvosolható.
Geli.: Én sem tudok róla hogy ki lehetne-e nyitni úgy hogy gariztatni lehessen utána. Hallottam már hogy vissza lehet zárni, de azt hiszem azokon is lehet látni, hogy már kinyitották előtte. De nem néztem utána lehet vannak már újabb fejlemények a témában.
Boldog Karácsonyt minden kedves fórumozónak!
-
törölt tag
válasz
Ablakos #4482 üzenetére
ez a legacy miben más mint a rendes verziók? nem annyira stabil? merre találom ezeket? egy ilyet találtam : legacyxperia.github
miért nem ajánlod a cm10.2-t?most hogy megnéztem, itt a legacy alatt is cm10.2 van, meg cm11. Ezek szerint a cm11-et ajánlanád?
-
viger
tag
válasz
Ablakos #4478 üzenetére
4.3 óta el vannak rejtve teljesítmény és a fejlesztői lehetőségek.
Beállítások-->(legalul) a telefonról(ahol az android verziószáma van)-->Build szám-ot kezd nyomkodni. Elkezd vissza felé számolni, hogy hány lépés van még, majd kiírja hogy ön már fejlesztő!
Ha visszamész az előző menübe ott lesznek az eddig elrejtett opciók! -
viger
tag
válasz
Ablakos #4476 üzenetére
Nekem a legjobb az moProject42-v8 volt. 4.2.2! Ezzel megvolt a 2 nap akuidő, gyors is volt, csak érdekelt a 4.3
KITKAT-en kipróbáltam amúgy hogy kikapcsolok mindent, de akkor is gyorsan lemerül, szóval nem a Wi-Fi és a 3G húzza le!
Telefon indulása alapból DALVIK-ban történik, Neked kell átállítani ART-ra. Ez az egyik újdonság a 4.4-ben. Más a memória kezelése, Elméletileg gyorsabb és az aksival is kíméletesebben bánik. Cserébe nagyobb helyet foglalnak a programok, ami esetünkben a 420 (a legújabb Legacy Xperián 470)mega. Ami vajmi kevésEgyébként ezt itt teheted meg! Beállítások-->Fejlesztői Lehetőségek-->Futtatási környezet kiválasztása.
Kiválasztás után újraindul a telefon. Elméletileg elindul így is csak sokat kell várni, De nekem nem indult, szóval én azt ajánlom amikor újraindul lépj be a recovery-be és formatáld a cache-t majd recoveryből indítsd újra. Így egész gyorsan elindul. Link2SD-vel lehet kicsit több progit telepíteni, de ez sem sokat segít az ügyön. -
viger
tag
válasz
Ablakos #4469 üzenetére
Hali!
KB 1 hete a Legacy Xperia CM11-et használom. 2-3 napot az ART-os futtatási környezettel használtam csak kevés a programok telepítésére használható tárhely, ezért visszaváltottam DALVIK-ra. Viszont a visszaváltás után érezhetően lasabb lett a telefon. Ne értsd félre! Nem lassú a többi romhoz képest amik eddig votlak fent akár ICS akár JB(4.1, 4.2.2, 4.3) Sokkal gyorsabb és jobban reagál ez a ROM bármire, mint az eddigi romok.
Az ART-ra váltással nem éreztem különbséget, de mikor vissza váltottam érezhetően lomhább lett az ART-hoz képest.
Ezenkívül van némi gondom az aksi idővel! WIFI állandó bekabcsolásával és a 3g folyamatos működésével hát... reggel leveszem, este 8-9 körül már csak 10-15% marad. Ami kicsit karcsú! Mielött jönnek a válaszok, hogy azért mert be van nyomva minden, előre szólok, hogy volt ROM ami így is kibírt 2-3 napot. Minap észrevettem, ha újraindítom a telót és nem bántom, alig merül óránként 2 %-ot amivel már vígan kibírna 2 napot, viszont amint böngészek kicsit, és használom, majd lerakom elkeszdi szívni az akkumlátort. Kiderült, hogy a kernel valamiért lezabálja. Most épp ráraktam a DarkKernel-t hátha ezzel jobb lesz az üzemidő, de erről még nem tudok nyilatkozni.
Ja és csak visszatértem az ART-hoz. Lepusztítom a programokat amik nem létszükségek és meglátjuk mi lesz -
-
norberto212
csendes tag
válasz
Ablakos #4315 üzenetére
Igen, ezért is írtam, hogy nyitott BL-n és costum kernellel lehet, hogy tökéletes. Hogy nagyon ki van gyomlálva, még nem lenne olyan nagy baj, mert lehet pótolni a programokat. A 3.0.2-es Ultimate HD-t viszont szeretem.3-4 hónap után belassult, újra raktam, SD kártyát kitakarítottam (azon is sok szemét volt) és most újra jó. Az egyszerűbb játékok jól futnak rajta, de még azokat is ritkán használom. Ami viszont számomra fontos a GPS, ami szerintem sokkal gyorsabb és stabilabb a GB-hez képest, illetve a böngészés ami szintén gyors és stabil (UC Browsert használok).
-
csabi10
senior tag
válasz
Ablakos #4289 üzenetére
Tudom hogy nem kell nyitni a cseréhez, most Viper Xperia van fenn, de stock kernellel nem az igazi. Én is kíváncsi lennék a 4.1 vagy 4.2.2-re.
Ehhez a romhoz pl nincs telepítési útmutató de gondolom ez a szokásos flashtoolal fastboot módban kernel telepítés és utána mehet a rom recoveryből -
Imi1981
veterán
-
-
Imi1981
veterán
válasz
Ablakos #4266 üzenetére
Kösz ,hogy válaszoltál!Csak egy baj van ,semmit nem tudok angolul!A kernelcserével már tisztába vagyok ,csak maga a bootloader nyitás kéne magyar leírással .Googléba keresve nem találtam!Még x10 mini pron csináltam bootloader nyitást és kernel cserét ,de az régen volt meg gondolom máshogy kellett.
-
21dawid
csendes tag
válasz
Ablakos #3995 üzenetére
Koszonom!esetleg a telepitesben is tudnal segiteni?multkor feltettem de bootolas utan csak fekete kepernyo, es csak az ertesitesi sav latszodott.xparts al tettem fel a cwm et.vegig csinaltam az utmutato szerint, utana aroma telepites zart bl stb.. Es megsem jo..elore is megkoszonom!
-
gipsztigris
addikt
válasz
Ablakos #3849 üzenetére
Ha elfogy a RAM, az mit is jelent?
Azt, hogy a rendszer dolgozik! Majd kilövi a neki nem kellő appokat.Egyébként a telómat munkára használom, és Autocad-et szoktam rajta futtatni igen gyakran. Nem csupán olvasó, hanem szerkesztő módban is. És semmi baj nincsen a gyári .587-es ROM-al!
Egy általam nagyrabecsült barátom tollából idézek egy pár mondatot ha nem baj.
"android fejlesztésben otthon érzem magam. Főleg a JB-ben. Egy dolgot le kell szögezni. A JB memóriakezelése az elég sokat változott a GB-hez képes, de még az ICS-hez képest is elég sok minden megváltozott benne... Rengeteg minden került javításra, főleg az, hogy a régebbi folyamatokat kidobja, ha több memóriára van szüksége. Az ICS kicsit más elven takarított... Ez sokkal jobb algoritmust használ erre. Én speciel olyan eszközre készítek JB-t amire hivatalosan GB sincs, mert állítólag akadásmentesen nem futtatható. Eléggé low end legacy eszközről beszélünk (X8, X10 mini, X10 mini pro).... A JB ezen is akadásmentesen futtatható, holott csak 185 MB memóriáról és 600 MHz-s processzorról beszélünk... Tapasztalatól mondom, hogy akkor is futhat simán a rom, hogyha 0,00 MB a szabad memória, és akkor is akadhat, ha 100 MB környékén van.. Egy szó mint száz: a szabad memória nézegetése csak időpocsékolás..."
-
csampei
senior tag
válasz
Ablakos #3824 üzenetére
Kevés ram (140-67mb között) és trágya mód akadozott,bármit is csináltam vele!Aztán olvastam,hogy a Rush kernelt használja a fejlesztő is,és írta is hogy neki az a tökéletes,bónuszba mások is írták,hogy nekik ilyen akadozások nem voltak,hát rávettem magam,és kipróbáltam!És láss csodát!Mintha nem is az a rom lett volna fent!
Szerintem csapd fel és próbáld ki,mert a HD-s romok a közelébe se jönnek!!!
-
Pow
tag
válasz
Ablakos #3468 üzenetére
Nemhogy piszkálja, de vissza 2.3.4-el kapod, bármi is volt előzőleg is rajta természetesen minden adatodat bukod. 2* cserélték, a második alkalommal a kijelzőt is a kerettel együtt. Én mindig visszaállítottam eredeti állapotra, nem kockáztattam (végül ők úgy is megteszik
).
-
csampei
senior tag
válasz
Ablakos #3284 üzenetére
Barátom!!!Egy isten vagy!Ezzel sikerült,de nem volt egyszerű!Ugyanis nem tette fastboot módba a telót,úgyhogy azt nekem kellett adb-ből,de miután ezt kivételesen benyelte,így a többit a program elvégezte!!!!HÁLÁS KÖSZÖNET A SEGÍTSÉGÉRT!!!!!
Szerk:Mehetne ez a módszer is az első hozzászólásba!
-
droti25
őstag
-
csabi10
senior tag
válasz
Ablakos #3013 üzenetére
Nekem is simán felment és működik, de én vissza tettem a 2.0-t nekem az jobbnak tűnik. Az ajánlott adv. stock kernelt csak nyitott bootloaderre lehet fel tenni.
A CWM RECOVERYBEN ezeket nyomd végig:
wipe data/factory reset
wipe cache partition
mounts and storage:
-format /cache
-format /data
-format /system
-format /sd-ext
Advanced:
Wipe Dalvik Cache
Wipe Battery Stats -
petya1495
tag
válasz
Ablakos #3013 üzenetére
Én ma raktam fel rá pont és a stock kernelre simán felment és sztem nem is rossz, bár még nincs rajt sok minden.Annyit kell csinálni, hogy play store-ból letöltöd az xparts-ot, akkor ebből telepíted a cwm-et aztán reboot to recovery itt wipe-olod amit kell aztán install zip from sd-card és instalálja magát.
-
sacro
tag
válasz
Ablakos #2686 üzenetére
Szia. A rom gyári gb rom tehát természetesen van. Van icsre is azt ugyan nem próbáltam még ki, a gb optimalizálás miatt.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1760617
Egy jó tanács tedd fel mind a három zippet mert alapból nincs hozzá wifi modul a különböző kernelek miatt.
Mivel nekem zárt bl-m van kellett a wifi modul is.
Egy kérés ha az ics Arconium rakod fel kérhetnék majd 'élménybeszámolót'? -
viewdetails
addikt
válasz
Ablakos #2647 üzenetére
Ablakos
ICS nem támogatja a közvetlen GPS bekapcsolást, Navigon tud olyat, hogy lekapcsolja, miután kiléptél.i.s
Notification Toggle a barátod.petya1495
A gyári kernelt lehet csereberélni zárt bootloaderen, csak a custom kerneleket nem. -
norberto212
csendes tag
válasz
Ablakos #2649 üzenetére
Helló!
Nekem a Locusnál működik így a rendszer, manuálisan is, és ha megadom a gps frissítés gyakoriságát úgy is. Én úgy használom, hogy mielőtt a programot indítom, bekapcsolom a gps-t-> elfogadás, majd ezután már csak a programban kapcsolgatom ki- be szükség szerint és többet nem kérdezi meg, amíg hagyományos módon ki nem kapcsolom a vevőt.
-
Beladon
aktív tag
válasz
Ablakos #2613 üzenetére
Elsősorban azért azért szeretjük a custom romokat mert jobban vannak optimalizálva mint a gyári. (jó esetben) A többi + mint a szebb kinézet vagy a root jog által jobban testreszabható telefon már csak hab a tortán. Legalábbis nálam. Ha felteszed mellé a saját programjaidat ezek az előnyök ugyanúgy megmaradnak.
-
viewdetails
addikt
válasz
Ablakos #2214 üzenetére
A kernel-t és nem a komplett ROM-ot raktad fel.
Ha rootolni szeretnél: Flashelj egy 587-es ROM-ot, Flashtoolal downgrade (csak a kernel-t és a loader-t válaszd a 4.0.3-as csomagból), majd root, és vissza az 587-es csomagból csak a loader és a kernel.
A flashelendő komponenseket a kis X-ekkel tudod Flashtoolban kiválasztani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Keresek egy topikot, de nem találom!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest