-
Mobilarena
Sony Ericsson Xperia arc S – arcfelvarrás [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SonGosu
csendes tag
válasz
csampei #3823 üzenetére
HI, egy kis segítség kellene.
Nekem T-s full alap gyári Arc S-em, van 2.3.4-es GB-vel, boot infoban azt mondja, bootloader unlock allowed: NO
Van esélyem így felrakni rush kernel?
A cél igazából az lenne, hogy javítsak az aksi időn, meg a memória felhasználtságon, most átlag 90MB szabad van, ill talán a camera softver is jobb, mint a gyári agyontömörítős, ami kalap ....
Esetleg hogyan tudok rá úgy ICS-t rakni, hogy ne akadozzon? (gyári installt nem próbáltam, mert sok rosszat írnak róla)
Átolvastam jó sok hozzászólást, de nem tudtam kihámozni, mik a lehetőségek zárt bootloaderrel.
Tudtok segíteni?
Tudok e így kernelt cserélni? A mostani az:2.6.32.9 (build number:4.0.2.A.0.62)
Ha nemtok kernelt cserélni, milyen romot rakjak fel ehhez a buildhez?Előre is köszi a helpet.
-
Ablakos
őstag
válasz
csampei #3825 üzenetére
Egyelőre nem engedhetem meg, hogy órákig kikapcsolva legyen a tel, ezért csak a RUSH kernelt és wifi drivert tettem fel. Az viszont néhány óra használattal ÖTÖS.
Legalább 60-70 MB -val több ram és gördülékenyebb user exp. Fenébe, ennyit számít egy kernel. Talán hétvégén belekapok a viper rom kipróbálásába.
-
gipsztigris
addikt
válasz
csampei #3698 üzenetére
"Az igényekről,és a telhetetlenségről szólt a fáma!"
Van egy nagyon jó mondás, valahogy így szól:
"Nem az a szegény akinek semmije sincs, hanem az akinek semmi sem elég!"Nekem is egyelőre elegendő az ARC S, persze van ettől jobb telefon bőven, de szebb nincs!...szerintem. Az viszont elképzelhető, hogy kalandvágyból visszarakom a 2.3.4-es ROM-ot.
-
Beladon
aktív tag
válasz
csampei #3694 üzenetére
Troll on:
"Mert szerintem nincs ember a földön akinek ne az lenne az álma"
Na nekem nagyon nem álmom. Játszani ott vannak a gépek telefonnak email-nek úton zenehallgatásnak néha böngészni meg tökéletesek azok amik vannak.
Elhiszem, hogy aki szerverparkjait akarja felügyelni-irányítani androiddal annak kevés az arc s. Biztosan nem is a gamerek álma.( Azért ha 4.5 körül kiadnák az xperia z-t szerintem mennék is beszerezni egyet)/bár nem tisztem beleszólni, de ez szakmai topik és a személyeskedésnek semmi helye. "apuci szeme fénye" stb.../
Mindenki azt vesz amit akar és majd ha jobbat vesz mint előző készüléke lehet majd a régit "leszólni", hogy úúúú, de lassú volt meg jajj de gyenge ehhez képest. A tényen nem változtat a legtöbb alapvető funkcióra most is tökéletes. Tény, hogy van erősebb sőt jobban optimalizáltabb, de ne egy sgs 3-hoz hasonlítsuk már... Mennyi is az életkor különbség? 2évvel fiatalabb a samu?(hogy a hardvert ne is említsem) Akkor ennyit tudtak ez volt azt kész. -
Frozzy
őstag
válasz
csampei #3694 üzenetére
1. nincs zsíros állásom.. diák vagyok és diák melót végzek havi 35-40ezerért..
2. ebből kifolyólag nem is vagyok apuci szeme fénye már olyan szempontból, hogy ő majd megveszi nekem.gyűjtöttem rá legalább 6hónapot és csak a felét tudtam kifizetni a többit meg még mindig törlesztem.. (144volt)
szóval mielőtt ilyeneket írsz gondolkozz el egy kicsit... lehet nem minden úgy van ahogyan te azt elképzeled...
-
Frozzy
őstag
válasz
csampei #3691 üzenetére
erre csak annyit tudnék mondani, hogy aki szarozza meg lassúza az SGS3-at az egyszerüen hülye és nem való neki az a telefon..
nekem az van és semmi ilyet nem tapasztalok.
ne a galaxy spicaval gyere ami 5 éves telefon vegyél egy mostani samsungot és úgy hasonlíts..
most jöjjek egy ztebladeval? az se sportszerű
szóval értelmetlen amit itt most leírtál..
-
GZoli7
senior tag
válasz
csampei #3676 üzenetére
Azt hiszem, hogy fastboot flash radio parancs kell, de nem tudom, hogy ftf-et elfogad-e.
Tudtommal img, vagy talán zip-et vár el a fastboot. Olyan kiterjesztésű baseband-del meg még nem találkoztam. Samsungnál van, de tudom ez nem vigasztal.
Sajnos nincs eszközöm próbálni.Az EMMA sem működik?
-
GZoli7
senior tag
válasz
csampei #3673 üzenetére
HTC One X-et már csináltam fastboot-tal.
Annál úgy kellett rátenni CWM-et is, stb, kár, hogy nem írtam le valahová a pontos menetet.
Nem volt túl bonyolult.
Fastboot flash recovery akármi.zip
Ilyesmi parancsokkal kell csinálni, meg kell nézni pontosan, hátha lehet itt is.
Egyébként, a CWM-es romok rakosgatnak baseband-et? Azt én mindig flashtoollal szoktam rátenni, amikor GB/ICS-t váltok. Meg persze kernelt is zárt BL-nél.
Ha lehet úgy is baseband-et cserélni, esetleg be lehetne építeni romba, vagy csinálni egy CWM-es telepítőt. Amúgy is CWM-ből kell a hozzá tartozó libs könyvtárat feltennni. -
-
PAtr0n
addikt
válasz
csampei #3667 üzenetére
Értem. Amit leírtál elég nyomos érv hogy ne használd tovább az atomicot.
Nekem eddig 1x indult újra, térerő problémám még nem volt, aksiidővel így is meg vagyok elégedve, mert erőteljes nyomkodás alatt is kibír egy napot. Ha nem nyúlok hozzá, csak pár hívás és pár perc net, akkor 3 nap se ritka. Meg valahogy pont annyira van megváltoztatva a gyári rom amennyire éppen szükséges. -
petya1495
tag
válasz
csampei #3623 üzenetére
Hát ennyire nemmvagyok benne a témában sajnos, hogy ezt kivitelzni tudjam, ár lehet rápróbálok egyszer majd.Az utolsó nálam nem működne, mert zárt a bootloaderem és a telóm sem független,szóvalmég fastbootot sem tudnék csinálni, ha nyitva lenne a loader.Viszont az a cwm-ől rakható téma, amit irtál az érdekelne, ha megoldható lenne.
-
Rick4
félisten
-
-
törölt tag
válasz
csampei #3377 üzenetére
Nekem az arc jobban tetszik szerintem nagyon szép telefon!(főleg fehérbe nekem az van) a Go-ból kiindulva pár hétig használtam és abban az ics sokkal rosszabb volt mint az Arc s-ben! Csak a 2 mag ami jobb volt benne éreztem hogy gyorsabb bár nem sokkal.A sola független lenne. Nem tudom a fényképezője milyen a Sola-nak de az Arc s-é egész jó! nálam ez is egy fő szempont.
-
Maximum1
őstag
válasz
csampei #3337 üzenetére
Köszi, de elkéstünk.
Éjjel még odajutottam hogy alápakoltam Doomkernelt ez adott egy CWR-t így ráhúztam ezt, utána simán engedte magát rootolni.
Most megy , de a kernel az maradt a Doomos, az baj lehet?
Vagy tudtok olyan romot amit nyitott bootloaderre lehet felrakni kernel saját imagéval? -
csampei
senior tag
válasz
csampei #3336 üzenetére
De ezt töltsd le,mert ami az XDA-n van nem tölti le a recovery-t!!!!
Értelem szerűen teló kiválaszt,majd a recovery,neked 2.3-as kell mivel az van telódon,majd rádugod a telót USB-re.A program letölti a recovery-t és fel is tolja rá!Ha nem ismeri fel a telót,vagy hibát dob akkor telóból akksi ki-be,és menü gombot nyomva tartva rádugod USB-re hogy LED kéken világítson!Majd indítod a programot ismét!Elvileg működik!
-
viewdetails
addikt
válasz
csampei #3327 üzenetére
Mivel ez már erősen offtopik, még annyit hozzátennék, hogy minden gsm boltnál ugrik a garancia, ha szoftveresen belenyúlkálsz a készülékbe, ellenben sok helyen van ún. szoftver garancia, és ha normálisan mész oda, szerintem szó nélkül helyrerakják, ahogy kéred.
Másrészt ugye vettél egy független telefont. Normál használat közben semmilyen hátrányt nem jelent, hogy utólagosan függetlenített-e, vagy gyárilag az, csak ha mókolni akarod. Mókolásra meg a gyártó is automatikusan megvonja a garanciát.
Mindegy, Te dolgod hogy intézed, térjünk vissza a topik eredeti témájához. -
-
GZoli7
senior tag
válasz
csampei #3313 üzenetére
Elvileg a Sony Flashtool, ami nem egyenlő a másik flashtoollal vissza tudja állítani, esetleg a bootloadert is visszazárja a simlockot pedig nem. Kipróbálni nem tudom, mert csak zárt bl-es teló van.
Az új flashtoolokkal is sok baj van, próbáld a 6.8-ast az állítólag jó.
Nekem az újabbak is szoktak menni, de volt már, hogy nem ment egy-egy verzió. -
viewdetails
addikt
válasz
csampei #3311 üzenetére
Úgy tudom, ezt nagyon dicsérik.
Ha valami FC-zik, akkor nem wipeoltad rendesen, vagy kihagytál valami lépést. Ha úgy sem jó, nézd meg, nem telepítettél-e valami nem kompatibilis add-on-t, ha nem, olvass bele az adott ROM topikjába, hátha más is belefutott ugyanabba a hibába. -
viewdetails
addikt
válasz
csampei #3309 üzenetére
A telefon rendben van, működik. Mit akarsz rendbe hozni rajta? Rengeteg utólagosan függetlenített készülék kerül be az országba, akinek szolgáltató függő van, az meg azért sipákol, mert nem tud bootloadert nyitni.Inkább örülj neki, hogy próbálgathatod a főzött ROM-okat.
-
viewdetails
addikt
válasz
csampei #3307 üzenetére
Olvasd el még egyszer.
Ha pedig a teljes gyári állapotra gondolsz, nem hiszem, hogy örülnél egy holland/német/spanyol szolgáltatóhoz SIM lock-olt,.gyári GB/ICS fw telefonnak.
SETool2-vel (hardveres box) újra lehet zárni és nyitni, de az sem 100% garancia a Flashtool használatra. -
viewdetails
addikt
válasz
csampei #3305 üzenetére
Oké, két érdekes dolog van benne. Egyik a kis r betű, ami a nyitott bootloadert jelzi. A másik, hogy unknown simlcok certificate, tehát utólagosan kifüggetlenített készülék.
A problémád valószínűleg onnan gyökerezik, hogy a bootloadered ugyan felfeszítették, de valami kevéssé elegáns módon ezért nem kommunikál vele az újabb Flashtool. Esetleg próbálj meg gyári GB-t ráflesselni 7-es Flashtoolal, ha gyári rendszerre van szükséged. Vagy CWM-ből felrakhatsz egy gyári image-t, XDA-n kell lennie.
De.
Ne akard se újra zárni, se más programból rányitni a bootloaderre, egyáltalán, ne piszkáld, mert ha sikerül belenyúlnod, letiltja a GSM modult, és lesz egy szép, 4" PDA-d. -
csampei
senior tag
válasz
csampei #3293 üzenetére
Most gyakorlatilag megcsináltam egy DOWNGRADE-et,igaz,hogy a kernelt külön tettem fel.Ebből volt a bootloop,ugyanis a CWM-ből 2.3.7-es romot tettem fel,de nem figyeltem meg hogy a kernel nincs benne,ennek lett a következménye a bootloop,majd a gyári 2.3.x kernelét kicsomagolva,a flashtool-al fastboot modban azt már fel tudtam tenni a telóra,így be is indult rendesen!Tehát ez is egy downgrade,ha valaki vissza akar állni az ICS-ről a 2.3.x-re.Most hogy ez csak nekem új e azt nem tudom,de gondoltam megosztom!
-
Ablakos
őstag
válasz
csampei #3285 üzenetére
Én is meglepődtem, amikor azt gondoltam, hogy nyitott bootloader = root jog. Nem az volt. Persze rootolni kell.
[Biztos ismerős] -
viewdetails
addikt
-
viewdetails
addikt
válasz
csampei #3269 üzenetére
Mégegyszer: nyitott bootloader. A hivatalos Sony Flashtool-al visszazárhatod, és visszatölti a telefonodra a gyári szoftvert. Ha ragaszkodsz a nyitott bootloaderhez, keress rootolt kernel image-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest