Sony Ericsson Xperia arc S - arcfelvarrás

Bevezető, külső

Úgy látszik, manapság minden téren az újrahasznosítás korát éljük, a recycling tendencia ugyanis a mobiltelefonok formatervén is látszik. Nemrég ugyanis több olyan készülékkel is összefuthattunk, melyekkel mintha már találkoztunk volna. A Samsung Galaxy S Plus egy az egyben a Galaxy S-re hajazott, a Nokia 701 a C7-00 külsejét örökölte, a BlackBerry Torch 9810 pedig a Torch 9800 ruhájába öltözött. És míg a Nokia és a RIM modelljei a változatlan formaterv mellett komoly belső ráncfelvarráson estek át, a Galaxy S Plus esetén a processzor megnövelt órajelén kívül nem volt számottevő a fejlődés. Hasonló cipőben jár tesztalanyunk is, a minimális hardveres tuning mellett nagyjából az Xperia arc funkcionalitását kínálja, az utolsó csavarig megegyező köntösbe bújtatva.

Sony Ericsson Xperia arc S
[+]

Az XXL GSM-től kapott készülék egy zöldes dobozkában érkezett hozzánk, amely nagyon kellemes tartozékkínálatot rejteget. A szokásos kézikönyv-halom mellett kapunk egy bőr tokot, egy képernyővédő fóliát, egy microUSB-kábelt és egy hálózati töltőt, valamint egy 8 GB kapacitású microSD-kártya is lapul a dobozban. Természetesen a sztereó headsetet sem hagyták ki: a füles egészen jól szól, a korrekt hangerő mellett a magas és mély hangok is szerephez jutnak. Az agybadugós füleshez három pár különböző méretű gumipárna is jár, így mindenki a saját hallójáratához igazíthatja a headsetet.

Sony Ericsson Xperia arc S
[+]

Mint azt a cikkünk elején is említettük, a készülék külsőre egy az egyben megegyezik az Xperia arc névre hallgató telefonnal, még a méret (125 x 63 x 8,7) és a tömeg (117 gramm) is ugyanaz. Ez egyrészt nem akkora probléma, mivel az Xperia arc az idei év egyik legszebb formatervével rendelkezik, másrészt viszont ennyi pénzért az ember elvárná, hogy a Sony Ericsson a grafikusokat is munkára fogja. De térjünk vissza a készülékre! Egy meglehetősen vékony telefonnal van dolgunk, az íves hátlap kimondottan elegáns külsőt kölcsönöz a gépnek, ráadásul nagyon kellemes érzés kézben tartani. Egyedüli problémaként a képernyőzár elhelyezését tudjuk felróni, ez ugyanis bal felül található; véleményünk szerint szerencsésebb lett volna a készülék oldalára pakolni a billentyűt. Az androidos körökben szokásosnak mondható gomb- és interfészkínálatot (3,5 milliméteres kimenet, microUSB-aljzat és hangerőszabályzó billentyűk) pedig egy microHDMI-csatlakozóval és egy dedikált kameragombbal egészítette ki a japán-svéd gyártó. A külső hangszóró az elődnél is kellemes volt, most sem kell csalódnunk: bár természetesen meg sem közelíti a profi eszközöket, a mobilok piacán korrekt orgánummal rendelkezik.

Sony Ericsson Xperia arc S
[+]

Tesztalanyunk az Xperia arc képernyőjét is megörökölte, ennek megfelelően az előlapon egy 4,2 hüvelykes képátlójú, 480 x 854 képpontos felbontású panel terpeszkedik. A technológiát tekintve egy LED háttérvilágítással rendelkező TFT megjelenítőt kapunk, amely a Bravia engine névre hallgató képjavító eljárással is meg van támogatva. A betekintési szög közel 160 fokos, a képélességgel és a fényerővel minden rendben van, a színek viszont néha mintha túl világosak lennének.

Sony Ericsson Xperia arc S
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés