- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #50275 üzenetére
Hát erre így nehéz válaszolni. Nem telepítek fel totál gagyi fos programokat, amik esetén napnál világosabb, hogy csak a reklámokat akarják hányni a képedbe, és csak keresheted később, hogy melyik alkalmazás telepítésével érkezett meg a jelenség. Vannak olyan weboldalak, amik szintén full gagyi módon olyan popupokat tolnak az arcodba, amiken olyan égbekiáltó baromaságokat nyomnak, hogy vírusos a telefonod, és jön az armageddon, ha most azonnal nem telepíted fel azt az alkalmazást, amit ő ennek elhárítására kínál. Teljesen nyilvánvaló, hogy épp az a reklámozó alkalmazás, amit javasol. Ezeket fel ne tegye senki! Azonban az ilyenek annyira gusztustalanul erőszakosan működnek, hogy simán a vissza gombot megnyomva, újra beugrik (mert nulla idő alatt többet kellene visszaugrani az előzményben). Erre a legegyszerűbb megoldás a böngészőből csak simán kilökni azt a lapot. Biztos vagyok benne, hogy sok olyan kevésbé hozzáértő felhasználó van, aki ezt elhiszi, és megijedve rányom. Undorítónak tartom az ilyeneket. (Mármint nem a felhasználókat, hanem az ilyen oldalakat!
)
Röviden: gondolkodom, és odafigyelek, hogy mit csinálok. Egyébként klasszikus értelemben vírus nincs. Csak mi, felhasználók tudunk feltelepíteni olyan alkalmazásokat, amik idegesítő - akár rendzserüzenetnek álcázott - üzeneteket dobnak be időnként. Szóval ilyenkor nem kell megijedni, simán eltávolítható az ezt okozó alkalmazás, csak meg kell találni, hogy melyik az! -
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49886 üzenetére
Be kell pipálni az auto decryptet. Ha nem tetted, akkor hagyd ott az enc4 fájlt, pipáld be a decryptet, és nyomj rá újra a letöltésre ugyanarra a helyre, ahol a már letöltött fájl van. Nem fogja mégegyszer letölteni, mert már ott van, hanem elvégzi a decryptelést.
Amúgy királyos, a lényeg, hogy már jó. Ez csak látszólag ilyen nehézkes, egyébként egy nagyon egyszerű folyamat. Ha lesz legközelebb, akkor már könnyebben fog menni neked is.
Egyébként a xeu-val sem lett volna semmi gond, ha úgy maradt volna, akkor is minden oké. -
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49881 üzenetére
Töltsd le samfirmmel a legfrissebb függetlent xeh kóddal, és azt tedd fel! Csak azért érdemesebb így, nehogy az az eset álljon elő, hogy - amennyiben most valóban xeu a kódod - a xeu kóddal érkező frissítés esetleg xeh kóddal nem lesz kiadva. Így ha azon nyomsz gyári alaphelyzetet, és úgy állsz át xeh-re, akkor abban az esetben, de csakis abban az esetben nem fog jönni otán frissítés. Bár később odinnal ekkor is helyre tudod tenni minden probléma és adattörlés nélkül.
Ja, és akkor már sima csc-vel tedd fel! -
-
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49872 üzenetére
Nem kérdezte, hogy akarsz-e nyomni SIM resetet?
Egyébként így is kapnál rendesen, csak a xeu régióra történő kiadási idő szerint frissülnél. Tulajdonképpen semmi jelentősége nincsen technikailag, csak a kiadási idő különbözhet. Illetve ha xeu-n maradnál, akkor minden újraindítás után kapnál valamilyen értesítést a SIM resettel kapcsolatban, amit ki lehet lökni. -
fjudors
aktív tag
válasz
Probert75 #49843 üzenetére
nem érted az utca példát..
Budapesten több Rózsa utca vanha Budapesten vagy, és beírod a mapsba, hogy rózsa utca, akkor egyet ad ki Budapesten, a második találat már egy szomszédos településen lévő rózsa utca lessz. Nem mutatja, hogy több utca van belőle az adott településsen
@dionaea
hát, néha olyan utcákba megyek, hogy csak pislogok..pedig, született pesti vagyok, és közlekedem itt negyven éve..
de ez nem helyismeret kérdése..@icemad
nincs több kérdésem.
a forgalom nem mindig engedi meg a tábla észlelésekor való helyezkedést.
én őrülők, amikor előtt látom a következő manővert, akár kilométerekkel is -
fjudors
aktív tag
válasz
Probert75 #49837 üzenetére
ja.
egy kérdés: van már sávasszisztens a waze-ben, vagy a maps-ban ?nem én állítottam, hogy mi a legjobb. én azt állítottam, hogy nem az igo a legrosszabb. mivel szükségem van rá,így több program van több készülékre feltelepítve
egyébként onnan tudom, hogy sokan vagyunk, sok kocsival, és több embert vitt már be az erdőbe a maps.. lehet figyelmetlenség, de no.. pl.:
üsd be: rózsa utca
mi történik?
igo: megjelenik egy lista, irányítószámmal,kiválaszthatodmaps: kidobja a legközelebbit az adott településen, majd utána a környező településeket, ahol van ilyen utca
pedig Budapesten majd minden kerületben van egy...ráadásul az igo alapból informatív -sabb, nehogy még egy egyedi skinnel..
jóval több lényeges adatot tud megjeleníteni menet közbensok ilyen apróság van, amit csak akkor érzékelsz, ha használod. meglehet lenni gps nélkül is, de ha már van, akkor használom. és akkor nem az utolsó pillanatban kell helyezkednem a megfelelő sávba, illetve ha nem arra megyek, amerre a navi mondja , akkor nem kell perceket várni az újratervezésre, mint a maps-nál
egykénként az igo-ban is van forgalom figyelés, de ugye cssk hivatalos adat alapján, nem felhasználói bejelentés alapján
-
dkovizoli
addikt
válasz
Probert75 #49751 üzenetére
Nos, nem oda kellett volna vinned! ☻ Nekem is volt és van is LG-m. A G3 nekem is járt szervízbe, előtte volt root, mindenféle főzött rom. Aztán egyszercsak nem érzékelte a simet. Telenoros volt az is. Igazából úgy megdöglött, hogy alig tudtam életre kelteni. A Váci úti szervízbe vittem, pedig vidéki vagyok. Még aznap mehettem érte. Teljes alaplap csere volt, szó nélkül. Ráadásul függetlent kaptam vissza. A G4 is megjárta ugyanazt a szervízt, azzal is lett romolgatva, azt is ugyanott szó nélkül javították gariban. Bár abban az időben nem volt ilyen szigorú a root és a bl nyitás. A G5 már nem járt ilyen szerencsésen, igaz azt csak a levehető aljzat cseréje miatt vittem. De elutasították azzal, hogy le lett kérve a bl nyitó kód. Igaz nem volt nyitva. Meg én sem voltam elég rámenős. Azóta is működik amúgy tökéletesen.
Szóval ha van módod, inkább javaslom közvetlen a márkaszervízt. -
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49748 üzenetére
Elvileg nem szabad ugrania, és elvileg marad a gari. Legalábbis szinte mindenki eddig ezt tapasztalta, de hivatalosan nyilván itt senki nem jelenthet ki ilyet. Valamilyen rendellenesség miatt minden firmware buherálásnál fordulhat elő hiba, és akár olyan is előfordulhat, hogy megugrik a knox, de ennek nagyon kicsi az esélye. A felelősség azonban mindenképp a tiéd!
A gari tekintetében pedig a szerviznél derül mindig ki, hogy nem törődnek vele, de aztán ki tudja, hogy mikor gondolják meg magukat.
Tehát csak annyira tuti, hogy minden rendben lesz, amennyire az életben valami tuti. 100% soha sincs sehol. Kivéve a halált persze.Én nem paráznék rajta, elég egyszerű a frissítés folyamata. Valamint amíg nem nyitod ki a bootloadert, addig szinte 0 az esélye, hogy megtéglázd a telefont (na persze a Knox nem egyenlő a téglázással).
-
-
dkovizoli
addikt
válasz
Probert75 #49739 üzenetére
Az ota frissítés az csak a frissítő fájlokat tartalmazza. Az nem csinál csc váltást sem. Az nem egy teljes rom. Ráadásul ha szolgáltató független romot pl XEH teszel fel, mindegy, hogy telenor vagy tmobil vagy voda kártyád van, az biztos, hogy XEH-ra fog állni. Ugyanez visszafele is, ha szolgáltatói romod van, az egy fr hatására nem fog áltállni más csc-re.
-
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49739 üzenetére
Mert az szolgáltatói rom és nem független! Az csak és kizárólag a TMH régió kódját tartalmazza, aszerint fog frissíteni.
U.i.: a független rom nem tévesztendő össze a telefon függetlenségével vagy függőségével! Maga a firmware verzió független telefonra szánt kiadása. De bármelyik megy bármelyikkel. -
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49737 üzenetére
Ha magyar kártyád van, akkor XEH kóddal töltsd le a független romot, mert akkor egy olyan verziót teszel fel, amit kiadtak XEH-re (hiszen azzal kéred a letöltést). Ez esetben nyugodtan nyomhatsz SIM resetet, ha úgy jobban tetszik, biztosan fog otán frissíteni. De ahogy kolléga is mondja, teljesen felesleges FR-t nyomni. mert ha sima CSC-vel teszed fel a firmware-t, akkor úgyis tiszta lappal indulsz. Elegendő csak rányomni a SIM resetre a kérdéskor.
Ha valamiért mégis olyan verzió kerülne fel, amiről nem kapsz frissítést, akkor sincs gond, nem kell semmi extrát tenni, mint leszedni a régiódnak megfelelő kóddal a független OXM romot, ekkor az az eset áll fent, amit fentebb írtam, hogy tuti olyan verziód lesz, amit kiadtak XEH kóddal. Ezt simán rátolod HOME_CSC_vel a jelenlegi rendszeredre FR nélkül, és mindenm oké lesz.
Hátha nem világos még, én is megfogalmazom a saját szavaimmal, amit kolléga fentebb említett:
türelmetlen vagy, és DBT kóddal letöltöd a független OXM romot (mivel jellemzően ezzel adják ki leghamarabb), ami ugye mindegyik CSC kódot tartalmazza (pl. XEH-et is). Ezzel önmagában nincs semmi gond, lesz egy független romod. Felteszed, kérdezi a SIM resetet, te meg igent nyomsz. beáll XEH-re. Telik múlik az idő, eltelik 1 hét, de valamiért ezt a verziót a XEH kóddal mégsem adják ki. Aztán telik tovább az idő, jön egy frissítés. Mindenki boldog, te meg vársz, hogy megkapd. Előbb jön a DTB, majd 1 hét múlva a XEH is. Te meg nem érted, hogy miért nem kapod a frissítést. Azért nem, mert az OTA frissítés mindig relatív, tehát a legutóbbi - az adott régió kódja szerint kiadott - verzióról frissít. Te viszont egy olyan verzión vagy, ahonnan nem frissít, mert az nem jött ki XEH kóddal. Ilyenkor letöltöd az aktuális legfrissebbet XEH kóddal, és felrakod odinnel HOME_CSC-vel, ennyi, az adataid maradnak.
Az egyszerűség kedvéért: 1.0-t kiadták XEH-re, majd az 1.1-et nem. Az 1.2-t megint. DBT-re mindegyiket kiadták. Te akkor tetted fel a dbt kóddal letöltött verziót, amikor épp az 1.1-nél járt. SIM resettel beállt XEH-re (merthogy alapvetően ugyanaz az OXM független rom). Tehát van egy 1.1-es verziójú XEH romod. De az az 1.2-re csak az 1.0-ról fog frissíteni, mivel az volt az utolsó kiadott, a következő meg az 1.2.Így világos?
-
dkovizoli
addikt
válasz
Probert75 #49735 üzenetére
Nem teljesen. Ha ugyanis te olyan romot teszel fel amit a kártyád régiójára nem adott ki a samsung, akkor a fr vagy sim reset után igaz, hogy átáll a kártya régiójára, de mivel másik régiós rom van rajta, ezért nem fog találni frissítést a későbbiekben. Ilyen volt tavaly a CRAP, az első oreo, amit pl DBT- re kiadtak, de XEH-ra nem. Rengetegen felrakták, nyomták a sim resetet, így viszont átálltak XEH-ra, onnan viszont nem tudtak frissíteni, mert arra ez nem volt hivatalosan kiadva. Ha nem nyomtak volna sim vagy factory resetet, maradt volna DBT a telefon frissitési régiója és nincs gond a továbbiakban.
Ha nem a HOME CSC-vel rakod fel, akkor úgyis csinál egy teljes törlést. Minek előtte meg utána fr? Vagy eleve a kártyád régiójának megfelelő romot tegyél fel és akkor annyi fr- nyomsz amennyit akarsz.
Egyébként most is ez lesz a pite megjelenésével. Az s9 topicban is ez van. -
dkovizoli
addikt
válasz
Probert75 #49731 üzenetére
Ha benne van a sim, akkor kérdezi, automatikusan nem áll rá. Ha elfogadod, akkor csinál egy fr-t és beáll a kártyának megfelelő régióra. Ha ezt nem fogadod el, nem fogja minden újraindításkor megkérdezni. Annyit ír ki az értesítési sávba, hogy " auto preconfig. Új szolgáltató" ezt sima törléssel el lehet tüntetni. Ha viszont ezek után bármikor fr-t csinálsz, úgy hogy benne a kártya, akkor szintèn rááll a kártya régiójára.
Ha kártya nélkül faksz fel romot, nyilván ezt akkor kérdezi, amikor bekerül a kártya. -
dkovizoli
addikt
válasz
Probert75 #49679 üzenetére
Igy van ahogy sgéza írja. De neked azért kell a sima CSC, mert a két rom, nem azonos csoportba tartozik ( TMH az ODX, XEH az OXM). Ha ezt megkevered és HOME CSC-vel teszed egyiket a másikra, akkor különböző müködésbeli anomáliák lesznek nagy valószínűséggel. Az azonos pl OXM csoporton belülieket utána már lehet home csc-vel is változtatni, ha pl a magyar helyett német vagy angolra van szükséged valamiért.
Egyébként pitén valóban csak részlegesen megy a rögzítés sajnos. A saját hangod rögzíti, de a másikat nem. Állítólag kihangosítva igen, de az nem mindig lehetséges. -
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49679 üzenetére
Az ötfájlos valójában négyfájlos. Kétféle CSC fájl van ugynais, amelyikből csak az egyik használandó.
HOME_CSC: marad minden adat és a régiókód, csak firmware frissítés történik
CSC: gyári alaphelyzetbe rakja a telót, illetve a régiókód az alapértelmezettel indul, SIM resetet fog kérni (ha jól tudom) -
szemesi69
addikt
válasz
Probert75 #49676 üzenetére
A garanciába nem lennék biztos, A hivatalos frissítés Ota, vagy smart, vagy szerviz, odin már nem az. Épp ma olvastam valamelyik samu topikban, ahol rákérdeztek erre, a válasz az volt, hogy odinnal frissíteni szoftveres beavatkozásnak minősül, garancia ugrik, de majd most jönnek és meg mondják ez nem így van
Más kérdés, hogy az adott szervizes, hogy áll hozzá.
Erről van szó -
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49676 üzenetére
Ahogy a kolléga is mondja. Annyi, hogy még függetlennek sem kell lennie a készüléknek! Akkor is feltehetnéd, ha nem lenne az!
Illetve nem feltétlenül törvényszerű (bár jellemzően így van), hogy a xeh előbb kapja a frissítéseket. Például volt időszak, amikor első magyar romként a vodafone-os érkezett meg megelőzve a xeh-et is! Mostanában persze valóban a xeh érkezik leghamarabb a magyar régióban, jellemzően 1 héttel a dbt után. -
dkovizoli
addikt
válasz
Probert75 #49653 üzenetére
[link] pedig bizony talál. Frissül az itt is, ha nincs sim reset, vagy factory reset a telepítés után. Én sokáig DBT-t használtam, ami ugyanúgy frissült OTA-n. Most a pie beta van rajta XEU kóddal és simán OTA-n jött a pite. Frissül mind, ha az első kódod egyezik a rajta levő rommal.
-
scream
veterán
válasz
Probert75 #49640 üzenetére
Ami fel van sorolva a Telenoros cikkben, az az, hogy mikre aktiválják autómatikusan, nem az, hogy milyen készüléken támogtja a szolgáltató.
És bővítik is majd azt a listát. Nyilván, ha az eszköz képes VoLTE-re és a szolgáltatónál van VoLTE, akkor nem csinálhatja meg, hogy csak azért megvonja az amúgy nem fizetős szolgáltatást az előfizetőjétől mert nem nála vásárolt készüléket.
-
emre33
addikt
válasz
Probert75 #49413 üzenetére
Nincs!
Az hogy decemberbe adták ki, az nem jelent semmit,
Az még a novemberi..Model SM-G950F
Model name Galaxy S8
CountryVersion Android 8.0.0
Changelist 14727133
Build date Fri, 30 Nov 2018 11:09:25 +0000
Security Patch Level 2018-11-01
Product code TMH
PDA G950FXXU4CRKG
CSC G950FODX4CRK3 -
Beri
addikt
-
persil
nagyúr
válasz
Probert75 #49296 üzenetére
A gyorstöltés csak akkor jó/hasznos, ha közbejön valami, el kell otthonról rohannod, de a teló csak néhány %-on van. Felteszed és 10 perc alatt, amíg összekészülődsz, belepumpál annyit, hogy kibírja, amíg hazaérsz.
Amúgy, ha otthon vagy és ráérsz, igazából minimális a gyors és normál töltés között a különbség, plusz normál töltéssel nem lesz 300 fokos a teló meg a töltő sem
Egy jobb 2A körüli töltővel kevesebb, mint 2 óra alatt simán végez a normál töltés is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy ruhás topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Path of Exile (ARPG)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 16 Black 128gb BONTATLAN 3év gari Csere is
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest