Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Áprilisban várható az iOS 18.4
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
válasz
vinczetibor #49792 üzenetére
Tényleg nagyon érdekes, hogy ennyire megoszlóak a tapasztalatok a készülékkel.
-
Leslie1966
senior tag
válasz
Hogyan ?
-
nagyj74
senior tag
válasz
BoneDragon #49794 üzenetére
Csatit fogpiszkálóval pucold ki.
Mostanában, ahogy telik az idő, egyre többen panaszodnak erre. A legtöbbjüknek segít a pucolás. -
BoneDragon
veterán
Mostanában nem akarja a telefon a gyorstöltést, csak ha 3-4x ki-be dugom a kábelt. Általában ez kábel hiba szokott lenni vagy érintkezés? Kezdenek ezzel valamit, ha beviszem gariba?
-
dkovizoli
addikt
válasz
Én nem tapasztalom ezt. Igaz, hogy nekem regisztráció előtt kellett csinálnom egy fr-t, hogy régiót váltsak. Tehát így egy tiszta telepítésre jött a pite. Csak ezután kezdtem újra belakni. A második béta óta pedig mintha még jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
vinczetibor
aktív tag
Regisztráltam a Pie béta programba és egy perc múlva már OTÁ-n le is jött a Pie. Lassabbnak érzem a telefont, mint korábban, pedig eddig sem volt túl gyors...
[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
válasz
thamasz #49788 üzenetére
Kipróbáltam. De csak zenével. Filmet általában smart switch-el átküldöm tv-re, ott nincs ilyen opció. Nem vettem észre semmi különbséget zenénél, fülessel. Aimp-el játszom le, általában flac kiterjesztéssel és nem szoktam hangkiemelés és egyéb trükköket bevetni. A vége pedig egy B&O füles.
-
thamasz
senior tag
Olvastam, hogy az S8 család is megkapja a Pie frissítéssel a Dolby Atmos hangot, igaz csak vezetékes vagy bt fülessel mert ugye mono hangszóróval rendelkezik csak. Próbálta már valaki a bétások közül? Hoz valami hallható pluszt? forrás:
-
marquuard
veterán
Már nem is lehet mérvadónak tekinteni az FB/Messenger appot, mert gyalázat mindkettő. Kezdve az önkényesen előre telepített és kiirthatatlan FB appokkal, egészen az ócska optimalizációig. Egy komolyabb adatbotrány előbb vagy utóbb térdre kényszeríti a teljes branchet, a tőzsde sem tűr el mindent. Elsősorban én is az appokban keresném a hibát.
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Lefrissitettem áprilisi régi bootloaderes verzióval rendelkező telómat az idei januárira és egyértelműen megállapítható hogy lassítják a telót ezek a havi frissítések érezni a különbséget. Lehet ha havonta frissítek fel sem tűnik de így egyértelmű. Cache törlés is meg volt természetesen és gyári állapot visszaállítása is áprilisin kb két hete.
-
gery14
senior tag
Sziasztok a 9-esröl mia vélemény akik probálják a bétát hogy szuperál idáig valami idegesitő változás ?
[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
válasz
nagyj74 #49778 üzenetére
Megértem. Én sem szeretem ha egy jól belakott rendszert teljesen törölni kell. Ráadásul a mentésből állítasz vissza, nem biztos, hogy a hiba forrását nem rakod vissza. Ezért ilyenkor újként szoktam újra mindent. Nem is csinálom sűrűn. De gyanítom, hogy végleges pite megjelenéskor is kénytelenek leszünk sokan, főleg akik zip-ből frissítenek, hogy a régiók helyreálljanak. Simán el tudom képzelni, hogy az utolsó béta után odinnal kell majd felrakni.
-
nagyj74
senior tag
válasz
pappkarcsi #49774 üzenetére
Bp. Váci út.
Más: ki használ a Pie alatt samsung billentyűzetet?
Másnál is laggol?[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
Van esetleg, aki Telenoros és még Oreo alatt megjelent a VoLTE?
Azt már tudom, hogy Pie B2 alatt megy, csak nem CRL3-at (csak samfirmware-en találtam meg, jó lassan jött le...), hanem CRLB-t raktam fel és laktam be tegnap egész nap, amire nem megy fel az update zip.
Ha Beta-t felrakom akkor arra is fog jönni OTA-n majd a végleges Pie vagy majd azt Odinból kell újrarakni?
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Tegnap megjött a telefonom a szervizből. Kijelzőt és aksit cseréltek, meg visszarakták az eredeti szolgáltatós szoftvert. Profi munkát csináltak, nincs rajta karc vagy bármilyen más sérülés. 2 nap volt az egész. Kedden délután vitte a futár, tegnap dél körül hozta vissza. Végig lehetett követni a telefon útját. Nagyon elégedett vagyok, tényleg elsőosztályú szolgáltatás volt.
-
dkovizoli
addikt
-
Brumi˘
addikt
Üdv, S8 TMH 8.0-ra mehet egyből a korábbiakban itt linkelt 9.0 beta2 Odinnal vagy kell előtte mást is varázsolni? Köszi előre is.
-
dkovizoli
addikt
válasz
Soltee1 #49757 üzenetére
Jó is lenne így, de egyelőre a saját oldalukon is mást mond a tájékoztató. Ezenkívül régebben, ha jól emlékszem pont a G4-en volt valamelyik rom olyan, amiben megjelent. Be is lehetett kapcsolni. De nyilvánvalóan nem lehetett használni.
Majd kiderül, hogy lesz- e vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Edge lighting nem működik kikapcsolt képernyőnél.
Van erre valami megoldás? Mi okozhatja?
Ha használom a telefont, be van kapcsolva a képernyő, akkor tökéletesen működik.Always On Displayt nem használom. (de elvileg anélkül is működnie kéne...)
Az elején működött, ha jól emlékszem.
Köszi!
-
Probert75
addikt
válasz
dkovizoli #49753 üzenetére
Debreceniként csak a debreceni Telenor üzletbe vittem/vihettem gariztatni, ahol vettem. Ők meg innen csak oda küldik. Fényképet is csatoltak valami számomra ismeretlen progiról, ami kiírta,hogy mit csináltam vele. Szóval innen nem olyan könnyű hivatalos szervizbe vinni. A samut most igen, mert már van márkabolt és szervize is van.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
válasz
dkovizoli #49749 üzenetére
Amúgy majdnem biztos vagyok benne, hogy semmi különbség nincsen Odinos és Smart Switch-es szoftvertelepítés között. Az én telefonom osztrák (AUT) import, és Smart Switch rendszerint olasz (ITV) ROM telepítését adja frissítésként. Ezek után senki sem mondja meg, hogy olasz CSC régiókódos ROM miként került fel a telefonra.
Én továbbra is az Odin-t használom.
-
dkovizoli
addikt
válasz
Probert75 #49751 üzenetére
Nos, nem oda kellett volna vinned! ☻ Nekem is volt és van is LG-m. A G3 nekem is járt szervízbe, előtte volt root, mindenféle főzött rom. Aztán egyszercsak nem érzékelte a simet. Telenoros volt az is. Igazából úgy megdöglött, hogy alig tudtam életre kelteni. A Váci úti szervízbe vittem, pedig vidéki vagyok. Még aznap mehettem érte. Teljes alaplap csere volt, szó nélkül. Ráadásul függetlent kaptam vissza. A G4 is megjárta ugyanazt a szervízt, azzal is lett romolgatva, azt is ugyanott szó nélkül javították gariban. Bár abban az időben nem volt ilyen szigorú a root és a bl nyitás. A G5 már nem járt ilyen szerencsésen, igaz azt csak a levehető aljzat cseréje miatt vittem. De elutasították azzal, hogy le lett kérve a bl nyitó kód. Igaz nem volt nyitva. Meg én sem voltam elég rámenős. Azóta is működik amúgy tökéletesen.
Szóval ha van módod, inkább javaslom közvetlen a márkaszervízt.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49748 üzenetére
Elvileg nem szabad ugrania, és elvileg marad a gari. Legalábbis szinte mindenki eddig ezt tapasztalta, de hivatalosan nyilván itt senki nem jelenthet ki ilyet. Valamilyen rendellenesség miatt minden firmware buherálásnál fordulhat elő hiba, és akár olyan is előfordulhat, hogy megugrik a knox, de ennek nagyon kicsi az esélye. A felelősség azonban mindenképp a tiéd!
A gari tekintetében pedig a szerviznél derül mindig ki, hogy nem törődnek vele, de aztán ki tudja, hogy mikor gondolják meg magukat.
Tehát csak annyira tuti, hogy minden rendben lesz, amennyire az életben valami tuti. 100% soha sincs sehol. Kivéve a halált persze.Én nem paráznék rajta, elég egyszerű a frissítés folyamata. Valamint amíg nem nyitod ki a bootloadert, addig szinte 0 az esélye, hogy megtéglázd a telefont (na persze a Knox nem egyenlő a téglázással).
[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
válasz
dkovizoli #49749 üzenetére
Még 1X elnézést az értetlenkedésért! De volt egy LG G3-am és Telenoros volt. Raktam rá egy független romot és úgy használtam. Egyszer csak előjött a gyerekbetegsége, a képernyő sárgulás. Elküldtem szervizeltetni a telenor hivatalos szervizébe, a TMX-hez. Onnan meg 2 hét múlva visszaküldték, hogy piszkálva volt és ezért nem szervizelik le, ugrott a gari.
-
dkovizoli
addikt
válasz
Soltee1 #49745 üzenetére
Az meg, hogy a viharba? 😯😮 milyen régión vagy? Mi a szolgáltatói szoftvered most?
Megnéztem és nekem is. Tegnap még nem volt. Már csak a szolgáltatónak kellene, hogy ezt a készüléket is támogassa. Plusz, hogy ne csak a szolgáltatói romon legyen elérhető. Ma pont jól jött volna.[ Szerkesztve ]
-
-
Soltee1
tag
A beta2-vel nekem megjelent e volTE Telenor.
-
dkovizoli
addikt
válasz
Probert75 #49739 üzenetére
Az ota frissítés az csak a frissítő fájlokat tartalmazza. Az nem csinál csc váltást sem. Az nem egy teljes rom. Ráadásul ha szolgáltató független romot pl XEH teszel fel, mindegy, hogy telenor vagy tmobil vagy voda kártyád van, az biztos, hogy XEH-ra fog állni. Ugyanez visszafele is, ha szolgáltatói romod van, az egy fr hatására nem fog áltállni más csc-re.
-
Probert75
addikt
Azt értem, hogy megy minden rom minden telón, hisz nem ma kezdem.Volt már jó pár androidos teló, amin romoltam. De régebben nem volt ilyennel gondom, mert rootoltam is és főzöttek kerültek fel. De ez még 6 hónap garis, de mégis szeretném, ha hamarabb jönnének a bizfrissítések és a gari se ugorjon.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49739 üzenetére
Mert az szolgáltatói rom és nem független! Az csak és kizárólag a TMH régió kódját tartalmazza, aszerint fog frissíteni.
U.i.: a független rom nem tévesztendő össze a telefon függetlenségével vagy függőségével! Maga a firmware verzió független telefonra szánt kiadása. De bármelyik megy bármelyikkel.[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
Húúúúú wazze! Na most lettem csak összekavarva!
Nekem, mint régebben írtam, T mobile-os független telefonom van és Telenor SIM van benne. Bent a szoftver adatainál nekem TMH/TMH/TMH szolgáltatói szoftver. Érdekes módon, mikor kicsomagoltam és betettem a Telenoros SIM-et, akkor belakás közben jelezte, hogy van frissítés. Meg is csinálta. De nem kért semmi SIM resetet és maradt TMH/TMH/TMH.
Na ezért vagyok ennyire érthetetlen! Sorry! -
sgeza
veterán
válasz
Probert75 #49737 üzenetére
Ha magyar kártyád van, akkor XEH kóddal töltsd le a független romot, mert akkor egy olyan verziót teszel fel, amit kiadtak XEH-re (hiszen azzal kéred a letöltést). Ez esetben nyugodtan nyomhatsz SIM resetet, ha úgy jobban tetszik, biztosan fog otán frissíteni. De ahogy kolléga is mondja, teljesen felesleges FR-t nyomni. mert ha sima CSC-vel teszed fel a firmware-t, akkor úgyis tiszta lappal indulsz. Elegendő csak rányomni a SIM resetre a kérdéskor.
Ha valamiért mégis olyan verzió kerülne fel, amiről nem kapsz frissítést, akkor sincs gond, nem kell semmi extrát tenni, mint leszedni a régiódnak megfelelő kóddal a független OXM romot, ekkor az az eset áll fent, amit fentebb írtam, hogy tuti olyan verziód lesz, amit kiadtak XEH kóddal. Ezt simán rátolod HOME_CSC_vel a jelenlegi rendszeredre FR nélkül, és mindenm oké lesz.
Hátha nem világos még, én is megfogalmazom a saját szavaimmal, amit kolléga fentebb említett:
türelmetlen vagy, és DBT kóddal letöltöd a független OXM romot (mivel jellemzően ezzel adják ki leghamarabb), ami ugye mindegyik CSC kódot tartalmazza (pl. XEH-et is). Ezzel önmagában nincs semmi gond, lesz egy független romod. Felteszed, kérdezi a SIM resetet, te meg igent nyomsz. beáll XEH-re. Telik múlik az idő, eltelik 1 hét, de valamiért ezt a verziót a XEH kóddal mégsem adják ki. Aztán telik tovább az idő, jön egy frissítés. Mindenki boldog, te meg vársz, hogy megkapd. Előbb jön a DTB, majd 1 hét múlva a XEH is. Te meg nem érted, hogy miért nem kapod a frissítést. Azért nem, mert az OTA frissítés mindig relatív, tehát a legutóbbi - az adott régió kódja szerint kiadott - verzióról frissít. Te viszont egy olyan verzión vagy, ahonnan nem frissít, mert az nem jött ki XEH kóddal. Ilyenkor letöltöd az aktuális legfrissebbet XEH kóddal, és felrakod odinnel HOME_CSC-vel, ennyi, az adataid maradnak.
Az egyszerűség kedvéért: 1.0-t kiadták XEH-re, majd az 1.1-et nem. Az 1.2-t megint. DBT-re mindegyiket kiadták. Te akkor tetted fel a dbt kóddal letöltött verziót, amikor épp az 1.1-nél járt. SIM resettel beállt XEH-re (merthogy alapvetően ugyanaz az OXM független rom). Tehát van egy 1.1-es verziójú XEH romod. De az az 1.2-re csak az 1.0-ról fog frissíteni, mivel az volt az utolsó kiadott, a következő meg az 1.2.Így világos?
-
Probert75
addikt
válasz
dkovizoli #49736 üzenetére
Szóval akkor érdemesebb kártya nélkül és nem nyomni a sim resetet, hogy jöjjenek a frissítések. Annyi kellemetlenséggel, hogy újraindításkor megkérdi, akarsz e sim resetelni.
Vagy! Mindig oda lyukadunk ki, hogy jobb maradni azon ami van és várni szépen sorba. És aki nem érti annyira, az ne türelmetlenkedjen.[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
válasz
Probert75 #49735 üzenetére
Nem teljesen. Ha ugyanis te olyan romot teszel fel amit a kártyád régiójára nem adott ki a samsung, akkor a fr vagy sim reset után igaz, hogy átáll a kártya régiójára, de mivel másik régiós rom van rajta, ezért nem fog találni frissítést a későbbiekben. Ilyen volt tavaly a CRAP, az első oreo, amit pl DBT- re kiadtak, de XEH-ra nem. Rengetegen felrakták, nyomták a sim resetet, így viszont átálltak XEH-ra, onnan viszont nem tudtak frissíteni, mert arra ez nem volt hivatalosan kiadva. Ha nem nyomtak volna sim vagy factory resetet, maradt volna DBT a telefon frissitési régiója és nincs gond a továbbiakban.
Ha nem a HOME CSC-vel rakod fel, akkor úgyis csinál egy teljes törlést. Minek előtte meg utána fr? Vagy eleve a kártyád régiójának megfelelő romot tegyél fel és akkor annyi fr- nyomsz amennyit akarsz.
Egyébként most is ez lesz a pite megjelenésével. Az s9 topicban is ez van.[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
válasz
dkovizoli #49733 üzenetére
Akkor benlévő simmel érdemes telepíteni, majd simán nyomni egy fr-t és belakni újra! Így minden faxa lesz akkor és jön minden frissítés.
Vagy egyből egy fr-rel kezdeni a telepítést, majd mikor kész, akkor megint a biztonság kedvéért.
Persze fontos dolgokat le kell ezek előtt menteni.
Azt vettem észre, hogy az az igazi, ha mindent az elejétől kezdve újonnan beállítok.[ Szerkesztve ]
-
dkovizoli
addikt
válasz
Probert75 #49731 üzenetére
Ha benne van a sim, akkor kérdezi, automatikusan nem áll rá. Ha elfogadod, akkor csinál egy fr-t és beáll a kártyának megfelelő régióra. Ha ezt nem fogadod el, nem fogja minden újraindításkor megkérdezni. Annyit ír ki az értesítési sávba, hogy " auto preconfig. Új szolgáltató" ezt sima törléssel el lehet tüntetni. Ha viszont ezek után bármikor fr-t csinálsz, úgy hogy benne a kártya, akkor szintèn rááll a kártya régiójára.
Ha kártya nélkül faksz fel romot, nyilván ezt akkor kérdezi, amikor bekerül a kártya.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
nagyj74 #49729 üzenetére
Ha felraksz egy független romot, és olyan sim kártya kerül bele, ami nem egyezik az aktuális régió beállítással, akkor indulás után ezt szóvá teszi, és megkérdezi, hogy nincs-e kedved véletlenül nyomni egy sim resetet, hogy a kártyád szerinti régióra álljon át a készülék. Ennek elfogadása egyébként gyári alaphelyzetbe történő állítással jár együtt. Amíg nem nyomsz igent, addig minden újraindítás után megkérdezi.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
scream #49724 üzenetére
Az úgy jó. A SIM resetet elvileg megkérdezi indulás után, ahol elfogadni vagy elutasítani tudod. Vagy igent nyomtál, vagy esetleg meg sem kérdezte (lehet, hogy ha sim kártya bent létekor frissíted, akkor nem kérdezi meg, ezt nem tudom).
Balról jobbra:
a jelenlegi régiód, e szerint frissít/a kártyád szerinti régió/amilyen egyébként a készüléked
Vagy valami ilyesmi...[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz
scream #49695 üzenetére
Mégegyszer: nincs olyan, hogy dbt rom. Ha xeh-et vagy dbt-t akarsz feltenni, az egy és ugyanaz. Nem ettől lesz a készüléked dbt vagy xeh kódos, hanem a kártyád szerinti régiótól, ha nyomsz SIM resetet. Ha nem nyomsz, akkor az oxm független firmware szerinti alapértelmezett régió lesz érvényben újraindítások utáni egyszeri figyelmeztetéssel, hogy válts régiót (hacsak nem egyezik épp a kártyád azzal a régióval - pl. német kártyád van). Az S8 és S8+ esetén az egyiknél dbt, a másiknál xeu az alapértelmezett (nem emlékszem, hogy melyiknél melyik).
[ Szerkesztve ]
-
nagyj74
senior tag
Beta 2: megjavult az írisz szkenner.
-
lasse001
senior tag
Feltoltam az S8+ ot minden ok eddig.
Itt a linkje.:[link][ Szerkesztve ]
-
a.joe
csendes tag
Beta 2
[link][ Szerkesztve ]
-
emre33
addikt
2016-s Gear 360 kamerát használ valaki?
Párosítottam, de az alkalamzás nem tudja betölteni se a galériát, se a kamerát. Csak tölt és tölt.
Probáltam az alkalmazás több verzióját, semmi. Beállítások rész megy, ott pl: memóriakártyát is tudom formázni.
Ötlet javaslat? S8 januári frissítés.
-
dkovizoli
addikt
Meg is jött a második béta. Épp települ.
-
ImI87
őstag
Sziasztok !
Mennyiért lehet most eladni egy 10 hónapos, makulátlan állapotú, gyári független, Magyarországon hivatalosan vásárolt S8+ telót? Van még rá 14 hó gari, és minden tartozéka megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- iPhone-t használók OFF topikja
- PlayStation 5
- LEGO klub
- Video digitalizálás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bittorrent topik
- További aktív témák...