Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LilProphet90
senior tag
Sajnos már én is offoltam a telefont, bár megtartom, mert nagyon szerettem. Kicsit túlidealizáltam is, de tény, hogy komoly bajom nem volt vele. A 17k-s akksi (+8k USB-vezérlő) cserét egy is kicsit sokkallom.
Mi 9-re váltottam, más világ, de 100k körül mégiscsak csúcshardver. Egyedül a vízállóság hiánya zavar, azért ad egy biztonságérzetet.
[ Szerkesztve ]
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
Burt1793
veterán
Ez így normális, ha rosszabb vagy akár ugyanolyan telefonra váltanál, az lenne csak az igazi csalódás. Nekem is az s7 az eddigi legjobb telefonom, le se cserélem, így örökké az marad.
Az enyém első szériás, szóval nem mai csirke, több, mint 3,5 éve megvan. Amíg teszi a dolgát, nem cserélem le.[ Szerkesztve ]
-
fornettisuti
veterán
A Samsung storeban lévő az jó.
Csak a Google Play áruházból lett tiltva az új szabályozás miatt.iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
zolikaDB
veterán
-
-
törölt tag
nem is tesz jót a teljes lemerítés az aksi élettartalmára nézve ...
Épp ezért nem is tudod lemeríteni: hamarabb kapcsol ki, mintsem elérné a nulla szintet. A megjelenített érték csak tájékoztató jellegű, tehát picivel több van benne, mint amit látsz. Így garantáltan nem tudod lemeríteni, ezt a felhasználók érdekében "lőtték be" ilyen módon.
-
Fifi
őstag
A fenti kínzás után nem hogy a napot, de ma reggelig kibírta.
Szerinte még lett volna benne még 4 óra üzemidő, de 15%-on állva feltöltöttem, nehogy nap közben pont akkor merüljön le, amikor a legnagyobb szükség van rá. Meg nem is tesz jót a teljes lemerítés az aksi élettartalmára nézve ...
Ha ezt nap, mint nap hozza és nem lesz jobb az akkumulátor pár feltöltés után, akkor ezzel is megbékélek.
A teljes igazsághoz le kell írjam, hogy a telefon rootolt és gyári XEH ROM-ból Titanium Backup-pal sok minden (~60db app) jegelve lett, így azok nem futnak a háttérben feleslegesen. Gondolom egy full gyári ROM-mal azért kicsit másképp nézett volna ki a dolog.
-
törölt tag
Reggel kelek, városi tv mobilnetről kb 40-60 perc. A buszon (kb 1 óra utazás több busszal) beszedem pár játékból a napi betevőt (PUBG, SWGOH, stb) majd utána az utazás végéig SWGOH. Kb ekkor szoktam elkezdeni netet osztani a másik telefonomnak.
Mellette egész nap a Samsung Level U PRO cicergeti a zenét a fülembe, és van nálam egy MI Band I is, hogy a BT ne csak egy irányba figyeljen. Természetesen mindkettő hardverhez kiadott app dolgozik a háttérben.
Reggeli 9-kor, netezünk egy kicsit.
Ebéd délben, megint játék, masszív fél órát. Ekkor már 20% alatt vagyok, többek között a 128-as kártya+korlátlan mobilnet+torrent kliens kombónak köszönhetően. No meg ha valami miatt telefon kell, akkor használom. Hívások, doksi letöltés, google, wiki, ilyesmi.
Töltünk. Ha sikerül akkor kb du 3-ig madzagon van a telefon, ha nem akkor megy a backpack-ba.
4-kor meló vége, a hazaút kicsit hosszabb, olyan 1.5 óra közben full játék van, hogy szimultán 2 telefonnal.50-60% körül érek haza ha szerencsém van.
-
chubby2o6
senior tag
Én soha nem használtam ( nem kellett eldugnom a rootot egyik alkalmazás elől sem ), de úgy tudom, működik Nougaton is, legalábbis valaki írta itt a topikban, hogy használja.
Elvileg a "Hide Magisk"-nak is működnie kellene, de én nem használok olyan appot, ami elől el kellene rejtenem, szal ki sem próbáltam soha. -
Crus
őstag
Azért az nem kicsit kemény, hogy kiadsz nem éppen 2000 Ft-ot egy ilyen telefonra a 4 éves használt vacak lenyomja. Milyen lehet a Samsung minőség checkje, ha ilyen megesik. Azért az ember azt gondolná, hogy 2 év után már csak képesek legyártani egy S7-et... aztán nem.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
gerner1
nagyúr
1, A vez.nélküli gyorstöltés menüpontja csak akkor látható, ha 1 alkalommal már rá helyezted a készüléket, egy gyorstölteni is képes vez.nélküli töltőpadra (lehet az éppen nem gyári Samsung is...). Az összefoglalóban benne van. Amennyiben a töltőpadot olyan hálózati töltőfejjel üzemelteted, amely nem adaptív (tehát a 9v 1,67A -t nem tudja) vagy hibás, vagy az USB-kábel elégtelen, akkor nem fog működni (így a menüben megjelenni sem...).
-
-
Fifi
őstag
Egy helyi GSM boltban (akik másik boltjukban a samsung szervizt is üzemeltetik), lebeszéltek a dual sim verzióról :-(
Hiába nem érdekel a garancia, mert ugrasztom a konoxot a dual verzióval az a gond, hogy nem minden alkatrésze kompatibilis a single verzióval, így egy esetleges hardwares hiba esetén nem biztos, hogy fogják tudni javítani, mert nem lesz hozzá alkatrész.
Pl. azt mondták, hogy egy dual verzióban meghalt a kamera és nem tudták cserélni, mert az sem azonos a két telefonban ... ez számomra elég furcsa, ha alaplap, modem más az ok, de a kamera modul sem lenne kompatibilis?
Lehet csak rá akart venni, hogy hivatalosan importált példányt vegyek és ne a "szürke" importot támogassam? -
gerner1
nagyúr
Igen, az is single-CSC. A kódból lehet megállapítani, ami release CSC-kódsorában van (ez sorban a második PDA / CSC / Phone) Plö G930FXEH1DQG1.
A multi-CSC kódok :
BTU, DDX, DHX, DNX, ODD, OJK, OJV, OJX, OLB, OXA, OXJ, OXX, OYM, SER, TEF, THL, UUB, UWT, UWA, VFG (Vodafone), XAA, XAC, XEF.Eddig, a magyar XEH kód (is) az OXX multi-CSC -ben "volt" benne, amelyben a XEO (Lengyel) a default.
-
gerner1
nagyúr
Szerintem egyikel sem fog menni 100% -os mentés, root nélkül. Az átköltözés egyszerű a Smart Switch -csel. Wifi hálózatok & jelszavak -at is átemeli, és Samu appok beállításait is. A telepített appokat is menti, de a 3rd party appokhoz tartozó adatokat nem. A játékok, egyébb appok mentéseit manuálisan kell elvégezni, külön. A google appok beállításai pedig, a google fiókos mentésből visszaállítható, amennyiben ez be volt állítva ( g.naptár, email, stb...). De, kipróbálhatod a Heliumot b. -ot is (korábban, nekem ez sem mentett el mindent ....)...
[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
Igen joga van írni a microSD -t, de csak akkor ha megfelelően van rá kódolva. Nekem is van néhány app, amely nem működik, vagy nem megfelelően, ha a microSD -t adom meg neki(k) tárolónak, de lassan fogyatkoznak, ahogy jönnek a frissítések.
Az ExtSD Fix , szerintem csak custom recovery -ből telepíthető (plö TWRP). Azzal pedig már ugrik a knox.
[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
Múlt héten még olyasmiket írtál, mint aki éppen belakja a készüléket. .... - Caller ID -et kerestél, Unison for Android -dal küzdöttél, csináltál FR -t is, stb ....
Mi történt ?[ Szerkesztve ]
-
gerner1
nagyúr
"Így későbbi FR után sem vált XEO-ra amúgy?" - Én is csináltam már, és volt már más is, aki csinált FR -t, és nem mászott el a CSC -je. Vagy itt, vagy az edge topikban. Keress rá. Mivel megvan ennek a rizikója, én mellőzném, annak ellenére, hogy nekem plö nem mászott el a CSC -m. Persze, nyilván van az a legvégső helyzet, amikor nem marad más. Azonban, a legtöbb esetben segít a wipe cache.
-
gerner1
nagyúr
1., - Én ebből a premium -ot használom, de próbáltam már ebből a pro -t is. Az előbbi, nálam valahogy jobban funkcionált, így maradt.
2., - Nincs ötletem, de lehet, hogy egy újabb verzióval már működni fog. Meg kell várni, amíg frissítik. Esetleg másik appot nézel.
Odin nem ugrasztja a CSC -t, ha azonosra kiadott ROM -ot választasz, és azt a HOME_CSC.... file -t betallózva rakod fel. A normál CSC file -t használva, automatikusan lesz FR, és többynire ilyenkor szokott elmenni XEO -ra.
[ Szerkesztve ]
-
UfoZoli
aktív tag
Költözéshez tudom ajánlani a 3rd party app-ek esetében a Helium Backup pro-t.
Ment drive-ra és Sd-re. S nem kell hozzá root.
Viszont első bekapcsoláskor kell neki egy számítógépes összeköttetés valami kliensprogi miatt.
Nekem az Alpha vs. S7 viszonylatban remekül szuperált.
S engedi a nem csak 3rd party app-ok mentsét is, minden tartalommal és beállítással.A téma pedig sajna nem megtartható, de hasonlót biztos találsz a témaáruházban
[ Szerkesztve ]
HTC Desire S => Galaxy S4 mini => Galaxy Alpha => Galaxy S7 => Galaxy S8 => Galaxy S10+ => Galaxy S23 Ultra
-
melan
senior tag
Most tetem fel hétvégén, nem kell nedvesíteni. Leszeded a papírról a fóliát, és "felcdsúsztatod", hogy az egyik széle lelógjon a lapról. Odailleszted, teljesen a széléig. Lehúzod a lapot róla, majd keresztben alárakod, és illeszted a fólia szabaddá került részét szintén teljesen a széléig. Eközben ne simítsd rá a ragasztott részeket, csak illeszd! Ezután húzd ki a lapot alóla, és középen hosszanti irányban simítsd rá a fóliát, majd ezután oldalirányú mozdulatokkal simísd a teljes felületen. Ezután a széleket enyhén hajszárítóval megmelegítve "puhísd" meg a fóliát (ettől jobban hajlik), majd erősen nyomva a kedővel simítsd hosszú mozdulatokkal rá teljesen.
Nyugodj meg, teljesen passzentos, teljesen szélekig illesztve tökéletes lesz!
Ha mágis sikerülne elrontani, óvatosan húzd vissza - elég erős az anyag, újra rá fogod tudni tenni, csak arra ügyelj, hogy ne kerüljön rá szennyeződés.
Szóval hajrá bátran -
Burt1793
veterán
Nagyon-nagyon pontosan, tehát pont úgy, hogy a kamera alatt egy centivel lévő rész legyen a + jel közepén. Persze, mondom, gyakorlás kérdése, nekem megy full sötétben, szinte helyezgetés nélkül, de jó fél éve megvan a szekrény.
Az s5-höz valóra meg bárhogy rá lehet rakni, valszeg több tekercses.
Igaz, azzal is egyszer volt olyan, hogy nem töltötte fel reggelre, ezzel a szekrénnyel is csak egyszer volt ilyen eddig. Kicsit ijesztő, amikor visszaköszön az esti 30% reggel.Szerintem s6-osat vegyél, olyat, ami nem gyorstöltős, a ventilátor nem túl praktikus esti, lassú töltéshez.
Asszem ez az, ez elég nagy, tuti eltalálod.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
Addig ujjlenyomatos lesz az s7, utána lemosod, letörlöd a dbrand-hez kapott mikroszálas kendővel és tiszta lesz. Annyira nem vészes ez a hátlap alapból sem, az emberek akartak prémium készülékházat... Engem az aksicsere bonyolultsága zavar csak, bár nyugodtabban mosdatom a telót így, hogy nem szétszedhető. Van a családban egy s5, 3 éves, vízben még nem volt, az s7-em meg heti többször.
-
Csocsesz75
őstag
Rommá lehet állítgatni, nekem is ez a kedvencem. Egyedül a görgetés lehetne finomabb, folyamatosabb mint az UC Browserben. Azt próbáltad? Ott kisebb ujjmozdulatra is kicsit többet görget és finomabban áll meg. Mondjuk ott be van kapcsolva a hardveres gyorsítás. Habitban ilyet nem találtam.
[ Szerkesztve ]
-
picur10
aktív tag
-
Dadan01
senior tag
Nem azért mondom, de ha leírásból nem megy, ami eléggé szájbarágós tud lenni, akkor inkább ne flashelj semmit, sehova.
Most komolyan 2-3 hetente egyszer az a bootanim kibírhatatlan? Én az S7-emen már nem egyszer mentem 1000 óra uptime fölé, de a frissítéseknél ugye kell a restart.. -
Promi
aktív tag
-
Pityupoeta
csendes tag
Én barátnőmnek innen rendeltem még pár hónapja. Felhívtak szállítás előtt, hogy ha nem bolti garanciát akarok, akkor + 5000 Ft-ért választhatom azt (elmagyarázta, hogy ez azt jelenti, hogy ilyenkor a Samsung márkaszervizbe kell vinnem, nem hozzájuk), egyébként marad amit az oldalukon írtak. A futár 1 órán belül megjött (Pesten) és megvárta amíg megnézegettem a telefon-t, hogy minden rendben van-e. A telefont be is tudtuk regisztrálni a Samsung-hoz.
-
UfoZoli
aktív tag
Hát egy kétszázezres telo esetében nem játszanék az 5 ezer forintos nyereséggel az utólagos függetlenítés miatt.
Bármelyik ses store-ban gyárilag független telót kapsz 2 kilóért, ami biztos regisztrálható a prémium garira.
Karácsony előt meg szerintem leviszik 190-re vagy max 180-raHTC Desire S => Galaxy S4 mini => Galaxy Alpha => Galaxy S7 => Galaxy S8 => Galaxy S10+ => Galaxy S23 Ultra
-
fornettisuti
veterán
a kotelezo garancia 1 ev, hivatalos helyrol gyari, szurke importosan bolti. a +1 ev gari samsungnal valo keszulek regisztralas utan van meg. ezen felul vasarolhato meg elvileg maximum 2 ev samsung espervagy telekomos (esetemben)
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Taci
addikt
De, ez az (volt), a visszaigazoló levélből nyitottam meg a linket. Szóval te is az eMagos forgalmazóit rendelted (és mondtad ezek szerint vissza). Nézd meg a visszaigazoló emailedet, kattints a telefon képére, és ez fog bejönni. Amúgy vásárláskor direkt ellenőriztem, mert korábban láttam, hogy többféle forgalmazó is szerepelt (szerepelhetett) ott, viszont a fekete péntekesnél az eMag volt a forgalmazó.
-
-
Taci
addikt
Ha EU-ból származó telefont veszel, akkor az egy év gyártói garancia mindenképp vonatkozik rá. A második évet csak a nagyobb boltokból (MM, ED stb.) való vásárlás után kapod meg (regisztráció után).
Privátban tudok neked ilyen helyeket mondani, ahol szerintem a legolcsóbb.
-
UfoZoli
aktív tag
Dominos készülék esetében mire írsz alá hűséget?
Eldobod a dominos sim-et s használod a mostanival.
Max nem független telod lesz hanem Telekom függő, két év legális gyári Samsung garivalHTC Desire S => Galaxy S4 mini => Galaxy Alpha => Galaxy S7 => Galaxy S8 => Galaxy S10+ => Galaxy S23 Ultra
-
toge79
csendes tag
Én egy Spigen Neo Hybridet rendeltem a telóhoz, de mivel a teló hamarabb jött meg, vettem ideiglenesen/tartaléknak egy clear covert + Samsung fóliát.
Samsung fólia a Samsung tokkal (clear cover) teljesen rendben van azt leszámítva, hogy a tok - szerintem - rendkívül gagyi műanyag, könnyen karcolódik, gyűjti az ujjlenyomatokat, addig szép amíg a dobozában van. A fólia szerintem nem rossz, ráadásul 2 db van a csomagban.
Samsung fólia a Spigen Neo Hybrid tokkal nem működik. A tok annyira passzos,szoros, hogy "felnyomja" a fóliát.
dbrand-del nincs tapasztalatom. -
Burt1793
veterán
Minek triplázod a hátlapra a dolgokat?
Első körben szerintem vegyél valami elegáns/nőies tokot, ami nem feltétlenül átlátszó (sok ilyen van). Ha nem kell a tok, akkor mehet rá a DBrand, bár én nem ismerek olyan lányt, aki nem ejtegeti a telefonját. Itthon pl az A5 2016 ebay-es mintás tokban van és kész. Fólia a kijelzőre nem feltétlenül kell, persze ha táskában hordja, amiben van minden, akkor igen.
Én zsebben hordom, karcmentes a kijelző fólia nélkül, a gomb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik