- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Motorola ThinkPhone - gondold végig kétszer!
- Kínában Robotaxisodott a Model Y
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz Real Ghoost #22738 üzenetére
Nagy jövőbelátási képesség nem kell ahhoz, hogy tudjuk, ha vége a Glamour napoknak, akkor minden akciós ár visszaugrik az eredetire, és napokon belül nem lesz megint akció rá...
De hogy érdemben is hozzászóljak, a Media Marktban most 20% visszajár a 200e-es árból ajándékkártyán. Igaz, ez így nem teljesen kedvezmény, de mégis valami... 5 évig felhasználható az ajándékkártya, és ha akciós valami a Mediában, akkor már nem is annyira drága, szóval a jövőben vehetsz még ott akciós cuccot, és akkor jól jön ez a 40e Ft. És 10% THM-re el lehet vinni. Ápr. 23-ig él a dolog.
-
törölt tag
Selfinél ha a pulzus szenzora teszem az ujjam, akkor az világítani kezd. Miért?
-
MPite
tag
Most vettem eszre a Phone infoban, hogy gyártás dátumának 2017.02.03-t mutat. 1 éve áprilisban vettem a telefont legutóbbi szerviz alkalmával cseréltek alaplapot, biztos az a ludas, de azért fura ez így...megfiatalodott na
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz balazsnba #22787 üzenetére
Milyen fali adapterrel használod?
Nálam sz.gép usb portjáról iszonyat lassan töltött, a Samu saját fali adapterével stabil, gyors, igaz én a györstöltést csak kábellel és csak nagyon ritkán használom.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Poplacsek
senior tag
Az S8-as kamera szoftverét szerintetek lehet majd applikálni S7-es főzött ROM-okba? Vagyis pl. a több képből gyúr egyet funkció csak szoftver kérdése, vagy a hardvertől is függ?
Nézegettem S7 vs S8 kamera összehasonlításokat és látszik a fejlődés..[ Szerkesztve ]
-
-
gerner1
nagyúr
válasz balazsnba #22783 üzenetére
Így néz ki az, ami a gyári fekvő, gyorstölteni is képes töltő-pad:
Hasonlítsd össze azzal, ami neked van. Amennyiben mégis egyezik a képeken láthatóval, akkor a teló beállításaiban kell engedélyezni a vezeték nélküli gyorstöltést, ami nougat alatt a : Beállítások -> Eszköz karbantartása -> Akkumulátor (bal o. alul) -> Speciális Beállítások (3 pötty jobb felül). A készülék viszont csak akkor teszi láthatóvá a menüpontot, ha gyorstölteni képes padra helyezed.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
válasz balazsnba #22783 üzenetére
Egy Fast charge töltővel.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
balazsnba
csendes tag
Sziasztok! Az eredeti Samsung gyorstöltővel nagyon lassan töl a telefon, 4-5 óra, amíg feltölt. Van tippetek arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet meggyorsítani a töltést? (Nougat van telepítve)
-
gerner1
nagyúr
válasz D-Phrag #22773 üzenetére
Nálam ezeket is, visszaállította már több alkalommal. Appoktól kezdve, a beállításokon át, gyakorlatilag mindent, ami a gyári firmware része (gyári böngésző bejegyzései, gyári naptár bejegyzések, S-health adatbázis, Gyári üzenetkezelőben az üzenetek -SMS -ek, hívásnapló, Névjegyek, háttérkép, widget és ikon elrendezés, WiFi hálózatok és jelszavaik, Bluetooth kapcsolatok és beállításai, stb,stb...) ->visszaállít. Amit nálam nem mentett (és én opciót sem találtam ezekre) az plö a készülék feloldás jelszava, újjlenyomatok, biztonsági mappa jelszava, és néhány más apróság. Szóval, van 1-2 dolog, amit egy visszaállítás után, ismét fel kell vinni manuálisan, vagy telepíteni. Ugyanakkor, időben sokat megtakarít, mert max ~20-30 perc, és 95% -ban visszakapom a korábbi, "belakott" állapotot. A maradék pedig szintén nem tart soká.
-
nimba1
aktív tag
válasz D-Phrag #22773 üzenetére
A jelszavakra jó a google fiók vagy a samsung fiók.
Az alkalmazás adat mentéshez én a Helium -ot használom.
De leginkább csak játékot, meg a Waze-t szoktam visszállítani mert régen volt párszor hogy hiába azonosítottam magam Waze-nak, mint felhasználó megvoltam de a profilt nem tudta visszaállítani.Azt írta elveszett egy fekete lyukba a manóba. Én meg tiszta ideg voltam. Ezért Helium-al mentem. -
kutga
nagyúr
válasz D-Phrag #22775 üzenetére
Egyszer használtam ilyet, kezdőképernyő elrendezést, beállításokat, jelszavakat visszatette, az alkalmazásokat pl. már összekutyulta. Azóta inkább rászánom az időt és belakom újra.
-
Richie86
senior tag
Megértelek, ha ezt tapasztaltad. Nekem korábban volt egy P8-am, ott (szerencsére) nem vettem észre ilyesmit. De hallottam/olvastam én is erről, de azt is olvastam valahol, hogy a legújabb EMUI-ban ezt már orvosolták, személyes tapasztalatom azonban nincs. Na ezzel be is fejeztem az OFF-ot
-
kutga
nagyúr
válasz Richie86 #22768 üzenetére
Nekem túl agresszív a ram kezelése. Nagyon hamar zárja be a háttérben futó alkalmazásokat, ami addig nem baj amíg olyat nem zár be amit éppen használnék (időjárás, navi, Light Manager, de volt olyan hogy mondjuk a Viber nem jelzett).
Bár elvileg be lehet állítani kivételeket, a gyakorlatban ez is csak egy darabig működött. Én úgy vagyok vele, hogy a fel nem használt ram mennyisége elvesztegetett erőforrás, ha ott van, használja is ki az oprendszer.
-
D-Phrag
senior tag
válasz Csocsesz75 #22726 üzenetére
Szia! Nekem is ugyanazokat a tüneteket produkálja a telefon, mint nálad. Jönnek időlközönként a nemkívánatos teljesképernyős reklámok, hogy töltsem le ezt meg azt a programot. Tegnap kezdte el. Én mondjuk feltettem pár recovery appot előtte, ill. desktopos data recovery programokkal is próbálkoztam (törölt videót akartam visszaállítani) és arra gyanakodtam első körben, hogy ezek pakoltak fel vmi szennyet, de már mindent végignéztem és nem találtam idegen appot (már), sőt sem az ESET, sem a Malwarebytes kereső nem talált kártevőt.
Neked sikerült már rájönnöd, hogy mi okozza?Ui: Reggel még jött a reklám, de azóta mondjuk nem tapasztaltam.. Ettől még frusztrál, nehogy valami adathalász progi kavarja a málnaszörpöt. Akkor inkább egy FR megint, pedig 4 napja sincs, hogy Nougatra frissítés utáni meszelés volt..
[ Szerkesztve ]
-
Richie86
senior tag
Szia, szerintem lecserélni nem érdemes, nagyon fasza kis készülék az S7.
Viszont ha most akarsz venni, akkor megfontolandó, mind a kettő jó kis telefon a maga nemében. Nézegettem videókat (P10 - S7 összehasonlítót is), láttam olyat, ahol a legtöbb feladatban icipicivel a P10 volt gyorsabb. De szerintem ez a hétköznapi használatban észrevehetetlen. A szintetikus sebességteszteken is közel azonos pontot kapnak. Viszont arra érdemes figyelni, hogy a P10 nem vízálló, és nem támogatja a vezeték nélküli töltést, így akinek ezek a dolgok fontosak, akkor inkább S7. Talán kamerában is jobb picivel az S7, éjjel meg biztosan. De amúgy nagyon jó szerintem a P10 is, én is elgondolkodtam rajta -
pcnet
addikt
Haverom gondolkozik Huawei P10en. Szerintetek érdemes S7et lecserélni? (Kamera. Megbízhatóság. Sebesség. Üzemidő.)
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
IamTheDog
tag
Ha 7-es BTU-ra felteszem a 7-es XEH-t, akkor mi lesz a CSC? Próbálta már valaki?
-
ShadowLac
addikt
Német független nougatra jött má javitó frissités?
kinek van német függetlennel tapasztalata.leirná esetleg?Xperia Neo, S Avance, S 2,3,4,5,6,7,8,9,Xiaomi MI8,Pixel 2XL,MI9,S10plus,Pixel 4A5G,MI11,S21plus,Pixel 6,S20 Fe, S21 Fe, S22 utra,s23ultra, s24Ultra
-
Burt1793
veterán
válasz JozsBiker #22755 üzenetére
Iphone, WP és Blackberry is megy neki. Régi, nem okos telefonokkal van baja.
Használd az OTG átalakítót és egy usb kábelt, indítsd el az s7-en az átvitelt.(#22757) johnny82: Ezzel nincs semmi gond, de szerintem a milyen okostelefont vegyek topikban beszéljetek erről, oda való téma, itt s7 tulajok vannak. Engem nem zavar, illetve ennyi még nem flame, de ha minden nap külföldi oldalakat szeretnél linkelni s7-ről, akkor azt ott. Két év garid csak akkor lesz, ha magyar hivatalos samsung forgalmazótól veszed (MediaMarkt, SES, Extreme Digital, Speedshop, szolgáltatók...), ha nem így teszel, egy évet kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz Martonlud89 #22748 üzenetére
Nekem egyszer csinált ilyet, több mint 24 óráig nem nyúltam hozzá, ilyenkor ujlenyomattal nem engedi feloldani és utána kiírta, hogy adjam meg a készülék PIN kódját (nem a SIM PIN-t!).
Beütöttem és nem működött, próbálkoztam újra és talán 3 után letiltott ua. hogy majd próbálkozzak később. Én is mindig a jó PIN kódot írtam be. Próbálkoztam újraindítással is, de ua. volt, PIN nem jó. Kérdeztem itt is, de más még ilyet nem tapasztalt.
Kerestem kicsit a guglival és ezt találtam:
http://trendblog.net/how-to-bypass-android-phone-lock-screen-pattern-pin-password/
Nekem az itt leírt módszerrel a neten keresztül a Samsung fiókkal sikerült feloldanom.
Érdekesség, hogy nem változtattam semmin és mint korábban is, azóta is elfogadta ua. készülék PIN-t, ami mindig is volt. Fogalmam sincs, mitől bolondult meg.
Remélem nektek is segít. -
Martonlud89
újonc
Sziasztok! Segitségre lenne szükségem. A barátnőm külföldön van (nem EU) és lemerült a telekomos s7ese. Töltés után a készülék nem fogadja el az egyébként helyes pin kódot és azt mondja hogy próbálkozz 60 perc mulva... wtf?! En is s7et használok fél éve és ötletem sincs. Tapasztalt már esetleg valaki ilyet? Köszi előre is!
-
kutga
nagyúr
Én szolgáltatónál vettem épp lejárt a hűségem.
-
törölt tag
Szia,
Próbáld ki a Smart Switch progit, ami a Samsung sajátja. Ezzel szinte mindent le lehet menteni. Kicsit le kell görgetni a Windows verzióhoz.
-
Tecko
csendes tag
Sziasztok!
Eltört képernyőm, nincs kép.
Annyira még érzékelt, hogy rá tudtam tenni a PC-re és kimentettem az adatokat.
Az SMS adatokat hol találom, látja a PC van -e esélyem, hogy egy másik anfroidos telefonon visszaállítsam az üzeneteimet?
Mivel nem látom a képernyőt így backupot nem tudok csinálni. Egyébként is nyomokban érzékel, ujjlenyomattal tudtam kinyitni.
-
MODERÁTOR
"Már nagyon sajnálom, hogy a Glamour napokon nem vettem meg a -20%al egész jó lett volna, tudom senki sem lát a jövőbe, de vajon várható még valami hasonló akció mostanában?"
Az e heti lottószámok: ...Egyébként nem tudom, hol, mikor nézted, mert hivatalos helyen sem kerül 200 ezerbe: [link].
Xiaomi 13T
-
Real Ghoost
aktív tag
Sziasztok, tudtok esetleg valami jó helyet ajánlani, ahol vehetnék egy ilyen telót, garantáltan hivatalos magyar Samsung garanciával, kicsit olcsónbban mint a Media Markt és társai (ott kb 200e)?
Már nagyon sajnálom, hogy a Glamour napokon nem vettem meg a -20%al egész jó lett volna, tudom senki sem lát a jövőbe, de vajon várható még valami hasonló akció mostanában? -
őstag
válasz samu74 #22723 üzenetére
csak néztem hogy 64 gb-os S7?Azt hittem hogy ezek 32-es verzióban vannak csak...
samu74
Igen, én is csak később néztem utána, hogy a 64gb-s az inkább EU-n kívüli.johnny82
Amennyiben azt nézem, hogy használtan is 120 ezer körül mozog a 32gb, akkor vállalható. Azt csak később néztem, hogy Mo-ra nem szállítanak. Én Ausztriában lakom. Ide utánvéttel szállítják. A garancia érvényesítése mindig egy macerás tényező, ha nem az anyaországban veszed hivatalos eladótól.Ui: Közben találtam már 400- euróért a német Media Markt-ban. Az már inkább vállalható.
[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
samu74
addikt
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Feltettem a Novát, mert 1-2 funkciója hiányzott, viszont a gyári óra/időjárás widget az tetszett, ami volt eredetileg. Hogyan lehet azt a Nova alatt kitenni? Vagy kell kell egy harmadik app, ami ugyanolyan? -
törölt tag
válasz Csocsesz75 #22724 üzenetére
Sajnos ez ilyen manuális szöszmötölős. Esetleg egy vírusirtó ha talál vmit, akkor időt spórolhat, de érdemes azért kézzel végigbogarászni.
(#22723) samu74 Volt eddig is ez az opció. Legalábbis az előző telefonomnál is volt már ilyen még MM alatt, tuti.
-
samu74
addikt
Kábel meg pc,Odin-al flashelem.
Igen,ilyenkor teljes gyalu mert nem a Home_CSC opciót választom.
Frissült minden ahogy nézem, 195 megabájtos update jött.
Viszont ami nem volt ismerős hogy a hálózatok választásánál van olyan opció is ami automatikus 3G/2G ,asszem ez eddig külön volt.johnny82 300 euróért elég jó, 1 év gari van,csak néztem hogy 64 gb-os S7?Azt hittem hogy ezek 32-es verzióban vannak csak...
[ Szerkesztve ]
-----------
-
törölt tag
válasz Csocsesz75 #22719 üzenetére
Szia,
Első körben megnézném az összes alkalmazást, hátha van ott olyan, ami nem kívánatos vagy valami fura, és uninstallálnám.
Ha már arra jársz, a böngészők gyorsítótárát is törölheted.
Ha ez sem használna, akkor tegyél fel egy vírus/malware irtót, hátha az talál valamit.
Végső megoldás egy factory reset.
A ROM honnan való?
-
törölt tag
válasz Csocsesz75 #22717 üzenetére
És csinálja mobilneten, otthoni wifin, és más wifin is?
Nekem egyszer egy aranyos kártevő (OpenDott félokos óra droidos programja, a dobozon lévő címről letöltve) kiolvasta a böngészőből a router jelszót, és átírta a DNS-t a szolgáltatóiról a sajátjára. Az meg természetesen még a prohardvert is reklámnak oldotta fel...
Ezt lehetne kiszűrni, ha más hálózaton is használod a készüléket. -
veterán
-
törölt tag
válasz Csocsesz75 #22714 üzenetére
Nekem a Galaxy apps-ból letöltött Tubemate csinált ilyet.
-
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Most telepítettem a Nougatot OTA-n (XEO). Azóta kb. minden 3-4. kijelzőfeloldás után valami reklámot nyom be.
Találkozott valaki ezzel ?
[ Szerkesztve ]
-
kellcucc
aktív tag
Üdv.
Hónapokkal ezelőtt valakinek szüksége volt egy olyan tokra, amit zsinór/madzag segítségével ruhához vagy bármihez tud rögzíteni. Sajnos nem találom azt a posztot, remélem ti tudtok ebben segíteni. Egy S8-hoz vennék hasonló tokot, hogy a vízi programoknál ne kelljen félnem, hogy nem látom többé a telót.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fornettisuti #22704 üzenetére
Hogy van-e különbség a 2 rendszer AOD-je között azt nem tudom. Amikor megjött a telefon egyből frissítettem 7-es verzióra és ott működik jól minden.
Esetleg az értesítések beállítása alatt megnézheted, hogy engedélyezve van-e az applikáció? Gondolom a wifi/mobilnet be van kapcsolva? -
kutga
nagyúr
válasz fornettisuti #22699 üzenetére
Nougat hozta úgy emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Az S7 és S7 edge variánsok nagy átfedése miatt, mindkét topik egyformán használható bizonyos kérdésekre. Íme, a
OFF témával kapcsolatban pl:
- Android alkalmazások (3rd party app -ok, pl: Nova launcher, Poweramp, stb)
- Facebook / Messenger app
- Android OFF
- Galaxy OFF
- Telekom Mobile
- Vodafone
- Yettel
- Digi Mobil
- Garancia & Fogy.védelem
- Mobiltelefon beárazás
- Melyik "telefont" vegyem ?
- E-Robot topik
- Tasker topik