Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
2014 április elején jelent meg, hazánkban mindhárom nagy szolgáltatónál megvásárolható volt, több színben is. Természetesen elérhető kártyafüggetlen készülékként is.
Jelenleg a 6.0-ás frissítés elérhető a független és az összes szolgáltatós készülékekre is.
Utolsó Frissítés 2016.07.28.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerner1
nagyúr
válasz
partyanimal #36395 üzenetére
A belakott állapotot, majdnem teljesen el lehet menteni a készüléken, a Smart Switch -csel. Mondjuk microSD -re előnyösebb is lehet, mert az instant a telóban van, amúgy is. Majd FR után, ezzel majdnem teljesen, vissza is lehet állítani a korábban belakott állapotot. Összes appot, híváslistát, névjegyzéket, üzeneteket, gyári naptár app bejegyzéseit, WiFi hálozatokat + azok jelszavait, egyébb rendszer beállításokat letárol, és vissza-állít. 1-2 dolog azonban kimarad, ezért érdemes a user neveket, és jelszavakat kiírnod, böngészési előzményeket külön elmentened az arra használt app beállításaiban, stb.
Így, egy korábban belakott állapotot ~95%-ban visszakapsz 20-30 percen belül, automatikusan. A maradékot, amit pedig nem mentett el, azt a keveset visszaállítod manuálisan.Mondjuk, azt így nehéz megmondani, hogy a leírt jelenségre az FR önmagában gyógyír lesz. Okozhatja éppen gyenge térerő is, és mivel híváskor minden készülék visszavált aktív VoLTE szolgáltatás hiányában 4G-ről -> 3G -re, vagy ha azt sem talál megfelelőt, akkor 2G-re .... -szóval a visszaváltás is okozhatja még ezt. Erre megoldás lehet, ha fix 3G-re, vagy 2G-re állítom a készüléket, ami egyébként a gyenge 4G térerő miatti gyorsabb merülésre már ismert alternatíva.
-
partyanimal
csendes tag
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem. Időnként előfordul az,hogy hívnak a telefonon és az első néhány másodpercben nem hallják amit azt amit mondok. Alapsáv verziója:G900FXXS1CQAV, build száma: MMB29M.G900FXXS1CQBW 6.0.1-es driod. A sim kártyát már kivettem és visszaraktam és csináltam rajta egy wipe cache üritést is. A telefonon lévő rengeteg alkalmazás és beállítási paraméterek miatt gyári visszaállítást még nem mertem csinálni.
-
Y72
aktív tag
válasz
Vitaqo #36386 üzenetére
Ha zavar akkor igen. Nekem 100%-ról megy le 94-re rövid idő alatt készenlétben, utána beáll fix-re és alig fogyaszt. Egyértelműen az akku hibája. 2 éves, de még így is jobb, mint amit használtan vettem. A sok gyors merítéstől hamarabb megy tönkre, én 2-4 naponta töltöttem régen, ezért bírhatja jobban.
-
Vitaqo
senior tag
Nektek hogy bírja a gyári akksi? 2 év után nem igazán tudom 100%-ra tölteni a telefont. Kb 20 perc netezéssel úgy 15-20%-ot merül. Lehet cserélni kéne?
-
-
B.i.L
senior tag
-
N Miklós
csendes tag
Sziasztok. Tud valaki olyan embert vagy helyet, ahol vagy aki viszonylag jó árban cserél kijelzőt?
Képernyő teljes mértékben rotty, érintést érzékeli.
Bocsánat ha hülyén fogalmaztam, laikus vagyok nagyon kijelző téren. -
eeXaa
addikt
Használ valaki Qi -t? ...ha jól veszem ki nem elég töltőt vennem, de kell egy vevőt vennem a hátlap alá? Ha igen, van a vevő anyira vèkony hogy elfér az eredeti hátlap alatt vagy valami vastagabbat kell pluszba venni?
-
törölt tag
Most jelzett a T-s készülékem, hogy van frissítés. ~163MB
-
khorvat
senior tag
Ez olyan mint a temetés, a faluba is kiírják ki távozott el és itt is!
Amúgy jó képet ad ki mire váltott és miért, ki az aki maradt Samu vonalon, ki az aki talált jobbat stb.
Szerintem nem gáz ha beírjuk én is már csak féllábbal vagyok itt Mate 9 lesz az utód, kipróbálom azt a márkát is! -
Y72
aktív tag
Ezt miért szokás itt bejelenteni, hogy ki hova "megy"?
Szoktam írni másik topikba anélkül, hogy telefont váltanék és ha váltanék is attól még írhatok ide is... -
balintka
addikt
válasz
h_benjamin #36367 üzenetére
Néhány héten belül én is távozom oda.
Ha érdekel valakit, van eladó gyári, vadi új Speedshop-os akksim és szintén vadi új fehér gyári hátlap.
-
gerner1
nagyúr
válasz
h_benjamin #36367 üzenetére
Akkor Üdv odaát.
-
h_benjamin
aktív tag
További jó forumozást és még sok együtt töltött időt S5 telefonotokkal. Köszönöm a segítséget amit nyújtottatok. De én távoztam innen az S7 Edge forumba. Sziasztok Üdv.: Benjamin.
-
gerner1
nagyúr
Ezt, így online diagnosztizálni ..... Nem igen lehet. A kijelző szalagkábelje, a bekapcs gomb környékén csatlakozik az alaplapra. Lehet, hogy "megmozdult" ( ~ 2:05 -től ). Volt itt valaki korábban, aki kijelző problémával írt ide néhány sort (nem emlékszem, hogy neki, pontosan mi volt a szimptóma) de megnyomogatta azon a területen a kijelzőt, és neki helyre állt. Telán érdemes visszakeresni .
Szóval, amennyiben nincs eredmény, akkor szerintem szervíz, de a bevizsgálás is pénzbe kerül . -
xpsyx
tag
Sziasztok.. Ma véletlenül leejtettem az S5-met,mikor felvettem a földről, még működött a kijelző. Pár perccel utána viszont már nem reagált semmire. Ha bekapcsolom, akkor nagyon halványan megjelenik a powered by Android, , majd a samsung logó, szintén aligláthatóan, majdkikapcsol a kijelző. Ezen kívül nem reagál semmire, a hard resetre sem. Ha felteszem töltőre, akkor csak pirosan világít a LED. Találkoztatok már hasonlóva, illetve valami ötlet? Irány a szerviz vagy dobhatom a kukába?
-
zadir1
tag
Sziasztok! 30 körül már vannak jó állapotú használt s5-ösök. Megéri most venni ilyen telefont? Mennyire stabil jelenleg a samu5?
-
gerner1
nagyúr
válasz
Ludovicus #36356 üzenetére
Én sem értem, mert a nagyvízen túl, plö akad néhány bank, amelyek ügyfelei tudják használni az S5 újjlenyomat olvasóját, azonosításra (Bank of America, US Bank, NFCU, Wells Fargo, stb). Ott android 6.0 -ás készülék újjlenyomatolvasóval, és root mentesség a feltétel, és nem a telefongyártó brand.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Ludovicus #36354 üzenetére
Ez érdekes. Még az S6-ra is, csak most kezdte csurgatni a "No ugat" -ot a Samsung. S5 -re (SM-G900F/FD is) biztosan nem lesz. S5Neo -ban Exynos a SoC, de semmi hír, hogy egyeltalán tervben tartaná a gyártó.
Elírás az, vagy pontatlan infón alapuló, felületes válasz ... -
Ludovicus
aktív tag
K&H mobilbankolókat érdekelheti az ügyfélszolgálat válasza: "Samsung Galaxy S5 telefonok bár frissíthetőek Android 6-nál újabb verzióra, de ezeken a készülékeken a Samsung nem engedélyezi az Android 6 által egységesen kezelt ujjlenyomat-olvasó módszert, hanem a Samsung saját megoldását használják még. Így a K&H mobilbank ezeken a telefonokon nem tudja felajánlani az ujjelnyomatos azonosítást."
-
gerner1
nagyúr
válasz
NandorHUN #36346 üzenetére
Amennyiben Download módba tudod rakni a telót, akkor szerintem az Odin működni fog.
Elvileg minden gyári firmware -ben, benne van a recovery.img is, és komplettba feltolás esetén, azt is felül írja.Lehet akár úgy is, hogy előbb visszateszed csak a recovery -t, és csak ezt követően tolod fel a komplett firmware -t. Csak a Recovery Odinnal leírása itt . Ehhez, hogyan lehet kinnyerni egy letöltött firmware -ből a recovery.img -t, és átalakítani recovery.tar -á, itt olvasható .
Továbbra is, csak saját felelőséggre!
-
NandorHUN
addikt
(#36344) Y72 &(#36345) gerner1
Értem, köszönöm!
Nem igazán tudom, mivel idáig többi telón az volt, hogy külön kellett recovery flash meg utána gyári ROM flash, mert TWRP-re nem mehet rá a gyári ROM rögtön.
Csak ugye itt Samsungon Odin kicsit bezavar a képbe.Akkor a "komplett rom" 5 része tartalmazza a gyári recovery-t is? Nem kell ezzel külön bíbelődni?
-
Y72
aktív tag
válasz
NandorHUN #36342 üzenetére
Igen, Odinnal, nem lesz probléma ha az adatkapcsolat nem szakad meg.
Komplett rom 5 fájlból áll, aminek minden egyes részét külön kell betölteni a megfelelő résznél Odinhoz: BL; AP; CP; CSC; PIT
Nem tudom hol lehet letölteni ilyet, ha esetleg nem találsz meg tudok osztani egy régebbi 5.0-t. -
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Ha felteszek TWRP-vel egy custom rom-ot, akkor utána gyári rom-ot hogy tudok újra feltenni? /Mert ugye gyári-t elvileg nem lehet feltenni TWRP-re mert bootloot lehet a vége...
Odinnal recovery majd gyári rom flash vagy hogy kell? -
vasi89
őstag
Hello!
Visszaolvastam a fórumban de erre nem nagyon találtam magyarázatot. Hozzám került egy S5, és azt produkálja, hogy néha nem reagál a power gomb és a home gomb sem elsőre. 3-4-szer benyomom egymás után és onnantól tökéletesen működik. Mivel sohasem volt galaxym így nem tudom h ez miféle probléma lehet? android 5 van még rajta illetve nagyon szép állapotú, külső behatásra, szétszerelésre utaló jelet nem nagyon látok. Olvastam valahol h a power gomb szériahibásan vacakolt esetleg ez is ilyesmi probléma lehet? Van megoldás? Igazából ha együtt kell ezzel élni sem gond.
-
bringasisti
őstag
Köszi mindkettőtök válaszát
-
Y72
aktív tag
válasz
bringasisti #36332 üzenetére
Ha az adott navigáló / gps használó program optimalizálásra kerül akkor simán lelövi a rendszer.
Párszor megszívtam trackelés közben emiatt, a program látszólag fut / benne van az előzményekben de valójában nem fut. Be lehet állítani mit ne optimalizáljon a rendszer. Persze lehet mástól is, de nekem csak emiatt volt hasonló. -
törölt tag
válasz
bringasisti #36332 üzenetére
Hold csak éjszaka van, nappal is használod?
Nálam néha van ilyen, akkor ha több frissítés után sem nyomok resetet, akkor még az időjárás widget is képes eldobni a jelet.
Ilyenkor cache törlés után működik rendesen egy darabig. -
bringasisti
őstag
Üdv. Elejétől nálam vam van a telefon, eddig semmi gond nem volt, viszont most harmadjára fordul elő hogy navigálás közben többször elveszti a holdat ragyogó időjárás mellett. Aztán rendesen végzi a dolgát számtalanszor egymás után. Esetleg hasonló tapasztalat, megoldás?
-
Vitaqo
senior tag
Szerintetek mennyiért lehet eladni, egy 2 éves karcmentes S5-öt? Nincs root, csak gyári szoftver, 3 Sview tokkal, töltőpaddal, usb 3.0-s kábellel, Incipio hátlappal? Még kerek 1 év garanciám van rá.
-
Starz561
tag
válasz
bigmafa #36320 üzenetére
Én anno vásároltam rá.(Azóta már tovább adtam a telefont és váltottam 128GB-s OnePlus 3T-re)
Eleinte én sem voltam benne biztos hogy megéri-e. Aztán úgy voltam vele hogy az elkövetkező egy évben még valószínűleg használni fogom, mert nem tudom mikor lesz lehetőségem le cserélni és elnézve a drága szervíz/javítási költséget úgy voltam vele hogy így már annyira nem is sok érte az a 14 000 és azért valamilyen szinten adott egykis biztonság érzetet az-a +1 egy év gari. Egyedül akkor nem lenne érdemes megvenned részemről ha tervezed a telefon cserét kb féléven belül.(Hosszabbított garival adtam tovább, még kb 4-5 hónap volt/van rá.)
-
gerner1
nagyúr
válasz
szita.erno #36326 üzenetére
Nálam volt néhány m.SD, amit ezek után, vagy újra formáztam (nem quick), vagy átállítottam PC-n exFAT -ra + full-format, és utána megszünt a probléma, de mint írtam, voltak olyanok, amelyek ezek után sem működtek többé az S5 -ben... Mai napig nem ismerem az okát, de a lényegen nem változtat.
-
gerner1
nagyúr
válasz
szita.erno #36323 üzenetére
Azért írtam az írni/olvasni tesztet, mert azt gondoltam, hogy PC -n így ellenőrzöd azt a kártyát. Ott, ha nem lehet írni olvasni, akkor egyértelmű, hogy rossz. Én már több alkalommal belefutottam ilyesmibe, és van 1-2 microSD -m, amik azóta másik eszközökben szolgálnak, mert valamiért az S5 már nem tudta megfelelően kezelni. 2db -ot pedig én is kidobtam, mert eljárta a rock -ot ...
Ugyanakkor, ami igazán számít, hogy találtál áthidalást a problémára. -
gerner1
nagyúr
válasz
szita.erno #36321 üzenetére
Amennyiben írni/olvasni lehet a kártyát, akkor az kizárható.
Szerk.
Most, hogy írtad, hogy a régebbieket eszi , inkább codec hiba, vagy annak hiánya. Nem szentírás, de én plö azért használok olyan lejátszót amelyhez nem kell semmiféle ilyen-olyan plussz dolgokat letölteni, mert ha nem működik, akkor csupán frissíteni kell a soft -ot, vagy a soft gyorsítótárazott adatait törölni. Egyszerűbb az esetleges hiba keresés ... -
szita.erno
aktív tag
sziasztok! Olyan gondom lenne,ha fel másolok egy videót az SD-kártyára .A telefon nem nyitja meg!!!
Ha a készülék memóriába másolom onnan lejátsza. Mindegy milyen formátumba.Több lejátszóval is próbáltam - Rossz lehet az SD-kártya??
Régebbi videókat meg viszi ami SD-kártyán vannak -
bigmafa
tag
Sziasztok,
szerintetek érdemes meghosszabbítani a 2 éves garanciát egy évvel, tizen-valahány ezresért? Várható olyan hiba, amire ez megoldást ad majd?
Régebben úgy gondoltam hogy igen, de mára elbizonytalanodtam...Kösz
-
balintka
addikt
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek. Délben megnezem wifi közelben őket.
-
balintka
addikt
Felmásoltam pár AC3 hangkodekes filmet microSD-re, de se az MX Player, se a gyári lejátszó nem játssza le a hangot. Milyen progival tudom megnézni ezeket a filmeket a telón?
-
törölt tag
Alexandr-ROM van a telefonomon éppen, de galiba van a töltéssel. Saját töltőről hamar megvan a "telitank", de USB porton ~24 óra alatt töltődött fel az akku, holott pár óra alatt meg szokott lenni. Ráadásul ezen a gépen terhelhető is a port. Custom kernelek esetében szokott lenni valami applikáció, amivel a töltőáramot lehet beállítani, de gyári esetében ilyen nincs. Esetleg van ötlet, hogy mit tudnék tenni, hogy gyorsabban töltődjön USB-ről?
(A gép portja akár ~1A-el is terhelhető lenne) -
gerner1
nagyúr
válasz
khorvat #36313 üzenetére
Kiváncsi leszek, melyik frissítéssel érkezik majd. Nagy valószínűséggel a trémob hálózata lesz az első (és ügyfelei) akiknél elsőként működni fog. A XEH készülékek azért kérdésesek ebből a szempontból, mert ugye hasznáhatom éppen tré kártyával is .... No de, majd kiderül .
-
Vitaqo
senior tag
Jött egy 173MB-os frissítés XEH-ra. Most szedem.
-
helixP
nagyúr
válasz
szita.erno #36301 üzenetére
MX-hez kell külső kodek, hogy mindent egyen. VLC-t nem játszottam. Megkérdezhetem, hogy mért telefonra akarsz közvetlenül filmet letölteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjött az aktuális csúcsmodell, a Samsung megint odarakta magát, ennek ellenére vannak, akik többet vártak. Pedig igen jó telefont tettek le az asztalra.
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem.
OFF topic a nem szakmai dolgoknak.
- Nők, nőügyek (18+)
- Last Epoch
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest