Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
2014 április elején jelent meg, hazánkban mindhárom nagy szolgáltatónál megvásárolható volt, több színben is. Természetesen elérhető kártyafüggetlen készülékként is.
Jelenleg a 6.0-ás frissítés elérhető a független és az összes szolgáltatós készülékekre is.
Utolsó Frissítés 2016.07.28.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Clever0
senior tag
Néhány hete újra elővettem a telefonomat. Nagyon lassú, néhány appban nem minden funkció működik. A nagyobb baj, hogy tegnap óta a Youtube frissítést kér, ha kattintok, akkor bejön az áruház, de csak Eltávolítás és Megnyitás van. Töröltem és feltettem újra, egy videót lejátszott a feléig, kilépett és újra frissíteni akar. Mi baja van?
-
cabala1
tag
Sziasztok!
Egyre több alkalmazásnak (Lidl, McDonalds) nem elég a 6.0.1 - viszont én ezt a telefont nagyon szeretem, van is belőle 2, meg nagy akksik meg fateromnak is ez van, meg szépen össze van minden ezzel hangolva (okoskarkötő stb.), szóval van már olyan ROM, amit ajánlotok erre a telóra felfelé?
Köszi szépen
-
Saskakas18
tag
2015-ben vásároltam a telefont és még a mai napig működik minden funkciója. Hozzá tenném, hogy a super amoled képernyője a mai napig megszégyeníti az akár az olcsó vagy a közepes kategóriás telefonokat is. Jó nyilván lassú meg már látszik rajta a idő vaskos foga, de még a mai napig hadra lehet fogni a 2600 mAh akksijával és hozzá tenném, hogy minden gyári.
-
ACE-
addikt
Nagyon durva hogy ennyi év után az S5 mini még kapott egy frissítést... éghetett a ház hogy kénytelenek voltak kiadni...
-
Gizmo94
veterán
válasz
MrTwister #37465 üzenetére
Bocs, hogy csak most. Nem tudok ilyen lehetőségről. Az biztos, hogy amit webáruházakból rendeltem gyárinak online, az egyik sem volt az. De ha blisteres csomagolásban tudnád megrendelni a Samsungtól, akkor vélhetően az eredeti lenne. Viszont ennek a módját, hogy hol és hogyan tudsz rendelni, sajnos nem tudom.
-
bigmafa
tag
válasz
Rottweiler89 #37466 üzenetére
lásd az előző hozzászólásokat...
-
bigmafa
tag
válasz
MrTwister #37465 üzenetére
Én két "gyárit" vettem itthonról webáruházból. Ahogy fentebb írták, egy nagy kalap szamócát nem ért az egész, gyengébb volt mint a halódó eredeti.Zokszó nélkül visszaadták az árát. Aztán vettem kínából itt is említett "Losoncer business batter" (sic!)-t, hát ez se jobb, de legalább olcsóbb volt.
Egyébként nálam most ért véget az S5 életciklusa. Már 2 éve is irtó lassú volt, próbálkoztam még custom ROM-okkal, de már a gyerekemet is az őrületbe kergette - ezennel befejezte a pályafutását. Kár érte, kiváló ügynök volt.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
Rottweiler89 #37450 üzenetére
Erre valaki?
-
Gizmo94
veterán
A legbiztosabb az ára. Ha 7-8 ezer alatt volt és "oem" akkor gagyi. Megmondani nemigen lehet, csak ha lehúzod a fóliát róla, akkor pedig ugye garit veszít. Nagyítóval egymás mellé rakva a gyárival látni fogod, ha kamu, hogy a nyomtatott feliratok életlenebbek, a széleik kicsit mosottabbak, a szín is eltér. De nagyon meg kell nézni. Youtubeon találsz videókat galaxy s5 battery real or fake, azokat érdemes megnézni. De ha nem Samsungtól vetted, 99%, hogy kamut kaptál. Az NFC-t azért próbáld ki, mert az 50%-ában a kamuknak még az sincs benne, és az bizonyító erejű. Haverom vett Samsungnál bele garantáltan bliszteres gyárit, azzal bírja rendesen. Mivel én is szeretem ezt telefont, ugyanezt fogom tenni, ha drága, ha nem.
-
Gizmo94
veterán
Az nem a telefon hibája. Hanem az utángyártott akkué. Hacsak nem Samsung márkaboltban vetted-rendelted, bliszteres kivitelben, kb. 8 ezer körül, akkor az utángyártott akku, ami egy kalap szar. Kb. annyit bír, mint egy félig haldokló gyári púpos eredeti. Én is vettem, hamisítvány a 99%, bár nem mondod meg, csak ha leszeded a fóliát róla, mert teljesen eredeti gyárinak néz ki. A tiéd amit vettél legalább NFC-s? Mert amit én vettem eredetinek, az távolról sem az, full kamu hulladék.
Egyébként az teljesen normális, ha FR után kb. negyedóra, mire elindul, mert újrapakolja az egész droidot. A forróság is rendben van, mert végig fullon megy.
-
ACE-
addikt
Csináltam egy boot menüs factory reset-et, ez után meddig tart a bekapcsolás? Mert már lassan 10 perce nézem a Samsung feliratot, meg a kék ledet... OK, bejött az alkalmazások telepítése... tojást tudnék sütni most a telón...
-
carr
őstag
Skacok! Nézegettem az összefoglalót, de ROOT-ot csak 4.4 ig találtam. Lehetséges a g900fdxxu1cqa4 6.0.1 frissített telót rootolni?
Köszönöm. -
Jagon
tag
válasz
WildBoarTeam #37455 üzenetére
Megpróbáltam a dolgot, egy csomó fileművelet után az SD kártyán is létrehozta az adott játékot, tipikusan kisebb méretben + plusz maradt az eredeti is a háttértárolón. Így nem nyertem semmit, sőt, a 2 helyen tárolt adatmennyiség összege még több is lett, mint a kiindulási mennyiség...
Valószínűleg a mentéseket pakolja át ilyenkor, vagy nemtom...
Hogy ténylegesen lehessen használni ilyen célra, adaptive storage néven kéne megformázni, ami során titkosít is, gondolom ezért lenne tetű lassú, ezért nem is engedi a Samu... -
Jagon
tag
válasz
WildBoarTeam #37453 üzenetére
Köszi a választ! Akkor rápróbálok majd. Viszont utánaolvastam pár helyen, és azt írták, hogy a Samsung tipikusan letiltja ezt a lehetőséget, mert annyival lassabb lesz így egy játék működése, hogy nem akarják, hogy ezt az ő termékükkel azonosítsa a user...
"Samsung has long disabled the adoptable storage on its Android devices. Still, I put an SD card on my Galaxy S10+ to see if anything has changed on the new One UI. Turns out, it hasn’t." - https://fossbytes.com/android-sd-card-internal-storage-adoptable-storage/
Ez meg hivatalos Samu oldalról származik:
https://www.samsung.com/us/support/troubleshooting/TSG01001474/?CID=afl-ecomm-cjn-cha-092118-53011&cjevent=4437fa339a8911ea81ac05bb0a180510#adoptable-storage-unavailable-on-a-phone-or-tabletGondolom, ha működik, akkor is érezhetően lassabb tőle a gáme. Mi a tapasztalatod?
Üdv! -
Jagon
tag
Sziasztok!
Most vettem 1 ilyen masinát, és az lenne a kérdésem, hogy ha rakok bele microSD kártyát, akkor arra rakhatok-e játékokat? (elég karcsú a 16 GB, és sok készülék sem engedi ezt).
A kártyától és/vagy a készüléktől függ ez a dolog?
Lehet, volt már szó róla, de nem tudtam végigolvasni 37k kommentet... -
csizs
aktív tag
én most vettem egy ilyet újszerű állapotban , remélem az akksija jó lesz. már várom, hogy megjelenése után 6 évvel kibonthassam
-
Rottweiler89
senior tag
Sziasztok!
Ajánlanátok akksit az ötödik S-emhez? Rendeltem hozzá nem olyan régen egy gyárit, de már az is kuka. 🙄
Köszönöm szépen! -
Gizmo94
veterán
válasz
Mi a Manó?! #37448 üzenetére
Ez a probléma a kijelző csatlakozójának az alaplapi csatlakozópontnál fellépő kontakthibája. Kissé laza a kontakt és így a hőingadozásra érzékennyé vált.. Kijelzőcsere nem szükséges, de ki kell melegíteni belőle a kijelzőt, szétpattintani, majd megtisztítani a csatlakozást és a kijelzőt visszaragasztani. Ha még nem csináltál ilyet, ne nagyon állj neki, mert erősen esélyes, hogy eltöröd és akkor lesz kijelzőcserés.
-
Mi a Manó?!
tag
Köszi a választ.
Ha kijelzőcserés akkor szerintem megy tartalék telefonnak mert már gondolom nem ér annyit az egész telefon mint egy kijelzőcsere ára, vagy annyiért már jobb telefont kapok újonnan. Pedig a mai napig teszi amúgy a dolgát, elégedett vagyok vele, szeretem.
Előlap nélküli Spigen tokban hordom új kora óta üvegfóliával... -
válasz
Mi a Manó?! #37446 üzenetére
Szerintem megér egy cserét a kijelző, mivel organikus dologról beszélünk és benne van a korban, könnyen lehet termikus problémája.
Utóbbira: Nem hordod véletlenül viewcover tokban? Mert akkor lehet ez a probléma.
-
Mi a Manó?!
tag
Sziasztok!
Kijelzővel kapcsolatos problémám lenne ami kb. 1 éve kezdődött. Akkor a téli időszakban mikor nagyon lehült a telefon csak némi melengetés után lehetett felébreszteni a kijelzőt. Mostanra a probléma olyannyira kinőtte magát, hogy már a 20 fokos szobában is csak többszöri próbálkozás után sikerül nagy nehezen bekapcsolni a kijelzőt, a kinti tizen pár fokban már esélytelen a dolog, csak a másodperc töredékére villan fel halvány zöldesen elszíneződve. Viszont ha sikerül felébreszteni akkor már nem probléma a hideg, működik rendesen amíg nem zárom le a kijelzőt.
Szerintetek mi a baja, valami apró kontakt hiba lehet, vagy haldoklik a kijelző panel? A másik ami szintén egy éve lehet, hogy a kijelzö felső egyharmada magasságában egy kontrasztos négyzet alakban (kb. mint egy gyufás doboz) más tónusú a kijelző színe mint, ha valami beleégett volna, de sosem volt ott akkora widget vagy ikon. A legjobban fehér háttérnél látszódik. -
gery14
senior tag
Sziasztok használható gyors gyomlált rom ami gyári alapon van? most hirtelen előkelet vennem az s5 öt tartalékba.
-
gerner1
nagyúr
válasz
daytonka1 #37441 üzenetére
Ezek közül, próbáltad már valamelyiket ? Ilyesmire gondoltál ? …. - csak mert azt nem tudom milyen a "Samsung 9" … De, azt igen, hogy például Galaxy S7 / S8 / S9 / stb -n milyen.
-
daytonka1
tag
Sziasztok. Olyan órás programot keresek mint a samsung 9 . Lezárt képernyőnél mutatja az órát ha töltőre rakom azt is mutatja.
-
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Van egy S5 aminek kuka lett a kijelzője, de szeretnék egy factory resetet rajta.
Meg tudom azt csinálni a gépen keresztül? És hogy?
köszi. -
grafnet
veterán
válasz
pataslogeza #37436 üzenetére
Gondolom nem jutottál előrébb a dologgal.
Ilyenkor csak kijelző cserével tudsz előre lépni.
Ha nem kell a készülék, akkor egy ismerős szervizes tud segíteni lementeni a dolgokat róla. -
pataslogeza
aktív tag
Sziazstok.
Párom elejtette a telefonját és azóta nincs kép a kijelzőn. Nem tört össze, és működik a telefon is csak a kijelző fekete marad. A kérdés, hogy tudtok e ajámlani valami programot amivel ki lehetne mentenio a telefon tartalmát? Telefonszámok, sms-ek, emlékeztetők, meg egyebek.
-
-
grafnet
veterán
Jár még erre valaki, aki a ROM cserében tudna nekem segíteni?
ODINnal nem tudom megcsinálni, állandóan hibára fut.
-
HDR123
tag
válasz
Jodanovich #37428 üzenetére
Pedig valami van. Gyári állapotot állítsd vissza.
-
gerner1
nagyúr
válasz
Jodanovich #37428 üzenetére
Pedig vagy valamilyen "szemetet" termelő app van rajta, vagy nem a gyári OS (amely, például ez miatt, engedheti a reklámokat..). A mieinken nincsen ilyesmi probléma, szóval maradnak az első mondatban leírt lehetőségek.
Egy, mindent gyári alap-állapotba hozó FR -t esetleg megpróbálhatsz. Ha erre rákeresel itt a topikban, akkor számos posztot fog dobni a találati lista.
-
Jodanovich
senior tag
Sziasztok, most került hozzám egy S5 és kiidegel már ez sok reklám, ami felugrik... S8 on ilyen bajom nem volt. Mit tudok ellene tenni? Nincs rajta szemét app...
-
HDR123
tag
válasz
bernadett79 #37425 üzenetére
Mi a kérdés?
-
bernadett79
tag
Sziasztok melyik az a forum ahol a kijelző cseréről érdekloérdeklődhetekdhetek?
-
bernadett79
tag
Sziasztok melyik az a forum ahol a kijelző cseréről érdekloérdeklődhetekdhetek?
-
Imii
tag
5 éve használom nagy-nagy megelégedettséggel S5-met! Azonban az elmúlt 1-2 hétben olyan mintha villódzna a kijelző egy picit, mintha a fényerő ingadozna.
Mi lehet a probléma, orvosolható-e könnyen? -
gerner1
nagyúr
válasz
Ludovicus #37417 üzenetére
Az ürétés gyakoriságát, érdemes egyenesen arányosan igazítani a napi nethasználat mértékéhez. Ergo, minél több netezés/nap (főleg pofakönyv & pofa messenger, insta, viber veri tele szeméttel...) annál gyakrabban válik szükségessé a törlése. Ezért sem lehet sosem egzakt választ adni, hogy hány naponta/hetente (??), stb,stb mert nincsen két egyforma felhasználói szokás, és körülmény sem. Továbbá az sem evidens, hogy minden nap ugyan annyi az ilyen "elfoglaltság" időtartama/nap, bárkiről is legyen szó.
Azért a Recovery -ből, mert az OS gyorsítótárja (ez külön van az app -okétól) nem törölhető OS alól. Restart -tal pedig, szintén nem törlődik, csak a RAM lesz üres/kevésbé telített egy rövid(ebb) ideig. Gyakorlatilag, az összes androidos készülék esetében figyelni kell erre, és nem véletlen, hogy a készülékek recovery -jében ott van a cache törlés opciója. -
gerner1
nagyúr
válasz
Feralheart #37418 üzenetére
-
Feralheart
tag
Sziasztok!
Pár napja nem enged a telefon fényképezni és zenét lejátszani. A gyári zenelejátszó/fényképezőgép is végtelenségig feketeképernyő, vagy ha bejön, nem engedi elindítani/lefényképezni (nem kattintható a play gomb és a fényképező gomb), a probléma fennáll PowerAmpban és CameraZoomban is. :/
Mi lehet a probléma? -
Ludovicus
aktív tag
Az utóbbi időben többször előfordul, hogy a beállított 15 mp után nem kapcsol ki a képernyő. Hiába deaktiválom az intelligens képernyőzárat, csak az újraindítás segít. Mi lehet az oka? Gyári 6.0.1 a rendszerem.
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
A feleségem S5-e leesett a sarkára és odalett a képernyő teljesen. Valahogy lehet factory resetet nyomni rajta, hogy ha eladom ne maradjanak rajta az adatok?
köszi. -
gyuri2008
veterán
A 16 gb-os tudja a 4g?
-
Dawe24
tag
Akksival jól bánik, napi 1 töltés átlag használat mellett, úgy, hogy egy 4 generációval ezelőtti telefonról beszélünk.
Jó, akkor 6.0 bánom is én, de nekem nagyon bejön. -
Dawe24
tag
válasz
HDR123 #37404 üzenetére
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s5/development/rom-t3601601
Nagyon baba, S8-as skint kapott, minden működik, elég gyors és tényleg, mintha s8-am lenne 1-2 lényeges dolgot leszámítva -
duke
aktív tag
válasz
Dawe24 #37401 üzenetére
Franc se tudja, valahogy elindult. Lehet hogy osszefugghetett az akkuval, de lehet hogy nem. Az erintkezoket megtisztottam, utana kb meg haromszor nem indult csak a samsung feliratig. Aztan egyszer csak megjelent egy zold kepernyo alkalmazas optimalizalas szamlaloval. Elsore masodjara nem ment vegig, lelallt lefagyott, de aztan harmadszorra vegig ment es utanna ujrainditva mar siman megy.
-
Dawe24
tag
Nekem úgy siekrült helyre hozni, hogy az akksi csatlakozó fogacskákat kicsit kíjebb huzgáltam, és azóta tökéletesen megy, az akksi csere sem okozott gondot, elvileg nem sokat kell, csak szintbe hozni őket, ha a vezérlőt kéne cserélni az egy 50-es ezért érdemes birizálni egy kicsit, nekem működött, kérdés, hogy meddig.... de addig jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjött az aktuális csúcsmodell, a Samsung megint odarakta magát, ennek ellenére vannak, akik többet vártak. Pedig igen jó telefont tettek le az asztalra.
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem.
OFF topic a nem szakmai dolgoknak.
- Last Epoch
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- Oneplus 11 5g 8/128gb.
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen, 96% Akkumulátor, IV51
- iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes kijelző!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest