Samsung Galaxy S5 - okosabb vagy, mint egy ötödik S?

Hirdetés

Bevezető

Óriási hacacárét csapott a Samsung Barcelonában, egy döbbenetes méretű hodályt béreltek ki az S5 bemutatkozása kapcsán, ahol több ezer újságíró is elfért. Jellemző a profizmusra, hogy szinte mindenkinek jutott ülőhely, szimfonikus zenekar élőben játszott ráhangoló zenét, amikor pedig vége lett a prezentációnak, akkor műfüst és reflektorok között felnyílt két hatalmas kapu, feltárva egy legalább akkora termet, mint ahol az előadás zajlott. És ott több száz Galaxy S5 várta, hogy értő kezek megtapogassák.

Samsung Unpacked 5

Mi élőben közvetítettük az eseményt, aztán persze nézegettük a reakciókat a fórumban. Nagyon úgy lehetett érezni, hogy a felhasználók többet vártak, mint ami végeredményben született. Nagyobb felbontású kijelzőt, még erősebb hardvert, blikkflangokat, trükköket, további extrákat reméltek. És szokás szerint az is elhangzott, hogy a design unalmas, a hátlap megint nem fém és különben is, miért nem lehet felcsavarni a kijelzőt, vagy miért nem bírja az akkumulátor két hétig. Sok irreális elvárás volt, sok olyan, ami pletykaként terjedt a bemutató előtt, de nem valósult meg. Miközben azért a Galaxy S5 szinte minden paraméterében jobb, mint az elődmodell.

Samsung S5 vs. S4
S5 vs. S4 [+]

Eltelt több mint egy hónap, mire végre hozzánk is eljutott az újdonság. Nekünk az XXL GSM küldte el a fehér színű telefont (pedig bevállaltunk volna komolyabb áldozatokat is egy pezsgő árnyalatú modell kedvéért). Nem volt vérre menő harc a szerkesztőségben, Legendd nyomkodta egy napig, aztán átpasszolta nekem, én pedig beleköltöztem és azzal együtt, hogy persze nagyon kell rá vigyáznom, örömmel és megelégedéssel használtam, mert a Galaxy S5 - minden fanyalgás ellenére - kiváló okostelefon. Nekem már egy szinttel többet is ad, mint amire szükségem lenne, eszembe sem jutott ugyanis, hogy ujjlenyomatommal védjem az adataimat, a pulzusomat is csak a próba kedvéért méregettem. Ezek számomra már olyan extrák, amelyek nélkül is S5 az S5, de a Samsung szokás szerint úgy gondolkodott, hogy amire technológiailag képesek, az kerüljön bele a csúcsmodellbe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés