Hirdetés
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Íme, a One UI 8
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
2014 április elején jelent meg, hazánkban mindhárom nagy szolgáltatónál megvásárolható volt, több színben is. Természetesen elérhető kártyafüggetlen készülékként is.
Jelenleg a 6.0-ás frissítés elérhető a független és az összes szolgáltatós készülékekre is.
Utolsó Frissítés 2016.07.28.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Y72
aktív tag
válasz
mikesgabor #36099 üzenetére
Az akku miatt biztos nem lesz ilyen, a hidegtől csak szimplán lemerül de akkor az egész telefon kikapcsol.
Én inkább a csatlakozók dilatációjára tippelnék, de nincs bizonyítékom rá.
-
Y72
aktív tag
válasz
mikesgabor #36097 üzenetére
Nekem volt már hasonló régebbi telefonnál: -10°C-ban erős szélben a kijelző megbolondult, berakva a zsebembe jó lett, de elővéve a szél miatt másodpercek alatt kihűlt és megint megbolondult.
S5-nél még nem volt ilyen, nemrég teszteltem is -12°-ban, bár mindig a nadrágzsebemben tartom, ahol kap valamennyi meleget. Az akkunak sem jó ha hidegben használják. -
mikesgabor
aktív tag
Sziasztok.Lenne egy problémám az S5-el amire sehol nem találok választ.
A probléma csak akkor jelentkezik,ha a telefon hideg.
Névszerint a kijelző beoapcsolásra sötét marad.Az érintőpanel és a kapacitív gombok működnek,de a kijelző fekete marad.
Ha a telefont felmelegítem akkor minden jó.
Ilyen problémával még nem találkoztam,hogy hidegre ez történik.Valakinek van valami ötlete?
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Vennék egy vezeték nélküli töltőt telefonhoz (Samu S5) illetve egy mágneses csatlakozású töltőt.
Vannak tapasztalatok, hogy melyikeket érdemes?
Akár ebay, vagy külföldi rendelés is szóba jöhet. -
Y72
aktív tag
válasz
klaya86 #36083 üzenetére
Ha van egy kis affinitásod a szereléshez akkora én rászánnám az időt és kicserélném az akkut.
Leírás: link
Mikor S5-öt vettem G2 konkurencia volt, kb hasonló tudásúak, nem biztos hogy sokkal előrébb leszel. Én csak a barométer miatt vettem S5-öt, amúgy G2 szimpatikusabb volt.
S5 nekem nagyon jó mai napig, semmi értelme lecserélni, majd talán S8-ra. S7-es rom is megy rajta. -
mjani1172
addikt
válasz
klaya86 #36083 üzenetére
Én december elején váltottam s5 ről mate 9 re. Éppen most költözöm ki az s5-ből mert eladósorba megy, és azt mondom, hogy egy nagyon jó telefon, visszatérve rá is kellemes én nagyon szerettem.
A xiaomi pedig állandó bütykölés, csak olvass bele bármelyik fórumba. Lehet, hogy a vas jó, de a szoft gyenge. -
jookomak
őstag
válasz
klaya86 #36083 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy nem. Inkább vennék egy xiaomi redmi 3s-t pl. Nálam az s5 haldoklik, utódot nézegetem, kb felbontásban gyengébb csak az említett modell.
Valahogy most úgy vagyok vele, hogy a fene se akar annyit telefonra költeni. Vagy ha már veszek, az legyen kategóriában is nagy ugrás, és itt jön képbe nálam a Huawei p9, vagy Oneplus 3T. Szolgáltatótól egész baráti áron lehet elhozni őket. -
klaya86
senior tag
Sziasztok! Véleményeket szeretnék az S5-ről. Rendszersebesség, akkuidő, stabilitás ... Egy G2-t szeretnék a közeljövőben leváltani,aminek az aksija sajnos már nem az igazi és nem is cserélhető, pedig hibátlan egy telefon. Érdemes még egy lassan 3 éves típusra, S5re váltani?
-
pellesmartin
tag
Hello! Miért csinálja azt a telefon,hogy SMS-ekbe 1 2 napotna küld multimedia üzenetet véletlen szerű névjegyeknek? Pénzt nem von le,rálépek az SMSre és semmit nem ad be.
Ez miért van? Eléggé idegesítő.
Köszi -
gerner1
nagyúr
válasz
betyar1974 #36074 üzenetére
Nos, nagyjából pont azon a területen csatlakozik a kijelző szalagkábele az alaplaphoz (2:14 -nél) . Szóval, lehet, hogy zsebben hordva megfeszült valamilyen tengelyirányban, vektorban a készülék, és a csatlakozó fel lazult. Az is lehet, hogy elszakadt valahol. Amennyiben csak arról van szó, hogy a csatlakozó lazult fel (egyébként "rápattanós" rögzülésű) , akkor egy új kijelző tömítés-kit elegendő lehet, de az sem kizárt, hogy súlyosabb a probléma.
Szerintem szervíz, ha nem vagy magad is műszerész ... -
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Galaxi s5-ön sárga kijelző!Jobb felső felén(kijelző) alig hogy hozzáérek, visszaáll normálisra. Mekkora a gond? Esetleg házilag megoldható, vagy szervíz?
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
bigmafa #36064 üzenetére
Hétvégén átnéztem a telókat, és most, így gyorsaban, én sem találtam meg a zsebben ... beállítást (6.0.1 mindkettőn). Ellenben kipróbáltam, és mindkét készülék emlkedő hangerővel kezd el csörögni, alapból.
Kicsit kerestem, a fórumban, és a közelmúltban más is cuppantott ezzel kapcsolatban, csak a másik oldalról ( #35313 Lollival, majd ugyan az a személy #35326 6.0.1 -gyel ).Szvsz, szerintem nálad valami nincs rendben a ROM -mal. Más portálokon olvasni olyat (szintén), hogy ezt a gyárilag alapból emelkedő cs.hangerőt, miként lehet megváltoztatni. A legtöbb helyen mindjárt úgy kezdődik, hogy root. S5-nél 6.0.1 alatt viszont, nincsen olyan root, amellyel a KNOX ne ugrana 0x0 -ról 0x1 re. Szóval, ezt ellenőrizned kellene, mert akár az is lehet, hogy valaki "emberkedett" a készüléken.
Megoldás lehet, a jelenlegi CSC -dnek megfelelő Firmware letöltése SamFirm -mel, újratelepítése Odin -nal. Elötte is FR, frissítés után is FR, majd ismét belakni. A beállításaid mentésére (+sms, appok, stb) nagyon jó, ha a telón a Smart Switch -csel készítesz egy ( minden kipipálva) mentést, microSD -re. Ezzel, gyorsan megléphető, a korábbi belakott állapot visszanyerése. -
Mi a Manó?!
tag
Sziasztok!
Budapest-Budaörs körzetében melyik Samsung szervizt ajánlanátok? -
cikasz
őstag
Sziasztok.
Használ valaki valamilyen téma appot? Akár csak lockscreent.
elég unalmas az alap már -
gerner1
nagyúr
Itthon vodkás vagyok, de nem előfizetéses. Munkahely biztosít céges telót (szifon7), de azt effektive csak a vezetőség jelenlétében, vagy a melóhelyen használom (de ez nem itthoni). Többnyire átirányításban van másik készülékre. Van patent offline navim, a cég pedig nem oszt dícséretet, ha a munkaidőben nem azzal foglakozom, amiért hó végén a fizetést kapom. Pedig van WiFi, amit az összes munkatárs bármikor használhat, korlátozás nélkül. Itthon pedig van net, wifi, PC ...
-
sheep
addikt
válasz
gerner1 #36054 üzenetére
Melyik szolgáltatónál vagy? Úgy tudtam hogy már nem kapcsolja le senki az adatforgalmat ha eléred a limitet, csak korlátozzák.
Ez nálam remekül működik, az 500mb-os adatkeretemet elhasználom kb. 2 nap alatt (otthon nincs net és a telefonon olvasom el a megszokott oldalakat, Totalcar, Index, stb.), utána a csökkentett sebességgel használom de simán tudok azzal is netezni, navigálni, stb.
Szóval sosem kapcsolom ki a mobilnetet én sem mert nem látom értelmét.
Illetve éjszakára kikapcsolom hogy ne ébresszen fel a telefon valami bejövő emaillel. -
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #36051 üzenetére
Igen, alapesetben napközben sincs állandóra bekapcsolva egyik sem, csak amikor szükségét gondolom. Feleslegesen nem kell, hogy pörgesse az adatforgalmat. Nem pofakönyvezek, így pofakönyv messenger sincs. Más sem indokolja, az állandó online jelenlétet, és így biztosan beleférek az adatcsomagomba. Én sem szüretelem a spezót, és ha lehet, feleslegesen ne peregjen ki a zsebemből a szolgáltatónak. Igyekszem nem azért élni, hogy nekik keressem a több bevételüket.
Napi 2-3 alkalom (a telón), amikor frissítem a híreket, és megnézem, hogy a sok szemét, és spam -eken kívül kaptam-e érdemi tartalmú, vagy fontos emillt. Ehhez, teljesen felesleges non-stop online jelenlét, ráadásul a teló antenna teljesítményét (és ezzel együtt, a SoC sem pörög jobban a háttérben, mint szükséges) sem terhelem feleslegesen, tehát ezzel is akku kímélőbb a használat. Összességében, egy átgondolt használat (vagy, legalább is, arra törekvő ...), pölö kisebb ökológiai lábnyomot is eredményez.
Ez sem szentírás, csupán egy másik aspektus. Ezért írtam, hogy eltérőek a felhasználói szokásaink. -
khorvat
senior tag
válasz
jookomak #36041 üzenetére
Vmi hasonlót elkezdett csinálni az én telefonom is.Telenoros vagyok és ha bekapcsolt mobilnettel stabil wifin lógok is néha fel-felugrik a 4G jel, pedig teljesen indokolatlan. Kérdés ez a telefon SW vagy HW hibája lesz vagy esetleg a Telenor hálózata a hidegben bénázik a telefonnal.
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Egy ideje szarakodik a telefonom wifije. Csatlakozik, szép és jó minden, majd egy idő után lecsatlakozik, és kiírja, hogy "kész a kapcsolódásra a hálózat minőségének javulása esetén". Ilyenkor csak egy restart segít. Munkahelyi wifire gyanakodtam, de senki másnak nincs hasonló problémája, igaz nincs másik S5 a kollegák között.
Aztán itthon is elkezdte csinálni, váltogat a wifi, és 4g közt, holott azt kell mondjam betonstabil az itthoni net, laptoppal az égvilágon semmi gond sincs. Neten rákeresve nem nagyon találkoztam ilyen problémával, leszámítva egy gyakorikérdések oldalt, de azt inkább nem tekintem releváns forrásnak.A kérdés majdnem lemaradt. Mi lehet a gond? Sw, vagy hw probléma?
-
bigmafa
tag
Sziasztok,
hogy tudom beállítani a telefonon, hogy növekvő hangerővel csörögjön? Egyszerűen nem találok ilyen opciót.
Találtam egy leírást róla (http://www.samsung.com/my/support/skp/faq/1050222), de nekem nincs ez az opció. Lehet hogy egy szoftverfrissítésnél kivették?
Saját csengőhangot meg nem akarok csak ezért reszelni...Köszönöm!
-
törölt tag
Hát hülyét kapok, ha egy app miatt vettem új csodaakksit.
De hétvégén sztem nyomok egy FR-t a régi akksival és megnézem mi lesz. -
gerner1
nagyúr
válasz
helixP #36035 üzenetére
Nekem se. Fent sem vagyok a pofakönyvön ... A rokonokkal, barátainkkal személyes kapcsolatot ápolunk, az "ismerősöket" pedig továbbra is akkor akarom látni, mint a pofakönyv, iwiw létezése előtti időkben. A "like" gyűjtés + hasonlók sem motíválnak. Nyilvánvaló, ahogy mások sem, én sem leszek több általuk, sem kevesebb ezek (és hasonlók) hinyában, de ezek az én fogyatékosságaim.
Egyébként egyet értek, vannak más alternatívák is. Ki kell próbálni őket. -
gerner1
nagyúr
válasz
gada00 #36033 üzenetére
~November első fele óta, már megy a cumizás ezekkel, az S7E topicban is (más gyártók topicjaiban is...), és külföldi portálokon is ekézték ezeket. Ennyi idő kellett a beismerésig, illetve, hogy itthon is foglakozzon valaki a hírrel, és lefordítsa.
A lényeg, hogy nem kell rögtön, a teló gyártó nyakához szegezni a bicskát. Moslék appok, fillérb..szó hálózat szolgáltatók, régi akku, user error, stb..... - együttesen, tudnak jó receptet összedobni, a váratlan mértékű merüléshez .... -
Starz561
tag
Szép estét.
Én tegnap este csináltam egy cache wipe-t meg újra raktam a facebook,messenger appot és voálá ma 47%-al jöttem haza, és nem kellett aksit cserélnem. Úgynézki hogy a facebook ügyeskedett valamit. [Infó]
-
hevepapa
senior tag
válasz
#54715584 #36028 üzenetére
Nekem a Greenify hozott 10-05% javulást. Persze kellő odafigyeléssel kell beállítani mit hibernáljon és mit ne, de azt szerintem mindenki tudja hogy mi az aminél nem probléma ha 1 másodperccel később indul csak el. Természetesen a szinkronizálást igénylő cuccokat (Gmail, Messenger, stb.) nem szabad hibernálni.
-
törölt tag
válasz
Vitaqo #36020 üzenetére
Gondoltam én is a hidegre, de az új csoda akksim most jól működik, pedig voltam ma kint többször is.
(#36023) gerner1 Kipróbáltam a lakásban, 3G/2G álláson jobb a térerő. Lehet hétvégén kap majd esélyt, hogy átállítom hosszabb időre, itt Pesten nicns gondom az LTE-vel.
Közben jól elkanyarodtunk az eredeti témától, de ami nálam hozott pár %-ot akksiban (és páran nem hiszik el) az a LEDek és értesítések kikapcsolása.
-
gerner1
nagyúr
Az eddigiekhez, egy kis adalék....
A mitől merülhet a teló, mint a balta recepthez ... - szerintem van elég infó (appok,térerő,szolgáltatók,régi akku,hideg idő) .
-
gerner1
nagyúr
válasz
khorvat #36018 üzenetére
Jól érzékeled a dolgot. A hálózati térerő az, amivel az összes szolgáltató játszik. Az összes cat6 feletti LTE készülék erölködik az itthoni 4G hálózaton, mert gyenge teljesítményű a szórás. Kivéve a frekventált helyek. Ugyan ez 3G- n, sokkal jobb.
Mindenki kipróbálhatja, akinek 4G-n, 2 vagy 3 pálcika van térerőből, hogy átrakja automatikusról -> fix 3G -re, és pár napig figyeli a merülést. Kevésbé fog merülni, mert masszivan jobb a térerő.Nálunk 4G -n pölö az a helyzet, hogy nyár eleje óta (ekkortól figyelem) dec végéig, napközben 3-as volt a térerő, éjjel alig 2 -es! Most napközben 2-es, éjjel pedig alig 1-es. Ugyan ez 3G -n , napközben 4, éjszaka 3-as! És, ez óta 4G -n az OFF S7E -m is jobban merül, mint korábban, pedig az áprilisban lesz 1 éves. Szóval, ott az akku is jó, és a készülék is még a zászlóshajó. Akkor ott is "csalafintáznának" ???? - ugyan ...
Egész egyszerűen, a hideg idő is betesz az adótornyok teljesítményének, illetve a szolgáltatók is kufirculják a fillért, mert nekik se mindegy, hogy mennyi wattot zabbant 1-1 cellatornyuk.
-
törölt tag
Úgy tűnik most az új akksival jól működik. Bár még nem voltam kint a hidegben és ez is csak 1 napos.
-
khorvat
senior tag
válasz
gerner1 #36016 üzenetére
Nekem garis a telefon szal ha lehasal bármi miatt nem dőlök kardomba. De itt tuti vmi történt látható a már lassan 10 fölötti eszlelésekből és még ott vannak az átlag userek akik PH és hasonló fórumokon nem járnak, biztos vagyok benne hogy ez több embert érint.
Azt pedig, hogy a Note 7-hez globálisan ki tudták adni az akksi teljes feltöltést korlátozó frissítést úgy hog nem volt kérdés telepíted-e az 100%, biztos helyről erősítették meg Samsungon belül.
Nekem másik érdekes dolog, hogy Telenor mobilnet és wifi egyidejű bekapcsolásakor pár percenként ha wifi-n vagyok fel-fel ugrál a 4G jel is. Ez is állhat a háttérben, hogy másnál is ez az állandó és felesleges hálózat váltogatás meríti le az akksit.
-
sheep
addikt
Nálam is durván merül, tegnap este töltöttem fel, most 47 % -on van, normál használattal, nem is telefonáltam és neteztem vele, csak készenlétben van.
Itt valami nagyon nem stimmel.
Hasonló használattal 3 napot bírt eddig, pár napja viszont naponta töltenem kell. -
gerner1
nagyúr
válasz
khorvat #36015 üzenetére
Ugyan ... Az újabb appok némelyike (pl: pofakönyv) rendesen merítik az akukkat, más készülékeken is. Ezen felül, ezek az akkuk is pontosan ugyanúgy merülnek le, ha terheli őket egy rendszer, mint a Lítium akkus csavarbehajtók. Akinek van ez utóbbi is, az tudja, hogy milyen hirtelen jön a letérdelés, aktívitás közben. Az idő előrehaladtával pedig, az a pont, amikor ez bekövövetkezik, egyre rövidebb ciklusokban mutatkozik, ahogy a terhelhetőségi intervallum is csökken, a mindenkori teljes töltöttségtől számítva. Ez pedig jellemzője, ennek a technológiának.
Gyári új akkuk sem egyenértékűek azzal, amit a készülékekhez kaptunk, anno. A nem gyáriak, még inkább. Ebben, van üzleti szemlélet.
Szvsz, ha valós volna a gyártótól származó "öszeesküvési kísérlet", akkor ezek a teljes eladott/használatban lévő mennyiséghez képest, nem ilyen esetszámban jelentkeznének.
-
gada00
aktív tag
Nálam a j5 is ezt csinálta
-
Starz561
tag
válasz
khorvat #36008 üzenetére
Nekem egyedül ma jelentkezett ez. Hétfőn még meg is voltam lepődve, hogy aksi csere nélkül 60%-al értem haza. Az update pedig régóta fent van. (Biztonsági szint javítása az 2016.dec.01 ) vodás rom. Remélem hogy valami csoda folytán helyre jön az üzemidő.
Én kb 2 - 3 hete raktam fel a legutóbbi updatet, aztán volt egy FR recoveryből mai napig minden patent volt. Nagyon fura hogy hirtelen jó pár felhasználónál jelentkezett ez a merülés.
Nálam sem volt melegedés, legfeljebb langyos volt a telefon.
-
törölt tag
válasz
khorvat #36008 üzenetére
Nekem az utolsó frissítés tette helyre az előzőleg hektikusan és össze-vissza merülő telót.
Bár az utolsó 3 frissítésnél nem csináltam FR-t, csak a cachet töröltem.(#36009) bigmafa Minimális hőleadása volt. Inkább volt langyos egy ideig, mint forró. Megnéztem az akku adatokat, időben nem használtak sokat az appok.
Kollégám mondta, neki ilyen volt, amikor az akksija meghalt. Ez is már 2,5 éves akksi.
De most az új is megindult hirtelen lefelé, még bizonytalan vagyok. -
bigmafa
tag
válasz
#54715584 #36001 üzenetére
Ha valós a merülés, akkor az energiának valahova mennie kéne. Ekkora tempónál konkrétan masszívan melegednie kéne a telefonnak, hiszen ez kb 6-7W folyamatos teljesítményfelvétel. Ha így van, akkor valami alkalmazás (vagy maga a rendszer) eszi, ha nincs így, akkor vagy meghülyült az "akku-mérő", vagy maga az akku makkant meg.
-
Starz561
tag
Szómiszó, ma nekem is a kelleténél jobban merült a telefonom, és nem használtam többet/kimerítőbben mint ahogy szoktam. Két akkumulátorral szoktam elmenni itthonról, az 1. (régi aksi azzal jött a telefon. kb 6:30 fele lett le húzva töltőről.) az még 11-12 fele lemerült 28-30%-ra akkor cseréltem a másikra ami kb max 15x volt újratöltve mióta megvan. (Gyári, MM-ből vásárolt asztali aksi töltővel.) És most estére van kb 45%-on. Akku használatnál a facebook,messenger,android rendszer,spotify ha jól emlékszem talán még a sorrend is stimmel.
Most vissza tértem a facebook Lite alkalmazásra. Hátha egy kicsit jobb lesz.A hideget nem tudom kizárni mint tényező, viszont nem is tudom annyira számításba venni.. :|
Reggel várt rám egy kb 25 perces séta, és 5 perc biciklizés. (Zsebemben volt a telefon.) Nem hinném hogy ennyi idő alatt ilyen hatással lenne az aksira a hideg, aztán lehet hogy tévedek. -
törölt tag
válasz
helixP #36004 üzenetére
Már arra is gondoltam, hogy a hideg nem tett jót neki, de kb. 2x10 percet volt kint a telefon, azt is a zsebemben. Mint ahogy az elmúlt 2 hétben is, mióta ilyen hideg van.
T-s a rom, de nem hiszem, hogy annak köze lenne hozzá.
Nem tudom mennyire jó ötlet, ha éjszaka is töltőre teszem, de ez az ébresztő is.
Még gyanús appot sem találtam. Igaz 2 napja telepítettem az Aliexpress appját. -
törölt tag
Jó kérdés, de ha kiderül, hogy vmi app, akkor nagyon mérges leszek. Tényleg a szemem előtt pörögtek le a százalékok. Most az új akksival is ez van, bár nem akkora mértékben.
Legutóbb a PhoneInfo és a Youtube frissült, ma reggel.
A telefon is meleg volt, de nem tudtam megállapítani, hogy hol pontosan. Az akksi nem volt meleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjött az aktuális csúcsmodell, a Samsung megint odarakta magát, ennek ellenére vannak, akik többet vártak. Pedig igen jó telefont tettek le az asztalra.
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem.
OFF topic a nem szakmai dolgoknak.
- Samsung Galaxy S21+ 8/128 GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB Black Titanium - 1ÉV GARANCIA- Kártyfüggetlen,94% Akkumulátor, IV52
- IPHONE 15 128GB ELADÓ!!!
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES 12 hónap Részletfizetés elérhető . Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest