Hirdetés
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Íme, a One UI 8
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
2014 április elején jelent meg, hazánkban mindhárom nagy szolgáltatónál megvásárolható volt, több színben is. Természetesen elérhető kártyafüggetlen készülékként is.
Jelenleg a 6.0-ás frissítés elérhető a független és az összes szolgáltatós készülékekre is.
Utolsó Frissítés 2016.07.28.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok. A mai nappal csatlakozom az S5 táborhoz
Az eddigi legjobb telefonom. -
gerner1
nagyúr
Az külön adat, de azt is megmondják neked a szervízben. Mit definiálsz mennyit üzenelt alatt? ... -mert ha mondjuk egy készülék egész eddigi "életében" non-stop be volt kapcsolva, tehát mondjuk naponta max 30 percet működöt a kijelző, a többi az cellakészenlétben volt, akkor is magas lesz neki a bekapcsolt idő, mert ezt/ezeket nem választja külön. Fordítva is igaz lehet ... - tehát, hogy bekapcsolt kijelzővel működött sokat.
Ezt, ezeket nehéz lesz megszűrni ...
-
gerner1
nagyúr
Plö Charge Cycle Counter ....
-
Imii
tag
Milyen program létezik, amelyik a töltőre csatlakozások számát mutatja?
A samsung phone info ilyen lenne, de ott abban a mezőben nekem csak azt írja, hogy a telefon eredeti.
Hogy lehetne ezt megnézni? -
gerner1
nagyúr
válasz
Putyin90 #36589 üzenetére
Annyiért -idegentől- leharcoltat tud venni. 45-50e környéke a realitás. Szerintem használható az ujjlenyomat olvasó, de az igaz, hogy többször kell próbálkozni a minta adással, mire rájön az ember, hogy mire kell figyelni, és akkor szépen teszi a dolgát. Ezen felül, nekem az a tapasztalatom, hogy 4-5 havonta érdemes az ujjlenyomat mintákat megújítani, mert ennyi idő elteltével, egyre gyakoribbá válnak azok az esetek, amkor kéri a készülék a másodlagos biztonsági elemet, mert a leolvasás sikertelen volt. Aztán ott van az emberi tényező is, mint plö a sógornőm, aki szerint az S7 -ese ujjlenyomat olvasója sem jó (mert "Ő" képtelen használni, illetve a használatát megtanulni, azt gyakorolni, stb...) pedig az gyorsabb, mint az S5 -é, és a szenzor felülete is nagyobb...
Ami szempont lehet még, hogy ebben lehet még otthon akkut cserélni, az újabbakban már kevésbé. Az S5, ha rendben van, akkor vízálló, és microSD -vel bővíthető, és 16mpx -es, még ma is jó kamerája van. Az S5 -höz , már csak biztonsági frissítések lesznek még 1 ideig (nem tudni meddig..), míg más, újabb készülékeknél érkezhet még a jövőben újabb android főverzió is.
Én nem tudnék egzakt tanácsot adni...
-
Putyin90
senior tag
Sziasztok! Ti, akik manapság is S5-öt használtok ajánlanátok ezt a telefont olyan embernek, aki most akarna venni? Rokon venné használtan, 30K körül. Főként azért kellene, mert relatíve olcsón ujjlenyomatolvasós telefont kap. Nézegettem róla teszteket, véleményeket, az ujjlenyomatolvasótól nem vagyok elragadtatva, gyakran téveszt, ahogy láttam. Én inkább Meizut/Xiaomit ajánlanék neki, de ő azt mondja, hogy ez jobb, mert felsőkategóriás készülék, nem pedig gagyi kínai vacak.
Ha megtennétek, hogy írtok pár sort, hogy milyenek a mindennapok manapság az S5-tel, azt megköszönném (mik a hibái, mik azok, amikben jó, ilyesmi érdekelne főként). -
-
gerner1
nagyúr
Igen. Az alu kerettel (ez csak egy keret... -nem tok!) működik. A két töltőpad, amit az S5-höz vettem az EP-PA510BBEG és EP-PG920I . Az egyik négyzet alakú. A másik kerek, valójában az S6 -hoz kifejlesztett, gyorstölteni nem képes töltőpad.
A reveiver pad linkje most épp nincs meg, és csak reciver pad -ot sem találok -ami olyan- amit vettem. Ilyen 1000mA -es kékszínű van nekünk. -
gerner1
nagyúr
Nekünk vízálló mardt. Egyedül a hátsó kamera környékén látható, hogy ott nincs a fedél a gyári "szintben". A hátlap belső felében, körben, a tömítés körbe öleli ezt is (mármint a reciver padot...). Persze, ez függhet attól is , hogy milyen a receiver pad. Többféle gyártótól származó kapható. Elképzelehető, hogy van, amelyikkel nem marad meg a vízállóság.
-
gerner1
nagyúr
S5 -höz kell receiver pad (a készülékbe) és töltőpad, ami leadja a teljesítményt a készülék felé. S7 már gyorstölteni is tud. Ebben a receiver-pad, már a készülékben van gyárilag, tehát ez nem kell. Ugyanakkor az S7 már gyolstölteni is tud, de ahhoz a gyorstöltés specifikációnak megfelelő (fast charge) töltőpad is kell. A gyorstöltés feltétele a gyári (S7) adaptív hálózati töltőfej (5V-2A és 9V-1.67A).
A mi tapasztalatunk, hogy az S5 gyári (5V-2A) hálózati töltőfejével, és az S5 -höz vett töltőpadokkkal működik az S7E -k töltése is, bár így lassabban tölti az S7E -ket, mint a gyári S7 -hez való töltőpadokkal, normál töltésen.
Az S7E gyári, adaptív, hálózati töltőfejével + az S5-höz vett töltőpadokkal -> az S7 -esek nem mindíg töltöttek, gyakran probléma volt.
Az S7E gyári, adaptív, hálózati töltőfejével + az S7-hez való töltőpadokkal az S5 -ösök töltése is probléma mentes, de maga a töltési idő ua, mint az S5 gyári hálózati töltőfejét használva. -
Imii
tag
válasz
Oszhgiv #36573 üzenetére
Ha már vezeték nélküli töltés a téma...
Mi kell ahhoz, hogy én így tudjam tölteni S5-met, illetve a családban egy S7-et?
Másik telefonhátlap is, vagy csak az a pad, és hozzá egy 2A-es töltő a padhoz???
Még látni sem láttam ilyet, de tényleg jó lehet, bocs a tudatlanságért! -
eeXaa
addikt
Gyári 6.0.1 alatt hogy a ménkűbe lehet a voicemailes ikont eltüntetni? ...régen az app menedzserben volt a call/clear data, de most akárhol keresem nem találom.. vki?
-
UHHH
őstag
válasz
Oszhgiv #36568 üzenetére
A vezeték nélküli töltés az szabvány. QI -nek hívják, ergo a yotaphone2-től a samsungokig mindent lehet tölteni egy QI töltővel. Gondolom az S8 esetén sem vezettek be új szabványt. Itt érdekes írás van, hogy nem igazán frankó a QI töltés az S8-akon, de még vizsgálják...
-
Oszhgiv
csendes tag
Sziasztok!
Megkérdezem itt is, hátha tudja valaki (az S8 fórumban nem válaszol senki):
A Galaxy S8-at fogja/tudja tölteni a Galaxy S5 gyári töltője + gyári vezetéke + a gyári vezeték nélküli töltőpadja?
-
helixP
nagyúr
válasz
maxika2004 #36565 üzenetére
Másik témában dobtam egy privit.
Töltő az, amivel én marhára óvatosan bánnék, mert az már nem játék. Nem egy 1 dolláros tok, vagy fólia. De vannak márkák, amik megbízhatóatk, pl.: Blitzwolf, Aukey, Anker, iClever. Én most ilyet rendeltem.
-
maxika2004
őstag
Köszi mindkettőtöknek a választ,
és ezek az olcsó kinai, ebay-es töltők is jók ?
esetleg valaki egy konkrét linkel nem szolgálna, ami tuti müxik ? -
helixP
nagyúr
Nálam nagyon jól működött!
-
gerner1
nagyúr
válasz
maxika2004 #36562 üzenetére
Többen használunk vezeték nélküli töltőt (plö én is). A gyári 2A -t leadni képes hálózati adapterrel, gyakorlatilag mindegyik jól működik. Már nem emlékszem melyik oldalon van a szenzor, mert amióta nem kábelesen töltjük őket, nem is nagyon nyitogatjuk a fedelet.
-
maxika2004
őstag
válasz
gerner1 #36561 üzenetére
" Azt csak jelzi, hogy nyitva van, és javasolja, hogy ez a vízállóság szempontjából veszélyes, "
igen erre gondoltam, de nemcsak feldob, mint pl a hátlapnál, hanem van hogy másodpercenként dobálja fel....
ennek amugy hol az érzékelője : mert a jobb oldalt a letört rész még bennvan....Amugy egy ilyen töltő használható szerinted ? ( szerintetek) :
-
gerner1
nagyúr
válasz
maxika2004 #36560 üzenetére
A fedélre nem dob hibát. Azt csak jelzi, hogy nyitva van, és javasolja, hogy ez a vízállóság szempontjából veszélyes, illetve a használat megkezdése előtt finoman zárd vissza.
A másik, hogy kábeles töltés, csak nyitott fedéllel lehetséges. Tehát erre miért dobna hibát (hogy nyitottnak érzékeli) és szakítaná meg a töltést (?) ... -
maxika2004
őstag
válasz
gerner1 #36559 üzenetére
Én is ugy gondoltam hogy nem befolyásolja, de ha pl nem dob hibát, a fedélre, akkor mindig jó a töltés !!
ezért érdekes....
mésik töltövel kábellel probáltuk, ezt a kábelt másik telóval is, minden jó !
(van 3 s5 a családba... )persze már meg is rendeltem, csak kérdeztem, hogy más is lehet e a hiba....
-
gerner1
nagyúr
válasz
maxika2004 #36558 üzenetére
A hiánya nem befolyásolja a töltést. Tehát, ha azzal is ilyen probléma van, akkor lehet hibás a kábel, vagy a készülék USB aljzat piszkos belülről, vagy meghibásodott.
A fedél cseréje sem bonyolúlt, és nem is vészes összeg. Talán 900Ft volt 5db, amikor utoljára vettem az ebay -ről. -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Segitsetek lécci :a szokásos, usb takaró fülecske letört....
ennek hiánya, mennyire befolyásolja a töltést ? illetve hol ennek az érzékelője ?
mert töltéskor is mindig kiirja hogy a takarófedél nyitva, vagy valami hasonlót.....
és gyakran a töltés is leáll....
vagy lehet hogy nem is csak a fedél hiánya lehet a hiba ?
néha egyfolytába dobálja fel az ablakot....elöre is köszi a segítséget !
-
Sziasztok!
Van egy S5 (G900F)
Hajdanán T-mobilos volt, de függetlenítve lett.
Fel akarom rakni a OMEGA V20 romot,Felraktam a BL és a Modemet, ahogy írták, fent van a TWRP Recovery.
SD kártyára van másolva a ROM, de folyamatosan E footer is wrong, E signature verification failed hibát dob (ZIP aláírás ellenőrzés nem volt sikeres)Ugyan ez van ADB Sideload-dal is! Más ROM-al is próbáltam, azzal sem sikerült
CF autoroot fent van!
Mi a hiba? -
Vitaqo
senior tag
Megjött a havi XEH-ra. 118MB.
-
bringasisti
őstag
Üdv. Tuti gyári aksit hol ajánlotok Pesten vagy postán
-
gerner1
nagyúr
-
-
gerner1
nagyúr
válasz
BlackSoft #36535 üzenetére
Nem tapsztaltam hasonlót, de korábban is voltak, akik hasonlókról írtak észrevételt. A mieinket a kölkök használják (már) de semmi hasonló. Pedig többször mentünk már, a telókkal együtt fürdeni. Egy ideig gyakran cserélgettem az USB fedeleket ( általában itt ázik be a legtöbb példány..) , mert azok rendszeresen elhaltak, de amióta vezeték nélküli töltőket használunk, azóta nem nagyon van nyitogatva, és jó. Ezen felül, ezek is már ~3 év körüli készülékek.
Csak tippelni tudok, hogy esetleg egy korábbi, szakszerűtlen javítás következménye, hogy a kijelző felől, esetleg annak szélei mentén, vagy a home gomb környékén ázhat be. Talán volt korábban egy szétszedés, amely során nem cserélték a kijelző és a keret közötti tömítéseket új szettre, vagy nem tartottak be minden technológiai utasítást.
Esetleg megpróbálhatod, hogy az akkut kiveszed, és hátlap nélkül belerakod egy tál rizsbe úgy, hogy az USB port legyen a tál alja felé - a lehető legnagyobb szögben ferdén, kijelzővel felfelé .... - 2-3 napra.
-
BlackSoft
addikt
Hali,
Kapott egy kis vizet a telefonom. Nem sokat, és tiszta vizet, gondolván IP67, és mindenhol jó a gumi, csak megtöröltem a kijelzőt, és hagytam a helyén. 10 percere rá kellett volna a telefon. Semmit nem csinált. Kinyitom a hátulját... Annyira IP67, mint egy szita. Ott is víz volt benne, ahol nem lehetne.
Akksi ki, kiszárítottam, akksi be, bekapcsol, semmit nem csinál, kéken világít a LED és semmi.
Valaki találkozott már ilyennel? Kuka?
-
gerner1
nagyúr
válasz
vonyarc #36531 üzenetére
Nem igen. Digit nagyfelbontású képjelet kell visszabutítani, analóggá. Ezek pedig (amiket linkeltem), nem túl drága eszközök ehhez. 1-2e forintos "tacskó" gazdaságos megoldást, egyszerűsítve 1db kábelben manifesztálódva .... nem fogsz találni. Szabványok vannak, amelyeket össze kell tudni illeszteni.
A teló MHL -en adja ki a képet (port micro USB). A TV pedig SCART -on tud jelet fogadni egyszerűen. A kettő közé kell tudnod megvalósítani a kiépítést. A teló képe FHD digit progresszív, míg a régi PAL rendszerű TV ->625x575 interlaced. Ezen kívül, a kép aránya is eltérhet 16:9 -> 4:3 , mert bár létezett 16:9 -es CRT TV, az nem volt túl gyakori. Tehát ezt is tudni kell transzkódolni.Elvileg lehetne olyan lehetőség is, hogy (feltéve hogy találsz) valamilyen Android -os WiFi -s dobozt, a TV -re raksz SCART -on. Aztán, WiFi -n kirakod a képet mondjuk az AllConnetct premuim -mal, ahogy mostanában lehet egy WiFi -s TV -re. De ehhez tudni kell a "dobozról" azt, hogy ez a cél megvalósítható vele. Rizikó ua, és ha esetleg találsz, akkor árban ez sem lesz olcsóbb.
-
vonyarc
tag
Sziasztok!
Szeretném az S5-ön futó TVGO képét egy igen régi, crt tv-re kábelen kirakni.
Nagyon elrugaszkodott ötlet vagy van rá valamilyen lehetőség?
A tv-n rca és euroscart csati van.Előre is köszönöm.
-
gerner1
nagyúr
válasz
gerner1 #36527 üzenetére
Egy kis kiegészítő info, trémob ügyfeleknek. Akik TMH CSC -n vannak, azoknak sem biztos, hogy működik, amennyiben a ROM még nincs felkészítve erre a funkcióra.
Akik a Beállításokban a Mobilhálózatok -nál látnak olyat, hogy "VoLTE-hívások" (és TMH a CSC -je) azoknál működni fog. -
gerner1
nagyúr
Trémob VoLTE. Ezzel, náluk már kevesebb lesz az eldobott vonal hiba (stb), mert a készülékek kevesebb helyen kell, hogy híváskor visszaváltsanak 4G -ről ->3G, vagy 2G -re...
-
STC Speed
őstag
BT mennyire szivja a telót ha bevan kapcsolva?
Kocsiba androidos gységem van, és ha beszállok akkor egyből kapcsolódik rá,és ugy beszélgetek. -
gada00
aktív tag
-
gerner1
nagyúr
Nem kell, csak ajánlott.
Körültekintőbb használattal, kisebb az ökölógiai lábnyomunk is. Szóval, ha másért nem, akkor talán ezért érdemes. Plö, az asztali LED -es kislámpát sem hagyom bekapcsolva -csak azért- mert mondjuk nüansznyit fogyaszt /nap, és mert így kényelmesebb, hogy "nem kell kapcsolgatni". Nem szentírás ez, csak egy kis odafigyelés, és felelősség vállalás a jövőért ...
-
Ferenc.
tag
Sziasztok!
Szerintetek az mennyire nem jó ha egész nap be van kapcsolva a wifi funkció, miközben napközben nem otthon van az ember s akkor a mobilnetet használja a mobil, de miután egy wifis környezetbe ér akkor automatikusan kapcsolódik rá. Akku használatot mennyire befolyásolja tehát ha akkor is be van kapcsolva a wifi funkció miközben épp nincs wifi amire lehetne csatlakozni s akár fél napig nincs de a wifi be van kapcsolva.
-
Heyman
aktív tag
Sziasztok!
Elég nagy gebasz történt. Fel akartam tenni egy stock, rootolt telóra recoveryből a superuser bináris. A telepítés nem volt sikeres, hibával elszállt. Azóta nem indul a teló, download módba se lép be, csak recoverybe. Hülye voltam, nem csináltam mentést, nem akartam törölgetni a memória kártyáról, hogy legyen hely. Esetleg valakinek van valami ötlete, hogy tudnám helyre pofozni? Esetleg van valakinek TWRP mentése, amit el tud nekem küldeni, hogy megpróbáljam azzal helyre pofozni? Köszi a segítséget előre is! -
quasimidi
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani egy mobil szervízt Bp-en, ahol tudnak javítani (keret, előlapi kamera csere, újraragsztás) S5-öt?
Olyan helyet keresek, ahol tényleg megcsinálják a telót, nem csak emulálják, ideálisan megfizethető áron.
Előre is köszönöm nektek,Q.
-
STC Speed
őstag
halihó!
Szerintetek IGO primora, melyik térképet lenne érdemes megvásárolni?
Magyarországra NNG ? ausztria német olaszra pedig HERE?
Melyik kombináció a legjobb?Köszi
-
kóóó
aktív tag
Sziasztok.
Olyan kerdesem lenne, hogy ideje azt csinalja a telom, hogy messenger videohivas utan ha lerakom nem tudok hangot allitani. Illetve engedi, de ha a hanger gombot nyomom akkor a hivas kozbeni hangerot engedi hiaba nem beszelunk mar egy fel oraja akar. Ha belepek a hang profilba es ott allitanam az ertesitesi vagy a media hangerot, nem tortenik semmi. A csuszka mozog de a hangero nem valtozik. Amint ujrainditom a telot utana minden rendben mukodik.Mi lehet a megoldas erre a hibara?
-
amoledus
aktív tag
válasz
tassika #36502 üzenetére
Sajnos nem , muszáj leszedni a kijelzőt linkelek egy képet azon látszanak a fekete csavarok , és a legrosszabb,hogy olyan sz@rul van az egész megcsinálva,hogy az LCD szalagkábel, a vízálló elég erős ragasztó mellett van közvetlenül ,és szeparáláskor könnyen megsérül ,egyébként ezért nem lett sikeres az s5 mert nehéz szerelni ,és egy szerviz sem hülye,hogy egy 37ezres kijelzőt "veszélyeztessen" amit aztán kifizethet, ott az s3 s4 könnyen szervizelhető így mai napig sok van a piacon
-
tassika
csendes tag
válasz
satyátó #36464 üzenetére
Hali!
Nekem is sokan panaszkodtak mostanában, hogy nagyon halkan hallanak a túloldalon.
CM-et használok, de gondoltam azzal lehet a baj, próba képen visszaraktam a gyári rendszert, de ugyan az volt a jelenség. Mivel nem szeretem a gyári rendszert visszatettem a CM-et.
Elkönyveltem, hogy HW probléma, és rászánom magam egyszer a szervizre.Aztán történt, hogy sikerült leejtenem a telót, és azóta megint jól hallanak a túloldalon. :-)
Annyi történt még, hogy a pluszba feltett edzet üvegem elrepedt, de ezt elkönyvelem szervizköltségnek,
ami így elég olcsó volt. :-)Mindenkinek csak ajánlani tudom: [link]
Persze nem azt ajánlom, hogy vágd földhöz, de nálam ez volt szerencsétlen, szerencsés "megoldás" a mikrofon problémára.
@amoledus
Ha jól értem, akkor a mikrofon cserét nem lehet megúszni kijelző levétele nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megjött az aktuális csúcsmodell, a Samsung megint odarakta magát, ennek ellenére vannak, akik többet vártak. Pedig igen jó telefont tettek le az asztalra.
Kérdés előtt olvasd el a topic összefoglalót és használd a keresőt.
Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem.
OFF topic a nem szakmai dolgoknak.
- Nők, nőügyek (18+)
- Last Epoch
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest