- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerobi
senior tag
Szeintetek melyik jobb értesités terén ez vagy Iphone 13 pro max. Az üzenet megérkezésének gyorsaságát értem alatta. Sajnos nem találtam erre vonatkozo teszteket
-
Burt1793
veterán
Ilyet használ valaki? [link]
-
Mike81
senior tag
Nekem az utolsó Samu egy S8 plusz volt. Utána lett egy OP 8T 4500 aksival jobb volt üzemidőben mint a mostani S21 plus ami váltotta. De wifin kb ugyan azt a SOT-ot hozza. Egy napot ez is az is kibírt. Az tény hogy jel vételben az OP sokkal jobb volt és ezért az jobban is kezelte aksit. A Samu véleményem szerint ezen csúszik meg, ezért merül jobban. De amúgy összeségében én nem bántam meg a váltást. Az S8 plushoz képest az S21 plus is sokkal jobb aksiban.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
Igazából nehéz tanácsot adni,mivel mindenkinek egyéni preferenciái vannak. Nekem pl a kompaktság a fő szempont általában. Üzemidő annyira nem,mivel van itthon egy rakat usb c kábel,telken is van vagy 5,autóban is 2 kompaktság+ kamera+ dual sim nálam a fő vonal. Igazából neked kell tudni,mire van szükséged. De javaslom ne tökölj sokat,mivel ahány tesztet véleményt olvasol,annyival nehezebb lesz a döntés, ez tapasztalat
-
Burt1793
veterán
válasz werszomjas #7889 üzenetére
Kikapcsolás után usb-n gépre dugva kell hisszan nyomni a power és hangerő fel gombot, amíg be nem tölt a recovery mód.
Aztán ott a wipe cache-re kell lemenni a hangerő gombokkal és a power gombbal kiválasztva.
Amúgy nem fog segíteni. Mobilneten gyalázatos a készenléti idő, óránként merül 4-5%ot a semmitől, aksimonitorozó nem ír semmi beragadást. Nem tudom, hogy telenor bug-e. Wifin semmit nem merül készenlétben.
Gondolkodom egy reseten, de egyelőre inkább töltögetem. -
werszomjas
addikt
Mostanában sok volt a frissítés, kicsit mintha jobban merülne a sima S21.
A kérdésem, hogy mit, hogyan kell ilyenkor cache-t törölni, hogy semmi adat és semmi beállítás ne vesszen el, nem akarom újra belakni a telefont, de jó lenne egy háttéradat törlés.
üdv
-
őstag
Elsőre én is féltem a nagyobb mérettől S7 után, de nem kellett volna. Az egykezes használat ugyan nagyon macerás, de a tartalomfogyasztás sokkal nagyobb élmény. Ha árban nincs jelentősége, akkor a 22-es szériát választanám, mivel csak újabb, tovább kap frissítéseket, hamarabb kapja meg az újításokat. Egyébként azt gondolom, hogy a 21-es jól sikerült széria.
"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
Vitaqo
senior tag
válasz Burt1793 #7884 üzenetére
Az a baj, ha megszoksz egy minőséget, pl imindkét telefonom alukeretes, akkor már nem akarsz műanyagot. Marad a fém S21/21+/22. Csak nem tudom a hármat 1-re szűkíteni. Néha az S21+-t hozom ki belőle, néha a 21-et néha a 22-t. És akkor még játszhat az S22+ is.
[ Szerkesztve ]
-
Vitaqo
senior tag
Még az S21 plus is gondolkodós, azért az a 4800mAh még jópár évig nekem jó lenne. Csak a mérete. Hát S9-em van, és zsebben nem tudom mennyire lesz rosszabb, ha sokkal nagyobbat veszek. Nehéz kérdés. S21/S21+/S22. Nem tudom, hogy az S21 plus akkuja mennyit hozna üzemidőben. Lehet a nagy kijelző el is viszi.
-
Medocsabi
addikt
Nekem s21-em van, feleségemnek s22. Az övé jóval gyorsabban merül. Nem olyan hatalmas probléma,mert mindenhol van már töltő, autóba is vettem gyorstöltőket,de sűrűn járunk túrázni például,és mondjuk egy 4-5 órás túra végén az én telefonom 60-70% körül van,az övé 50 alatt. Kb ugyan annyit fotózunk, és megy a Humap. Nekem amugy jobban tetszik az s22, mert kicsit kisebb, és talán egy hajszálnyival jobb képeket csinál.
[ Szerkesztve ]
-
Essien
aktív tag
Nekem bevált, előtte volt az összes s6-s20ig . Ennek valamiért nálam sokkal jobban bírja az aksi. Simán bírja az 1 napot az én felhasznalasom mellett. Játszani nem játszom de minden mást csinálok rajta. 4-5 óra SOT kijön. Akkor van baj csak ha rossz a térerő akkor merül nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
Egy hülye kérdésem van: mi van, hogyha a telefon egyszerre kapja az energiát vezetékesen és vezeték nélkül? Amiért kérdezem: telefon autós töltő be van, ami vezetékmentes. Nyilván ezzel lassabban tölt. Ha gyorsan akarok hatékonyan rátölteni, jó lenne a vezetékes töltőt rádugni.
A töltő vezérlés mit csinál ilyenkor? Letiltja az egyik fajta töltést? -
Vitaqo
senior tag
Aki "sima" S21-et vett annak mennyire vált be? Vennétek újra? Telefoncsere előtt vagyok, és az S21/22 között vacillálok, de aggaszt a 3700mAh. Méretben viszont tökéletes lenne.
-
Medocsabi
addikt
Üdv! A legutóbbi frissítés óta azt csinálja a telefon,hogy gépelés közben nem tudok javítani. Hiába viszem a kurzort a javítandó szóra, akkor is a mondat végéhez teszi hozzá. Csak nálam van ez a bosszantó baromság? Esetleg elállítottam valamit? Először azt hittem messenger hiba,de viber,Skype,még itt is komment írás közben is.
-
Vitaqo
senior tag
A plus modellből több üzemidőt lehet kihozni? Mostani S9-em gyatra 1,5 órás sot-ot produkál. Megéri a felárat?
-
veterán
válasz slice14 #7866 üzenetére
Kizárt. A készülék 2 IMEI vel rendelkezik.
Max azt tudják 13 al megoldani hogy 2 eSIM tudja használni a 2 IMEI-t. Jelenleg úgy e IMEI1 az 1es sloté ,IMEI2-n pedig fizikai 2es slot és esimek osztoznak. Azaz fizikai2 és a (max 10, iPhone esetén max 2) eSIM közül egyszerre csak 1 lehet aktív.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
veterán
válasz gippazoid #7860 üzenetére
Szia. Egyszerre nem.
Be lehet helyezni, de vagy fizikai 1 + fizikai 2, vagy pedig fizikai 1 + eSIM lehet egyszerre aktív ha duál sim ről beszélünk.
Tripla sim szerintem egyik gyártónál sincs manapság (okosteló vonalon).Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Az eSIM mellett tud kezelni az S21 még két fizikai SIM-et?
Gippazoid Novelties Inc.
-
Vitaqo
senior tag
Mennyire jellemző ennél a modellnél a festékkopás? S9-em 2 év után gyári tokban dobja a festéket.
-
slice14
veterán
válasz SztiviVander #7851 üzenetére
Ott nincs bug csak feature.
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
PACSA75
őstag
válasz gainwardgs #7847 üzenetére
Én szeretem az almát is, szóval tényleg jó cucc, de annak, amit itt művelsz valóban nincs értelme. Egyszer el kell mondani, hogy mit hiányolsz, vagy mi nem tetszik, ezt el is fogadjuk. De aztán vagy megszoksz vagy megszöksz és kész. Az, hogy minden panaszra te rátronfolsz, az már gáz.
-
ShadowX
őstag
válasz gainwardgs #7847 üzenetére
És ha összedobjuk akkor hamarabb?
-
veterán
válasz gainwardgs #7844 üzenetére
Nem unod még? Oké oké nincs hibátlan telefon, de tőled csak ekézést látni.
Menj az vegyél egy atomjó rágott almát és boldogítsd őket. 🤷Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
Burt1793
veterán
válasz gainwardgs #7844 üzenetére
Szerintem jól néz ki. A plus üveg hátlapos és teljesen fekete, annál nem ilyen feltűnő.
-
TomPack
őstag
Sziasztok,
amikor a zseblámpát bekapcsolom, világít körben a keret.
Ez bug vagy feature?
Nektek is ilyen?ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
helixP
nagyúr
válasz gainwardgs #7836 üzenetére
Hát, erre a szintre süllyedt a dolog. Biztos olvastad az elmúlt évek fake benchmarkokkal kapcsolatos 'botrányokat'.
[ Szerkesztve ]
-
Curtain
senior tag
Az a baj a jelenlegi soc-oknál hogy ezt a teljesítményt nem tudják huzamosabb ideig tartani a melegedés miatt. Mi értelme ezeknek a számoknak ha pár perc intenzívebb játék után visszavesz a teljesítményből kb egy sd865 szintjére vagy az alá. Igaz ez az exynos 2100/2200-ra és a snapdragon 888/8gen1-re is.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
ShadowX
őstag
Tudom, hogy ironizálni próbálsz, de szerintem igen, csak viccből. Elértük azt a szintet, ahol már csak vicc az egész. Mire megy egy hiper-szuper SD8 Gen1-es Xiaomi az erejével ha a szoftver úgy van megírva, hogy amint lehet mindent kilő a memóriából, stb. Véleményem szerint az egész mobilipar egy vakvágány ezzel a folyamatos CPU "vagánykodással". Egy ilyen készüléknél a felhasználói élménynek kellene számítson, ami szerintem itt teljesen rendben van.
-
slice14
veterán
válasz ShadowX #7834 üzenetére
OP-nál a VoLTE profil átaktiválgatás is már a végére szinte fájt. "Miért nem lehet csak használni egy telót mókolás nélkül?" Végül megvettem a jelenlegi telómat.
Amúgy ezen felül utoljáéra az 5X-et mókoltam behatóbban.[ Szerkesztve ]
-
slice14
veterán
válasz ShadowX #7831 üzenetére
Hát igen, azok a régi szép Nexus-os idők. Pixel vonalon már nem mozogtam, mert sajnos a Google is rálépett a drágulás útjára. Viszont már jobban érződtek a korlátok, főleg mióta itt a VoLTE és 5G korszak.
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
válasz gainwardgs #7830 üzenetére
Semmit nem jelent.
-
ShadowX
őstag
válasz gainwardgs #7830 üzenetére
Azt tudom, hogy a benchmark alapvetően arra szolgál, hogy 2 dolgot összehasonlítsunk, de na. Igaz, hogy én nem játszom, de rég volt ilyen megbízható telefonom. Pedig sok Nexusom és Pixelem is volt.
-
ShadowX
őstag
válasz gainwardgs #7827 üzenetére
Ezek mire jók amúgy? Telefonoknál végképp nem értem.
-
gainwardgs
veterán
válasz gainwardgs #7826 üzenetére
-
klaya86
senior tag
Hali. Új telefon vásárlását tervezem. Az s21 is képbe van. Kb 7-8 éve volt utoljára Samsungom. Kipróbálnám az újabb modeleket. Viszont ami mindig visszatart ,az a proci, gyenge üzemidő, térerő problémák. Az lenne a kérdésem, hogy normál felhasználás mellett,2 simmel milyen üzemidőre számíthatok az s21 plus esetén. Az utóbbi jópár évben Huawei, Xiaomi vonalon mozogtam. "Sajnos" megszoktam, hogy masszív 1-1.5 napos üzemidők vannak.(7-9 óra sot) Tisztában vagyok vele, hogy az S21 plus ilyen téren gyengébb. Viszont kérdés mennyire. Kibír egy napot mondjuk 6 óra képernyő idővel? Tetszik a telefon és szívesen használnék Samsungot sok év után. De a 4 -5 órát bír és cserébe lassan is tölt, akkor azért csalódott lennék.
-
veterán
válasz vincotte23 #7821 üzenetére
Placebo. Ugyanazt a modemet és ugyanazt az antennát használja eSIM is mint fizikai. Azaz teljesen ugyanaz lesz az eredmény. Valószínűleg pont váltáskor volt feléjük fejlesztés.
Voda esetén van annyi különbség hogy voda eSIM nem zabálja akksit messze se annyira mint voda fizikai.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
vincotte23
tag
Sziasztok!
E-sim használatakor javult valamit a térerő? Haverom nem rég váltott e-simre,azóta azt mondja,hogy ahol eddig nem volt térereje,azóta ott is 4G-n marad.
-
MrPetya19
addikt
válasz Burt1793 #7817 üzenetére
Nekem korábbi telónál meg tudtam mondani, hogy nikor előztem valakit a bicikliúton, ennél meg jó ha bicikli úton van a nyomkövetés, és nem a mezőn.
De tanul azért, mert a gyakoribb szakaszokon egyre pontosabb, de akkor is furcsa.
GPS off alatt a teljes ki és bekapcsolását érted?[ Szerkesztve ]
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
Burt1793
veterán
válasz MrPetya19 #7816 üzenetére
Én trackelésre nem a telót használom, de az s7 után megtanított újra térképet olvasni, mert a locus map sokszor 100m-es körbe teszi a pozíciómat... talán sw bug, mert csak ritkán csinálja, de előfordul. Azt hozzá kell tenni, hogy nagyon sokszor használom ezt. Mostanában jónak tűnik, régebben gps off-on segített neki.
[ Szerkesztve ]
-
ricsmoka
tag
válasz vincotte23 #7813 üzenetére
Szia! A feleségemnek arról váltottunk S21+ra. Sokkal jobban szereti😀
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz vincotte23 #7813 üzenetére
Max 25W.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
vincotte23
tag
Sziasztok!
Kaptam egy gyári 45 Watt-os Samsung gyorstöltőt. Tesóm S20 Ultrához használta. Az S21 Plus tud vele valamit kezdeni vagy csak max 25 Watton tölt és ennyi? Bónusz kérdés: S20 Ultráról érdemes S21 Plusra váltani?
-
Burt1793
veterán
válasz MrPetya19 #7811 üzenetére
Igen, az is látszik, hogy valami extra szar gps vevőt kapott a teló, s7-től messze elmarad, próbálja szoftverrel javítani a pozíciót.
Mindegy, amúgy nagyon jó teló, de kár ezért. Én is gondoltam rá, hogy kéne venni a snapisat és összehasonlítani.
Powerbank nálam is van a túrákon, szupergyorstöltést és qi-t is tud.[ Szerkesztve ]
-
Burt1793
veterán
S7-et is 5,5 évig használtam, ezt is addig fogom, amíg megy. Annak az aksikapacitása a végén is 88%-os volt úgy, hogy 2 év után csak 80%-ig töltöttem. Sajnos az uccsó pofáraesést (melyik másikat ) nem bírta. Amúgy még most is az lenne. Csak akkor veszem ki a 85%-ot, ha tudom, hogy nem lesz töltőm (havi 1-2 nap).
Én már le is töröltem az accubattery-t, nem nézegetem... S7-en az szólt 80%-nál, itt legalább már nincs erre szükség.[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
válasz Burt1793 #7807 üzenetére
Minden szavaddal egyetértek, nem gondolom, hogy ez normális, de ez van sajnos.
Ma pl. jó térerő mellett reggel 6 és 13 óra között 50%-ot dobott 2 óra SOT mellett, ezzel a teljesítménnyel este 7-re vége a telefonnak. 2 appal is monitoroztam a fogyasztást, plust végigcsináltam ezt is, és tényleg nincs semmi kiugró, nem egy app battery drain-jéről van szó. Ez így ennyi. Nevetséges.Taktikám ugyanez, annyival kiegészülve, hogy mindenhol PPS-es töltőre van téve a töltőpad, ha esetleg gyorsan kell sokat tölteni, az is menjen. Én nem szórakozok 85%-kal, inkább cseréltetem az akksit két év múlva, vagy a telefont.
-
Burt1793
veterán
Ez tök jó, de úgy küzd a teló sokszor a térerőért, hogy mobilneten készenlétben óránként 5-6%-ot merül. Ez aksigyilkos rendesen. Most ez a frissítés 900 mega volt, a 12-es droid mindent szarrá optimalizál, de a 4000es aksival mobilneten, sokat mozogva kemény 3 óra SoT-t tud a teló egy nap használatnál. Wifivel otthon meg 8-at.
Konkrétan nem látszik az aksistaton, hogy hol ment a kijelző, mert akkor se merül jobban.
Accubattery se ír semmi beragadó app-ot, samu monitorozója sem. Szóval ez ilyen. Így hát taktikát váltottam. 3 helyen, ahol szoktam lenni van QI pad, 85%-os limit be van kapcsolva, ezeket használom. Ha meg túrázom, akkor mobilnetet kilövöm, néha még a repülőt is ráteszem. Így nem kell foglalkozni az üzemidővel, de ettől függetlenül gáz ez a samsungra nézve, főleg, hogy az a52s tudja kb. azt wifin mint mobilneten és az is telenoros, így arra se tudok gondolni, hogy a szolgáltató sara. -
rjy08
tag
Sziasztok!
Én januárban vettem az S21-et, és azóta folyamat jelentkezik a térerő probléma. Dupla Sim, mindkettő telekomos. Hol egyik, hol másik, totál random csinálja. Gyakran előfordul, hogy csak sms jön, mert nem voltam elérhető. Előző telefonban nem volt ilyen gond, tehát sim hiba szerintem kizárható, főleg hogy mindkét kártyával csinálja. Vidéki vagyok, dunántúl. Frissítések fent vannak, változás nem nagyon történt. Voltam bent telekomban, azt mondták, két hét szerviz, cserekészüléket nem tudnak biztosítani. Mondom köszi. Kollégák azt mondják, telekom hálózat a ludas, nem a készülék, ne küldjem vissza. Elég sokat visszaolvastam a fórumban ezzel kapcsolatban, látom sokaknál gond volt vele. Nem nagyon remegtem a problémán eddig, időnként zavaróbb, gondoltam ránézek a topikban, mi a helyzet. Jó lenne, ha egy felsőkategóriás készüléket lehetne telefonálásra is használni zavartalanul.
Valaki még szenved ezzel?
Szervizelés oldott meg valamit is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Megkímélt Samsung Galaxy S21 5G 8/128GB Dual Sim Kártyafüggetlen, fekete színben, garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ELADVA! Samsung Galaxy S21 FE 5G 256GB 8GB RAM Dual (SM-G990B) Mobiltelefon Olívazöld, GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest