-
Mobilarena
Ha nem működik az OTA update:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
válasz TODI1111 #11028 üzenetére
Ez így ebben a formában biztosan nem igaz. Ráadásul az azonos csoportba tartozó csc kódoknak azonos a firmware-ük.
Ezzel nem azt mondom, hogy amerikai készülékre fel lehetne tenni a magyart, mert ezt nem tudom, csak az érvben elhangzott állításra írtam![ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Nincs olyan, hogy orx vagy ors rom. OXM rom van (illetve még számos egyéb), ami tartalmaz bizonyos régióknak megfelelő beállítást a csc kódnak megfelelően. A készülék beállított csc kódján múlik, hogy mely beállítás (funkciók) lesznek aktiválva.
Fejből már nem tudom, milyen oldalon, de van lehetőség (kibírható pénzösszegért) régiót váltani.Illetve, ha olyan rom csoportot teszel fel, ami a tiédet nem tartalmazza, akkor elvileg arra átáll. Nem ellenőriztem, hogy az ors, illetve orx egyébként az OXM rom részei-e.
Meg persze ez az általam ismert (régebbi) állapothoz képest már változhatott.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #10775 üzenetére
Szerintem csak nem volt beállítva alapból.
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #10770 üzenetére
Pin kódja van.
-
sgeza
veterán
válasz guifater54 #10685 üzenetére
Tőlem nem kértél semmit. A csc átírására én nem tudom, mi való.
-
sgeza
veterán
válasz guifater54 #10683 üzenetére
Csak 69!
-
sgeza
veterán
válasz Dantee_Mikoo #10420 üzenetére
Nem kell resetet nyomnod. Mehet a home_csc-vel simán.
Valószínűleg már mindegy, de a Frijával sokkal gyorsabban lejön. -
sgeza
veterán
válasz SztiviVander #10418 üzenetére
Egyetértek, valószínűleg ez lehetett.
-
sgeza
veterán
válasz Dantee_Mikoo #10416 üzenetére
GCF-re nem dob a Frija firmware-t, viszont VZW-re igen.
Szerintem Frijával kapd le az aktuális firmware-t az eszköznek SM-G991U1-et megadva, CSC kódnak pedig VZW-t. Ezt dobd rá Odinnel!
Ha mondjuk két hónapon belül sem érkezik OTA-n frissítés, akkor ahogy a kolléga is írta, Odinnel minden alkalommal fel tudod tenni a frissebb verziót.
Másik lehetőség, hogy valahogy átrakod más CSC-re. -
sgeza
veterán
Hát nem tudok tanácsot adni, mert én csak egy minta vagyok egyetlen esettel. Nincs más tapasztalatom. Illetve korábbi készülékekkel voltam nem csak garanciális problémával ugyanennél a cégnél, csak még a Váci úton, de az kijelző probléma volt.
Megpróbálhatod, hátha számít hova viszed. Mondjuk nekem már látható volt a hátlapon, hogy púposodik az akksi.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
Közben lejárt a szerkesztési idő, és eszembe jutott valami: amikor visszakaptam a papírokkal, akkor azt láttam, hogy az egyik fejlécén TMX logó volt. Mivel garis volt a javítás, a részleteket annyira nem néztem meg, nem igazán érdekelt, de könnyen lehet, hogy az Oktogon szerviz csak átvitte a Telemaxhoz. Ha gondolod, holnap megnézem.
Egyébként USB-C csatit is cseréltek, ha jól rémlik, ez rá volt írva a javítási lapra.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #10404 üzenetére
Köszi, igyekezni fogok!
Van előnye, hátránya. A bosszantó hülyeségek mellett bizonyos szempontból a működése gördülékenyebb, ide sorolva az egyik készülékről másikra költözés egyszerűségét. De például a carplay kimondottan jobban működik szerintem. Amit eddig nagy hátrányként tartottam számon, miszerint csak a Store-ból lehet telepíteni alkalmazásokat, elhárult. Találtam megoldást, amivel harmadik fél alkalmazását (ipa fájl, ami az apk-nak felel meg) telepíthető. Kicsit körülményesebb, és hetente újra kell rakni, de legalább megoldható.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz MikeWazowski #10403 üzenetére
Köszi! Remélem, hasznos volt!
-
sgeza
veterán
Na eljött az idő. Itt kell hagynom a csapatot. Megérkezett az új telóm (i14). Már egy ideje i12-t használok, mert elvittem szervizbe az S21-et (gariba cserélték két éves kora előtt az akksiját), és onnan már erre a rövid időre nem akartam visszatelepülni.
-
sgeza
veterán
válasz werszomjas #10377 üzenetére
Mennyi idős? Én a 2 év lejárta előtt cseréltettem az akksit gariban. Már púposodás is érezhető volt a hátlapon.
-
sgeza
veterán
válasz Parallaxis #10342 üzenetére
Ahogy a kolléga is írta, én történetesen hozzá sem érek vele az érintkezőkhöz. Szépen mellette kikaparható a szösz.
A fogoiszkálóról pedig szintén ugyanazt gondolom, el sem fér mellette. A bicska csipesz tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz SztiviVander #10343 üzenetére
Pont ez jutott nekem is egyből eszembe, hogy amit bedugok, az ennél többször, és jobban karcolja. Oxidálódnak ezek anélkül is, sőt csak anélkül. Pont a ki-/bedugdosás töri fel rajta az esetleges oxidréteget.
-
sgeza
veterán
válasz SztiviVander #10344 üzenetére
Egyetértek. Habár a Föld tényleg lapos...
-
sgeza
veterán
válasz Zozo0525 #10339 üzenetére
Nem bíztatok senkit rá, de simán lehet fémmel is. Én azzal szoktam, vékonyabban is erősebb tud lenni, ezért hatásosabb. Én a bicskámon (ugye az mindig van nálunk ) lévő csipeszt szoktam használni, annak a két szára a belső csatlakozó nyelv két oldalára pont jó. Nem fog semmit rövidre zárni, kifele csak vezérelve ad tápot, és egészen biztos, hogy rövidzár védett.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #10300 üzenetére
Igen, ezért kérdezem.
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #10298 üzenetére
Ez melyik?
-
sgeza
veterán
AUT-ra kint az új ROM S21-re.
-
-
sgeza
veterán
válasz Lalaland #10249 üzenetére
Ha kell a hangrögzítés, tedd át ilo-ra, és ha nincs vele gondod, akkor hagyd az fr-t! Nézd meg a kolléga által is említett Frijával, hogy ilo régióval lekérve melyik a legfrissebb build, és ha az frissebb, mint a jelenlegi, akkor dobd rá odinnel! Innentől fogsz kapni otán majd frissítést.
Esetleg az odinozás után futtasd le azt a samsungos optimalizáló alkalmazást, amit valaki nemrég ajánlott. Galaxy App Booster a neve. Érdekes módon azonban ez nem jelenik meg ikonként az alkalmazások között, de a Galaxy Store-ban a telepítés után ott lesz a futtatás lehetőség, illetve a beállítások/alkalmazások menüben az alkalmazást megkeresve onnan is indítható.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Lalaland #10247 üzenetére
Az ilo maradhat a hívásrögzítéshez.
Hogyan váltottál csc régiót? Azért kérdezem, mert ilyenkor eleve javasolt a factory reset.
Az fr nélküliséget magára a helyreállításra értettem, hogy pusztán egy frissebb verzió felrakásához nem kell reset. Ha bevállalod, akkor végülis csc váltáskor sem kötelező, inkább ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Lalaland #10243 üzenetére
Nem biztos, hogy kell fr, és amint felteszed a következő, adott csc régióban kiadott verziót, újra lesz ota frissítésed.
De akkor összegezzük: milyen fw verzión, illetve csc régión vagy most? Azon, amit legutóbb megadtál? És milyen CSC régión szeretnél lenni? Hogyan váltottál csc kódot?
Egyébként ha már ilo-n voltál, nem lett volna szükség visszaállítani a régiót, helyre lehet rakni a frissítést odinnel.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz gabber01 #10201 üzenetére
Csak az adott alkalmazás adatait törli, vagyis nagyjából azokat a beállításokat, amiket módosítottál a gyári alapról. Illetve alkalmazástól függően az abban létrehozott olyan tartalmat, ami az alkalmazáshoz kapcsolódik, annak adatai között kerül tárolásra. Fájlokat és fiókokat nem töröl.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz SztiviVander #10177 üzenetére
Nekem sem volt sokáig, aztán volt egy pár, azóta meg megint nem. Most ezzel meg nem telt még el sok idő.
-
sgeza
veterán
Jött frissítés a visszavont, újraindulós verzióra!
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #10168 üzenetére
Köszi! Ahogy a kolléga is írta, ezek szerint a múltkori vissza lett vonva, és ez a te verziód az előzőhöz képest egy újabb kiadás, de nem az, ami az újraindulós frissítés. Érdekes, hogy a verziószám alapján egyébként régebbi.
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #10161 üzenetére
Mi a száma?
-
sgeza
veterán
válasz MadMancs #10136 üzenetére
Milyen launchert használsz? Novánál volt emlékeim szerint ilyen, hogy annak a képernyő záró funkciója valahogy másképp indikálta a zárást, és utána a feloldásban volt különbség.
Ha nem is Novát használsz, de nincs valamilyen alkalmazásod, ami ehhez a témához kapcsolódhat? -
sgeza
veterán
válasz Seraph 16 #10125 üzenetére
Az mondjuk lehet, hogy saját bankos alkalmazásnál van eltérés, de szerintem az is kell, hogy legyen annyira biztonságos, hogy az azonosítás nélküli fizetéssel a végtelenségig és végtelen összegig nem lehet fizetni. Nekem a K&H sajátja korábban még szigorúbb volt, mint a Google pay. Ez utóbbi úgy működik, ahogy írtam.
-
sgeza
veterán
válasz Seraph 16 #10116 üzenetére
Ez így nem igaz. Képernyő bekapcsolással azonosítás nélkül csak 15000 Ft-ig tudsz fizetni, felette azonosítást kér. Ugyanakkor ha az azonosítás nélküli fizetések megszakítás nélkül elérik az 50000 Ft-ot, akkor szintén azonosítást kér, függetlenül a fizetés összegétől.
Ez pontosan ugyanígy működik magánál a kártyánál is egyébként, ott ugye a pin kód megadása jelenti az azonosítást. -
sgeza
veterán
Jött egy 10 MB-os Google Play-rendszerfrissítés. Akinek restartol, mindenképp érdemes megnézni, hátha.
-
sgeza
veterán
Hogy néz ki ez az újraindulás, amit írtok? Használat közben egyszercsak nyom egy spontán restartot, vagy csak utólag látjátok, hogy történt egy újraindítás? SIM pin kódot kér ilyenkor?
-
sgeza
veterán
Nekem semmi fagyás nem volt S21-en.
-
sgeza
veterán
Attól függ, mit csinálsz közben. Nekem is képes olyanra, hogy felmelegedjen nagyon, de olyan is volt, hogy simán töltött egészen jól, és nem is igazán melegedett. De ilyenkor nem is nagyon csesztettem.
De nem vagyok egészen meggyőződve róla, hogy ennyire egyértelmű az összevetés. Szerintem máson is múlik, de eddig még nem igazán sikerült behatárolnom pontosan, hogy mikor, miért melegszik vagy épp nem melegszik igazán.
Egyik autóban AAwireless van vezeték nélküli gyorstöltővel, a másikban gyári vezeték nélküli Android auto, és nincs töltő (illetve néha rádugom a gyári usb-c portra). Namost az utóbbi esetben is simán melegszik mint állat töltés nélkül is, ha mondjuk YouTube-on hallgatok közben ezt azt. Főként talán akkor, ha a kijelzőn még megy is a videó (Fermata autóval).[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
S21 XEH frissítés érkezett. Ami érdekes, hogy tegnap sem AUT, sem DBT régióra nem mutatott még. Tehát most kimondottan gyorsan érkezett.
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9692 üzenetére
Egyetértek. Nem indok rá a szerverek terhelheltsége. Az iPhone-nál az egész világon egyszerre jön, mégsem fekszik meg. A terhelés elosztását másképp is meg lehet oldani.
Egyébként a play áruházban az egyes alkalmazások frissítései is jelentős időbeli eltérést mutatnak régiónként. -
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9686 üzenetére
Én azt nem értem, hogy miért nem jön egyszerre?
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9669 üzenetére
XEH viszont még nem jött.
-
sgeza
veterán
S21 frissítés AUT és DBT kóddal már tölthető.
-
sgeza
veterán
"Utópisztikusan hangzik, hogy egy olyan telefont szeretnék, ahol én döntöm el, hogy pontosan mi fut rajta." - szerintem nem. Ha jól tudom, akkor a Google neve alatt futó telefonon buherálás mentes androidok. Még talán rootolni is lehet garanciavesztés nélkül. Vagy Nokia, ha jól tudom azok is aosp romosak, de könnyen lehet, hogy tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9605 üzenetére
Hát ez még kérdéses. Talán nyár elején esedékes, viszont lehet, hogy csak iPhone-ok lesznek a cégnél, amitől kiver a víz, úgyhogy remélem, hogy nem így lesz.
Szóval még egyelőre nincs erről semmi.
Azért kösz az érdeklődést![ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz s.Oliv3r #9602 üzenetére
Nem a töltő "dönti el", hogy mennyivel megy valójában a töltés. Az azon szereplő paraméter a maximális terhelhetősége, illetve a képességei, pl. tud-e 5 V helyett 9 V-tal, vagy akár változó feszültséggel tölteni (12 V-ig is akár) - ez utóbbiak a különböző szabványok, amiket az egyes gyártók különböző nevekkel illetnek, úgy mint fast charge, super fast charge stb.
Ha a telefon tud valamilyen szuper gyors töltést, az csak annyit jelent, hogy ha ennek megfelelő képességű töltővel töltöd, akkor a készülék képes lesz kihasználni a töltő eme teljesítményét. Ahogy a kolléga is említette, inkább talán a töltés alsó szakaszában vesz fel nagyobb teljesítményt, ahogy töltődik, ez valamelyest csökken. Van ennek egy görbéje nyilván, amit most hirtelen fejből nem tudok, de a neten biztos találni róla műszaki infót.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Soulfly842 #9593 üzenetére
Vedd ki azt a második SIM kártyát, és úgy nézd meg a menüket! Menj be abba, amelyiket kolléga mutatta, ahol eltávolíthatod az e-SIM-et, és távolítsd el! Utána tedd be újra a fizikai kártyát!
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Soulfly842 #9585 üzenetére
De a kapcsolót átkapcsoltad? Mert a képen ki van nyomva.
-
sgeza
veterán
válasz Soulfly842 #9581 üzenetére
Nem lehet, hogy csak az elnevezés maradt esim? Próbáltad már, hogy mit csinál, ha bekapcsolod? Az nem számít, hogy ott nem ír számot.
-
sgeza
veterán
válasz Soulfly842 #9579 üzenetére
Mennie kellene! Hol cserélték a kijelzőt? Hivatalos szerviz? Nem rontottak el valamit?
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9570 üzenetére
Nm!
-
sgeza
veterán
Jött egy 55 MB-os Google Play-rendszerfrissítés. Január 1. lett a dátuma.
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9565 üzenetére
Köszi, ezt mutatja nekem is a play áruház.
Ja, nem, nekem 054 a vége.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9562 üzenetére
Most nálad mi a verziója?
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9562 üzenetére
Nincs, de köszi, hogy szóltál! Egyébként én felteszem mostanában a legfrissebbet apkmirrorról, hátha. De úgy tűnik, hogy nem verzióval jön (mivel már program szinten benne van egy ideje), hanem szerver oldali engedélyezésre vár valahogy. Sokan írnak erről különböző nemzetközi fórumokon.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz s.Oliv3r #9554 üzenetére
Köszi, láttam, de pusztán a verzió frissítés nem elég a coolwalkhoz. Mindenhol azt írják, hogy szerver oldalon fogják engedélyezni.
Egyébként már régóta benne van a funkció az alkalmazásban, csak nincs aktiválva. Roottal meg lehet csinálni.
Volt már fent nekem frissebb verzió is ennél a mostaninál, de azzal sem volt coolwalk. -
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9550 üzenetére
Igazán megtrollkodhattátok volna egy rakás képernyőmentéssel!
Na jó, nehogy![ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Kronos3000 #9548 üzenetére
Köszi! Mindenkinek egyezik az enyémmel, csak erre voltam kíváncsi!
U.i.: Nem kell többet küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9541 üzenetére
Köszi mindenkinek! Nekem is ez.
-
sgeza
veterán
Megnézné nekem valaki, hogy sima S21-en mi a pontos verziója a Google-Play szolgáltatásoknak? (Beállítások / Alkalmazások / Google-Play szolgáltatásokon belül a lap alján). Köszi!
-
sgeza
veterán
-
sgeza
veterán
válasz SztiviVander #9520 üzenetére
A build számból és a készítési dátumból.
-
sgeza
veterán
válasz SztiviVander #9518 üzenetére
Ez újabb. Ez még sehol nem jött ki, csak most az AUT régióban (illetve ezek szerint közben TMH-n).
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9514 üzenetére
Nincs mit!
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9511 üzenetére
Ez a mostani.
-
sgeza
veterán
válasz Seraph 16 #9499 üzenetére
Ez nem egészen így van. Nem telepíteni kell. Ha megveszed, akkor elérhető, ha nem, akkor nem. A telefonokon nem volt hivatalosan elérhető (noha apkmirrorról letöltve akkor is ment egyébként). Az autónak ehhez semmi köze. Azt nem értem, hogy mire gondolt a kereskedő pontosan. Ha alapból a felszereltség része volt, akkor pedig aktiválniuk kellett volna a körülményektől függetlenül! Ha így van, akkor utólag aktiválják! Lehet, hogy lenyúlták a licenszet, és eladták számla nélkól a neten...
Nekem az a tapasztalatom, hogy sok ilyen műszaki dologról fogalmuk sincsen.
Illetve manapság felszereltségtől függően alapból benne lehet az alapfelszereltségben.[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9498 üzenetére
Az autód kereskedőjétől! Ha használtan vetted, akkor is megkérdezhetsz egy márkakereskedőt, mert ezt elvileg simán az autóhoz kapcsolódóan meg tudod venni utólag is.Ja, most látom, hogy nem úgy van. Akkor passz. Olvass utána a fejegységnek a neten, hogy mit kéne tudnia és hogyan! Ha nincs benne a funkció, akkor nincs mit aktiválnod.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz csorbajeno #9496 üzenetére
Aktiváltattad? Az nem elég, hogy képes rá, elképzelhető, hogy külön meg kell venned a funkció használatát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S21 5G 8/128 GB snapdragon, független
- ELADVA! Samsung Galaxy S21 FE 5G 256GB 8GB RAM Dual (SM-G990B) Mobiltelefon Olívazöld, GARANCIA!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest