Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni

Apró frissítésként üdvözölhetjük a két alap S21-et, és bár van új hardver meg alapból járó 5G, az emlékezetünkben valószínűleg a töltőtlenség, a microSD-s bővíthetőség eltűnése és az AKG füles hiánya marad meg a csökkentett felbontású, 2021 eleji Galaxy eszközökből.

Bevezető, tartozékok

Nem lett Galaxy S30 az S20-ak után, és bár mondhatjuk, hogy az idei évszámhoz is jobban passzol a Galaxy S21, valójában a cikk elején le kell szögezni, hogy ezúttal tényleg csak némi ráncfelvarrásról beszélhetünk a tavalyi szériához képest. Bő egy hónappal hamarabb is jöttek az újdonságok a megszokottnál, hiszen míg korábban február-március környéke volt a bevett, addig idén már január elején lehullott a lepel, és az első, előrendelt példányok lassan meg is érkeznek a leglelkesebb rajongókhoz, élesek a szolgáltatói megrendelőfelületek is.

Talán nem is érdemes hosszen fejtegetni, miért volt szükség arra, hogy rövidítsék az előző Galaxy S-modell életciklusát, elképzelhető, hogy az eladási számokkal nem voltak meggyőzve Dél-Koreában, lehet, hogy a melegedésről és közepes energiatakarékosságáról hírhedt Exynos 990-et szerették volna gyorsabban leváltani, de esélyes, hogy simán csak elkészültek vele, és mivel sem nemzetközi eseményekhez alkalmazkodni, sem pedig saját fizikai rendezvényhez nem kellett előkészülni, így az online bemutatót összerakni is gyorsabban ment, 2021-es csúcsmodellel beelőzni a konkurenciát pedig mindig örömteli.


[+]

Mindazonáltal nagy dolgokról helyett inkább sok apróságról fogunk beszélni a következő pár oldalban, hiszen a változások jelentős része marginális, a szoftveres trükkök pedig végesek, és egy jelentős részük minden bizonnyal érkezni fog az előző szériákra is a One UI 3.1-gyel együtt. Persze, van némi változás a külsőben és a perifériákban is, illetve hatalmasat ugrott az Exynos rendszerchip teljesítménye, de a kamerarendszerhez, a tölthetőséghez és a többi fő paraméterhez nem nyúlt a Samsung, mikor az S21 és S21+ készülékeket küldték gyártásba, még a kijelzőméretek sem változtak, kizárólag a felbontást vették kisebbre technikai okokból.


[+]

Jóval vékonyabb és kisebb lett a doboz a korábbiaknál, de persze ez nem véletlen: a felhasználó csupán a mobilt, a mindkét végén Type-C kábelt, illetve a szokásos SIM-tűt és némi papírt talál odabenn, fülest, jack adaptert és töltőt is külön kell beszerezni hozzá. Ismét egy olyan, az Apple által elindított trend van kibontakozóban az adapter elhagyásával, aminek az egyszeri felhasználó valószínűleg nem örül, de a környezetvédelemre hivatkozva persze sok mindent át lehet vinni, és ha ebben az ütemben haladunk, lassan egy papírzacskóban, pőrén is át lehet majd nyújtani a félmilliós telefont, a többit meg oldja meg mindenki úgy, ahogy akarja. Arról nem is beszélve, hogy a korában Samsung által is árult Type-A-s gyorstöltők mehetnek a kukába, ha a telefonhoz járó kábelt használnánk, ami szintén nem épp pénztárca- és környezetbarát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés