- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sanyesz1122 #267 üzenetére
Átverés.
-
sanyesz1122
csendes tag
Helló. Nem igazán ide tartozik amit kérdezni akarok de gondoltam hátha tud valaki mondani erről valamit:
Az ebay-n rendelhető már a teló. Október végi kiszálitást jelöl meg bár ez szerintem kacsa mert ahogy olvasgatom november 1 vagy november 5-ét írnak mindenhol. Igazából nem is ez a lényeg hanem hogy ott böngésztem milyen színbe lehet rendelni (természetesen nem választható mert csak fekete színbe van) felfigyeltem hogy a leírásban azt írja hogy Android rendszer fút rajtaCsak is ezért nem rendeltem meg mert félek hogy v.mi gagyifont küldenek ki.
Erről tud valaki valamit? Lehet csak elírás de akkor is furcsa. -
zed juron
aktív tag
válasz
Danny750 #240 üzenetére
Valaki már elmondta, de elmondom akkor én is. Ez egy többszösen újratömörített video, ezért lesz MINDEGYIK felvétel egyformán kockás meg tömörítési zajos. Akinek van hozzá szeme (ez azért nem olyan nagy dolog) az a tömörített felvételen keresztül is láthatja hogy melyik a jobb. Abban igazad lehet hogy jobb lett volna ha érintetlen tömörítésű videót tesznek ki.
Nem valószínű hogy a Nokia a PW 808 illetve N8 után egy sokkal szarabb kamerával jönne ki. Tehát logikailag - ha nem láttam is volna ezt az összehasonlító videót - akkor is tudnám 99%-ra biztosan, hogy a kamerája jobb lesz mint az N8-sé.
Az N8 pedig jobb képet csinál mint az S3, és nem a megapixelszám miatt. Csak sajna az 720p videót csinál kizárólag.
-
B1T3
addikt
Eléggé ellentmondásosan teszel megjegyzéseket. A Nokia csaló és szánalms, aztán mégsem, az Engadget a csaló, de a Nokia le akarja járatni a HTC-t.
Az ATM-et pedig nagyon szereted használni?
Ne haragudj, hogy ebbe belekötök, de olyan szépen ki lehet magunkat fejezni magyarul, ennek ellenére ebben a fórumtémában már legalább 4-szer írtad ezt.
-
Hogy tovabb szorakoztassuk a kedves kozonseget:
From the lab: Lumia 920 image stabilization and 808 drop test at Nokia R&D (video)
http://www.engadget.com/2012/09/27/lumia-920-IS-lab-test/
-
zack
nagyúr
Ennyiért kenjék a hajukra.
Ennyire azért nem lesz jó sem a WP8, sem a Nokia.
Ha 150k nyitna a 920, azt mondanám ok. De ez megint olyan árképzés lesz, ami arra fog ösztönözni, hogy maradjak Android vonalon. Mire a 920 kint lesz, addigra az Optimus G ára lejtmenetbe fog kapcsolni. -
lcee79
addikt
válasz
Quasi_modo #250 üzenetére
Amúgy az engadget fórumában is ugyanez megy
2 féle ember van az egyik "az isteni jó ez a nokia kamera"
a másik, a zoomlot video, reklámfogás, stb stbEnnél bénább dolgot még nem láttam engadgettől
-
lcee79
addikt
"a Nokia most a HTC-t próbálja meg a legjobban lejáratni, elég logikus.
ATM ők a legnagyobb konkurencia"Igazából ebben rejlik a megoldás,
A nokia drágábban adja a 920-at mint a htc a 8x-et
Ha jól tudom a 8x-ben ugyanaz lesz a kamera mint a one x-ben
Tehát a nokia érdeke hogy a htc kameráját lejárassa,
így esetleg (aki erre érzékeny, de árra nem) nem veszi meg az olcsóbb htc-t, mert a nokiának jobb kamerája van.
Végülis ez a kampány arra megy ki, hogy aki wp8-at akar az mindenképp nokiában gondolkodjon
-
Danny750
őstag
Valahogy úgy érzem ,hogy ekkora alázások után durván befog égni a nokia a 920-al............Hiába lesz jobb minimálisan a többi zászlóshajónál, de ha valóban újra csalnak+hazudnak ,akkor a felhasználók/vásárlók előtt eláshatják magukat......................
(egyszerűen ekkora különbség ami ezeken a videókon van nem létezik ilyen készülékek között........)
Meglehet nézni ,hogy milyen videókat csináltak már Iphone 4s-el is, ennek köze nincs hozzá+SGS3 is OneX is sokkal szebb ,részletesebb felvételeket csinál................
Erősen kamu-nak tűnik!! -
zack
nagyúr
-
Misály
addikt
"....A disszonancia kiváltása és mérséklése
Amikor valakinek több opció közül választania kell, mindig disszonanciát él át, mivel sohasem lehet teljesen bizonyos a dolgában. Megkülönböztetendő azonban a választás a 'vonzó' és a 'nem vonzó' alternatíva esetében.
Vonzó opciók közötti választás
Vonzó opciók esetén a disszonancia mértékét növeli:
ha az elvetett opció vonzó
a nagyszámú választható opció
az elvetett opciók közti különbség
ha a választás még friss
ha nagy a választás tétjeIlyenkor a következő módokon képzelhető el a disszonancia felszámolása:
a választás elkerülésével (ez nem mindig lehetséges)
a választott alternatíva felértékelésével és a nem választott leértékelésével
a választott alternatíva ellen szóló érvek figyelmen kívül hagyásával...."
-
lcee79
addikt
Nálam az oprendszer tudása volt a fő szempont, eldöntöttem hogy mit szeretnék csinálni a telefonnal és azt melyik tudja, és pc-vel mennyire tudom összehangolni.
Ebben nekem android nyert. Mondjuk akkor még nem volt wp8, mint ahogy még most sincs hivatalosan...(főleg az intel szerint)
Igazából microsoft azzal tudna nagyot alakítani ha olyan lenne a wp8 telefonok és pc-ken a kapcsolat ahogy azt az ember elvárná. Akkor esetleg lenyomhatja androidot.
De microsoft néha maga ellen dolgozik, és szándékosan kihagy létfontosságú funkciókat..(Asztali verzióban az internet explorer 10 alatt a metro felületen nincs szinte semmi beállítási lehetőség és a hagyományos asztali felületen beállított dolgokat pedig nem veszi át...!!! Így pl nem lehetett beállítani a munkahelyi a proxybeállításokat, mert nem volt hova beírni, fórumon kérdeztem ott sem tudták megmondani.... Ilyenek a végleges verzióban remélem nem lesznek mert akkor cégek nem mostanában vesznek windows 8-at és az microsoftnak elég nagy bukta lenne)
-
djzolko
tag
Erről van szó. Kár vérre menni ezen teszt videó alapján, próbáljunk meg csak arra koncentrálni, hogy demonstrálta, az OIS jól működik.
A one x-et lecserélni nyilván semmi szükség, JB-vel az egyik legjobb ajánlat az androidos csúcsvonalat tekintve. Az, hogy a kamerája milyen, vagy éppen milyen nem, semmit nem von le az érdemeiből.
Igen, az i5 kameraképei talán rosszabbak, mint az i4s volt. Meglepődtem.
-
Glenda
addikt
Aham. Tehát. Hazudik a Nokia. A Verge. Az Engadget. A GSMarena.
Még valaki? Azt hiszem az összes nagy kiesett, mindjárt megnézem Gizmodon van-e valami, hátha ők is hazudnak -
lcee79
addikt
Pár nap múlva úgyis kap mobilarena is egy példányt és akkor majd meglátjuk hogy milyen valójában a lumia
mondjuk attól még nem veszek új telefont, (ez idáig 4.5 hónapos a telefonom, és pár héten belül lesz jellybean is) de mindenképp megnézem a tesztet, hogy mit tud.
Az iphone 5 a mai teszt alapján pl nem nagy szám lett, tesztképek némelyike mintha festve lenne.... ennél jobbra számítana az ember látatlanban...Nálam a kamera minősége kb 5-öd rendű szempont volt. És előző telefonjaimhoz képest összehasonlíthatatlanul jó képet csinál...
-
djzolko
tag
Az a hdr mód videónál is jelen van? Elég természetellenes színeket és kontrasztot eredményez, nem szívesen fotóznék/videóznék ezzel mondjuk végig semmit. Sok helyzet van, amikor nem akarom magammal cipelni a dslr-t, olyankor nagyon jól jön, hogy jó kamera van a mobilomban.
-
djzolko
tag
A manipuláció nem takarja el a htc gyengeségeit, számomra nem emeli ki a nokia erősségeit. Hiszed, vagy sem. A kamerája miatt eszembe sem jutna one x-et venni, mert bár eddig fogalmam sem volt róla, hogy mit tud, most a "kirobbant botrány" miatt utánanéztem, és engem nem győzött meg. A920-at még nem ismerjük, tekintsünk úgy a témára, mintha ez a teszt nem is létezett volna sosem. Szerintem a one x, akkor sem elég jó. És most a videóra gondolok elsősorban.
DE
az OIS jól működik.
-
lcee79
addikt
Amúgy elég nagy napellenzőt kell venni magunk elé, hogy ne vegyük észre a manipulációt.
Aki nem akarja észrevenni, az látja a király ruháját is -
djzolko
tag
De, a nulla dinamikatartomány valós. Annak a zoom-hoz semmi köze, csak ezt nem akarod megérteni. A one x hardveresen és szoftveresen is zavarba jön, amikor világos és sötét részek is vannak a felvételen. Nem tudja, mihez állítsa a fénymérőjét, olyan, mintha spot-ban mérbe, és mindig aszerint állít, ami a kép közepén van - talán ez a legrosszabb megoldás automata mód mellé. Én erről beszélek, semmi másról.
-
lcee79
addikt
-
djzolko
tag
Senki nem mondta, hogy dobd ki, miért kérnélek erre? Ne viccelj már ...
Nem, az a teszt mindegyik telefontól egy rakás szar. Egytől egyig, részlettelen, elmosott, életlen. (látványosan mindegyik minősége vissza van véve, a felbontása egyiknek sem több 360p-nél.) DE arra tökéletes volt, hogy az OIS-t bemutassa működés közben, ennyi, másra nem is hivatott.
-
lcee79
addikt
Akkor ki lehet jelenteni hogy ez egy 100%-ig helytálló videó az összes tesztben résztvevő telefon tekintetében??? (és amit eddig láttam az csak illúzió)
Akkor jobb ha mindenki (köztük én is) most azonnal kukába dobja a telefonját, és vesz egy lumia 920-at, mert ég és föld a különbségÉs ha elhisszük hogy zoomoltak, és mint tudjuk a digitális zoom eléggé lerontja a minőséget, akkor minden amit látunk nem valós
-
djzolko
tag
Ha gombnyomásra át tudod állítani a videódat 240p-re, akkor a sajátodat is megnézheted, milyen pocsék lesz ekkora felbontáson. Azért linkeltem a jutubot, mert ott ezt megteheted, szerintem egyszerűbben, mint a sajátoddal.
Azontúl én nem várok ezektől semmit, használok dslr gépet, talán többet is, mint az átlag, tisztában vagyok sok dologgal, még ezeket is baromi könnyű zavarba hozni, főleg beltérben, ellenfénynél.
Viszont, ahogy azonos szenzorméretű dslr-ek között is meg lehet figyelni eltéréseket dinamikában, úgy a telefonok között is meg lehet, és ebben akárhogy csavarjuk, akárki elvárását firtatjuk, a htc elvérzik és ez minden sample-ben látszik, bitrátától és felbontástól függetlenül. De azzal, hogy zoomoltak, egyetértek, szerintem is ott maradt. Csak én feltételezve a jót azt mondom, hogy elcseszték és nem direkt. -
lcee79
addikt
BOG írta: "A HTC One X a legnagyobb látószögű gép, az Xperia S az egyik legkisebb. Ekkora az eltérés."
akkor hogy lehet hogy mindegyik videón zoomoltnak látszik?
Válasz: Mert zoomolt!!! -
lcee79
addikt
Én nem nézek youtube videókat a saját telefonom minőségéről, mert van kb 20 videó amit én csináltam, azokon is látom hogy mi jó mi nem. (amúgy továbbra sem higgye el senki hogy a minőség egy telefonban kezdődik...)
De aki elhiszi ezt a vackot és miután megveszi a lumia 920-at csak azért mert ilyen szuper video meg mamera meg minden...az majd kártérítést kér az engadgettől, hogy a szar tesztjében milyen jó volt élőben meg nem is.De amúgy akinek van olyan ismerőse akinek van htc one x-e kérje el 2 percre a telefont, és próbálja ki a videózást
Ha olyat lát amit a videóban akkor nyugtázza hogy az lcee79 fórumozó egy hülye aki nem látja hogy milyen gagyi videót csinál a htc
Ha pedig az engadgetes videótól jobb lesz az eredmény, akkor csodálkozzon el, és gondolkozzon is el egyben (hogy a fa mögött ott az erdő)
Glenda: MOndjuk ez a teszt is érdekes, mert biztos meg tudta volna csinálni hogy ugyanazt az épületet lássuk egyszerre mindkettőn, de nem sikerül neki egyszer sem...
de ezen mondjuk látszik is hogy nem olyan minőséget nézünk mint a lumia teszteken...
És itt sem vagyok meggyőződve hogy minden ok... -
djzolko
tag
Én csak annyit látok, hogy a bitráta kb. 10kb/s szintre le van butítva, ebből képtelenség megállapítani, hogy élesít, vagy sem. Amikor a téma 10m-re van a kamera előtt, nincs hová élesítenie, mert faltól-falig éles a kép, köszönhetően a kicsi szenzornak és a rövid fizikai gyutávnak + a nagy tárgytávolságnak. A htc dinamikája nagyon nagyon alacsony. Ez látszik az összes sample-ből a neten. A kép beég, a kontraszt jelentősen csökken.
Szerintem meg a videó egybevág azzal, amilyen sample-k vannak a neten. Csak az szarrá van tömörítve, de ez a kép élesen sem lenne sokkal jobb. Kár is ezen vitázni, én meg tudtam nézni úgy, hogy csak a remegésre koncentráltam, próbáljátok meg ti is.
szerk: nézd meg ezt úgy, hogy állítsd 240p-re...
[link] Hasonlót láthatunk az engadget videóján is.
-
lcee79
addikt
HTC kamerájának van egy hibája, amit sok fórumban szoktak írni, hogy folyamatosan fókuszál és élesíteni próbálja a képet, ha kell, ha nem.
Na ennek a hiánya mivel magyarázható? A videón meg sem próbál élesedni, és folyamatosan életlen a kép, és olyan részlettelen, hogy ha 320x240-re tökmöríted még akkor sem lesz ilyen rossz...
Én megkérdőjelezem, hogy az utolsó videót htc one x-el csinálták -
djzolko
tag
Szerintem amit az előbb linkeltél, ott kb. megvan az a különbség. A one x kamerájának képe szétég ellenfénynél, a fénymérője rosszul dolgozik, és részlettelen is. Az s3 sokkal jobb, ez egyértelmű. Az engadget tesztben is jóval kisebb volt a nokia fölénye az s3-mal szemben... A zoom-ra viszont továbbra sincs magyarázat, de a belső tér + ellenfény megmutatja egy rendszer gyengeségeit, a htc elvérzik itt.
-
Jelenleg én is iPhonet akarom már kihajítani, és egy ilyenre cserélni, úgy hogy ismerem a WP7 minden baromságát (használtam) és kényszerből használom az iOS-t (legkevesebb pain in da ass).
Tényleg gyanúsan érdekes a HTC videóminősége (és valóban nem csinál ilyen szűk képkivágást még digitális stablizátorral sem), de kb. mindenki leszarja, mert a képstabilizálás volt a lényeg, nem a video minősége...
És az a legszebb, hogy minden topiknak van egy trollja, megjelenik, trollkodik egy sort, majd amikor valaki beszól neki, hangosan döngeti a mellkasát mint King-kong, hogy Ő csak véleményt oszt meg a többiekkel, és ugyanannyi joga van rá, mint bárki másnak.
Csak az a baj, hogy azt nem fogja fel, hogy a téma iránt valóban érdeklődőknek egy idő után nagyon fárasztó a "szakmai" hozzászólásait olvasni, mert a sok általa (is) generált baromság miatt a valóban értékes vagy akár egy később érkezőnek releváns hozzászólások elvesznek a feleslegesen generált vitatengerben.
Öregnek érzem már magam az ilyen hajcihőkhöz, meg igazából nem kell arról meggyőzni, hogy átbasz engem az Engadget, a Nokia, a Microsoft, de ha megsúgja, hogy még a télapó sem létezik, attól sem fakadok sírva. Az én pénzem, arra költöm amire akarom. Ha éppen rózsaszín pónikat szeretnék venni belőle, amikre naphosszat rejszolhatok, az is az én dolgom, az én döntésem, az én pénztárcám.
-
zord01
senior tag
Egyébiránt az a legszebb az egész fanboy kérdésben, hogy ATM hozzám is a Nokia áll(na) a legközelebb. Mégis itt kell bizonygatnom (teljes sikertelenséggel), hogy ez biza fake.
Asszem részemről off -
zord01
senior tag
-
Malachi
veterán
én egyelőre csak melegítek a fanságra, mert ha esetleg megunom az ájfont, egy ilyen 920-at akarok - de egészen döbbenetes, hogy itt is tökugyanaz megy, mint az ájfon topikokban, csak más szereplőkkel. mondasz valamit, hogy ez de menő, király, tetszik - és két, három ember MINDIG, azonnal feltűnik, hogy mindegy milyen áron, de meggyőzzön téged arról, hogy az NEM ÚGY VAN, te TÉVEDSZ és a teszt HAZUGSÁG és a tesztelőt LEFIZETTÉK.
ez valami egészen elképesztő. hülye ovi ez az egész mobilaréna fórum, én egyre biztosabb vagyok benne.
-
lcee79
addikt
Én eddig egy dolgot állítottam (ezt majd felfogja aki tudja)
A htc one x az engadget tesztjében le van butítva egy 20 ezer forintos telefon szintjére
tehát teljesen mindegy, minden más
Azon vizáztok itt velem, hogy lumia mennyire jó (mondjuk én még ez sem tudom mert ha feltételezzük hogy az egyik fele nem igaz, akkor feltételezhetem hogy másik fele sem, hazugság egyik részét sem érdemes elhinni, amíg be nem bizonyosodik az igazság)
Aki elolvasta a hozzászólásaimat (mondjuk kell ha vitázik vele, láthatta hogy eddig szinte minden telefonom különböző márka volt kivéve a 2 nokia, meg a 2 htc, tehát egyiknek sem vagyok fan-ja és mindegyik 0-ról indul nálam)Az én számomra nem jó egyetlen telefon kamerázási minősége sem, a lumiáé sem a one x-é sem. Telefonkamerának meg mindegyik jobb az átlagostól.
Én a tükörreflexes gépek képminőségét nevezem minőségnek,
ha fényképezek legtöbbször este a szobában a kislányomat, amit el szeretnék rakni, hogy sokáig meglegyen, ezt a feladatot nem bíznám egy telefonra, mindegy nekem hogy milyen telefon mindben egy mütyür szar kis érzékelő van, objektív meg vagy valami plexi vagy üveg, tehát gagyi.
Lumia is 3 hónapig lesz jó, aztán majd jön az engadget és csinál tesztet, amiből kiderül egy újabb telefonról, hogy most az a jó, és a lumia meg gyenge, mindig így volt...
Aki követi a telefonok fejlődését és a kampáányokat tudhatja, ez nem vita tárgya.
Pár hónapja még azon ment a vita hogy a one x-nek vagy a galaxy s3-nak van e a legjobb képe. Engadget meg iderak mindkettőről egy vacak gagyi agyontömörített digitális zoom-mal lerontott (ez nem vita tárgya) videónak nevezett pacnit. Ezektől jobb videót csinál a feleségem galaxy ace-telefonja, ami max 640x480as videót tud, az kb ez a szint de lehet hogy talán még az is jobb.Többet erről a témáról nem vitatkozok, minden más amiről ti irogattok nem azzal kapcsolatos amiről én, tehát elbeszélünk egymás mellett. Vitatkozni ugyanazon témáról szokás...
Engadget hiteltelenné tette magát számomra,
de amúgy ha a htc csinálni az f/2 BSI szenzorával a világ legaszarabb képeit (de szerencsére nem így van) akkor is azt választottam volna, mert amikre én használom jelenleg a telefonom, azt az android tudja, és a sense még jobbá teszi ezt, amint a windows is felnő ehhez, majd esetleg alternatíva lehet kb 2014-ben egy wp8 v ki tudja lehet hogy addigra már 9 is leszSzóval remélem mindenki érti hogy engem nem kell meggyőzni semmiről.
Én tudom milyen videókat csinálok a telefonommal, azzal nem kell szégyenkeznem.Örülök ha másnak sokkal jobb fényképezővel megáldott telefonja van
Mindenki azt nézi amit maga felvett, nem amit egy dagadt pánk csinált egy szálloda belsejéből. -
zord01
senior tag
BTW az a jó a fanokban, hogy mág az is letagadják, hogy egy videóban van mozgókép...
Jeeeeeeee....(Innentől kezdve felmerül bennem, hogy nem vagyok normális. Minek próbálok ilyen embereket meggyőzni bármiről?...)
-
zord, amit te linkeltél, az állóképekből összevágott fotómontázs volt - nem videó.
A szenzor és a DSP máshogy viselkedik kép és videó feldolgozásakor.Senki nem állítja, hogy a HTC One X szutyok állóképet csinál (avagy fotót).
De lehet, hogy azok között a fényviszonyok között, egy félhomályos helységben, ellenfényben, bekapcsolt digitális képstabilizátorral, egyszerűen vacak videót lőtt.
Vitázóknak:
Olyan felesleges hülyeségen rugóztok egymásnak, hogy az már fáj. A teszt célja az volt, hogy bemutassa mire képes az OIS a hagyományos digitális képstabilizátorok ellen, nem arra, hogy milyen videót lő a Nokia 920 vs. többi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest