Új hozzászólás Aktív témák
-
Misály
addikt
"....A disszonancia kiváltása és mérséklése
Amikor valakinek több opció közül választania kell, mindig disszonanciát él át, mivel sohasem lehet teljesen bizonyos a dolgában. Megkülönböztetendő azonban a választás a 'vonzó' és a 'nem vonzó' alternatíva esetében.
Vonzó opciók közötti választás
Vonzó opciók esetén a disszonancia mértékét növeli:
ha az elvetett opció vonzó
a nagyszámú választható opció
az elvetett opciók közti különbség
ha a választás még friss
ha nagy a választás tétjeIlyenkor a következő módokon képzelhető el a disszonancia felszámolása:
a választás elkerülésével (ez nem mindig lehetséges)
a választott alternatíva felértékelésével és a nem választott leértékelésével
a választott alternatíva ellen szóló érvek figyelmen kívül hagyásával...."
-
djzolko
tag
Erről van szó. Kár vérre menni ezen teszt videó alapján, próbáljunk meg csak arra koncentrálni, hogy demonstrálta, az OIS jól működik.
A one x-et lecserélni nyilván semmi szükség, JB-vel az egyik legjobb ajánlat az androidos csúcsvonalat tekintve. Az, hogy a kamerája milyen, vagy éppen milyen nem, semmit nem von le az érdemeiből.
Igen, az i5 kameraképei talán rosszabbak, mint az i4s volt. Meglepődtem.
-
djzolko
tag
Az a hdr mód videónál is jelen van? Elég természetellenes színeket és kontrasztot eredményez, nem szívesen fotóznék/videóznék ezzel mondjuk végig semmit. Sok helyzet van, amikor nem akarom magammal cipelni a dslr-t, olyankor nagyon jól jön, hogy jó kamera van a mobilomban.
-
djzolko
tag
A manipuláció nem takarja el a htc gyengeségeit, számomra nem emeli ki a nokia erősségeit. Hiszed, vagy sem. A kamerája miatt eszembe sem jutna one x-et venni, mert bár eddig fogalmam sem volt róla, hogy mit tud, most a "kirobbant botrány" miatt utánanéztem, és engem nem győzött meg. A920-at még nem ismerjük, tekintsünk úgy a témára, mintha ez a teszt nem is létezett volna sosem. Szerintem a one x, akkor sem elég jó. És most a videóra gondolok elsősorban.
DE
az OIS jól működik.
-
djzolko
tag
De, a nulla dinamikatartomány valós. Annak a zoom-hoz semmi köze, csak ezt nem akarod megérteni. A one x hardveresen és szoftveresen is zavarba jön, amikor világos és sötét részek is vannak a felvételen. Nem tudja, mihez állítsa a fénymérőjét, olyan, mintha spot-ban mérbe, és mindig aszerint állít, ami a kép közepén van - talán ez a legrosszabb megoldás automata mód mellé. Én erről beszélek, semmi másról.
-
djzolko
tag
Senki nem mondta, hogy dobd ki, miért kérnélek erre? Ne viccelj már ...
Nem, az a teszt mindegyik telefontól egy rakás szar. Egytől egyig, részlettelen, elmosott, életlen. (látványosan mindegyik minősége vissza van véve, a felbontása egyiknek sem több 360p-nél.) DE arra tökéletes volt, hogy az OIS-t bemutassa működés közben, ennyi, másra nem is hivatott.
-
djzolko
tag
Ha gombnyomásra át tudod állítani a videódat 240p-re, akkor a sajátodat is megnézheted, milyen pocsék lesz ekkora felbontáson. Azért linkeltem a jutubot, mert ott ezt megteheted, szerintem egyszerűbben, mint a sajátoddal.
Azontúl én nem várok ezektől semmit, használok dslr gépet, talán többet is, mint az átlag, tisztában vagyok sok dologgal, még ezeket is baromi könnyű zavarba hozni, főleg beltérben, ellenfénynél.
Viszont, ahogy azonos szenzorméretű dslr-ek között is meg lehet figyelni eltéréseket dinamikában, úgy a telefonok között is meg lehet, és ebben akárhogy csavarjuk, akárki elvárását firtatjuk, a htc elvérzik és ez minden sample-ben látszik, bitrátától és felbontástól függetlenül. De azzal, hogy zoomoltak, egyetértek, szerintem is ott maradt. Csak én feltételezve a jót azt mondom, hogy elcseszték és nem direkt. -
djzolko
tag
Én csak annyit látok, hogy a bitráta kb. 10kb/s szintre le van butítva, ebből képtelenség megállapítani, hogy élesít, vagy sem. Amikor a téma 10m-re van a kamera előtt, nincs hová élesítenie, mert faltól-falig éles a kép, köszönhetően a kicsi szenzornak és a rövid fizikai gyutávnak + a nagy tárgytávolságnak. A htc dinamikája nagyon nagyon alacsony. Ez látszik az összes sample-ből a neten. A kép beég, a kontraszt jelentősen csökken.
Szerintem meg a videó egybevág azzal, amilyen sample-k vannak a neten. Csak az szarrá van tömörítve, de ez a kép élesen sem lenne sokkal jobb. Kár is ezen vitázni, én meg tudtam nézni úgy, hogy csak a remegésre koncentráltam, próbáljátok meg ti is.
szerk: nézd meg ezt úgy, hogy állítsd 240p-re...
[link] Hasonlót láthatunk az engadget videóján is.
-
Misály
addikt
Fussunk neki ujra...
Na, gondolom az FPS-Kepstabilizalas-mosodas szentharomsagrol nem elmelkedtel.
Ha nincs kepstabi, akkor mosodik a kep alacsony kepkocka/masodperc szam eseten. 60FPS eseten az one-x se mosodna el a picsaba, vagy legalabbis nem annyira. A kep az altalam linkelt videon remeg es mosodik mozgaskor de rohadtul es a fazon egyhelyben all. Seta kozben ez csak megjobban romlik foleg ha egy nikecell darabban probalod tartani.
Ez eleg egyszeru es felfoghato dolog. Te azert nem akarod elhinni, mert olvasd el az alairasom
-
Malachi
veterán
én inkább azt látom ebből, hogy tényleg bitang jó lesz a nokia kamerája, mert ez mellett - még azon a szarrá tömörített vacak ugráló videón is - tökéletesen látszik, hogy mennyivel, mennyivel jobb. nem lett ott butítva semmi, nem kellett trükközi, sem hazudni.
ezen a videón az látszik, hogy színek nincsenek, dinamika nincsen, képstabilizálás alig van. ennél nem nehéz jobbnak lenni, ha másnak eddig nem is sikerült.
-
Misály
addikt
Hat pedig itt all a foszer es remeg mint a kocsonya a kep, egyszeruen otvar ez a kamera, nulla konturok, kiego szinek feherek, es meg csak nem is setal. Siman lehet ennyire szar gyaloglas kozben mint az engadgetes videon.
Te mint tulajdonos nem fogod ezt belatni, nem engedi az agyad
-
Depression
veterán
És az összes többi fikázónak is:
A MA összes tesztjéhez tartozó fórumban szerepel a "Nekem ilyen van, és sokkal jobb képeket/videót csinál" jellegű hsz. Mert rengetegen imádják a telefonjukat. Nekem is sikerült számtalan szép képet csinálnom telefonnal, viszont ti sosem foglalkoztok azzal, hogy hány olyan alkalom van, amikor automatikusan törlitek vagy, hogy bizonyos körülmények között ösztönből elő sem veszitek a mobilt, hogy képet/videót csináljatok. Egyértelmű, hogy fáj nektek, ha rámutatnak arra, hogy milyen gyengeségei vannak a hőn szeretett mobilotoknak, de ami itt folyik, az már felér az alma fanatizmussal.
Tényleg baromira nehéz elhinni, hogy a Nokia bevételeinek nagy részét kutatásokra és fejlesztésekre fordítja, és ezeknek van tényleges látszatjuk is?
-
zord01
senior tag
"Az ok hogy fanboy de miért irogat olyanokat egy telefonteszt vitában hogy én hazudnék"
Azért, mert kifogyott az ész érvekből. Ha valaki elkezd személyeskedni, az a biztos jele, hogy már nem tud semmivel rád cáfolni.
(#144) walko
Ha követted volna a vitát, már tudnád, hogy már volt ez a vid, és mondtam is, hogy nem, ez nem kamu, és ezzel a viddel semmi baj nincs. Valamint azt sem tagadja senki, hogy a 920 kamerálya faxa, sőt talán ATM a legfaxább. A vita nem erről szól, erkölcsi kérdés. Csaltak egy a 920 tesztjében, vagy nem? ATM úgy fest, hogy csaltak. Hogy mennyit, ki, mikor, miért majdnem lényegtelen. A lényeg, hogy fake.
(Igen Pistike puskázott. Olvass vissza, ha nem tod mire mondom) -
sanyesz1122
csendes tag
ööö ha már itt járunk hogy szerviz. Bár nem tudom hogy neked milyen oprendszer fút a telódon sima gyári android vagy akármi bár ez most lényegtelen de találkoztál már olyan telóval aminek beégett a kijelzője???????
Nos ez sem témába vág hanem inkább termék jellemzés. Nekem beégett a kijelzőm és kinevettek a szervizben hogy ez nem TV. Ez milyen már??? -
zord01
senior tag
Ne húzd fel magad. A fanboyokat nem lehet meggyőzni..
(#138) sanyesz1122 válasza zord01 (#135) üzenetére
Amit írsz kb. helytálló, csak itt nem erről van szó. A Nokia megint hozott egy reklámot, ami valszeg csalás, és a sok fan képtelen belátni. Még akkor sem, amikor feketén-fehéren ott van a printscreen, hogy a HTC-n digit zoom-oltak. De nem. Az látószög, meg fényhajlítás, feketemágia... Pedig, ha belátnák, az még semmit sem vonna le a 920 érdemeiből...
-
zord01
senior tag
Nézd én nem vagyok szakértő, de én is kizártnak tartom, hogy ekkora difi legyen a két telefon között. Biztos jobb a Nokia, hisz az ellenkezőjét senki sem tudta/akarta megcáfolni. És az OIS igencsak fasza dolog. De... ha van csalás a videóban az igen súlyos etikai vétség.
A következőt képzeljük el. Pistike bemegy dolgozatot írni. Megírja ugyan a dolgozatot 4-esre, de ő 5-st akar kapni. Előveszi a puskát. A tanárnő észreveszi, elveszi a puskát, meg a dolgozatot. 1-es.
-De tanárnő nemáááááá... én 4-esre megírtam, csak az utolsó 2 kérdést puskáztam ki.
-Nem érdekel. Puskáztál nem? Egyes.Hát ha van csalás a videókban, akkor pont ez a szitu...
A csalás léte a baj, nem a mibenléte. És ez már a második ugye... -
zord01
senior tag
Agree
És még egyszer mondom. Nem a csalás mibenléte, a léte a bűn számomra. Ez nem technikai, hanem erkölcsi kérdés nálam. Amelyik cég csalással ad el egy terméket, arról van egy sejtésem, hogy mit gondol, vagy hogy miként bánik az ügyfeleivel...
111 A saját tapasztalataimnak hiszek. Amik nyilván nem tévedhetetlenek. Hisz mint tudjuk a szerelem vak, az erő sötét oldala meg ködbe borít mindent. De meglepődnék, ha ezekben a videókban nem lenne valami csalás. (Amennyiben mégsincs előre elnézést a Nokiától)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest