- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
lcee79
addikt
válasz
Quasi_modo #250 üzenetére
Amúgy az engadget fórumában is ugyanez megy
2 féle ember van az egyik "az isteni jó ez a nokia kamera"
a másik, a zoomlot video, reklámfogás, stb stbEnnél bénább dolgot még nem láttam engadgettől
-
lcee79
addikt
"a Nokia most a HTC-t próbálja meg a legjobban lejáratni, elég logikus.
ATM ők a legnagyobb konkurencia"Igazából ebben rejlik a megoldás,
A nokia drágábban adja a 920-at mint a htc a 8x-et
Ha jól tudom a 8x-ben ugyanaz lesz a kamera mint a one x-ben
Tehát a nokia érdeke hogy a htc kameráját lejárassa,
így esetleg (aki erre érzékeny, de árra nem) nem veszi meg az olcsóbb htc-t, mert a nokiának jobb kamerája van.
Végülis ez a kampány arra megy ki, hogy aki wp8-at akar az mindenképp nokiában gondolkodjon
-
lcee79
addikt
Nálam az oprendszer tudása volt a fő szempont, eldöntöttem hogy mit szeretnék csinálni a telefonnal és azt melyik tudja, és pc-vel mennyire tudom összehangolni.
Ebben nekem android nyert. Mondjuk akkor még nem volt wp8, mint ahogy még most sincs hivatalosan...(főleg az intel szerint)
Igazából microsoft azzal tudna nagyot alakítani ha olyan lenne a wp8 telefonok és pc-ken a kapcsolat ahogy azt az ember elvárná. Akkor esetleg lenyomhatja androidot.
De microsoft néha maga ellen dolgozik, és szándékosan kihagy létfontosságú funkciókat..(Asztali verzióban az internet explorer 10 alatt a metro felületen nincs szinte semmi beállítási lehetőség és a hagyományos asztali felületen beállított dolgokat pedig nem veszi át...!!! Így pl nem lehetett beállítani a munkahelyi a proxybeállításokat, mert nem volt hova beírni, fórumon kérdeztem ott sem tudták megmondani.... Ilyenek a végleges verzióban remélem nem lesznek mert akkor cégek nem mostanában vesznek windows 8-at és az microsoftnak elég nagy bukta lenne)
-
lcee79
addikt
Pár nap múlva úgyis kap mobilarena is egy példányt és akkor majd meglátjuk hogy milyen valójában a lumia
mondjuk attól még nem veszek új telefont, (ez idáig 4.5 hónapos a telefonom, és pár héten belül lesz jellybean is) de mindenképp megnézem a tesztet, hogy mit tud.
Az iphone 5 a mai teszt alapján pl nem nagy szám lett, tesztképek némelyike mintha festve lenne.... ennél jobbra számítana az ember látatlanban...Nálam a kamera minősége kb 5-öd rendű szempont volt. És előző telefonjaimhoz képest összehasonlíthatatlanul jó képet csinál...
-
lcee79
addikt
Amúgy elég nagy napellenzőt kell venni magunk elé, hogy ne vegyük észre a manipulációt.
Aki nem akarja észrevenni, az látja a király ruháját is -
lcee79
addikt
-
lcee79
addikt
Akkor ki lehet jelenteni hogy ez egy 100%-ig helytálló videó az összes tesztben résztvevő telefon tekintetében??? (és amit eddig láttam az csak illúzió)
Akkor jobb ha mindenki (köztük én is) most azonnal kukába dobja a telefonját, és vesz egy lumia 920-at, mert ég és föld a különbségÉs ha elhisszük hogy zoomoltak, és mint tudjuk a digitális zoom eléggé lerontja a minőséget, akkor minden amit látunk nem valós
-
lcee79
addikt
BOG írta: "A HTC One X a legnagyobb látószögű gép, az Xperia S az egyik legkisebb. Ekkora az eltérés."
akkor hogy lehet hogy mindegyik videón zoomoltnak látszik?
Válasz: Mert zoomolt!!! -
lcee79
addikt
Én nem nézek youtube videókat a saját telefonom minőségéről, mert van kb 20 videó amit én csináltam, azokon is látom hogy mi jó mi nem. (amúgy továbbra sem higgye el senki hogy a minőség egy telefonban kezdődik...)
De aki elhiszi ezt a vackot és miután megveszi a lumia 920-at csak azért mert ilyen szuper video meg mamera meg minden...az majd kártérítést kér az engadgettől, hogy a szar tesztjében milyen jó volt élőben meg nem is.De amúgy akinek van olyan ismerőse akinek van htc one x-e kérje el 2 percre a telefont, és próbálja ki a videózást
Ha olyat lát amit a videóban akkor nyugtázza hogy az lcee79 fórumozó egy hülye aki nem látja hogy milyen gagyi videót csinál a htc
Ha pedig az engadgetes videótól jobb lesz az eredmény, akkor csodálkozzon el, és gondolkozzon is el egyben (hogy a fa mögött ott az erdő)
Glenda: MOndjuk ez a teszt is érdekes, mert biztos meg tudta volna csinálni hogy ugyanazt az épületet lássuk egyszerre mindkettőn, de nem sikerül neki egyszer sem...
de ezen mondjuk látszik is hogy nem olyan minőséget nézünk mint a lumia teszteken...
És itt sem vagyok meggyőződve hogy minden ok... -
lcee79
addikt
HTC kamerájának van egy hibája, amit sok fórumban szoktak írni, hogy folyamatosan fókuszál és élesíteni próbálja a képet, ha kell, ha nem.
Na ennek a hiánya mivel magyarázható? A videón meg sem próbál élesedni, és folyamatosan életlen a kép, és olyan részlettelen, hogy ha 320x240-re tökmöríted még akkor sem lesz ilyen rossz...
Én megkérdőjelezem, hogy az utolsó videót htc one x-el csinálták -
lcee79
addikt
Én eddig egy dolgot állítottam (ezt majd felfogja aki tudja)
A htc one x az engadget tesztjében le van butítva egy 20 ezer forintos telefon szintjére
tehát teljesen mindegy, minden más
Azon vizáztok itt velem, hogy lumia mennyire jó (mondjuk én még ez sem tudom mert ha feltételezzük hogy az egyik fele nem igaz, akkor feltételezhetem hogy másik fele sem, hazugság egyik részét sem érdemes elhinni, amíg be nem bizonyosodik az igazság)
Aki elolvasta a hozzászólásaimat (mondjuk kell ha vitázik vele, láthatta hogy eddig szinte minden telefonom különböző márka volt kivéve a 2 nokia, meg a 2 htc, tehát egyiknek sem vagyok fan-ja és mindegyik 0-ról indul nálam)Az én számomra nem jó egyetlen telefon kamerázási minősége sem, a lumiáé sem a one x-é sem. Telefonkamerának meg mindegyik jobb az átlagostól.
Én a tükörreflexes gépek képminőségét nevezem minőségnek,
ha fényképezek legtöbbször este a szobában a kislányomat, amit el szeretnék rakni, hogy sokáig meglegyen, ezt a feladatot nem bíznám egy telefonra, mindegy nekem hogy milyen telefon mindben egy mütyür szar kis érzékelő van, objektív meg vagy valami plexi vagy üveg, tehát gagyi.
Lumia is 3 hónapig lesz jó, aztán majd jön az engadget és csinál tesztet, amiből kiderül egy újabb telefonról, hogy most az a jó, és a lumia meg gyenge, mindig így volt...
Aki követi a telefonok fejlődését és a kampáányokat tudhatja, ez nem vita tárgya.
Pár hónapja még azon ment a vita hogy a one x-nek vagy a galaxy s3-nak van e a legjobb képe. Engadget meg iderak mindkettőről egy vacak gagyi agyontömörített digitális zoom-mal lerontott (ez nem vita tárgya) videónak nevezett pacnit. Ezektől jobb videót csinál a feleségem galaxy ace-telefonja, ami max 640x480as videót tud, az kb ez a szint de lehet hogy talán még az is jobb.Többet erről a témáról nem vitatkozok, minden más amiről ti irogattok nem azzal kapcsolatos amiről én, tehát elbeszélünk egymás mellett. Vitatkozni ugyanazon témáról szokás...
Engadget hiteltelenné tette magát számomra,
de amúgy ha a htc csinálni az f/2 BSI szenzorával a világ legaszarabb képeit (de szerencsére nem így van) akkor is azt választottam volna, mert amikre én használom jelenleg a telefonom, azt az android tudja, és a sense még jobbá teszi ezt, amint a windows is felnő ehhez, majd esetleg alternatíva lehet kb 2014-ben egy wp8 v ki tudja lehet hogy addigra már 9 is leszSzóval remélem mindenki érti hogy engem nem kell meggyőzni semmiről.
Én tudom milyen videókat csinálok a telefonommal, azzal nem kell szégyenkeznem.Örülök ha másnak sokkal jobb fényképezővel megáldott telefonja van
Mindenki azt nézi amit maga felvett, nem amit egy dagadt pánk csinált egy szálloda belsejéből. -
lcee79
addikt
válasz
Depression #187 üzenetére
Ezt te most mire írod?
Valamit bizonyára félreértettél, mert a nokia képességeiről szó sem volt. Senki nem írta hogy nem jó, bár ezt már kb. 20x leírtuk. Hanem az öszehasonlításban rontották le a többi minőségét amit a vak is lát.
a nokiát nem fikázta senki, esetleg az engadgetet... OkkalÉrtelmes emberek nem gondolhatják komolyan, hogy egy fullhd-s 150.000 ft-os telefon ennyire ragyogó minőséget tudnak
-
lcee79
addikt
"egy többszázezres tükörreflexes gépnek van jó képe jó objektívvel, és aki ezt várja el bármely telefontól is (elég sok ilyen hiszékeny ember van...) az mind csalódni fog"
A legújabb firmware-el már csak langyos 2 óra játék után is.
Meg nemsokára (októberben valamikor) jön a jelly bean is... Az is javít majd valamit....Amúgy tökéletes telefon nincs nem is lesz
Mindenki azt veszi ami tetszik.
Nekem ez most jó
Előtte e6 kb fél évig volt meg... Abba pl kamera pont nem nagy szám + kopott a festék, akeret szineződött, aszoftver pedig lassú volt...
Előtte volt htc hd2, samsung omnia2. Mindegyik csak pár hónapot bírt nálam azt eladósorba került. Előtte volt e51 az megvolt 4 évig. Semmit nem tudott de telefonálni mindig lehetett vele....
Egyik sem volt tökéletes de míg megvoltak mindegyikben találtam valami jót.
Ha több volt a rossz akkor ment eladásra. -
lcee79
addikt
Ips praktikusabb telefonban. Fontosabb a nagy fényerő mint a kontraszt. Főleg napfényben.
Én az mellett döntöttem. -
lcee79
addikt
válasz
sanyesz1122 #145 üzenetére
Eddig csak samsung amolednél hallottam ilyenről, látni még saját szememmel én sem láttam. Galaxy1 v 2 v mindkettő (már nem emléxem biztosan)esetében. Ha neked sgs van akkor előfordulhat...
-
lcee79
addikt
Az ok hogy fanboy de miért irogat olyanokat egy telefonteszt vitában hogy én hazudnék, meg bevágok egy képet amin a vak is (kivéve a fanboy) látja hogy zoomolt, erre jön a képekkel hogy azon is a nokia a yó
Senki egyszer nem állította hogy a nokia nem jó (cserébe pár hónapja még engadget is olyanokat írt hogy one x vagy a samsung galaxy s3 e a leghobb kamera telefonban, most meg kiderül hogy hulladék mindegyik minősége... No Comment)
Amúgy nekem van erkölcsi bizonyítványyom, az engadgetnek meg nem hiszem hogy kellett ehhez a munkához.
De azt hozzáteszem hogy egy többszázezres tükörreflexes gépnek van jó képe jó objektívvel, és aki ezt várja el bármely telefontól is (elég sok ilyen hiszékeny ember van...) az mind csalódni fog
Amúgy meg informatikus/szervizesként minden telefont PC-t megcsinálok, mindenféle hülye hibával szoktak hozni windowsos gépeket, symbianos telefont, windows 6 os telefont, pna-t, androidos telefonokat, oprendszer nélküli telefonokat és sorolhatnám.
és párszáz ember hív segítségül akinek a rendszergazdája vagyok
Nem hiszem hogy az én szavahihetőségemet kellene kérdőre vonni, pláne hogy én nem csináltam kamutesztet... -
lcee79
addikt
Köszi!
Annyi különbséggel, hogy nem optikai hanem digitális zoom
ami persze sokkal rosszabbá tesz a minőséget is egyben (mondjuk annyival nem is lesz rosszabb mint itt látható, mintha még el is lenne homályosítva és valami hatalmas fény áradna a lencsébe amitől beég a járólap is és csak egy fehér folt... persze amint az a kérdés hogy melyiknek jobb a fényereje akkor egyből sötét lesz a one x..... szánalmas ez az engadget) -
lcee79
addikt
a járólap nem is látszik (saját felvételeimen simán látszik)
és meg sem próbál a kamera élesíteni... egyszer sem, enyém egyfolytában amint nem éles...
ha az a pár százezer ember akinek ONE X-e van ilyen videót tudna csinálni telefonjával akkor kidobná (joggal) a kukába
De mondhatnám a samsungosokat isAmerikában engadget iphone-al nem mert ennyire belemenni a háborúba, többi nem érdekli annyira ezek szerint
Arra a hozzászólásra hogy nem egyszerre megy a videó...
-
lcee79
addikt
Van egy Panasonic FZ-38as fényképezőm és nem optimális körülmények között sokkal jobb videóban is és képben is mint a one x
De a Nikon D5100-at meg sem közelíti a panasonic
Szóval nehogy valaki azt mondja hogy majdnem egyforma szenzorral, szinte semmilyen objektívvel (ez a telefon szint..) ilyen látványos különbségeket lehessen elérni
Ilyen videóösszehasonlításokkal csak negatyv hatást lehet elérniArról meg nem vagyok meggyőződve hogy az engadget nem kapott ezért semmit hogy ezt a videót megcsinálja (pl abból vágatott hajat az az emberszabású
)
-
lcee79
addikt
A modern telefon kamerák megpróbálnak folyamatosan élesíteni a képen, a lumia éles is marad végig, de én ha akarom ha nem a one x néha még próbálkozik az élesebbé tétellel, ami néha zavaró is,
ebben a videóban meg se próbálja... Ami képtelenség one x-el
Aztán egy 1920*1080 felbontású videón tökéletesen látszanak a fugák a járólapon, one x-felén meg se lehet mondani hogy van e fuga vagy nincs
Otthon a függönyön keresztül (este 6-kor is) egyből ráélesített a szemben levő házra, ezen videón világosban életlen marad.
Ha maxra felhúzom a zoomot akkor is jobb lesz a minőség és teljesen más lesz a videó, szóval a
ONE X-es videót nem tudom milyen telefonnal csinálták
csak azt hogy mivel nem -
lcee79
addikt
2 napot adok hogy erről is jöjjön hogy kamu teszt volt
mert ez minden értelmes embernek szemet szúr
az előzőn sasolni kellett hogy észrevegye valaki a tükröződést (a leleplezőben már nem annyira) de ebben egyértelmű
Nem értem miéért nem elég a nokiának az hogy jó a kamerája és kész
miért akarják elhitetni hogy olyan mnt egy tükörreflexes
akik értenek fényképezéshez és videózáshoz azok úgyis rájönnek a csalásra
és akkor többet ártanak maguknak mint amennyit nyernének
A HTC és a Samsung videói pedig nem fullhd minőség -
lcee79
addikt
válasz
FRENK1988 #17 üzenetére
Minthogy használom nap mint nap a gépet videozásra is
ez kb egy 20.000 ft-os kamera minősége
én az én készülékemnél (meg senki) nem láttam még ilyen vacak videótVéletlenül van minden videón közelebb az ablak és a tárgyak??? Nem a digitális zoom miatt, és a minőség??? EZ FULLHD?? pfff
Konkrétan kidobnám a kukába ha ilyen videót csinálna!!!
-
lcee79
addikt
HTC ONE X tulajként én betiltanám ezt a videót
MI EZ? (sőt samsungnak sem ilyen a videója, iphone-t nem tudom...)Először is zoomolt a többi video, másodszor pedig valószínűleg rosszabb minőségben tömörített a többi video.
Ennyire manipulált videot mindek kell csinálni???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- weiss: Pant* rant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Asztalos klub
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest