- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
zord01
senior tag
Egyébiránt az a legszebb az egész fanboy kérdésben, hogy ATM hozzám is a Nokia áll(na) a legközelebb. Mégis itt kell bizonygatnom (teljes sikertelenséggel), hogy ez biza fake.
Asszem részemről off -
zord01
senior tag
-
zord01
senior tag
BTW az a jó a fanokban, hogy mág az is letagadják, hogy egy videóban van mozgókép...
Jeeeeeeee....(Innentől kezdve felmerül bennem, hogy nem vagyok normális. Minek próbálok ilyen embereket meggyőzni bármiről?...)
-
zord01
senior tag
Zárójelben jegyezném meg, kedves fórumtársak, főleg azok, akik szerint nem fake:
Engem mocskos könnyedén meg tudtok győzni arról, hogy ez nem fake.
Ha valaki talál olyan videót, a youtube-on, ahol a Galaxy S3 és a One X kamerája között ekkora ég és föld differencia van, az linkelje már be.Abban a pillanatban, hogy ez megtörtént, már el is hittem, hogy nem fake.
Addig viszont élnék a gyanúperrel...
(jah és a feltöltési ideje legyen 3 napnál régebbi, csak hogy kizárjuk a "ma csináltam, tessék" videókat) -
zord01
senior tag
Nem tudom feltűnt-e az irónia a mondandómban, smiley-val a végén...
http://www.youtube.com/watch?v=8LdAFj8iPGs
Itt egy videó S3 vs One x. Látszik, hogy az S3 jobb mint a One X, de nincs akkora különbség, mint mit az Engadget-es videókban az S3 és a One X között.
Mindegy amúgy, sztem felesleges győzködünk egymást. Titeket meggyőzött, én meg szentül hiszem, hogy ez fake... és ez addig nem fog változni, míg a saját kezemben nem fogom a két telót egyszerre. (Tehát jó esélyek soha. Egyéb iránt nem vitatom, hogy a 920 agyon ver mindent.)
Egyébként meg aki soha nem kételkedik a reklámokban, ezt ajánlom nekik:
http://www.youtube.com/watch?v=EBiA5d77HTg
De a pe**l reklám még jobb:
http://www.youtube.com/watch?v=xksw-bIuCHE -
zord01
senior tag
Pont ez a baj azzal a "teszt"-tel, hogy akkora különbséget láttat, mint amekkora nincs. Biztos van, és biztos a Lumia 920 megeszi a HTC-t (vagy bármi mást jelenleg), de a HTC-s viden látott minőségnél már 5 éve is az alsó kategória volt...
194: akkor ezért nem húzták le őket ennyire...
-
zord01
senior tag
válasz
Depression #187 üzenetére
Nekem nem ilyen van, hanem sokkal xarabb kamerával van szerelve a telóm, de még az is jobb képeket csinál, mint a HTC-s videóban a HTC.
Egyébiránt nem tudom mint csináltak, de valamit trükköztek az elég valószínű.
Az meg hogy a Nokia most a HTC-t próbálja meg a legjobban lejáratni, elég logikus.
ATM ők a legnagyobb konkurencia. Eleddig házon kívül meg a csatározás, a WP-t kellett eladni más OS-ek ellenében (oké tudom, hogy más is gyártott WP-s telót, de közel sem olyan keretek között, mint a Nokia. Plusz eddig ők voltak a referencia).
Most viszont házon belül is kaptak egy nagyon erős konkurenciát a HTC személyében, és már kiadás előtt látszik, hogy az árháborút csúnyán bebukták. Innentől kezdve az marad a kérdés, hogy x millió embernek megér-e majd +20-40k-t a Lumiák extra szolgáltatása, vagy inkább az árat tartják szem előtt.
Ez most a Nokiánál létkérdés. Szóval nem csoda, hogy a HTC-nek menten neki a legjobban.(Iphone-nak sztem meg már nem is nagyon mernének nekimenni, azok után, hogy látták az Apple mi minden xarért képes perre menni)
(#190) lcee79
Megint csak veled kell egyet értsek. Tény, hogy elég gyengus az a videó, amit (#189) Misály linkelt, de még így is 1000-szer jobb, mint amit a cikkben összehasonlításként láttunk.
-
zord01
senior tag
válasz
sanyesz1122 #156 üzenetére
Ehhez baromira nem értek, így félve kérdezem meg: Amoled panelhez technikailag nem megoldható valami védelem a beégés ellen? Emlékszem régen ugyan így beégtek a plazma TV-k de azóta valahogy megokoskodták őket, és mára már nagyon nem jellemző.
-
zord01
senior tag
válasz
sanyesz1122 #145 üzenetére
Szakszervízben néha rohadt nagy gyökerek...
Én anno nem találtam gyári stoppert és visszaszámlálót az 5800-ra, ami meg letöltős volt, nem fért hozzá a rendszerhez, mert a Symba nem engedte, így ha lezárt a képernyővédő, hiába járt le a visszaszámláló, nem engedte csipogni, rezegni, jelezni, csak ha legközelebb felnyitottad a képernyőzárat.
Bevittem szervízbe, hogy valamit csináljanak vele, mert nekem visszaszámláló kell, fontos, és hogy amiket le lehet tölteni nem működnek rendesen. A következőt mondták, idézem:"Akkor írjál rá!"
Mindezt egy 85 rugós telónál, amit félkészebben ki sem adhattak volna. Nem volt nálam sokáig, az a telefon...
(A teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy azóta sokat javult a szerviz tapasztalatom (mondjuk a legjobb az lenn, ha nem kéne oda járnom), de akkor egy évig bosszúból nem vettem Nokiát.)
-
zord01
senior tag
Nekem van ész érvem: (#122) lcee79 Printscreenén napnál világosabban látszik, hogy a digit zoom be van kapcsolva.
Ez ész érv. Az hogy valakit látatlanban lehazudtolsz, az nem.
Tudom, tudom, a fény esik rosszul, mert a felhő szűrte, és a képen nem látható UFÓ csészealj torzító hatása... mindent meg lehet magyarázni, csak van amit nem érdemes...
Nah jó, én bevettem a Dont Feed The Trolls tablettáimat. Aki már a saját szemének sem hisz, azzal minek eszmei vitát folytatni???
ATM: At The Moment - Pillanatnyilag (Bocsi a rövidítésért)
-
zord01
senior tag
"Az ok hogy fanboy de miért irogat olyanokat egy telefonteszt vitában hogy én hazudnék"
Azért, mert kifogyott az ész érvekből. Ha valaki elkezd személyeskedni, az a biztos jele, hogy már nem tud semmivel rád cáfolni.
(#144) walko
Ha követted volna a vitát, már tudnád, hogy már volt ez a vid, és mondtam is, hogy nem, ez nem kamu, és ezzel a viddel semmi baj nincs. Valamint azt sem tagadja senki, hogy a 920 kamerálya faxa, sőt talán ATM a legfaxább. A vita nem erről szól, erkölcsi kérdés. Csaltak egy a 920 tesztjében, vagy nem? ATM úgy fest, hogy csaltak. Hogy mennyit, ki, mikor, miért majdnem lényegtelen. A lényeg, hogy fake.
(Igen Pistike puskázott. Olvass vissza, ha nem tod mire mondom) -
zord01
senior tag
válasz
sanyesz1122 #138 üzenetére
A beszámoló meg várjuk...
-
zord01
senior tag
Ne húzd fel magad. A fanboyokat nem lehet meggyőzni..
(#138) sanyesz1122 válasza zord01 (#135) üzenetére
Amit írsz kb. helytálló, csak itt nem erről van szó. A Nokia megint hozott egy reklámot, ami valszeg csalás, és a sok fan képtelen belátni. Még akkor sem, amikor feketén-fehéren ott van a printscreen, hogy a HTC-n digit zoom-oltak. De nem. Az látószög, meg fényhajlítás, feketemágia... Pedig, ha belátnák, az még semmit sem vonna le a 920 érdemeiből...
-
zord01
senior tag
válasz
sanyesz1122 #134 üzenetére
Van akinek szempont a jobb kép. Nekem például az. Mégsem 920-at fogok venni, mert nekem nagy, és nagyon nem tetszik. Minden esetre, ha előbb lenne 920-ad, mint hogy itt MA-n letesztelnék, írhatnál róla, hogy mennyire tetszik úgy a mindennapokban. Engem érdekelne, hogy egy WP szűz felhasználó hogy jön majd ki vele. Mert itt fórumon ált. vagy nagyon utálják, vagy nagyon imádják őket.
-
zord01
senior tag
Ezt senki nem vitatja. De ha megnézed a HTC-s összehasonlítót, rögtön az első másodpercben látszik, hogy bele van zoomolva. A Nokia képén úgy látszik, mintha 12 méterre lenne az asztal, a HTC-n meg mintha 5 méterre. Azt én nem hiszem el, hogy ez csak látószög kérdése, mert a telókat hasonó látőszögre lövik be, ráadásul, ha én bármelyik, akármelyik telómmal ráfilmezek egy 12 méterre lévő tárgyra, nem fog 5 méterre lévőnek tűnni, sőt általában még távolabbinak tűnnek, mint amennyire ténylegesen vannak.
Inenntől kezdve nincs más magyarázat, mint hogy a HTC-vel zoomoltak.
Innentől kezdve nem azonosak a tesztfeltételek.
Ergo ez csalás.
Márpedig a csalás az csalás, akárki, akárhogy magyarázza, mentegeti...
És ezzel van itt a probléma. Nézd csak meg jól a két első képkockát. (persze a filmen végig ilyen zoomolt állapot van) -
zord01
senior tag
Nézd én nem vagyok szakértő, de én is kizártnak tartom, hogy ekkora difi legyen a két telefon között. Biztos jobb a Nokia, hisz az ellenkezőjét senki sem tudta/akarta megcáfolni. És az OIS igencsak fasza dolog. De... ha van csalás a videóban az igen súlyos etikai vétség.
A következőt képzeljük el. Pistike bemegy dolgozatot írni. Megírja ugyan a dolgozatot 4-esre, de ő 5-st akar kapni. Előveszi a puskát. A tanárnő észreveszi, elveszi a puskát, meg a dolgozatot. 1-es.
-De tanárnő nemáááááá... én 4-esre megírtam, csak az utolsó 2 kérdést puskáztam ki.
-Nem érdekel. Puskáztál nem? Egyes.Hát ha van csalás a videókban, akkor pont ez a szitu...
A csalás léte a baj, nem a mibenléte. És ez már a második ugye... -
zord01
senior tag
Agree
És még egyszer mondom. Nem a csalás mibenléte, a léte a bűn számomra. Ez nem technikai, hanem erkölcsi kérdés nálam. Amelyik cég csalással ad el egy terméket, arról van egy sejtésem, hogy mit gondol, vagy hogy miként bánik az ügyfeleivel...
111 A saját tapasztalataimnak hiszek. Amik nyilván nem tévedhetetlenek. Hisz mint tudjuk a szerelem vak, az erő sötét oldala meg ködbe borít mindent. De meglepődnék, ha ezekben a videókban nem lenne valami csalás. (Amennyiben mégsincs előre elnézést a Nokiától)
-
zord01
senior tag
Jobb a kamera, nem vitás. De akkor is megtévesztő. Ha natúr egymás mellé raknak 1-1 felvételt az átlag ember lehet, hogy nem fogja azt mondani, hogy húúúúúúúúúúúúúúúúú b+ mekkora különbség van. De ha ezt a felvételt látja, akkor igen. És ez a csalás benne.
Amúgy meg mindegy. Aki leég dinka, hogy egy ilyen fake tesztvideó miatt vegyen egy telefont, az meg is érdemli. A legtöbb Limia 920 tulaj úgysem emiatt veszi, vagy nem veszi, szóval más jelentősége nincs, mint hogy etikátlan (ha tényleg csalás).
-
zord01
senior tag
Jah ezt már láttam, és ez ellen semmi kifogásom nem volt...
Tényleg jónak tűnik a kamera (bár majd ha a végleges verziós képeket meglátjuk, az a tuti), de az kifejezetten undorító, ha valaki csal egy techdemóban99
Ezekkel a válaszokkal, csak az a baj, hogy ha nézel teszvideókat, láthatos hogy nincs nagy, szemmel látható különbség a telefonok által felvett videó látószöge között. Apróbb eltérések vannak, de olyan nem, hogy az egyik telefonon e gy tárgy 3 méter távolinak tűnik, a másikon meg 6 méter távolinak. Ez nem véletlen. A gyártók igyekeznek úgy belőni őket, hogy nagyjából úgy lássa a kamera a világot, ahogy az ember. Sebesség, színek, fény, nem fog úgy átjönni, de a távolság helyel közzel igen... És én még nem láttam olyan 2 telefont, ahol egy tárgy default 2-szer közelebbinek tűnt a másiknál. Tehát ez nem látószög probléma. Szerintem. De mindenki gondoljon, amit akar... -
zord01
senior tag
Jó, ha 920-at akarnék venni, engem sem tántorítana el, és abban is igazad van, hogy akkor - ezúttal talán - nem a Nokia szánalmas, de ez már a másodig fake gyanús megmozdulás a Lumia kamerája köröl. Hogy most ki hibázott, az közel mindegy, ha ez negatívan befolyásolja az embereket. Erkölcsileg tartom aggályosnak, hogy ha valaki átveri a népet. Mert gusztustalan...
-
zord01
senior tag
Ha zavarlak, ne olvasd el a véleményem. Pont annyi jogom van elmondani a sajátomat, mint neked a tiédet. Pont ugyan annyi jogom van felháborodni, mikor egy potenciális csalást látok, mint neked azt hinni, hogy igazi. Nem mellesleg szóltam én hozzád? Akkor? Mit személyeskedsz? És még te trollazol le engem ugye... nice
-
zord01
senior tag
Nem számít ki csinálta. Az számít miről szól, és hogy csalás-e. Amúgy komoly kérdés: te mivel magyarázod azt, hogy a HTC-ben 2-szer közelebb van minden??
(Azt ne mond, hogy nincsen időzítve a két kamera, mert a fickó egyszerre ugrik a végén).
Szóval te mit tippel, ha nem csalás, akkor mi? -
zord01
senior tag
Az általad linkelt tesztvideóban a HTC sokkal jobb minőségű vedeket csinált mint az itteni videókon.
Egyértelműen fake-elt megint a Nokia. Szánalmas. Egy terméket ne hazugsággal adjanak már el.
Mert az rendben van, ha egy TV-ben leadott reklámba blueboxal ráhamisítanak egy rakás sosem volt, sosem lesz képet a telefonra, mert az reklám, marketing. Ez viszont egy tech demo lenne, és ez így bizony csalás. -
zord01
senior tag
Én nem vagyok szakért, sőt jelenleg okostelóm sincs, de eléggé erős - sőt annál is erősebb - a gyanum, hogy a HTC-vel való összehasonlításban a HTC képében legalább egy 2-szeres zoom volt, így meg már semmit nem ér a teszt.
Ugyan olyan fake - szerintem legalábbis - mint a korábban kiszivárgott videó, mikor ipari kamerával készült filmre mondták rá, hogy neh ez az új Lumiar 920. Megapád...
Amúgy látszik, hogy jó a kamera, de nincs ekkora diffi a real life videókban. Nem LEHET.
Nekem ATM 6700-ám van, és annak is jobb a videója, mint amit a HTC-vel felvettek, pedig a 6700 kamerája mocskos gagyi, egy igazi ipari hulladék trágya. 8 éves SE D750-enem lemossa a pályáról, és még át is korcsolyázik rajta...Szóval ez fake, de nagyon...
(Mármint a Nokia képe lehet, hogy van ilyen jó, de a HTC-jé kizárt, hogy ilyen pocsék..UI: a méret kérdésében egyet értek. Rohadt nagyok (az én kezemnek mindenképpen. Plusz nehezek is). Még a 820 is hatalmas, pedig simán kiadhatták volna 4 collal, ha már nincs HD kijelzője. Eséllyel indult volna. Így már megjelenés előtt felejtős, pedig a 820 2 éve az egyetlen Nokia, ami külső ügyében megdobogtatta a szívemet. A többi randa...(már mint szerintem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest