- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
djzolko
tag
Erről van szó. Kár vérre menni ezen teszt videó alapján, próbáljunk meg csak arra koncentrálni, hogy demonstrálta, az OIS jól működik.
A one x-et lecserélni nyilván semmi szükség, JB-vel az egyik legjobb ajánlat az androidos csúcsvonalat tekintve. Az, hogy a kamerája milyen, vagy éppen milyen nem, semmit nem von le az érdemeiből.
Igen, az i5 kameraképei talán rosszabbak, mint az i4s volt. Meglepődtem.
-
djzolko
tag
Az a hdr mód videónál is jelen van? Elég természetellenes színeket és kontrasztot eredményez, nem szívesen fotóznék/videóznék ezzel mondjuk végig semmit. Sok helyzet van, amikor nem akarom magammal cipelni a dslr-t, olyankor nagyon jól jön, hogy jó kamera van a mobilomban.
-
djzolko
tag
A manipuláció nem takarja el a htc gyengeségeit, számomra nem emeli ki a nokia erősségeit. Hiszed, vagy sem. A kamerája miatt eszembe sem jutna one x-et venni, mert bár eddig fogalmam sem volt róla, hogy mit tud, most a "kirobbant botrány" miatt utánanéztem, és engem nem győzött meg. A920-at még nem ismerjük, tekintsünk úgy a témára, mintha ez a teszt nem is létezett volna sosem. Szerintem a one x, akkor sem elég jó. És most a videóra gondolok elsősorban.
DE
az OIS jól működik.
-
djzolko
tag
De, a nulla dinamikatartomány valós. Annak a zoom-hoz semmi köze, csak ezt nem akarod megérteni. A one x hardveresen és szoftveresen is zavarba jön, amikor világos és sötét részek is vannak a felvételen. Nem tudja, mihez állítsa a fénymérőjét, olyan, mintha spot-ban mérbe, és mindig aszerint állít, ami a kép közepén van - talán ez a legrosszabb megoldás automata mód mellé. Én erről beszélek, semmi másról.
-
djzolko
tag
Senki nem mondta, hogy dobd ki, miért kérnélek erre? Ne viccelj már ...
Nem, az a teszt mindegyik telefontól egy rakás szar. Egytől egyig, részlettelen, elmosott, életlen. (látványosan mindegyik minősége vissza van véve, a felbontása egyiknek sem több 360p-nél.) DE arra tökéletes volt, hogy az OIS-t bemutassa működés közben, ennyi, másra nem is hivatott.
-
djzolko
tag
Ha gombnyomásra át tudod állítani a videódat 240p-re, akkor a sajátodat is megnézheted, milyen pocsék lesz ekkora felbontáson. Azért linkeltem a jutubot, mert ott ezt megteheted, szerintem egyszerűbben, mint a sajátoddal.
Azontúl én nem várok ezektől semmit, használok dslr gépet, talán többet is, mint az átlag, tisztában vagyok sok dologgal, még ezeket is baromi könnyű zavarba hozni, főleg beltérben, ellenfénynél.
Viszont, ahogy azonos szenzorméretű dslr-ek között is meg lehet figyelni eltéréseket dinamikában, úgy a telefonok között is meg lehet, és ebben akárhogy csavarjuk, akárki elvárását firtatjuk, a htc elvérzik és ez minden sample-ben látszik, bitrátától és felbontástól függetlenül. De azzal, hogy zoomoltak, egyetértek, szerintem is ott maradt. Csak én feltételezve a jót azt mondom, hogy elcseszték és nem direkt. -
djzolko
tag
Én csak annyit látok, hogy a bitráta kb. 10kb/s szintre le van butítva, ebből képtelenség megállapítani, hogy élesít, vagy sem. Amikor a téma 10m-re van a kamera előtt, nincs hová élesítenie, mert faltól-falig éles a kép, köszönhetően a kicsi szenzornak és a rövid fizikai gyutávnak + a nagy tárgytávolságnak. A htc dinamikája nagyon nagyon alacsony. Ez látszik az összes sample-ből a neten. A kép beég, a kontraszt jelentősen csökken.
Szerintem meg a videó egybevág azzal, amilyen sample-k vannak a neten. Csak az szarrá van tömörítve, de ez a kép élesen sem lenne sokkal jobb. Kár is ezen vitázni, én meg tudtam nézni úgy, hogy csak a remegésre koncentráltam, próbáljátok meg ti is.
szerk: nézd meg ezt úgy, hogy állítsd 240p-re...
[link] Hasonlót láthatunk az engadget videóján is.
-
djzolko
tag
Szerintem amit az előbb linkeltél, ott kb. megvan az a különbség. A one x kamerájának képe szétég ellenfénynél, a fénymérője rosszul dolgozik, és részlettelen is. Az s3 sokkal jobb, ez egyértelmű. Az engadget tesztben is jóval kisebb volt a nokia fölénye az s3-mal szemben... A zoom-ra viszont továbbra sincs magyarázat, de a belső tér + ellenfény megmutatja egy rendszer gyengeségeit, a htc elvérzik itt.
-
djzolko
tag
válasz
sanyesz1122 #162 üzenetére
Ja, igen, nekem is úgy van beállítva, hogy fél perc után lekapcsol, ha én elfelejteném.
kösz az infókat.
-
djzolko
tag
válasz
sanyesz1122 #158 üzenetére
Mondjuk én alapból lezárom, ha nem használom, minek menjen? Samsung amoled panel - Nokia n8.
Eddig semmi para szerencsére.
-
djzolko
tag
válasz
sanyesz1122 #152 üzenetére
És ilyenkor mi a tünet? Kikapcsolva is látsz képet rajta? Halványan, vagy teljesen élesen? Ugyanez jelen van bekapcsolva is, és összefolynak a tartalmak?
-
djzolko
tag
Nyilvánvaló a zoom. Ekkora kivágást nem csinál egy elektronikus stabi. Én csak a csalás tényét nem ismerem el feltétlenül, ugyanannyira lehet, hogy véletlenül cseszték el, esetleg valami balfékeket küldtek ki tesztelni. Engadget ide, vagy oda, ők is csak emberek.
De, a zoomolás egyértelmű, ez tuti.
(Mert a one x felhasználók biztos észrevették volna már, ha ekkora eltérés lenne a fotó és videó között látószögben.
)
-
djzolko
tag
Abból a szempontból nem mindegy, hogy "megint fakelt a Nokia, szánalmas." Holott ők csak engedélyt adtak az engadgetnek, hogy bemenjenek, és próbálgassák. Lehetett simán, hogy elbaszták, és már nem tudtak visszamenni... annyiszor csalódtam már pozitívan helyzetekben, mikor már elkönyveltem a tutibiztos csalást (az élet egyéb területein), hogy én most nem akarok állást foglalni. Amire a teszt ki van hegyezve: OIS, egyértelmű a fölény. Ami még ezentúl kiderül, hogy a dinamikatartomány is magasabb, mint a többinél - ez utóbbi pedig egyéb one x sample esetén is kicsi. Ha én 920-at akarok venni, ez nem tántorít el, ha meg nem, nem azért nem, mert csinált az engadget egy béna tesztet.
-
djzolko
tag
De ezt nem a nokia csinálta, hanem az engadget. És gyanítom, ugyanolyan mértékben butították vissza a videókat, mert a részleteket tekintve a 920 is elég gyatra volt most. Egyébként meg engem ezek annyira nem érdekelnek, látszik így is, hogy dinamikában jobb, stabilizálásban jobb (ami nem meglepő).
Bár a one x felvétele tényleg úgy tűnik, mintha belezoomoltak volna.
-
-
djzolko
tag
Ami biztos, a one x dinamikatartománya elég kicsike, itt is kiderül:
Az említett tesztvideók pedig elég vacak minőségre vannak konvertálva, látványosan az OIS-re hegyezték a témát. (Gondolom béta fw-rel nem is közölhetnek eredeti minőségű anyagot, így mindhármat butítani kellett.)
-
djzolko
tag
Valamelyik nap elmentem egy MM-be megnyomkodni egy L900-at, annak a mérete áll legközelebb a 820-hoz. (Igaz, ez itt OFF, de nekem az esélyes a jövőben.) Hát nem kicsi, sőt, jó nagy tepsi az is.
A kijelzője szerintem még 480x800-zal is frankó (nekem tetszik), de nagyon széles.
Kíváncsi leszek élőben milyenek lesznek az újdonságok.
-
djzolko
tag
Az egyensúly az egyensúly. Ilyen helyzetben mindkettő ugyanannyira stabil...
Egyébként pedig ott van a speckóban, a nokia ois-e 3EV hatásfokú, gyakorlatilag felveszi a versenyt a dslr kamerák szenzorstabilizátorával. Ez elég komoly teljesítmény egy telefonba épített szerkezettől.
Az elektromos stabi, ami a többi telóban van, úgy működik, hogy kivág egy képet a szenzor közepén (kvázi zoom-ol, ezért csökken a látószög) és ezt "tologatja" a remegés függvényében. Ilyen rendszer megtalálható pld. a sony fixtükrös fényképezőinél is. Lehet szarozni a Nokiát, csak nem érdemes. Nem mondta senki, hogy mostantól ezek a legjobb telefonok a világon, de kamerában a legjobbak, ez fix.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- Nothing Phone 2 - 8/128 GB szürke dobozában + tokok
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest