- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
B1T3
addikt
Eléggé ellentmondásosan teszel megjegyzéseket. A Nokia csaló és szánalms, aztán mégsem, az Engadget a csaló, de a Nokia le akarja járatni a HTC-t.
Az ATM-et pedig nagyon szereted használni?
Ne haragudj, hogy ebbe belekötök, de olyan szépen ki lehet magunkat fejezni magyarul, ennek ellenére ebben a fórumtémában már legalább 4-szer írtad ezt.
-
zack
nagyúr
Ennyiért kenjék a hajukra.
Ennyire azért nem lesz jó sem a WP8, sem a Nokia.
Ha 150k nyitna a 920, azt mondanám ok. De ez megint olyan árképzés lesz, ami arra fog ösztönözni, hogy maradjak Android vonalon. Mire a 920 kint lesz, addigra az Optimus G ára lejtmenetbe fog kapcsolni. -
lcee79
addikt
"a Nokia most a HTC-t próbálja meg a legjobban lejáratni, elég logikus.
ATM ők a legnagyobb konkurencia"Igazából ebben rejlik a megoldás,
A nokia drágábban adja a 920-at mint a htc a 8x-et
Ha jól tudom a 8x-ben ugyanaz lesz a kamera mint a one x-ben
Tehát a nokia érdeke hogy a htc kameráját lejárassa,
így esetleg (aki erre érzékeny, de árra nem) nem veszi meg az olcsóbb htc-t, mert a nokiának jobb kamerája van.
Végülis ez a kampány arra megy ki, hogy aki wp8-at akar az mindenképp nokiában gondolkodjon
-
djzolko
tag
Szerintem amit az előbb linkeltél, ott kb. megvan az a különbség. A one x kamerájának képe szétég ellenfénynél, a fénymérője rosszul dolgozik, és részlettelen is. Az s3 sokkal jobb, ez egyértelmű. Az engadget tesztben is jóval kisebb volt a nokia fölénye az s3-mal szemben... A zoom-ra viszont továbbra sincs magyarázat, de a belső tér + ellenfény megmutatja egy rendszer gyengeségeit, a htc elvérzik itt.
-
zord, amit te linkeltél, az állóképekből összevágott fotómontázs volt - nem videó.
A szenzor és a DSP máshogy viselkedik kép és videó feldolgozásakor.Senki nem állítja, hogy a HTC One X szutyok állóképet csinál (avagy fotót).
De lehet, hogy azok között a fényviszonyok között, egy félhomályos helységben, ellenfényben, bekapcsolt digitális képstabilizátorral, egyszerűen vacak videót lőtt.
Vitázóknak:
Olyan felesleges hülyeségen rugóztok egymásnak, hogy az már fáj. A teszt célja az volt, hogy bemutassa mire képes az OIS a hagyományos digitális képstabilizátorok ellen, nem arra, hogy milyen videót lő a Nokia 920 vs. többi.
-
sanyesz1122
csendes tag
Ahogy feljebb is írták az sgs és az sgs2-re vonatkozik leginkább. Hogy előfordul e más telóknál azt nem tudom mert sokan nem merik felvállalni hogy egy 130ezers telefonnal ez történik.
Ki fogsz nevetni de már leírtam: V.mi képernyővédőt pl mozgókép ami leszívja az aksit vagy ha nem használod rögtön bill zár. Engem ezekkel a tánácsokkal engedtek utamra. -
lcee79
addikt
Az ok hogy fanboy de miért irogat olyanokat egy telefonteszt vitában hogy én hazudnék, meg bevágok egy képet amin a vak is (kivéve a fanboy) látja hogy zoomolt, erre jön a képekkel hogy azon is a nokia a yó
Senki egyszer nem állította hogy a nokia nem jó (cserébe pár hónapja még engadget is olyanokat írt hogy one x vagy a samsung galaxy s3 e a leghobb kamera telefonban, most meg kiderül hogy hulladék mindegyik minősége... No Comment)
Amúgy nekem van erkölcsi bizonyítványyom, az engadgetnek meg nem hiszem hogy kellett ehhez a munkához.
De azt hozzáteszem hogy egy többszázezres tükörreflexes gépnek van jó képe jó objektívvel, és aki ezt várja el bármely telefontól is (elég sok ilyen hiszékeny ember van...) az mind csalódni fog
Amúgy meg informatikus/szervizesként minden telefont PC-t megcsinálok, mindenféle hülye hibával szoktak hozni windowsos gépeket, symbianos telefont, windows 6 os telefont, pna-t, androidos telefonokat, oprendszer nélküli telefonokat és sorolhatnám.
és párszáz ember hív segítségül akinek a rendszergazdája vagyok
Nem hiszem hogy az én szavahihetőségemet kellene kérdőre vonni, pláne hogy én nem csináltam kamutesztet... -
djzolko
tag
Nyilvánvaló a zoom. Ekkora kivágást nem csinál egy elektronikus stabi. Én csak a csalás tényét nem ismerem el feltétlenül, ugyanannyira lehet, hogy véletlenül cseszték el, esetleg valami balfékeket küldtek ki tesztelni. Engadget ide, vagy oda, ők is csak emberek.
De, a zoomolás egyértelmű, ez tuti.
(Mert a one x felhasználók biztos észrevették volna már, ha ekkora eltérés lenne a fotó és videó között látószögben.
)
-
sanyesz1122
csendes tag
na ja. ez igaz kicsit eltértem a témától. Bocsesz mindenkitől. Hát majd kiderül minden amikor kidobják a telót és te magad hasonlítod össze. Bár akkor is lesz kifogás minden tábor részéről mint mindig. Ebbe nem folyok bele mert még nincs kezemben a teló mint ahogy az emberek 99%-nak és ilyen videóból nem lehet megállapítani.
-
sanyesz1122
csendes tag
Látod neked fontos a kép mégsem ezt veszed pedig papíron ha minden igaz meg a vidikből is az jön le hogy jobb és miért mert NEM TETSZIK. Ez a lényeg. Valaki ezt szereti valaki azt. Nem értem hogy az egyik tábor miért szidja a másikat.
Ezt soha nem fogom érteni.
Nekem most jelenleg egy sgs-em van és néha nagyon zavar hogy nincs rajta vakú. Sötétben vagy legalább is este el lehet felejteni a képet. Néha jól jönne. Erre a b.nőm előkapja a E 65 telóját (nem tudom hogy van e olyan de az tuti hogy E v.mi) csinál egy képet és csak nevet rajtam.
Jah és amikor megvettem ugye android 2.1 volt rajta. Hát hagyjuk inkább. Bele kellett nyúlnom a telóba és egy miui romot rárakni. Ez valahol jó valahol nem. Csak akkor lesz jó telóm ha megmókolom. Ez esetben igen szóval jól jött hogy nyílt rendszerről beszélünk. A WP-ről lövésem sincs hogy milyen de ez zárt rendszer ha jól tudom és ha akad nem tudom alakítani. De ne akadjon.Kint vagyok Angliában és itt elvileg hamarabb lesz mint otthon és ha már jól megnyomogattam beszámolok hogy milyen is lett bár szerintem nem lesz nagy újdonság itt sokak számára.
-
lcee79
addikt
Köszi!
Annyi különbséggel, hogy nem optikai hanem digitális zoom
ami persze sokkal rosszabbá tesz a minőséget is egyben (mondjuk annyival nem is lesz rosszabb mint itt látható, mintha még el is lenne homályosítva és valami hatalmas fény áradna a lencsébe amitől beég a járólap is és csak egy fehér folt... persze amint az a kérdés hogy melyiknek jobb a fényereje akkor egyből sötét lesz a one x..... szánalmas ez az engadget) -
lcee79
addikt
Van egy Panasonic FZ-38as fényképezőm és nem optimális körülmények között sokkal jobb videóban is és képben is mint a one x
De a Nikon D5100-at meg sem közelíti a panasonic
Szóval nehogy valaki azt mondja hogy majdnem egyforma szenzorral, szinte semmilyen objektívvel (ez a telefon szint..) ilyen látványos különbségeket lehessen elérni
Ilyen videóösszehasonlításokkal csak negatyv hatást lehet elérniArról meg nem vagyok meggyőződve hogy az engadget nem kapott ezért semmit hogy ezt a videót megcsinálja (pl abból vágatott hajat az az emberszabású
)
-
djzolko
tag
Abból a szempontból nem mindegy, hogy "megint fakelt a Nokia, szánalmas." Holott ők csak engedélyt adtak az engadgetnek, hogy bemenjenek, és próbálgassák. Lehetett simán, hogy elbaszták, és már nem tudtak visszamenni... annyiszor csalódtam már pozitívan helyzetekben, mikor már elkönyveltem a tutibiztos csalást (az élet egyéb területein), hogy én most nem akarok állást foglalni. Amire a teszt ki van hegyezve: OIS, egyértelmű a fölény. Ami még ezentúl kiderül, hogy a dinamikatartomány is magasabb, mint a többinél - ez utóbbi pedig egyéb one x sample esetén is kicsi. Ha én 920-at akarok venni, ez nem tántorít el, ha meg nem, nem azért nem, mert csinált az engadget egy béna tesztet.
-
djzolko
tag
De ezt nem a nokia csinálta, hanem az engadget. És gyanítom, ugyanolyan mértékben butították vissza a videókat, mert a részleteket tekintve a 920 is elég gyatra volt most. Egyébként meg engem ezek annyira nem érdekelnek, látszik így is, hogy dinamikában jobb, stabilizálásban jobb (ami nem meglepő).
Bár a one x felvétele tényleg úgy tűnik, mintha belezoomoltak volna.
-
djzolko
tag
Ami biztos, a one x dinamikatartománya elég kicsike, itt is kiderül:
Az említett tesztvideók pedig elég vacak minőségre vannak konvertálva, látványosan az OIS-re hegyezték a témát. (Gondolom béta fw-rel nem is közölhetnek eredeti minőségű anyagot, így mindhármat butítani kellett.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Cyberpunk 2077
- OLED TV topic
- Renault, Dacia topik
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest