- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Az Alzánál a 6/128-as fekete és szürke verzió 93 790 Ft
Путин, иди нахуй!
-
nagyúr
válasz Bl.Gyo. #1592 üzenetére
No beállítgattam ezeket a fagyasztásokat DE, éjszakára kilőttem a mobilnetet. Csak 2%-ot merült, szóval inkább szerintem ez okozza. Viszont lehet erre keresni kéne valami megoldást, hogy automatán kapcsolja is ki. Bár lehet megfogadom a másik kolléga tanácsát, az egész telót kilövöm éjszakára.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz Ereshkigal #1594 üzenetére
megy vele a super dart töltés? ki írja a telefon is a képenyőzáron hogy super dart?
és nem kell erre áfát fizetni vagy vámot vagy mi a fene van most már mindenre kötelezően ami EU-n kívülről jön?
-
Ereshkigal
őstag
Egy hónapja rendeltem kábelt aliexpress-ről, mert nekem sokszor jól jön a hosszabb. Ha valaki esetleg ilyet keres: [link]
Rugalmasabb a gyáritól, kicsit vékonyabb. A gyorstöltés megy vele gond nélkül. -
Bl.Gyo.
őstag
válasz KaiotEch #1590 üzenetére
android jellegzetesség.
ez most 1x volt így vagy minden nap mostanában? nekem is volt 1x 2x, de nem foglalkoztam vele és helyre jött magától, várj vele.de bármi lehet;
egy app: hosszan nyomsz egy appra ami nem kell hogy fusson a háttérben > alkalmazás információ > akkumulátorhasználat > és kikapcsolsz itt mindent.
és... beállítások > akkumulátor > speciális beállítások > alkalmazás gyorsfagyaztása > és bekapcsolod mindennél ami nem kell hogy a háttérben fusson.egyébként az aktív mobil net is gyorsabban fogyassza a wifi-nél, lehet ez a baj.
én bele tettem nemrég egy Yettel adat sim-et, este 30%nál aludtam, reggel arra keltem hogy rezeg a telefon hosszan... kikapcsolt mert lemerült. tehát ezért 30%ot merült egy éjszaka alatt magába. -
oba
addikt
válasz KaiotEch #1590 üzenetére
Keress rá a hozzászólásaimra ahol az értesítések késése miatt írom le a "trükkökket". Azokban a menüpontokban érdemes szétnézni, mert attól, hogy a multitasknál kilövöd az adott appot még nem garancia arra, hogy a háttérben ne induljon el újra és tevékenykedjen. Én arról írtam, hogy az értesítés miatt hogyan kell megakadályozni, hogy aludni menjen az app és hogy magától induljon/háttérben működjön. Neked az ellenkezője kell. Minden nem fontos appot altass el, akkuoptimalizálj... stb. És persze ne használj ilyen battery doctor, ram cleaner, antivirus és egyéb "hasznos" alkalmazásokat.
Kézzel készült óraszíjaim - https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oba/index.html
-
nagyúr
Gyerekek a semmire miért merül 10%-ot éjjel? Minden app ki van lőve, ne zavarj mód bekapcsolva. Mi fogyaszt?
-
neopeti
tag
:-))
[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz miben89 #1586 üzenetére
Semmi baja a telonak, az app nem kompatibilis a készülékkel azaz hogy 2db akku benne nem ismeri. és ahogy írták, az egyiket látja. Így nincs értelme az appnak sajnos pedig én is használnám...
Kéne írni a supportnak hogy javítsák ezt a hibát mert már van ilyen 2db akkus telefon is.
Vagy... A gyári kapacitást beállítani/átírni 2150mAh-re, és akkor talán jól méri. Ugyis a 2 akku valószínűleg együtt degradálódik szóval jó lehet ez a trükk. Nem próbáltam még...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
ANDROID???
addikt
Tudtam én, hogy ismerős jól benézte a dolgot
Sebaj, majd megküzd a csodás samsung telefonnal amit vett helyette
Köszi!! -
nagyúr
válasz ANDROID??? #1582 üzenetére
De van, elsők között volt, hogy le is szedjem a készülékről
-
oba
addikt
válasz ANDROID??? #1582 üzenetére
De van. Ez nem Huawei.
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok!
Csak egy kérdés, nincs google s3em YT a telefonon? 🤨 -
Bl.Gyo.
őstag
válasz gingerbalm #1576 üzenetére
másnak is volt ilyen problémája itt, de konkrét megoldás nem jött rá szerintem, próbáld meg másik töltővel és kábellel.
-
gingerbalm
aktív tag
Ráeresztettem én is az UI 3.0-t, és reset nélkül minden ugyanúgy működik, mint előtte, wifin frissít gond nélkül a play áruház, megy az ujjlenyomatolvasó a gyári fóliával, stb. 6/128-as a készülék.
[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
megállt a fórum. ennyire elégedett mindenki a telóval? ennek örülök.
-
gingerbalm
aktív tag
Sziasztok!
A töltési animáció hol és hogyan kapcsolható ki? Százalékonként felvillan a képernyő és pittyen is hozzá.
-
mpierre
veterán
válasz KaiotEch #1569 üzenetére
A korai okos telefonok is cserélhető aksisak voltak. Mégsem voltak ~2-3 évnél tovább használva... (Ellenben volt egy rakat utángyártott aksi, ami 3-5 éven belül szintén ment a kukába. A raktárból...) Akkor lenne értelme, ha teló hardvere nem adná meg magát 3-4 éven belül. Persze tisztelet a kivételnek, pl a Xiaomi mi4s-nek, vagy pl a ZTE Blade-nek. Ok, van még a fiókban egy nokia 1610 is. Na az 24 óra töltés után megy még kb 8 órát. És akkor a technológiai fejlődést, meg a bővülő ficsőrlistát nem is vettem számításba. Amúgy az újrahasznosítást kellene tolni, mert a népesség jelentős többsége nem fog aksicserével vesződni.
A Fairphone alapelve igazán tetszetős. Csak ott az újrahasznosítás mértékét nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz KaiotEch #1569 üzenetére
én is hallottam ezt, és örülök neki. nem tudom kinek az agyából pattant ki a beépített akku mánia (valószínű az apple, mert sok gyártó őket majmolja, de ők alapból nem 100-asok). a beépített akku megoldással sok elektronikai hulladék is termelődik mert a legtöbb ember eldobja a készüléket ilyenkor, amikor egy sima akku cserével még simán lehetne tovább használni, ameddig bírja vagy elegendő maga a készülék.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz neopeti #1567 üzenetére
"veszel egy akksit 5 rugóért, mert 5 rugóért szopatjátok.magatokat 2 évig"
előző telefonomba is vettem volna akkut és használtam volna tovább, de sokan írták hogy nehéz jót találni már, új akkuval rosszabb lett mint a régi gyárival benne, valószínű mert túl régen gyártották, túlmerült, rosszul tárolták, stb., így mehet a kukába egy jó készülék, mert nincs már jó akku hozzá. Nem is értem miért akkor csinálnak akkut hozzá amikor kijött a telefon, és nem 2 évvel a megjelenése után amikor sokaknál esedékes lenne a csere. félek a jelen készülékkel is így járok, 2-3 év után kuka amikor a hardver tovább is versenyképes lenne, és használható készülék lenne.
-
neopeti
tag
Sose értettem ezt az akkumulátor pánikot :-))
Egyesek szopatják magukat 2 és fél évig éjszakai töltésekkel, 40-80 % ig 5 watton, csak 3 naponta tölt, kint az erkélyen tölt ha hideg van, este 10-reggel hatig tölt, akku optimalizáló programok tudatjait vetik be az appok kilövésére , csa 96 % ig tölt mert az 0.6 ciklus stb agymenések
Én lesz@om ezt az egészet, töltöm amikor kell, gyorsan, 100 % ig azt kész.
2.5 évig simán megy egy akksi, max10% ot veszit, kit érdekel?
Ha meg 5 évig akarod használni (ugysem fogod)
-veszel egy akksit 5 rugóért, mert 5 rugóért szopatjátok.magatokat 2 évig
:-)) -
ata007
tag
válasz KaiotEch #1558 üzenetére
En ebben nem hiszek, tudomanyosan se tudok megfelelo erveket hozni ezen elmelet mellett. Par szaz telefon megfordul a kezemben / ev, ceges kornyezet, biztos vagyok benne, hogy nem figyelnek semennyire sem erre. Sot! Laptopoknal se latok erre peldat, azokat pedig 4-5 evente csereljuk. Ha 20-80 kozott kellene tartani, akkor a gyarto se toltene 100-ig ... Mindegy, mindenki ugy hasznalja az eszkozeit, ahogy akarja. Csak furcsa, es egyre tobb embertol hallom, de konkret forrast megjelolni senki nem tud, akar, stb. Azerz koszi!
-
vizibolha
tag
válasz Viktor0610 #1561 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
Pontosan. Előzőnél annyira nem sikerült betartani, meg is van az eredménye, alig bírja már. Ezzel az újjal betartom. Van jópár olyan kolléganőm, akinek 4-5 éves a telefonja és mivel mindig betartotta a 20-80-at, simán jók még, se drop se semmi. Nekem így a 60% használattal is kibír ez a telefon több mint 1 napot. Igaz én nem az a fajta vagyok aki egész nap azon lóg. Amire én használom: céges levelezés, teams, 4 magán fiók, kis böngészés, és ami a legtöbb az a napi pofázás.
-
Bl.Gyo.
őstag
milyen töltési szokásokkal? pl. 100-ra fel mindíg, esetleg sokszor kikapcsolásig is merült, esetleg figyeltél valamire azért mégis stb.. Azért kérdem mert ha nem volt figyelve semmire a 2,5 év alatt akkor nem is kell ezekkel bajlódni most se, és valóban nem ettől degradálódik le az akku.
[ Szerkesztve ]
-
oba
addikt
válasz KaiotEch #1553 üzenetére
Én ezt a 20-80 százalék dolgot sem tartom kritikusnak. Az akku azt nem szereti ha csontra merül és ha a kapacitásán túl megy bele a delej. Amikor 0 százaléknál kikapcsol még mindig van benne pár százalék, de pont emiatt az elektronika letiltja a dolgot és nem lehet bekapcsolni a telefont. Ugyanez 100-nál... attól hogy annyit ír ki a készülék, még nincs tele, és ott is lekorlátozza.
Egyébként pedig fogyasztás alapú társadalom, és tervezett elévülés van. Szó szerint töltési ciklus számra vannak belőve az akkuk, és utána az elektronika szépen le is korlátozza a kapacitást. Összeesküvés elméletnek tűnik, de akit érdekel a téma nézze meg a youtubeon a villanykörte összeesküvés c. dokut. A mérnökök mindent megtesznek manapság, hogy idő előtt beszarjanak a dolgaink. Az akkunál ezt a töltési ciklus figyeléssel oldják meg. Én töltöm gyorsan, 100-ig, és ennyi. Éjszakára nem hagyom csak rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
én arany középutat választottam: egy 18w-os xiaomi gyorstöltőt használok napi töltésre, ami gyorsabb a simánál de mégse izomból terheli az akkut a gyárinál. megfelelő a töltési sebessége nekem és talán kímélem is az akkut valamennyire. gyári akkor jön a képbe amikor gyorsan kell feltöltenem mert kell a készülék. 10-30% körül teszem töltőre és 90 körül veszem le, éjszaka nem töltöm.
[ Szerkesztve ]
-
oba
addikt
válasz KaiotEch #1550 üzenetére
MKBHD csinált nemrég egy videót a témában. Eléggé beleásta magát és kérdezősködött. Az ő konklúziója az, hogy lehet használni nyugodtan a gyorstöltőt. Én sem szarozok ezzel a lassú töltéssel meg 20-80 százalékkal... akármit csinál az ember, kb. 2-3 év és aktuális lesz az akku csere.
szerk.: akit érdekel a videó [link]
[ Szerkesztve ]
-
zedok
őstag
Sziasztok,
ki milyen fóliát / üveget használ a gyari utan? Egyelore meg jo a gyari, csak szeretnem ha lenne tartalekba itthon ha megadna majd magat
Köszönöm és üdv,
ZedokHyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
vizibolha
tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült hozzájutnom egy fekete, 6/128-as példányhoz.Ma feltettem a szokásos appjaimat, beállítottam őket, volt kis fotózás, játék, böngészés, szoftver frissítés (még nem verzió váltás).Reggel 8 óta eddig ment le 40%, 2h15m kijelző idővel.Ez reális?
-
BLacika89
újonc
Sziasztok,
szeretném megosztani a helyzetemet a Google Térkép segítségével, viszont ha rányomok a helyzet megosztásra alul kiírja, hogy Az engedélykérést a rendszer megtagadta. Bementem a beállításokba, már minden engedélyt megadtam, de nem működik. Valami ötlet? Köszi -
gabo89
senior tag
-
nagyúr
válasz Viktor0610 #1536 üzenetére
Chrome-ot nem használok, mert Google-é. A Brave chromium alapú(valszeg ez is lopkod ), de nincsenek reklámok, azért szeretem. Firefox-ot csak gépen használok, mert ott tudok reklámszűrő addont hozzáadni.
-
oba
addikt
én Vivaldi böngészőt használok, nekem ez vált be a legjobban
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
Ti nem tapasztaltok sebességproblémát? Brave böngészőt használok és sokszor tapasztalom, hogy full wifi erősséggel PH! oldalát is csak úgy töltikézi, valamire várva. Illetve YT megy szépen, de próbálnék beletapicskolni, hogy tekerjek rajta, de nem érzékeli, majd utána később megcsinálja...
-
gzoll
tag
Beállítás - alkalmazások -alkalmazas kezelése - kikeresed az appot aminek hiányzik az értesítése - értesítések engedélyezése - ott üzenetek, emlékeztetők, mindegyik mellett van egy csúszka, de külön is rá lehet még kattintani mindegyikre, és azon belül behúzni a megjelenés állapotsoron csúszkát. És ezt minden egyes appnál amelyiknél kell neked. Napokig szoptam ezzel mire megtaláltam én is 😂
-
BIROD5
tag
Hali!
A frissítés óta ha volt nem fogadott hívás v. viber üzenet akkor az ikonjánál nem jelenik meg az értesítő pötty csak ha fentről lehúzom, akkor látom. Ill. a fülnél lévő hangszóró néha ciripel miközben beszélek valakivel
Eddig nem volt ilyen.
Valami ötlet?
Köszönöm!!! -
madagaszkar
tag
-
m.lala
aktív tag
válasz madagaszkar #1527 üzenetére
Én meg pont az ellenkezőjét akartam kérdezeni, nekem 6/128 van, kollegának 8/256, egyszerre vettük bár nem egy helyről.
Nekem nincs semmi gondom továbbra is tökéletes a teló, ő meg azt mondja 10%-ot merül a telója reggelre, meg hogy eddig nem volt ekkora mértékű. Nemtudom tapasztalt valaki hasonlót?Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
Hybryd
tag
Sziasztok
az utolso parszaz hozzaszolasban es keresessel nem volt talalat, ugyhogy lenne ket kerdesem:
- lehet alkalmazasokat “duplazni”? (pl ket instagram/twitter/akarmi alkalmazas legyen ket fiokkal, anelkul h ki-be kellene lepkedni a valtashoz)
- letre lehet hozni ujjlenyomattal/jelszoval/akarmivel vedett, akar rejtett tarhelyet appoknak, szenzitiv doksiknak a telon?
Android 6-rol ill. iPhone-rol fogok valtani, szoval ha ezek reg alapfunkciók Androidon akkor bocsi[ Szerkesztve ]
-
blueye
veterán
válasz Bukk900 #1522 üzenetére
Nem, a GT 5G is 20:9.
-
versionen
csendes tag
Nálam az android12 telepítés után az eddig sem túl erős hangerő még gyengébb lett.
Telepítettem egy hangerősítő appot, ami jól működik huawei mate 10 pro telón, ami android10-et használ.
Realme alatt nem erősíti a hangot. -
blueye
veterán
A GT Master folia/uveg kompatibilis a GT 5G-vel?
-
neopeti
tag
https://realmefirmware.com/realme-gt-master-edition-firmware/
-
neopeti
tag
Úgy értem, hogy:
Realme update firmware oldalán láttam , mai dátummal
[ Szerkesztve ]
-
neopeti
tag
Jött egy frissités mai dátummal, Valaki felrakta?
-
urbanjozsi
senior tag
Hát megkerestem ezt az AOD beállítást, eddig nem foglalkoztam vele.......
Nem is rossz dolog......... -
nagyúr
válasz hunnia1969 #1457 üzenetére
Van róla fotód, hogy mennyire fekszik hátul a kameránál és mennyire védi a kijelzőt? Itt van egy nagyon hasonló és a review-nál látszik, hogy simán bemegy a lencséknél az összes kosz és a kijelzőt sem nagyon védi.
Amúgy igen nekem is kezd kicsit lilulni a gyári szürke gumi tok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hát igen, nekem is van egy ilyen félszem, de amit nem szükséges azt én nem engedélyezem neki, ezért is nem értettem, amikor kibontottam, hogy a gyári kamera app-nak miért kell hely és egyéb más jogosultság. Választhatom azt, hogy nem akarok geolokációt a képekre. Xiaomi-nál tényleg működött, hogy ahol nem adtam jogosultságot, ott valóban nem is ment. Én semmit nem mentetek el se a telefonnál se a szgépen semmivel. Inkább begépelem, a jelszókat is Keepass-ban tárolom. Esküszöm visszasírom a Nokia 6303i korszakát. Nem véletlenül használ a főnököm is azt
-
Bl.Gyo.
őstag
így van. de ha nem egyezel bele akkor szinte használhatatlan a telefon mert google szolgáltatások nélkül menne, annak nincs érteme egy androidon. onnantól hogy az ember bejelentkezett a google fiókjába a telón (play áruház stb.), onnantól akármit tudhatnak, de van is egy ÁSZF amit el kell fogadni mielőtt az ember igénybe veszi ezt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest