-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
Azért szerintem megint a lényeg nem ennyira látványos. Szerintem még simább lett a rendszer működése, a Nokia Pro Cam most már rendesen megy, nem kell kilépnem minden egyes expozicíó után, meg a lelkemnek is jót tesz, hogy bezárhatom az alkalmazásokat
Persze az sms hang beállítás, az orientációs lock, meg az autós mód is újdonság, ahhoz képest, hogy egyesek 2-3 hete kapták meg az Ambert egész hamar lettek új feature-ök.
-
m1lan
őstag
Nyilván teljesen máshogy működik a két rendszer, viszont a programok közötti váltás szvsz jóval "simább", és ez nálam hatalmas plusz az Android után, ahol ha böngészés mellett zenét is hallgattam, már megakadt a telefon, itt meg nincs semmi fennakadás + kilépés után nem kell hosszú másodperceket várni, hogy újra betöltsön a launcher...
És akkor még a kapcsolatok és üzenetek megnyitásának sebességét nem is említettem, bár az Xperia U köztudottan mindenre való, csak telefonálásra nem
-
br.rak
őstag
Igen, főleg szubjektív
de ezt el is ismertem , meg a 820 ára azért szépen süllyedt is menet közben, ebben is igazat adok neked.
Még a kameránál is lehet mondani, hogy csak tudat alatt képzelem be, hogy jobb képeket lő, mert lehet, ez is erősen szubjektív.
Viszont az akuidő szerintem nagyon lényeges szempont. (nekem pl)
A mai okostelefonok 85%-a földhöz verné a fenekét örömében, ha aktív használat mellett olyan üzemidőt tudna elérni, mint a 720-as.
A 820-as viszont ismerősök elmondása alapján is elég szégyenteljesen teljesít (és itt nem lehet arra fogni, hogy olcsó teló, ergo eleve gagyi aksit szánt bele a Nokia), bár ma ezt a telefonok többségének nem illik felróni, mégis nagyon sok embernek eléggé felnyomja az agyát. -
T_Stark
őstag
Lehet hülye kérdés, de most elgondolkodtam, hogy többen is írtátok már hogy "reggel töltőről levéve".
Ez hogy is van? Este rakjátok fel, és egész este rajta van? Vagy hogy?
Ha igen, akkor az nem gond neki ha olyan sokáig töltőn van?Én mindig feltöltöm még este, de ahogy eléri a 100%-ot le is húzom róla.
-
Melack
veterán
Helló!
- Ok, akkor IMet felírom
- Gyári app nincs, vagy az nem javasolt FBhoz? (nem vagyok függő, csak nagymama ott keres mindig)
- Nem akarok sajtófotós lenni, csak ha lesz gyerek, akkor nagyszülőknek értékelhető képeket szeretnék küldeni. Erre meg jó akkor.
- Ez már jobb, mint az Alcatel.Köszönöm a válaszodat!
-
Lacus_84
senior tag
ahhoz képest a legújabb kukacos alma OS egy-két design eleme erősen hajaz a wp-re.
(#7466) old rocker: elképzelhető, bár én személy szerinte ha váltanék, akkor nagyobbat ugranék előre. nyilván azokat a vásárlókat célozzák meg, akik sűrűn cserélgetik a telefonokat, én nem ebbe a táborba tartozom.
-
old rocker
veterán
A feleségemnek voltak otthonról vendégei... egyik harminc + kolléganője és az anutája... na, az öregasszony úgy elintézte majd ő főz felkiáltással a villanytűzhelyt, hogy a bal oldali 2 főzőlap szanálva van EI hibaüzenettel -mi a f@sz lehet az - és nem csinálnak semmit, a jobb oldal hátsó főzőlapja pedig önállósította magát: felrakom a lábast és néha magától 15. fokozatra ugrik. Még a lábast is megolvasztaná, ha nem veszem észre...
-
albiosz
őstag
manuálisan lehet vele frissíteni a rendszer és egyéb appokat.
pl. ez: Nokia App Updates
-
Tim82
félisten
-
FireKeeper
nagyúr
amikor kijött a blade, az árkategóriájában a SoC abszolút megfelelt az elvárásoknak, OS 2.2-ig jött ki rá, a kijelzője pedig még jobb is volt mint amit az áráért el lehetett várni. nem tudom miért irritál ez téged ennyire, de akkor amikor kijött, és annyiért amennyiért adták, az is bitang jó vétel volt. nyilván az "elveri az SGS-t" elvakult fanboyokkal nem kell foglalkozni, de az is erős túlzás, hogy fos telefon a Blade. eljárt felette az idő, pont ezért kell a saját idejében és saját kategóriájában vizsgálni.
-
Tim82
félisten
Ah, a híres Tűzvillámnak még én is hallottam hírét.
Mondjuk ha belegondolunk, hogy itt hányan gerjedtünk mi férfi tulajok a ciánkék hátlapra...
Azért bevallom, ha már ilyesfajta tok, ezek az Imak tokok jobban bejönnek. Legalábbis a fekete-zöld.
Szerk.: fehér hátlapról váltottam ciánkékre.
-
Kócoska
csendes tag
-
Tim82
félisten
Ha az IE "üresen" indul, akkor igazad van, de nálam általában nem "üres".
Ja, meg a nagyítógombot azért "vakon" is meg tudom bökni, egyelőre annyira nem vagyok rutinos felhasználó, hogy bármelyik csempét odanézés nélkül 100%-os pontossággal bökdössem.
Nem mintha 1, maximum 2 másodpercnél többet nyernék vele, de az érzés... na az a megfizethetetlen. (Minden másra ott a MasterCard.)
-
old rocker
veterán
Egyrészt nem tetszik ergonómiailag. Másrészt: van egy maszek gmail címem, az is meghülyült, mert ugyanazokat a leveleket szedi le újra és újra. Én meg törlök és törlök. Mint az auszi törzsfőnök az új bumeránggal, a régit el akarta dobni...
A másik a csatolmányok kezelése.
A harmadik: van két hivatalos és egy, a tévés műsoromhoz szóló t-online-os fiókom. (Önálló fiókok, nem alias nevek. Hiába telepítem fel, a Nr. 2 és a Nr. 3 is az első leveleit tölti le. A microsoft fiókomat az az első címet felhasználva hoztam létre még 1 éve. Nem tudom, ez okozza-e a problémát, de ez még jobban meghülyíti a gémélt, amibe "tagosítva van" a három t-online-os cím. Kapásból minen két példányban jön le, aztán ever and ever. Eddig egyik telefonom se hülyült így meg se a gyári, se a profimail levelezővel. -
tjb007
nagyúr
Amióta ki lett bővítve, azóta az oldal saját képfeltöltője sz@rakszik.
Én eddig még például egyetlen egy nagyobb felbontású PNG-t nem tudtam feltölteni, pedig bőven a megadott határon belül vagyok (a maximum ugye 1366x800 és max. 600kB, amit meg feltöltenék a 1280x800 és 400kB).
Persze ha bejelölöm a konvertálást, akkor okés, csak ugye romlik a minősége. -
vjungesz
tag
Igen, mert 2 hónapja volt egy eset, miszerint áhhh.... inkább linkelem
[link]
De woland_y2k erre írta, hogy ez csak egy korábbi build volt szóval, akkor lehet mégse lesz.(#2783) woland_y2k
es miert is kellene bezarni?Nem kell, csak valaki fentebb kérdezte, arra érkezett egy válasz és Te arra írtad, hogy vagy win gomb. Én meg erre reflektáltam, hogy az nem zárja be, csak leteszi
. De mindegy is igazából, mert a kérdés már megoldódott.
uj frissites: vagy nem. ugyanis a kepek egy korai build-bol szarmaztak.
Lehet, erről nem olvastam. Ha linkelsz egy oldalt, azt megköszönöm, csak a kíváncsiság végett.
-
duo
addikt
Nem igazán tudom megítélni hogy mi itt az üdvözlendő megoldás, biztosan a több testreszabási lehetőség vagy hogy a user jobban le tudja skálázni a csillivillit ha akarja akkor lehetnének jelentősebb hardveres különbségek egy szériában. esetleg. de nem tudom akkor meg megjelenne az hogy a kisebbeken meg akad a szoft.
(meg kellene tudni élni rendesen munkából, esetleg némi jövőkép sem ártana, akkor kevésbé számítana az ár/érték arány és jobban megértenénk/elfogadnánk az árképzést ebben a szép országban. de ez nagyon off) elnézést isAnnak örülök hogy a pénzemért nem húzkodtak le.
duo
addikt
Lumia 820
1,5GHz-es Krait mag (1GHz helyett)
Adreno 225 (Adreno 305 helyett)
1 giga RAM (512 helyett)
2000-es (1450 helyett)Jólvan Blyan egy ligában játszunk ám.
annyit tennék csak hozzá csak, hogy úgy tudtam az akksi 1650-es a 820-ban [link] és lehet hozzá venni (1800-as mugen powert)illetve hogy az adreno 225 és 305 között nincs akkora különbség.
Ennek egyik érdekessége, hogy az órajel csökkent a korábbi első szériás Krait-osokhoz képest (One S ugye 1,7 GHz-es), viszont valamivel erősebb, pontosabban fogalmazva, fejlettebb GPU teljesít mellette szolgálatot. Az Adreno 225-öst, Adreno 305-re cserélte a gyártó.
Az Adreno 305 már egy fejlettebb architektúrára épül, Open GLS3-at használ, szemben a 225-ös Open GLS2-esével, ám jelenleg az ebben rejlő pozitív erőket igen kevés (vagy még inkább semennyi) játék, vagy program tudja kihasználni, így a valóságban inkább egy szinten van a 225-össel, mintsem felette.
A benchmarkokban viszont sokszor 2x, esetenként majdnem 3x annyi pontot kap 3D-re, mint az OneS-ben 225-ös. Mindez persze annak (is) köszönhető, hogy az erősebb GPU-hoz kisebb kijelző felbontás tartozik. Így a benchmarkok többségében is felül kerekedik az SV az S-en.
Vannak olyan 3D-s teszt programok, amik már ismerik az újabb szabványokat, ezekben az Adreno 305 felül kerekedik a 225-ösön, ami viszont még a régebbiek alapján mérnek, illetve nem veszik figyelembe az újat, a 225-öst hozzák ki győztesen.
Visszalépésről, vagy teljesítmény csökkenésről azonban semmiképp nem beszélhetünk az Adreno 305 esetében. Sőt, aki most vásárol készüléket, még jobban is járhat vele, hiszen a fél év múlva megjelenő játékok egy része már Open GLS3-at használhat, és ezen játékok futtatásánál bizony nagy előnyre fog szert tenni az Adreno 305.
[innen idéztem]
Tehát arról beszélünk, hogy a wp8 as palettából (ha a méretet is szempontként tartom számon tehát a tepsi csúcskészülékek nálam alapból kiesnek)a 820 a legjobb választás. Ezt olyannyira úgy gondolom, mintha összebeszéltünk volnaÉn csak azt mondom hogy talán nem ennyiért. talán mint a 720, azt meg egy jó tizessel kéne olcsóbban adni.
Jó tudom a 720 újabb, meg kell a profit etc.
ÉS azt hiszem rájöttem amúgy hogy NewmanHD kollegához hasonlóan miért pozicionáljuk feljebb a cuccnak a presztizsét(legyen az vélt vagy valós) más platformokon a belépő modelleket rohadtul visszavágják tudásban nézz meg egy belépő HTC-t vagy Huaweit. nevetséges. Itt meg a pénzünkért olyan cuccot kaptunk hogy a droidos telókat még kb +20K-ig elpicsázza oda vissza.Úgy általában a tévedés jogát persze fenntartom. majd fixme. jó így?
-
törölt tag
Én mindent értek. Csak próba hiányában nehezen tudtam elképzelni, mert itt is annyira fluid az egész. A alkalmazások közti töltés annyira nem zavaró, pedig erre igen érzékeny vagyok. Aztán lehet ott van, csak feledteti velem a sima működés és nehezebben veszem észre. Olcsóbb Android-os készülék nyomkodása, vagy az enyém lassú elavulása következtében hányszor végigpörgött a fejemben, hogy most kéne földhöz vágni. Itt ilyen nincs.
-
törölt tag
Amúgy tök király, hogy erősebb a hardware, de ez hol mutatkozik meg? Nem tartom lehetetlennek, csak nehezen tudom elképzelni, hogy az 520-nál gyorsabb legyen egy másik WP8-as készülék.
A navi-val egyetértek. Glance Screen nem lesz az 520-ban?
Nem mondom, hogy az enyém a mérvadó, ebben (is) egyetértek. Lehet megszoktam Android-nál, hogy ha gyorsabb gépet akarok, akkor többet kell költeni (amivel automatán jött az LTE, jobb kamera és a többi). Itt kicsit máshogy vagyunk. Elsősorban nem a sebességért fizetünk többet. Ezt próbáltam leírni, többé kevésbé (nem) sikerült.
Talán most.
-
duo
addikt
Valahogy jelzi, nem?
igaz. pontosítok jelezze valahogy repetitív módon. 10 percenként pittyen pl.
Nem fog változni szvsz
wp7 custom romoknál van ilyen. persze lehet h attól itt nem lesz, de azért jó lenne.
Avi support van, nem?
úgy tudtam nincs. de lehet hogy tényleg csak vmi kodekes fasságh van. na ezért kéne a vlc jó tiszta kóddal fossá optimalizálva.Ezt egyszerűen egy on demand % kijelzéssel megoldhatnák, elférne a csík mellett.
az is jó megoldás lenne. de a szivecske akkor se kéne nekem.
Esélytelen.
jó úgy látom itt nem létszükséglet, de azért nem lenne rossz.
-
macika69
tag
Hónapok óta fontolgatom, hogy megválok a L710-emtől és egy ilyenre váltok. Valahogy nem tudom rászánni magam. Számomra nem hozna érdemi előrelépést. A WP8 is tucatnyi betegséggel küzd. Véleményem szerint maga az 520-as áresése sem véletlen. (Olcsó, vigyék, majd megszeretik...)
-
tybsen
addikt
Igazabol en annak idejen csak nezegettem a rendszert (wp7 - lumia 800 volt a nagy szerelem), de nem ugrottam bele. Aztan a 820 nem jott be, bar tovabbra is szep az a cucc. Ma megnyomkodtam egy ativ s-t, iszonyat lementek az arak - az 520 is nagyon jo ennyiert, de nyilvan ez nagyon attol fugg, hogy mik a felhasznaloi igenyek. En nagyon probalnam szeretni a rendszert, de jelenleg egyszeruen nem tudja azt, amire hasznalni szeretnem
Na de majd egy kovetkezo update!
-
Tim82
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged