- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kócoska
csendes tag
válasz
fasterware #33817 üzenetére
-
Kócoska
csendes tag
Sziasztok!
2 és fél éve nyúzom a kis 520-asomat. Az akksija most kezdi felmondani a szolgálatot, nagyon hamar merül.
Szerintetek mennyiért érdemes venni hozzá akksit, és honnan célszerű, esetleg konkrét példákkal, hogy melyiket?Gondolkodóba estem, hogy lecserélem a készüléket, bár nagyon megszerettem, de néha érzem, hogy ez a rendszer egyre inkább kéri a ramot, ami ebben sajnos nem sok... de elég érdekes a mostani kínálat...
Melyik készüléket érdemes most a piacon kaphatóak közül választani, ami hasonlóan fürge és nincs visszabutítva egyes területei, de mégse tégla nagyságú?
Nekem olyan érzésem van a friss készülékkel kapcsolatban, mintha direkt valamit kihagytak volna belőle, a másikba meg - hiába "pocsék" alapokkal rendelkezik - épp a hiányzó tulajdonságot belenyomták.
Persze tudom ez mindig így volt, de itt elég látványosan látszik a hiányosság-többlet.A HERE miatt kaptam e-mailt, gondolom mindenki más is. Most akkor mi lesz az alkalmazással?
Örültem, hogy végre ingyenes minden országba, erre tessék, most meg megvették-eladták-megszüntetik-módosítják-blabla...Köszi ha segítettek nekem.
Szép napot mindenkinek! -
Kócoska
csendes tag
Üdv!
Sose lesz Google+ Hangouts?
Egy ismim csak azzal hajlandó kommunikálni, én meg folyton "fussak" a számítógéphez, hogy lássam, ha írt (vagy éppen hívni szeretne), mivel még az ie-ben se lehet megnyitni.....A facebookban sincs semmi hívás lehetőség, amit ígértek ezelőtt... pfffff....... ez évek alatt semmit se változott....
Valakinek nincs valami alternatív megbízható megoldása ezzel kapcsolatban? -
Kócoska
csendes tag
válasz
#58000384 #32669 üzenetére
Nem volt angol sosem, de már azzal is bepróbálkoztam, hogy átállítottam az egész telefont angolra, majd vissza magyarra, de semmi.
Főpanel csere volt, úgyhogy "tiszta" az alap, nemrég kezdtem el újralakni a telefont (független) és magyarra állítottam már a legelején.
De már két hete nem megy tovább annál, hogy a letöltést előkészíti, más nyelvet se tölt le egyébként, csak az angolt, ha törlöm, újrateszem, stb.
Nem tudom mi az oka, de így azért kellemetlen vele írni, mert nem hoz fel semmilyen javaslatot, amivel meg tudnám gyorsítani a gépelést. -
Kócoska
csendes tag
Miért nem telepíti a magyar billentyűzetet? Megáll ott, hogy "Letöltés előkészítése..."
Nem tudok semmit se csinálni, minden magyar (terület, telefon nyelve, stb), de ezt nem tudja/akarja letölteni. -
Kócoska
csendes tag
válasz
Kócoska #32562 üzenetére
Eltelt az egy hét a Nokia Care-ben. Szörnyű időszak volt a telefon nélkül.
"ERROR: Unable to find a bootable option. Press any key to shut down."
Ezzel a problémával vittem be, garanciális javításra, melyre az volt az ígéret, hogy új készülék várható.
Végül nem kaptam újat (látszólag), "csupán" főpanel csere történt meg.
Magyarán kibelezték a telefont, és vadonatúj belseje lett.
Garancia sajnos nem kezdődik újra, hanem a vásárláskori dátum marad meg.
Fizetnem egy fityinget sem kellett.
Szóval akinek még garis és ilyen problémát ír ki bekapcsolás helyett, azonnal a szervizbe vigye!!!Most újra lakhatom be a készüléket
Egyébként a Lumia Cyan van benne most bekapcsolás után.
Új fizikai gombjaim is lettek, el nem tudom mondani, mennyivel jobbak, mint a már majdnem két éve nyomkodott gombok
-
Kócoska
csendes tag
válasz
#58000384 #32563 üzenetére
Hétfőn átutaztam az országot (560km), folyamatosan használva a GPS-t.
Most ha ez akkor jött volna elő.... bele se merek gondolni, olvasni kellett volna az útjelző táblákat
Nálam nem volt az a nagyon erős forrósodás, hiába töltőn volt (természetesen).
Sőt, háttérben még a zenelejátszó is futott, és wifiről kapta a netet is.... aztaaaaaaa mekkora mázlim van -
Kócoska
csendes tag
válasz
#58000384 #32561 üzenetére
Helyzet: A Nokia Care (vidéki nagyváros) szerviz azt mondta, hogy ez nem első eset, korábban mi történt, számítsak erre az én esetemben is:
Felküldték központba, mert nem csupán szoftveres hiba, egy hét alatt visszajeleztek nekik, hogy javíthatatlan a készülék, és mivel garanciális (2 éven belül vásároltam), így újat kapok. Szóval egy hét múlva egy vadonatúj független 520 tulajdonos leszek.
Azt kérdezte a srác, hogy a fizikai gombok rendesen működtek e, mert ez gyakori hibák szoktak lenni, hogy eltörik, plusz sok kijelzőt kellett garisan cserélniük, mert bevilágított itt-ott, stb...
Szóval én, aki aztán soha semmit nem mókoltam a készüléken, nem csináltam hard resetet, soft resetet, nem telepítettem fel semmilyen recoveryt stb.... így jártam.
Viszont rengeteget használtam a telefont, telefonálásra és netezésre is, és az akksija is bírt egy napot, amit egyébként szintén maguknál tartottak (képzeljétek el)... pedig máskor mindig visszaadták nekem. Persze a hátlapom az itt van. Hurrá
Van egy tokom meg egy hátlapom
Úgyhogy most türelmesen várom az egy hetet, hogy megkapjam az új készülékemet. (ha egyáltalán van még új raktáron....).
-
Kócoska
csendes tag
"ERROR: Unable to find a bootable option. Press any key to shut down."
Bekapcsolásnál nem tölt be, csupán fekete képernyőn fehérrel mini betűkkel a tetején ez fogad.
Majdnem kivágtam az ablakon, épp telefonálni akartam...Nemsokára indulok Nokia Care-be, júliusban lesz 2 éve, hogy megvettem függetlenül.
Ötlet?
-
Kócoska
csendes tag
Élményeim:
Néha a telefon fogta magát és Nokia felirattal találom szembe magam - lazán újraindul, legyen az Messenger, SMS írás, vagy épp egy fotó lövése előtt.
Hmmmm... Gondolkodtam, hogy már egy éve nálam van, beviszem a Nokia Care-be, ahol vettem, elmondva a problémát, plusz hozzátéve, hogy két alkalommal az IE felnagyítása után kilépve a csempék is "kinagyítva" maradtak, plusz poros a telo, blabla duma, stb..... mondom csináljanak egy külső belső vizsgálgatást, ha már van rajta gari....
Fél nappal később hívnak, hogy mehetek érte. Munkahely mellett szinte a szomszédban van.... mondom nah, mi tartott eddig? Azt mondja a srác, kijelzőpanelt cseréltünk meg újratették a szoftvert. Mondom kijelzőt miért? Hát mert lehet a nagyítva maradt kép stb... panelhiba miatt is lehetett, na meg már volt bent néhány 520, és azoknak baja volt és cseréltük.... én meg nézek nagy szemekkel, mondom mi van?semmi baja a régi kijelzőmnek... na mindegy, profin rátették, ingyen volt, hát akkor csúcs, volt még egy matt fóliám, azt rátetettem, mert a régit eltüntették.... mondjuk fura volt elsőre, de végülis nem rossz. Volt ez minden tegnap.
Tegnap este szépen belaktam a gépet, rájöttem, hogy a belső memóriában most sokkal kevesebb helyet foglalok el, mint előtte - az lehetséges, hogy olyan nem használt dolgok maradtak rajta korábban, amit semmivel se tudtam letörölni? Félelmetes, de most legalább van hely benne is
Erre most röhög a képembe a 8.1 a telón a frissítés.... 24 óra leforgása alatt a telefonomon millió és ezer változás lett... akkor ma este ismét lakhatom be a telefont
Nálatok van ilyen random újraindulás mostanában??????
-
Kócoska
csendes tag
válasz
Namelesske #25855 üzenetére
Kedves ötlet, köszönöm, de már egy éve használom aktívan a telefont, ezeket a dolgokat, hogy kikapcsolás, legalább heti szinten megteszem.
Az akku kiszedést is.
Most is azzal kezdtem, de egy órán át csinálhattam, nem reagált. Fura.
Most lecsupaszítottam pár programot róla, kíváncsi leszek, elõfordul e még.
Az akkumulátor nevû app nagyon sántít a dologban, az a progi, ami kb. egy hónapja a legújabb.
Most kuka mindenféle ilyen app.
Tényleg, hivatalosabb idõpont a 8.1 érkezésérõl most sincs gondolom.... ??? -
Kócoska
csendes tag
Meghülyült a telefon. Fizikai gombokra nem reagál, a program érintõs dolgai viszont igen. Persze onnan vissza sehogy, mivel a lenti hármas is süket. Kikapcsolni se lehet. Akku kiszed. Kb. egy órája szenvedek. Elõtte a szokásost csináltam, email, messenger, üzenetek, fényképek, stb. Semmi új program. Hátlapot levettem, forrt felül. wifi kikapcs után sincs változás. Magától gondolom nem jön helyre. Mit tegyek? HR elõtt esetleg? Na meg ha azt kellene, azt hogyan, hogy némi infom meg is maradjon a múltból? Másnál nem volt ilyen?
Ha bekapcsol, nem kér pin kódot se, azzal se foglalkozik a telefon rendszere. Független 1 éves készülék, sima 8.0 gyári Black szoftverrel. Mi történt vele?????Nem csináltam semmit, most meg mûködik minden rajta. Biztos megijedt, hogy kukába akarom vágni.
De komolyra fordítva a szót. Ez mi volt??????
-
Kócoska
csendes tag
"Kedves
ÉN,Jelenleg a kollégák az esetet kivizsgálják, és azzal az információval tudunk szolgálni, hogy néhány típusú készüléknél előfordulhat, hogy hibák jelennek meg az Amber frissítés közben és emiatt sikertelenné válik a frissítés.
Számos készüléknél a frissítés hibamentes, de ha a hibakód megjelent frissítés közben, kérem, próbálja meg még egyszer néhány nap múlva, amikor a frissítés letöltése mindenvalószínűséggel sikeres lesz.
Kedves megértését előre is köszönjük.
Üdvözlettel:
A Nokia HU csapata"... no comment ...
-
Kócoska
csendes tag
" (#6031) CyberPunk666: Hard reset szintén emiatt nem lenne kellemes számomra, bár azt azért meg tudnám oldani magam is "
Értő olvasás! Hagyjuk. Kár volt ide írnom. Köszönöm, hogy sikerült elkergetni innen a folyamatos kötözködéssel.
Örüljetek, hogy nektek nincs problémátok, de más alá ne vágjátok a fát, ha amúgy is pocsékul van.
-
Kócoska
csendes tag
Látom, választ is kaptál tőlük:
Nokia HU Kedves "TE"
Jelenleg nem rendelkezünk sok információval erről a problémáról, így az Ön által leírt esetet kivizsgáljuk. Ahhoz, hogy segíthessünk Önnek, szükségünk lenne a telefon IMEI számára, termékkódjára, szoftververziójára, ezért, kérem, küldje el nekünk személyes üzenetben ezeket az adatokat, amelyek a menü- beállítások- névjegyben találhatók. Azt is szükséges megírni nekünk, hogy melyik a mobilszolgáltatója.
Üdvözlettel:
A Nokia HU(B) csapataTetszik · Válasz · 41 perce
-
Kócoska
csendes tag
válasz
Outlander #6028 üzenetére
Bevallom őszintén, nem azért vártam a frissítésre, mert nem érdekelt, hanem épp azért, mert nem szerettem volna így (számomra bonyolultan) feltelepíteni. Bocsi, de nem vagyok nagy guru, csak egy szimpla felhasználó.
(#6031) CyberPunk666: Hard reset szintén emiatt nem lenne kellemes számomra, bár azt azért meg tudnám oldani magam is, de.... mindegy, nőből vagyok, türelmesen várok - egy darabig. Másnak is van ilyen problémája ahogy látom ...
-
Kócoska
csendes tag
Kösz...
Szépen letölti, megy a csík szép nyugodtan, ahogy azt kell, minden rendben, és a végén ezt írja ki.
Aztán minden marad a régiben.Most már kipróbáltam "T"-s sim kártya nélkül is, facebookot leborotválva is, de így sincs változás.
Gép újra be, újra kikapcs, akkor is egy próba, de semmi. Tanácstalan vagyok. Semmi "haszontalan" program (skype, viber, facebook, stb) nincs a kis gépecskén, épp ezért nem értem, mi lehet a probléma. -
Kócoska
csendes tag
válasz
#00875520 #6013 üzenetére
Sírok.........
kár volt reggel rákattintani a frissítésre...
" A frissítés telepítése megtörtént, de nem sikerült megnyitni (8018830f) "
Valakinek ötlet, más fórumokon javaslat-megoldás volt már erre?
Vagy a hivatalos Nokia Care szaküzletbe vigyem vissza, ahonnan beszereztem? Mert ugye független, és nem kintről behozott - elvileg
Vagy ez most amolyan "kék halál" ?Miért érkezett meg több facebookon kapott üzenetemről értesítés, amikor már rég megnyitottam stb. az Amber frissítése közben? Nem lepődnék meg, ha lenne összefüggés
-
Kócoska
csendes tag
Tim82 köszönöm, hogy hasznosnak találtad a hozzászólásomat, és az Összefoglalóba is belekerült (Flip-es bőrtok). A kérdőjelet a végén nem teljesen értem, de ha azt nézzük, igen, Nokia Lumia 520-hoz készült tokról van szó, hiszen a tok "keményebb" részébe kell beleilleszteni a telefont. De NEM gyári Nokia a tok
Még mindig szeretem a telefont, pedig már több mint egy hónapja használom...
Én az akksiját két és fél naponta töltöm akkor, ha szivecskés állapotban (mindig-nem ajánlott, tudom tudom...) csak telefonhívásokat (kb. 2 óra összesen) 2G-vel és adathasználat nélkül, a netezés csak annyi, hogy a Wi-Fi-t bekapcsolás után egy e-mail frissítés után ismét kikapcsolom (kb. napi ötször). Természetesen Bluetooth és GPS kikapcsolva. Ja és automatán van a fényerő, mert így sokkal kevésbé égeti ki a retinámat, mint a min. fényerőn.
És nincs beállítva a magas érzékelő a tapizáshoz. Minek?
Nem kesztyűben használom (még) - és igen, van rajta fólia és működik tökéletesen....
Nektek jobban bírja, vagy még senki nem próbálta és csak én vagyok ennyire hűdespórolós? (inkább tesztnek mondanám
)
Bezzeg egy bekapcsolt offline navigáció... 2 óra út után totál kimerül... még jó, hogy van autós töltögetőm.... nem értem el az ország egyik sarkából a közepéig se
Hozzáteszem androidos táblagéppel se!
Tegye fel a kezét, akit nem zavar a folyamatos "tartózkodjon jobboldalt"????? A "semmi közepén" is beszól, gondolom, hogy el ne aludjak az egyébként unalmas úton
Na és nálatok jól számolja a körforgalom kijutást? Nálam az első kijáratot eltalálja, de pl. a harmadik kijáratot szinte mindig negyediknek mondta... nem tudom mit számol még bele... a bejáratokat is?Ja, a google-vel szinkronban mondták, hogy harmadik-negyedik
Én meg csak jókat kacagtam
jó hogy nem vesztek rajta össze a "bemondó" csajok
De fővárosban tény, hogy jobban navigál el, "logikusabb" döntéseket a WP-től kaptam ugyanolyan beállításokkal, mint androiddal!
Másik kérdésem az ébresztő szundi funkcióhoz kapcsolódik.... csak 9 perc, se több, se kevesebb??? Kár érte. Olyan jó lenne a "csak még 3 percet..."
Android vagy WP facebook használat: mindkettő pocsék az asztali verzióhoz képest. Ennyi
-
Kócoska
csendes tag
válasz
old rocker #3986 üzenetére
Akkor sem vagyok szőke és 24 éves
De az biztos, hogy a társadalom egyre lejjebb csúszik a kommunikáció terén. Ideértve mindennemű kommunikáció típust... azért használok én is mosolygós bigyókat
-
Kócoska
csendes tag
válasz
old rocker #3978 üzenetére
Nem vagyok már 24 éves, se szőke, de szinte ugyanezeket mondtam el a minap egy ismerősömnek, mert az emberek a saját beszélgetésük során már szinte veszekednek, annyira nem értik meg egymást.... nem figyelnek eléggé a mondatokra.... utána pedig félreértések sorozata van...... (szerintem a televízió minden házba történő bejutása óta létezik ez a probléma).
Pl. tegnapi beszélgetés:
"másfél éve nem beszéltem a leányzóval, de a mai üzenetemre nagyon kedvesen reagált"a telefont nyomkodó emberke válasza fél órával később:
"a másfél évvel ezelőtt írt üzenetedre ma válaszolt?"Ne somrintának használd az emotikonokat.
[ Módosította: Qru ]
-
Kócoska
csendes tag
-
Kócoska
csendes tag
válasz
#40993792 #3297 üzenetére
Köszönöm
Hjjjjjjjjjhhhhaaaaaaaajjjjhjjjjjjj de ennek ellenére is szeretem a kis hálás készüléketJaj és bár senki sem kérdezte, de megmutatom, milyen igazi női bőrtokom van, gondoltam megosztom azokkal, akik fényképezni nem akarnak annyit, de pl. asztalon sokat tárolják a telefont, és mondjuk az útjuk során féltik a kijelzőjét, mint én:
NOKIA BŐRTOKCsak én 3 rugóért kaptam kézhez
A kereső funkció meg az az 1-2 nyomógombnyi különbség.... de pl. engem zavar, hogy Bing, és nem Google. Ennyi -
Kócoska
csendes tag
Köszönöm a bóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóókot
MMS-re választ találtam: [KÖSZÖNÖM]
Telekommosok azt mondták, hogy a windows elfelejtette ezt a funkciót beleprogramozni, és USSD kóddal kell beállítanom.... most ezzel ügyeskedek.
De ha van, aki ennek szakembere, akkor várom válaszát, de tényleg!
[T-Mobile ] , de nekem *111*508# nálam nem működöttUgye senkinek sem világít az alsó három kis ikon sosem????????
Tényleg, a jobb alsó gombocskát van aki használja is? Annyira feleslegesnek érzem a Bing keresőt, nem lehet kiiktatni valahogyan, vagy bármit (másik alkalmazást választani mondjuk böngészőnek vagy akármit)?Fájlkezelő nem jár a gépecskéhez, vagy csak én vagyok ennyire láma, hogy nem találok????
Ok.... amikor WIN7-tel párosítom, csak pár mappa jelenik meg (nem mintha annyira bele akarnék nyúlni a rendszerbe, de mégis nah, tc a barátom), na meg itt valahol olvastam, hogy az mp3 is duplázódik (nálam már triplázódott is egynéhány), azt is jó lenne kisimítani valahogyan.
Wáááááááááááááááááááááááá most nézem, mennyi apró női problémám van az amúgy szeretett gépecskémmel -
Kócoska
csendes tag
Hjééééééééé, frissült pár dolog a tökmagocskám agyában
Ide figyeljen, aki fél a leendő eséstől
Tegnap este sikeresen zuhant kerek egy métert a kis telefonocskám a járólapra... kicsúszott a kezemből...Első sírógörcsöm előtt könnybe lábadt szemeimmel rápillantok, mi lett vele.....
A kis csempék ott röhögtek a hátlapját elvesztett kis fekete csodában, még az akksi se esett ki....
Ezt kisebbfajta csodának tartom
A hátlap az elengedte magát az agyától, de annak se lett semmi baja, még karcolás se...
Valószínűnek tartom, hogy a bal felső sarka körül érhetett először a padlóra (a kiindulási szögből viszonyítva), de sokadik átnézésem során se tapasztaltam semmilyen elváltozást.... szóval angyalkák fogták meg a kis gépcsodát...
Amúgy szervizben rákérdeztem, kb. 8 000 Ft-ból új üveget varázsolnak rá, ha megrepedt volna....
Egyszerűen egy fólia van rajta [link] és egy tokja van, amiben épp nem volt benn.A fagyásokról beszéltetek. Nálam nem fordult elő. Természetesen én egy-kétnaponta azért kikapcsolom a telefont, főleg új alkalmazások telepítése vagy törlése után, mert úgy vettem észre, hogy akkor szépen "újraépíti" magát, de ez amolyan "női logika", nem kell komolyan venni
Engem egy szolgáltatóhoz (Telekom) kötött probléma érdekelne, hátha tudjátok rá a választ. Volt a Hívásátirányításoknál a régi telefonjaimon olyan funkció, hogy akkor, HA FOGLALT, HA NEM VÁLASZOL, HA NEM ELÉRHETŐ, akkor egy sms-ben értesít, hogy ki keresett. Korábban mindig zavartak ezek az üzenetek, de rájöttem, most ez hiányzik a legjobban.... ezeket mindig a telefonban állítottam be korábban, egy spec. szolgáltató számra lett átirányítva, ha jól emlékszem. Ebben a készülékben nincs választási lehetőség ezek közül (első független készülékem, lehet ezért bénázok annyit), csupán BE vagy KI. Most mit tehetnék?? Amikor ki van kapcsolva a telefon, és bekapcsolom, semmi sem érkezik, hogy kikapcsolt állapot alatt kerestek volna engem.
Valaki valami ötlet?
MMS küldés-fogadás beállítással szintén küzdök. -
Kócoska
csendes tag
válasz
Outlander #2884 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek
Szinte meggyűlöltem az androidot, mióta kezeimben az 520 kacsint rám a kis cukker csempéivel
Egyetlen problémája van a masinának... ha valakinek persze ez problémát jelent.... a kamerája... ráadásul villanófény nélkül.... de lehet csak én produkálok Parkinson-kór tüneteket fotózás közben
Én az itteni Nokia boltban vettem.... ott se kerül kevesebbe, mint amit Ti említettek. És ott is áll a garancia
Meg a szervize is tettre készen van, ha bármi gond lenne...
Kedves kezelhető kis gép, android után mennyei "hűsítő" érzés ebben a dög melegben
Aki hezitál, miért teszi? T-Mobile ráadásul szép akcióban hirdeti!
34ért
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legkedvezőbb árú WP8-as finn okostelefon már most is a Lumia 520, és akkor még a szolgáltatói akciókba be sem került. És majdnem mindent tud.
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest