Nokia Lumia 520 - tudja, amit a nagyok

Hirdetés

Bevezető

Mekkora szenzáció volt, amikor a korábban a Microsoftnál dolgozó Nokia-elnök, Stephen Elop bejelentette, hogy egykori cégével lepaktál a nagy hírű finn vállalat. Húzta a száját nem csak a Symbianra vevő közönség, hanem kvázi szinte mindenki, mert a Windows rendszerről sokaknak kék halál, rezisztív kijelzős PDA és nehézkes használhatóság jutott eszébe. Megjegyzem, teljes joggal. A Microsoft viszont nem ostoba, pontosan tudták, hogy a WP rendszernek akkor van csak bármi esélye, ha mögé tudnak állítani egy komoly piaci szereplőt. Az nem megy, hogy a HTC és a Samsung kitol a kapun tessék-lássék évi egy, maximum két Windows rendszerű telefont, amikor az Android kapcsán pont százszor ennyi eszköz jelenik meg.

Nokia Lumia 520
[+]

És mostanra látszik, hogy bejött a dolog. Nem ment könnyen, a Nokia elég nehézkesen indult neki még a WP7-tel a piacnak, jókora csúszással, aztán egy olyan csúcsmodellel (Lumia 900), amiről már kvázi a piacra kerüléséről lehetett tudni, hogy a WP8 nem fog ráugrani és így is lett. De azért a Microsoft levezényelte a verzióugrást, a Nokia pedig baromi gyorsan letett egy olyan portfóliót az új rendszer köré, amelyben vannak egyedi vonások (Pureview, ingyen navi), ráadásul az 520 érkezésével már az olcsóbb kategóriákban is tudnak ellenfelet állítani az androidos eszközöknek.

Nokia Lumia 520
[+]

Merthogy a VIP-Phone-tól érkezett tesztkészülék a maga alig 60 ezer forintos árával simán olyan hardvert ad, amit egy Samsung, egy Sony, vagy éppen egy LG kínál ugyanennyi pénzért, csak éppen Android alapokon. Nyilván egy Huawei, egy ZTE, vagy egy Alcatel tud olcsóbb lenni, de a Nokia nem óhajt velük versenyre kelni, mégiscsak egy olyan név a szakmában, mint Räikkönen a Forma 1-ben, mindig is jó volt, most is jó, de volt olyan év, amikor nemigen versenyzett. Ugyanakkor viszont ügyesen kell bizonyos funkciókkal zsonglőrködni, hogy az olcsóbb modellek ne nyírják ki a portfólió drágább tagjait, de mégse érezze a felhasználó, hogy rosszul jár, de a platform megkötései miatt olyan sok extrát nem lehet eltávolítani, így aztán a Lumia 520 kiváló ár / érték aránnyal büszkélkedhet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés